Börsipäev 1. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 1. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mitmel pool maailmas on turud täna kinni, siiski kõige suuremal ehk USAs toimub tavapärane kauplemine. Aasias oli üks vähestest turgudest avatud Jaapan, kus Nikkei sulgus 1,3% kõrgemal tänu USA eilsele positiivsele sessioonile ja võib-olla ka Hiina ametlikule PMI numbrile, mis kerkis aprillis marginaalselt 0,1 punkti 50,4 punkti peale, kuid jäi alla analüütikute 50,5punktisele ootusele. Eksporditellimuste indeks tuli allapoole aga tellimuste indeks kokkuvõttes siiski tõusis 50,6 punkti pealt 51,2 punkti peale, viidates kodumaise nõudluse taastumisele (valitsuse investeeringud raudtee ja korterite ehitusse eeldatavalt pakkumas osalist tuge).

    Tänase makrokalendri fookus on suunatud USAle, kus selgub töötleva tööstuse aprilli ISM, isiklike kulutuste ja sissetulekute märtsi muutused, möödunud nädala töötu abiraha taotlused ja päeva peale tulevad ka autotootjate aprilli müüginumbrid.

    11.30 Suurbritannia töötleva tööstuse PMI (aprill)
    15.30 USA möödunud nädala töötu abiraha taotlused
    15.30 USA isiklike sissetulekute ja kulutuste muutus (märts)
    16.45 USA Markiti töötleva tööstuse lõplik PMI (aprill)
    17.00 USA ehituskulutuste muutus (märts)
    17.00 USA töötleva tööstuse ISM (aprill)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel ilma olulise muutuseta.
  • Täna avaldatud statistika näitab, et hinnatõus on Suurbritannia kinnisvaraturul aprillis veelgi hoogu juurde kogunud ning muutunud kahekohaliseks esimest korda nelja aasta jooksul (10,9% YoY).

    Nagu Vallo kirjutas hiljaaegu oma artiklis, siis hinnatõusu taga on peamiselt Londoni ja selle lähiümbruse kallimad pinnad, mille hinnatõus on esiteks riigi keskmisest oluliselt kiirem ja teiseks nende tehingute osakaal on aastate jooksul oluliselt kasvanud.
  • Suurbritannia töötlev tööstus säilitamas oma jõudsat kasvu teise kvartali alguses

    U.K. APRIL MANUFACTURING PMI AT 57.3, 5-MONTH HIGH; EST. 55.4

  • CHRYSLER APRIL U.S. VEHICLE SALES UP 14%, EST. UP 15.7%
  • Isiklik tarbimine ja kulutused oodatust paremad, töötu abiraha taotlused oodatust oluliselt kõrgemad. BLS nendib, et lihavõtete ja kevadvaheaja ajal kipuvad töötu abiraha taotlused olma volatiilsemad.

    Personal Spending +0.9% vs +0.6% Briefing.com consensus
    March Personal Income +0.5% vs +0.4% Briefing.com consensus
    Initial Claims 344K vs 315K Briefing.com consensus; Prior revised to 330K from 329K
  • Ford April auto sales -1.0%, Exp. +3.1%; GM April auto sales +6.9%, Exp. 5.7%
  • USA töötleva tööstuse ISM natuke parem kui oodati

    April ISM Index 54.9 vs 54.5 Briefing.com consensus; March 53.7
    March Construction Spending +0.2% vs +0.4% Briefing.com consensus
  • Credit Suisse vahendusel on näha, kuidas EKP küsitlus peegeldab laenuturu aktiivsuse paranemist nii nõudluse kui pakkumise poolel, mis iseenesest vähendab otsest vajadust keskpangal hakata QEd rakendama.
  • LinkedIn prelim $0.38 vs $0.34 Capital IQ Consensus Estimate; revs $473 mln vs $466.34 mln Capital IQ Consensus; raises FY14 rev
    LNKD küll oodatust paremad tulemused,aga esialgne reaktsioon siiski pigem negatiivne- aktsia kauplemas 3,5% miinuspoolel.
  • Fordi enimmüüdava ja kõige kasumlikuma mudeli F-seeria veokite müük tegi aprillis parima tulemuse alates 2006. aastast. Ford müüs aprillis 63 387 F-150 kergveokit. Alates aasta algusest on Ford müünud 237 000 F-150 veokit, mis on samuti parim tulemus alates 2006. aastast. Mõlemad tulemused ületavad ka pikaajalist keskmist, milleks on aprillikuu puhul 61 000 ning aasta esimese nelja kuu puhul 235 000.


    Allikas: Bespoke

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon