Balti börsid 30. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 30. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile olid investorid Balti turgudel valdavalt positiivselt meelestatud – OMX Tallinn (0.21%), OMX Riia (-0.37%) ja OMX Vilnius (0.04%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist suhteliselt aktiivse börsipäevaga, suve kohta – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 420 tehingut koguväärtuses 894 tuhat eurot, millest ligikaudu 646 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 244 tuhat eurot Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Tallinna Vesi (0.00%), millega sooritati 18 tehingut kogumahus 362 tuhat eurot (millest 1 plokktehing moodustas 328 tuhat eurot, hinnaga EUR 13.10). Tallinna Veele järgnesid Olympic EG (0.51%) ja Siauliu Bankas (1.68%) vastavalt 228 ja 110 tuhande euroga.

    Suurimaks tõusjateks olid eile SAF Tehnika (5.84%, käive EUR 323), Grigiškes (5.76%, käive EUR 77,8k) ja Ekspress Grupp (4.00%, käive EUR 146). Enim langesid LSC Group (-4.37%, käive EUR 1,478), Arco Vara (-3.54%, käive EUR 41) ja Nordecon (-1.90%, käive EUR 11,8k).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • Homme on oodata Apranga ja Ekspress Grupp II kvartali tulemusi;
    • Reedel avalikustavad Apranga ja Baltika oma juulikuu müüginumbrid.
  • Milleks musta valgeks rääkida(positiivne meelestatus,aktiivne börsipäev)?
    Ilma ühe plokktehinguta oleks keskmine tehing 1k kanti,ainult millimallikad loksuvad edasi-tagasi.Poolte aktsiatega ei tehta ühtegi tehingut,Läti käive alla 5k!Käive ja tehingute arv võrreldes eelmiste aastatega pidevalt langeb.

    Börsipäeva kokkuvõte võiks objektiivsem või neutraalsem olla,oli vaikne börsipäev,tagasihoidliku käibe ja vähese aktiivsusega.
  • Positiivne meelestatus – kolmest Baltikumi börsiindeksist kaks tõusid (OMXT ja OMXV).
    Aktiivne börsipäev – leian, et tegemist oli suhteliselt aktiivse börsipäevaga suve kohta (esmaspäeval oli Balti põhinimekirja käive 365 tuhat eurot).

    Teil on õigus, üldiselt võib öelda, et aktiivsus on väga madal, aga paraku on minu võimalused olukorra parandamiseks suhteliselt limiteeritud.

    Aasta keskmise börsipäeva aktiivsusega võrreldes võiks peaaegu igal päikesepaistelisel suvepäeval väita – "oli vaikne börsipäev, tagasihoidliku käibe ja vähese aktiivsusega."
  • Eile olid investorid Balti turgudel valdavalt positiivselt meelestatud – OMX Tallinn (0.21%), OMX Riia (-0.37%) ja OMX Vilnius (0.04%)

    See hinnang on ka varem minu silma korduvalt kriipinud. Kui me nüüd liidame kokku kõigi kolme turu kapitalisatsioonid, siis kas kokkuvõttes väärtus ikka tõusis (päris kindlasti on olnud päevi, mil tegelikult oli langus)? Kui isegi tõusis, kas on põhjust meeleolu valdavaks pidada? Ehk oleks õigem öelda "pullid jäid napilt peale"? Muidu peaksin oma eelarvet "valdavalt miinuses olevaks" pidama, sest väljaminekutega päevi on rohkem, kui sissetulekutega päevi?
  • 2korda2
    Eile olid investorid Balti turgudel valdavalt positiivselt meelestatud – OMX Tallinn (0.21%), OMX Riia (-0.37%) ja OMX Vilnius (0.04%)

    See hinnang on ka varem minu silma korduvalt kriipinud. Kui me nüüd liidame kokku kõigi kolme turu kapitalisatsioonid, siis kas kokkuvõttes väärtus ikka tõusis (päris kindlasti on olnud päevi, mil tegelikult oli langus)? Kui isegi tõusis, kas on põhjust meeleolu valdavaks pidada? Ehk oleks õigem öelda "pullid jäid napilt peale"? Muidu peaksin oma eelarvet "valdavalt miinuses olevaks" pidama, sest väljaminekutega päevi on rohkem, kui sissetulekutega päevi?


    Tõsi, olukorras kus Tallinna börsiindeks tõuseb, kuid Riia ja Vilnius langevad, võib juhtuda, et Baltic Benchmark indeks hoopis tõuseb, vaatamata sellele, et kaks börsiindeksit lõpetasid kauplemise madalamal. Sellistes olukordades olen alati proovinud sellist sõnastust vältida, aga võib-olla tõesti pole tegemist kõige parema sõnastusega. Tulevikus proovin oma sõnastuses natuke täpsem olla. Tänan tagasiside eest !
  • Mina Aivoga samu probleeme ei jaga, saan kõiki aktsiaid siin osta ja müüa ja naudin hommikukohvi kõrvale igal börsipäeval ka Balti kommentaare. Tänud Arnole!
  • Lenzer
    Mina Aivoga samu probleeme ei jaga, saan kõiki aktsiaid siin osta ja müüa ja naudin hommikukohvi kõrvale igal börsipäeval ka Balti kommentaare. Tänud Arnole!


    Vastik väike optimist siuke... Sa Lenz ei ole vist kursis vä kui peetis kogu see eluke meil siin on ja kui hulluks asi veel tulevikus läheb? ;)
  • Nigga, ma tean: kõik Balti aktsiate hinnad ja elanike arv lähenevad nullile, majandus on peetis, penssi ma ei saa, naised keelduvad minu palga juures sünnitamast, päevakäibest ei taha üldse rääkida.
  • Kes sooritab esimesena enesetapu? :-)
  • Panen 10, et aivo see pole.
    Aga olen selle raha juba korstnasse kirjutanud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon