Balti börsid 5. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 5. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kolmest Balti börsiindeksist lõpetasid eile kauplemise madalamal OMX Tallinn ja OMX Vilnius, vastavalt -0.63% ja -0.39%. OMX Riia seevastu tõusis 0.78%. Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist ühe keskmisest aktiivsema börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 297 tehingut koguväärtuses 1,3 miljonit eurot, millest ligikaudu 1,1 miljonit eurot tehti Vilniuse börsil ja 0,2 miljonit eurot Tallinna börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli reedel Apranga (0.36%), millega sooritati 20 tehingut kogumahus 938 tuhat eurot (millest 2 plokktehingut hinnaga EUR 2.76 moodustas 745 tuhat eurot). Apranga-le järgnesid Tallink Grupp (-1.86%) ja LESTO (0.11%) vastavalt 96 ja 55 tuhande euroga.

    Suurimaks tõusjateks olid eile Ventspils Nafta (8.18%, käive EUR 386), Invalda LT (1.69%, käive EUR 509) ja Vilkyškiu Pienine (1.50%, käive EUR 5,4k). Enim langesid Arco Vara (-6.96%, käive EUR 1,1k), Silvano FG (-2.76%, käive EUR 39,2k) ja Harju Elekter (-2.21%, käive EUR 1,6k).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • Käesoleval nädalal on oodata Tallinki juulikuu reisijatenumbreid;
    • Homme teatab Harju Elekter oma II kvartali tulemused;
    • Neljapäeval avalikustavad Merko Ehitus, Nordecon ja Arco Vara oma II kvartali tulemused.
  • Aga huvitav, kes see mõni päev tagasi müüs selle Arco alla. Kas info lekkis? Eks neljapäeva tulemused näita.
    Olen unustanud, mitu päeva enne tulemusi insaiderid tohivad tehinguid teha.
  • MSM:
    "4.5.2. Emitendi juhatuse, nõukogu liikmel ja prokuristil, ning nende lähikondsetel, on keelatud tehingute tegemine emitendi väärtpaberitega oma nimel või huvides või vahendajate kaudu tähtaja jooksul, mille kulgemine algab üks (1) nädal enne aruandeperioodi lõppu ja mis lõpeb vastava aruandeperioodi aruannete avalikustamise päevale järgneval päeval (keelatud periood)."

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon