Balti börsid 14. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 14. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile liikusid Baltikumi börsiindeksid erisuunaliselt – OMX Tallinn (0.55%), OMX Riia (-0.87%) ja OMX Vilnius (0.10%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist väga rahuliku börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 217 tehingut koguväärtuses 323 tuhat eurot, millest ligikaudu 164 tuhat eurot tehti Vilniuse börsil ja 124 tuhat eurot Tallinna börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Apranga (0.00%), millega sooritati 4 tehingut kogumahus 94 tuhat eurot. Aprangale järgnesid Olympic EG (-0.52%) ja SAF Tehnika (2.74%) vastavalt 68 ja 32 tuhande euroga.

    Suurimaks tõusjateks olid eile Lietuvos Energijos (4.53%, käive EUR 3,6k), Vilniaus Baldai (3.16%, käive 5,9k) ja SAF Tehnika (2.74%, käive 31,5k). Enim langesid Premia Foods (-2.90%, käive EUR 437), City Service (-1.76%, käive EUR 351) ja Pieno Žvaigždes (-1.16%, käive EUR 5,2k)

    Nädala olulisemad sündmused:
    • Täna on oodata Tallinki II kvartali tulemusi;
    • Homme on Vilniuse börsil kauplemispühad, mistõttu on Vilniuse börs kauplemiseks suletud.
  • Eesti Statistikaamet: II kvartalis tööpuudus vähenes

    Töötuid oli 2014. aasta II kvartalis 47 000 ja töötuse määr 6,9%, teatab Statistikaamet. Tööhõive I kvartaliga võrreldes kasvas, kuid aastatagusega võrreldes oli tööga hõivatuid II kvartalis vähem. See näitab, et Eesti on järk-järgult jõudmas kahaneva tööjõu tingimustesse.
  • Meie ootused Tallinki II kvartali tulemustele on järgmised:

  • Ilus ja värviline, Arno, hea vaadata kohe - tänud!
  • Arno, mis on Tallinki kasumiprognoos terveks aastaks?
  • wise
    Arno, mis on Tallinki kasumiprognoos terveks aastaks?

    Meie viimases Tallinki analüüsis ootasime ettevõtte käesoleva aasta puhaskasumiks 52,8 miljonit eurot, aga kuna ettevõtte viimaste kvartalite/kuude tulemused on jäänud oodatust nõrgemaks, siis on hetkel meil ettevõtte prognoosid ja õiglase väärtuse hinnavahemik ülevaatamisel.

    Aga niipalju võin öelda, et suure tõenäosusega on meil plaanis ettevõtte käesoleva aasta puhaskasumi prognoosi langetada, arvestades, et ettevõtte viimase nelja kvartali puhaskasum on olnud vaid 34,3 miljonit eurot.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon