Balti börsid 28. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 28. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sarnaselt teisipäevale liikusid ka eile kõik kolm Baltikumi börsiindeksist kõrgemale – OMX Tallinn (+0.57%), OMX Riia (+0.18%) ja OMX Vilnius (+0.20%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist suhteliselt vaikse börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 228 tehingut koguväärtuses 298 tuhat eurot, millest ligikaudu 167 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 118 tuhat eurot Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile PST (+1.67%), millega sooritati 66 tehingut kogumahus 44 tuhat eurot. PST-le järgnesid Tallink Grupp (+2.65% ja Silvano FG (0.58%) vastavalt 36 ja 32 tuhande euroga.

    Suurimaks tõusjateks olid eile LSC Group (+4.12%, käive EUR 3,0k), Grindeks (+3.55%, käive EUR 4,9k) ja Tallink Grupp (+2.65%), käive EUR 35,5k). Enim langesid Premia Foods (-2.33%, käive EUR 1,0k), Baltika (-2.08%, käive EUR 17,3k) ja Olainfarm (-0.56%, käive EUR 5,1k).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • Homme lõpeb Arco Vara uute aktsiate märkimine;
    • Homme avalikustavad Grindeks, LSC Group, Olainfarm ja City Service oma II kvartali tulemused.
  • Rahandusministeerium prognoosib käesolevaks aastaks 0,5-protsendilist majanduskasvu, mis on 1,5 protsendipunkti väiksem kui aprillis loodeti.

    Tegemist ei ole nii-nimetatud ametliku sügisprognoosiga, mis avaldatakse esmaspäeval, kuid 15. augusti seisuga on ministeerium jõudnud hinnangule, et majanduse reaalkasv jääb tänavu 0,5% ja tuleval aastal 2,5%, selgub Haigekassa nõukogule edastatud analüüsist, mida kasutatakse Haigekassa nelja aasta prognoosi tegemiseks.

    Keskmise palga kasvuks prognoosib ministeerium 6,0% ja tulevaks aastaks 6,1%. Pärast tänavust 0,9-protsendilist tarbijahindade tõusu võib tuleval aastal oodata 1,9-protsendilist inflatsiooni ning tööhõive kasv võiks tänavu olla 0,6 ning tuleval aastal 0,5 protsenti. (Link)
  • Meie ootused Grindeksi, LSC Groupi, Olainfarmi ja City Service II kvartali tulemustele on järgmised:

  • Sel aastal on Leedu piima keskmine kokkuostuhind langenud Venemaa kehtestatud toiduainete impordipiirangu mõjul peaaegu poole võrra ja liiter piima maksab umbes 60 Leedu senti, kirjutab Lietuvos Žinios.

    Piimaliitri tootmise kulud on praegu 80 senti. Panevežyse piimaühistu Eriskiu Pienas juhatuse esimees Pranas Nemantis ütles, et järgmisel nädalal võib hind langeda veel 10 senti. Praegu maksab ühistu talunikele piimaliitri eest 75 senti.

    "Meid on isegi ähvardatud, et piimaautot ei saadeta piima järele, kui me ei nõustu piima müüma 57 sendiga. Eelmisel aastal maksti piima eest 1,1-1,7 litti", ütles Silale talupidaja Vilija Businskiene. (Link)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon