Balti börsid 13. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 13. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel liikusid Balti börsiindeksid erisuunaliselt – Tallinn (-0.38%), Riia (+0.27%) ja Vilnius (-0.38%). Kaupemisaktiivsuse poolest oli tegemist suhteliselt tavapärase börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 427 tehingut koguväärtuses 717 tuhat eurot, millest ligikaudu 449 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 242 tuhat eurot Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli reedel Tallink Grupp (-0.63%), millega sooritati 26 tehingut kogumahus 168 tuhat eurot (millest ligikaudu 149 tuhat eurot moodustas 2 plokktehingut). Tallinkile järgnesid Olympic EG (-1.47%) ja Lietuvos Dujos (-1.45%) vastavalt 153 ja 67 tuhande euroga.

    Suurimateks tõusjateks olid reedel Arco Vara (+2.50%, käive EUR 2,6k), Baltika (+1.67%, käive EUR 2,8k) ja Invalda LT (+1.61%, käive EUR 678). Enim langesid Vilkyškiu Pienine (-2.13%, käive EUR 7,3k), Vilniaus Baldai (-1.79%, käive EUR 14,0k) ja Olainfarm (-1.57%, käive EUR 20,0k).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • Täna on LESTO, Lietuvos Energijos ja Lietuvos Dujoes dividend ex-kuupäev;
    • Homme on oodata Olympic EG III kvartali müüginumbreid;
    • Kolmapäeval avalikustab Tallinna Kaubamaja oma III kvartali tulemused;
    • Neljapäeval teatab TEO LT oma III kvartali tulemused.
  • Statistikaamet: Augustis kaubavahetus vähenes

    Kaupade eksport kahanes 2014. aasta augustis 3% ja import 6% võrreldes eelmise aasta augustiga, teatab Statistikaamet. Ekspordi ja impordi vähenemist mõjutas enim mehaaniliste masinate, elektriseadmete ning põllumajandussaaduste ja toidukaupade kaubavahetus.

    Kõige enam eksporditi augustis Eestist elektriseadmeid (22% Eesti koguekspordist), mineraalseid tooteid (11%), puitu ja puittooteid (9%) ning põllumajandussaadusi ja toidukaupu (9%). Ekspordi kahanemist mullu sama ajaga võrreldes mõjutasid oluliselt mehaaniliste masinate väljaveo vähenemine (langus 20 miljonit eurot), samuti tekstiili ja tekstiiltoodete (langus 8 miljonit eurot), elektriseadmete ning põllumajandussaaduste ja toidukaupade (mõlema langus 6 miljonit eurot) väljaveo vähenemine. Enim suurenes mineraalsete toodete väljavedu.
  • ERR: Registreeritud töötus püsib 4% tasemel

    Septembris jäi registreeritud töötute arv augustikuuga võrreldes samale tasemele. Kuu lõpus oli töötuna arvel 25 242 inimest ehk 4,0% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

    Kõrgeim oli septembris registreeritud töötuse määr Valgamaal (8,2%) ja Ida-Virumaa (7,3%) ning madalaim Harjumaal (3,0%) ja Tartumaal (3,1%). Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid lihttöölised (18%), teenindus- ja müügitöötajad (17%) ning oskus- ja käsitöölised (17%).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon