Börsipäev 17. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 17. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Teist päeva järjest algas sessioon eile Ühendriikides üsna nutuses toonis, kuid ostjad on saanud julgust juurde ning aitasid turul tagasi nulli jõuda. Sarnaselt kolmapäevale esinesid eile kõige paremini enim pihta saanud sektorid eesotsas energia ja materjalidega, mis S&P 500 indeksi raames kerkisid vastavalt 1,69% ja 1,0%. Sedapuhku aitas ka tagasi üle 82 dollari roninud naftahind, mille barrelit võis enne USA turu avanemist leida kauplemas alla 80 dollari. Euroopas sulgus Stoxx 600 -0,4% kaotusega, olles keskpäeval viibinud -2,9% punases.

    Globaalset riskisentimenti näib suuresti loksutavat Euroopa, kus kesisemad majandusväljavaated on valitsuste võlakirjade tulusused uuesti päevakorda toonud. Kreeka puhul on poliitiline ebakindlus kergitanud valitsuse 10a võlakirja tulusust septembri 5,6% pealt tänaseks ligi 9% peale ning esimest korda üle pika aja ei õnnestunud Hispaanial täis saada soovitud võlakirja emissiooni, mis viis kohaliku aktsiaturu -1,7% langusesse.

    Ühendriikide majandusuudised tõid erisuguseid signaale. Töötu abiraha taotlused kahanesid möödunud nädalal 23 tuhande võrra 264 tuhande peale, mis märkis madalaimat taset alates 2000.a. Septembri tööstustoodang kasvas 1,0% võrreldes augustiga, ületades analüütikute 0,4% ootust. Negatiivsest küljest aga langes Philadelhpia FEDi töötleva tööstuse küsitlusel põhinev aktiivsusindeks oktoobris 1,8 punkti võrra 20,7 punkti peale (osutudes oodatud 19,8 punktist siiski paremaks) ning majade ehitajate kindlustunde indeks tegi pärast nelja kuud väldanud taastumist oktoobris taas tugeva sammu tagasi, kukkudes 59 punktilt 54 punktile.

    Krediiti tuleb eilse põrke eest anda ka St. Louis FEDi presidendile James Bullardile, kes FEDi presidentidest tunnistas avalikult esimesena, et keskpanga võlakirjade ostuprogrammi võiks pikendada. Küll aga jättis see vastuolulise mulje, sest samaaegselt hindas ta USA majandust tugevaks, ega muutnud ka oma prognoose, mis tähendab, et sellega seoses ei tohiks edasi lükkuda tema varasem prognoos tõsta intressimäära märtsis. Kuna Bullard pole ei tänavu ega ka järgmisel aastal FOMC hääletav liige, siis selle võrra on tal vähem mõju keskpanga komitee tegelikule otsusele.

    Tänastest makrouudistest võiks välja tuua USA septembrikuu esimesed kinnisvaranäitajad alustatud elamuehituste ja väljastatud ehituslubade näol. Samuti esineb Janet Yellen kõnega aga kuna teemaks on "ebavõrdsus majanduslikus võimaluses", siis ei pruugi selle raames vihjeid rahapoliitikale või QE-le üldse tullagi. Majandustulemused avaldavad enne USA turgude avanemist teiste seas General Electric, Honeywell, Morgan Stanley ja Textron.

    09.00 Eurotsooni uute autode registreerimine (september)
    15.00 Venemaa jaemüük (september)
    15.00 Venemaa töötuse määr (september)
    15.30 USA alustatud elamuehituste ja väljastatud ehituslubade arv (september)
    15.30 FEDi Janet Yellen esineb kõnega
    16.55 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (oktoober)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,1% plussis.
  • Euroopa automüük kasvas septembris aastatagusega võrreldes 6,4%, mis oli kiirem kasvutempo kui augustis registreeritud 2,1%.

    • VW Group sales rise 6.2% y/y; ytd up 7.7%
    • Peugeot Citroen sales rise 9.9% y/y; ytd up 4.7%
    • Renault Group sales rise 10.3% y/y; ytd up 15.4%
    • GM Group sales drop 6.3% y/y; ytd down 3.6%
    • Ford sales rise 6.5% y/y; ytd up 6.6%
    • Fiat Group sales rise 6% y/y; ytd up 2.6%
    • BMW Group sales drop 0.7% y/y; ytd up 2.5%
    • Daimler sales rise 5.6% y/y; ytd up 2.2%
    • Toyota Group sales rise 0.3% y/y; ytd up 3.1%
    • Nissan sales rise 16.6% y/y; ytd up 10.4%


  • Erakordsed ajad, MCHP 2.
    SAFM oli eile analyst day. See stock kukkus, aga tegi ka sektorisse erakordse augu. Kordades suuremad firmad kukkusid, eriti sai pihta PPC, kukkudes sama suurusjärgu kui terve SAFM-i market cap.

    Kanaarilind kaevanduses?
  • Euroopa automüüki on toetamas arvestatavad allahindlused

    German dealer rebates averaged 11.8 percent off the sticker price in September, unchanged from August, to remain at the highest levels this year, according to the data published by PulsSchlag. Ford’s price incentives were at 11.7 percent, while French brands topped the charts at 13.9 percent.
    Audi cars were available from German dealers with average discounts of 11.5 percent, compared with 8.4 percent a year ago, while the VW brand’s rebates rose to 10.7 percent from 10.3 percent, according to PulsSchlag.
  • Euroopa aktsiaturud on ülemüüdud tasemetelt tegemas põrget (DAX +1,7%, IBEX +2%) ning aidanud ka USA futuuridel tõusta 1,2%, mis veel eile said järelkauplemise ajal Google'i tulemuste peale pihta. Lisaks ollakse lootusrikkad Euroopa liidrite ja Putini tänase kohtumise suhtes.

    PUTIN TO MEET HOLLANDE, MERKEL, POROSHENKO AT 1PM, FRANCE SAYS

    ES futuur
  • Euroopa aktsiafondides rekordiline raha väljavool, et nüüd uuesti tagasi liikuda?
  • Mõned tulemused, mis täna avaldatud

    Morgan Stanley Q3 adj. EPS $0.65 vs $0.53 Capital IQ Consensus Estimate; revs $8.91 bln vs $8.18 bln Capital IQ Consensus Estimate

    Honeywell reports Q3 (Sep) earnings of $1.47 per share, including $0.04 from a lower tax rate, $0.06 better than the Capital IQ Consensus of $1.41; revenues rose 4.8% year/year to $10.11 bln vs the $10.04 bln consensus.
    Honeywell sees FY14 $5.50-5.55 from $5.45-5.55 vs $5.54 Capital IQ Consensus Estimate; sees revs $40.3-40.4 bln vs $40.39 bln Capital IQ Consensus Estimate

    General Electric prelim $0.38 vs $0.37 Capital IQ Consensus Estimate; revs $36.17 bln vs $36.86 bln Capital IQ Consensus Estimate
  • USA majandus kasvasb hetkel ca 3% aga kui juba üksikute ootustele alla jäänud majandusnäitajate baasil küsitakse, kas peaks uuesti QEd tegema, siis järelikult polegi tulevik enam ilma rahatrükita väga võimalik

    ROSENGREN SAYS ‘WE SHOULD’ CONSIDER QE4 IF ECONOMY GETS WEAKER
  • Vaatamata FEDi mitme triljoni dollari suurusele rahatrükile (oranžiga tähistatud FEDi bilansi mahu suurus triljonites dollarites) oli USA majapidamiste reaalne aastane mediaansissetulek mullu väiksem, kui see oli 2009.
  • USA kinnisvarastatistika üsna ootuspärane

    September Building Permits 1018K vs 1030K Briefing.com consensus; Prior revised to 1003K from 998K
    September Housing Starts 1017K vs 1013K Briefing.com consensus; Prior revised to 957K from 956K

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon