USA aktsiad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

USA aktsiad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere,

    Olen väga algaja investor, küll aga on raha praegu investeeritud erinevatel ühisrahastusplatvormidel, ning loetud on erinevaid Eesti investorite blogisid / raamatuid.
    Eesmärk: Investeerida iga kuu kusagil 400€ - 500€, (S&P 500/Berkshire)
    Periood: 15+ aastat.
    Strateegia: DCA.
    Investeerin, kui eraisik.

    Küsimus: Millist kontosüsteemi kasutada. LHV pakub kasvukontot, samas on silma jäänud IB, küll aga võib hoopis parem variant olla tavaline investeerimiskonto.

    Lugupidamisega,
    Kevin
  • Tavaline investeerimiskonto on good enough. Hiljem kui summad juba 10k+ siis võid optimeerima hakata.
  • Tin
    Tavaline investeerimiskonto on good enough. Hiljem kui summad juba 10k+ siis võid optimeerima hakata.


    Tänan vastuse eest, aga kas IBga odavam ei tuleks? http://roosaare.com/2015/08/ib-konto-avamine/
  • Mis strateegia see DCA on? Siin foorumites võib ka eesti keeles kirjutada.
  • MSM
    Mis strateegia see DCA on? Siin foorumites võib ka eesti keeles kirjutada.


    kas P/E peaks ka olema H/K?

    DCA - dollar-cost averaging
  • Kevin
    Tin
    Tavaline investeerimiskonto on good enough. Hiljem kui summad juba 10k+ siis võid optimeerima hakata.


    Tänan vastuse eest, aga kas IBga odavam ei tuleks? http://roosaare.com/2015/08/ib-konto-avamine/


    IB:l oli vist 10000$ miinimum, seega sellest saaks Kevini puhul rääkida ca 2 aasta pärast?
  • Bows
    Kevin
    Tin
    Tavaline investeerimiskonto on good enough. Hiljem kui summad juba 10k+ siis võid optimeerima hakata.


    Tänan vastuse eest, aga kas IBga odavam ei tuleks? http://roosaare.com/2015/08/ib-konto-avamine/


    IB:l oli vist 10000$ miinimum, seega sellest saaks Kevini puhul rääkida ca 2 aasta pärast?


    Tõsi on küll, kuid paistab et kuna ma olen alla 25 aastane, siis saab ka 3000 $ hakkama, ehk kui keegi mind praegu ümber ei suuda veenda, siis kogun paar kuud veel raha ja paigutan oma raha IBsse
    Ref: https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=4969&ns=T

    Tänud eespool vastajatele :)
  • Tõstan siia ümber:
    "StockChimp"
    Millised võimalused on eestlastel USA aktsiate, ETF või indeksite ostmiseks, kuidas lihtsam/turvaline?
    (hetkel ma LHV klient veel ei ole, SEB)
  • Täpsustan, et kaalun seda nii firmana kui eraisikuna ja jutt käib suurematest summadest.
  • USA börsi puhul ei ole eestlasel pǒhjust kasutada oma summa juures omadussǒna suur.
  • a kui inimene mõtles ikka päris suurt summat, no näiteks mingi 2000 doltsi
  • kirjutasin nii sest oli tekst et summa suurus võib mängida rolli mis kanalit kaudu investeerida jutt käib rohkemast kui 10k-st
  • Kui iganädalaselt tehinguid tegema hakata pole plaanis ja summad on viiekohalised, pole tehingutasudele eriti mõtet* tähelepanu pöörata või nende pärast välismaaklerit otsida. Eesti pangad ajavad asja ära ja esmatähtis on vaadata haldustasusid:
    LHV - kuni €50 000 tasuta, sealt edasi 0,01% kuus+km
    SWED - kuni €100 000 tasuta, sealt edasi 0,008%, max €8
    SEB - kuni €100 000 tasuta, sealt edasi (kuni €2 100 000) 0,004%; üle selle 80 eurot + 0,001%

    SEB on seega mõistlik valik kuni 2,1 millise portuni ja SWED muutub mõistlikumaks sealt edasi.

    * NB! SEB-l on tehingutasudes üks veider konks, et tehingutasu tuleb maksta mitte vähem kui 0,015 USD aktsia kohta st. kui osta viiekohalise summaga alla $15 maksva ühikuhinnaga väärtpabereid, võivad tehingutasud ajuvabalt suureks minna.
  • Välismaakleri peale võiks juba puhtalt selle pärast mõelda, et me elame meie suhtes vaenulikult meelestatud naabri kõrval, kes võib ükshetk Eesti ära okupeerida ning kohalikud pangad koos hoiuste ja inimestele kuuluvate väärtpaberitega ära natsionaliseerida. Kui tankid Luhamaal on, iis on natukene hilja mõtlema hakata.
  • Mulle hakkab üha enam tunduma, et see kusagil vähemasti kaude välja pakutud hüpotees võib tõesti paika pidada: kasutaja Tervist Teile ajab Venemaa asja - kas siis oma algatusel või suisa kuidagi Vene riigi tellimusel. See pidev hirmutamine väga paljude teemade juures läheb ilusasti kokku Venemaa sooviga jätta kõigile mulje, et ta on ülitugev ja võib pm teha kõike. Tõsi, välistada ei saa ka seda, et tegemist on lihtsalt kasuliku idioodiga, kes Venemaa huvide edendamisele ei mõtle, vaid levitab lihtsalt igal võimalikul juhul oma argust.
  • Roosas mullis elamine ei aita kedagi. Need ajad on läbi, kui üks kohalik ajakiri kirjutas, et viisavabadus Venemaaga on ainult aja küsimus ja tuleb ära teha ning Eesti poliitikud käisid Moskvas tblade kätt surumas. Kas sa olid ka üks neist viisavabaduse ihalejatest?
  • Noneh, uus esihüsteerik jõudis ka siia alamfoorumisse
  • Kas ei ole mitte nii, et õigus aktsiale jääb alles olenemata, mis pangaga või Eestis juhtub?
    Küll aga raha kätte saamine ilmselt keerulisem protsess.
  • "StockChimp"
    Kas ei ole mitte nii, et õigus aktsiale jääb alles olenemata, mis pangaga või Eestis juhtub?
    Küll aga raha kätte saamine ilmselt keerulisem protsess.


    No niipalju kui olen aru saanud, siis aktsiad on kontol vaid tinglikult. Kõik on nö LHV kliendikontol. Jääb vaid küsimus, et kui LHV-l on pank Suurbritannias, siis ehk enne, kui läheb natsionaliseerimiseks, saab ikka varad sinna kuidagi liigutada.
  • Kõik kaubeldavad väärtpaberid on Euroopa Keskregistris, k.a. LHV panga aktsiaid, ikka juhul kui Eesti Riik kaob iseseisvus, selles registris kõik püsib.
  • Siinkohal tahaks küll LHV ametlikku kommentaari.
  • Euroopa Keskregistris ilmselt EUR aktsiad kajastuvad, mul osaliselt plaanis dollareid kasutada.
  • "iTake"
    Kõik kaubeldavad väärtpaberid on Euroopa Keskregistris, k.a. LHV panga aktsiaid, ikka juhul kui Eesti Riik kaob iseseisvus, selles registris kõik püsib.


    Võin eksida, aga mul on nagu mälusopis, et kui SEBs on mul kaks väärtpaberikontot (ühel Balti aktsiad ja teisel ülejäänud - teist võimalust pole) siis nt panga pankrotistumisel on Balti aktsiad minuga seotud ja jäävad alles, aga ülejäänud on SEB mingil üldisemal kontol ja neist olen ilma.
  • "decibel"
    Siinkohal tahaks küll LHV ametlikku kommentaari.

    Siin oleks väga vaja LHV ametlikku ja põhjalikku kommentaari. Alusetute hirmude maha võtmiseks ja kaalutletud otsuste tegemiseks.
  • Puudutasin SEBi nõustajaga seda teemat ja jäi mulje, et raha mis aktsia eest makstud ei ole enam panga kontol, kui miski suurem jama peaks juhtuma siis on võimalik raha kätte saada, kuidas see käib ilmselt keerulisem teema.
  • Sebi saab vabalt helistada et nõu küsida aktsiate teemadel 6657784
  • Ah mis te jaurate siin. Enne paarikümmet aastat ei tule siin küll mingit sõda. Ukraina sõda ise kestab veel vähemalt 5 aastat. Usun-usun, et riik, mis on ennast majanduslikult ja moraalselt välja kurnanud, hakkab endast kordades tugevama ja suurema NATO vastu proovile panema. Ja nagu teised paigal seisaks - Läänemeri on juba NATO sisemeri, Poola relvastub ülehelikiirusel jne. Küll see relvastuse tootmine ka käima saadakse.
  • ... erinevatel põhjustel on 2027 aasta ohutase oluliselt suurema tõenäosusega kui pakutav 5+ vaade.. kuigi ma ei näe kuidas viimane comment käesoleva löimega seondub
  • "tauts"
    Ah mis te jaurate siin. Enne paarikümmet aastat ei tule siin küll mingit sõda. Ukraina sõda ise kestab veel vähemalt 5 aastat. Usun-usun, et riik, mis on ennast majanduslikult ja moraalselt välja kurnanud, hakkab endast kordades tugevama ja suurema NATO vastu proovile panema. Ja nagu teised paigal seisaks - Läänemeri on juba NATO sisemeri, Poola relvastub ülehelikiirusel jne. Küll see relvastuse tootmine ka käima saadakse.


    Tahaks loota, et nii on. Samas nad majanduslikult eriti hädas ei ole, majandus on viidud sõjaaja rööbastele oluliselt paremini kui Ukrainas, lahingukogemustega armee on arvestatav eelis kui tuleb sõdida piiririikidega, kel selline kogemus puudub. Laskemoona suudab Venemaa vist toota samapalju kui kogu NATO kokku (ei pruugi väga täpne olla).
  • Pole küll sõjaväelane, aga väga vist vahet pole, palju sa neid kahurimürske toodad, kui sul on ca viis korda väiksem õhuvägi, mis on ühtlasi ka nõrgemal tehnoloogilisel tasemel.
  • Ma tean, et nüüd hakkavad vatnikud lõugama, aga värske teabeameti hinnang: Välisluureamet: Venemaa suurendab Eesti lähistel ründevõimet.

    Veel kord ütlen, et see artikkel on Välisluureameti hinnang, mitte minu välja mõeldud paanika tekitamine. LHV poolt ootaks küll teatavat ettevalmistustöid, et situatsiooni tekkides saaks klientide varad viia üle GB kontorisse.
  • Vanaema ja Tervist Teile paarisrakendis ametis :)
  • "mutionu"
    Vanaema ja Tervist Teile paarisrakendis ametis :)


    Välisluureamet kah.
  • "mutionu"
    Vanaema ja Tervist Teile paarisrakendis ametis :)

    Jätkuvalt, ärge tsiteerige, reageerige ja mainige trolle.
  • Välisluureameti raport on analoogne taanlaste hiljutise raportiga. Pealkiri on, et Venemaa võib 3-5 aasta jooksul NATO riike rünnata, aga selle sisu on, et Venemaa võib rikkuda naaberriikide mere- või õhupiiri, koondada vägesid või viia läbi õppuseid. Aga see on ju kogu aeg nii olnud. Tavaline huligaani käitumine, kes viskab koolimaja akna katki ja jookseb seejärel hirmunult põõsastesse.
  • ...Venemaa käitumise hindamisel tuleb abiks kui omad mõningast arusaamist autismi ja nartsismi poolt juhitud maailmapildi tunnetusest.. mis sa arvad, millised on sellise keskkonna pidurdus mehhanismid ja nende toimimise usaldusväärsus?!
  • "tauts"
    Pole küll sõjaväelane, aga väga vist vahet pole, palju sa neid kahurimürske toodad, kui sul on ca viis korda väiksem õhuvägi, mis on ühtlasi ka nõrgemal tehnoloogilisel tasemel.


    Sellega võib nõustuda, et mäng peaks käima kõrgemal tasemel. Aga paraku käib Ukrainas rindel igapävaselt kahurituli, ja on ikka kehvasti, kui ühel poolel on moona oluliselt vähem.

    Jah, hea, kui Ukrainale antakse võimsamat relvastust ja rohkem, kui on Venemaal. Kui.


  • hea, kui Ukrainale antakse võimsamat relvastust ja rohkem, kui on Venemaal

    milline relv on võimsam, kui on Venemaal? kas räägime tuumarelvast?
    sõja tuleb vivimatul lõletada, mitte rohkem relva sisse visata.
  • Venemaa õhuvägi on võrreldes USA või NATO-ga tegelikult väga nõrk. Aga Ukrainal on see veel nõrgem . Seda osa tulekski tugevdada. Kes valdab õhuruumi, võidab ka sõja.
  • Selline tugevus on oluline ainult ohjeldamise jäoks. Kui sõja juba käimas, see on ainult õli tulisse lisamine.
    Nõukogude Liit oli palju nõrgem kui Natsi-Saksamaa, kuid võitis.
    Sõda peab lõpetada läbiräkimisega kabinetides, mitte iminse elu ohverdamisega.
  • "iTake"

    Nõukogude Liit oli palju nõrgem kui Natsi-Saksamaa, kuid võitis.
    Sõda peab lõpetada läbiräkimisega kabinetides, mitte iminse elu ohverdamisega.

    WTF?!
    NLiit võitis? Liitlasi ei olnudki? Üksinda "vabastas" kogu Euroopa?
    Sõda lõppeb, kui Venemaa tõmbub tagasi oma piiridesse. Lihtne.
    Ei ole vaja tiblaretoorikat levitada, tänan...
  • "iTake"
    Selline tugevus on oluline ainult ohjeldamise jäoks. Kui sõja juba käimas, see on ainult õli tulisse lisamine.
    Nõukogude Liit oli palju nõrgem kui Natsi-Saksamaa, kuid võitis.
    Sõda peab lõpetada läbiräkimisega kabinetides, mitte iminse elu ohverdamisega.

    Täna öösel tulen ja viskan su kodu akna sisse ning panen auto põlema. Ma tean, et sa oled nõrk, ei ole vaja mulle vastu hakata, muidu võtan su pere ette. Tüli lahendame läbirääkimistega, mille ainus lahendus on see, et sa loovutad pool oma krunti mulle.

    PS! See oli kujundlik näide. Rohkem ei viitsi jaurata ka, läheb foorumi teemast juba väga mööda.
  • aga sa, nägu hea naaber annad relvad minu pereliikmele ja ütleb "mine kaitsa, olen sinuga koos" aga ise seisad eemal ja vaatad kuidas need lahingus surevad. tubli!
  • Võta hoogu maha ja kobi sinna parempoolsesse lõime. Ajalookäsitluse järgi võib öelda juba kellega tegemist on.
  • iTake sa võiks jah oma putleri propagandaga siit minema tõmmata, see ei koti kedagi naguinii, lihtsalt risustad teemat
  • "iTake"
    Selline tugevus on oluline ainult ohjeldamise jäoks. Kui sõja juba käimas, see on ainult õli tulisse lisamine.
    Nõukogude Liit oli palju nõrgem kui Natsi-Saksamaa, kuid võitis.
    Sõda peab lõpetada läbiräkimisega kabinetides, mitte iminse elu ohverdamisega.


    Ooooooooooooooota, sa ütled, et lääs ei peaks Ukrainale enda kaitsmiseks relvi andma, sest see on õli tulle valamine aga nõukogude liitu päästis üksnes USA lend-lease, ilma milleta oleksid Saksamaa tankid otse Vladivostokini sõitnud. Ma saan aru, et kirillitsas ajaloo raamatutest on see osa "võidukast venemaast" puudu aga täna peaks saama ennast ajalooga kurssi viia interneti abiga.
  • Kui Venemaa lõpetab sõja, siis lõpeb sõda!
    Kui Ukraina lõpetab sõja, siis kaob Ukraina!
  • Talitluspidevuse tagamine ehk teenuste tõrgeteta toimimise tagamine on üks tavapärasemaid pankade riskijuhtimise protsesse. See tähendab, et pangad peavad rakendama piisavaid meetmeid, et vältida tõrkeid teenuse toimimises ning lisaks nägema ette ka tegevusplaane juhuks, kui siiski katkestus juhtub, ka kriisiolukordadeks. Sellised plaanid on pankadel olemas. LHV-le kui elutähtsa teenuse osutajale rakenduvas lisaks hädaolukorra seaduse ning selle rakendusaktide nõuded seoses maksete, kaardimaksete ja sularahaautomaatidega. Muu hulgas kohustab see meid näiteks omama alternatiivseid allikaid elektrienergiaks, dubleerima andmeid, andmesideühendusi nii eri kaablitrasside kui ka eri andmesideteenuse osutajatega. Suurt osa klientide hoiustest ja välisväärtpabereid hoitakse Eestist väljaspool ja need on kaitstud ka juhul kui pank ajutiselt ei tööta. Kindlasti teeme omalt poolt kõik võimaliku, et ka suuremate kriiside korral meie teenused toimiksid ja klientide vara oleks kindlalt hoitud.

    Palun ühtlasi sõjateemaline arutelu tagasi kolida Vaba Teema sektsiooni.
  • Toimepidevus st, et ATM ja internetipank töötaks on teine teema. Kuidas on tagatud see, et okupatsiooni ja sellele järgneva võimaliku natsionaliseerimise korral ei langeks inimeste vara okupandi kätte. Selle jaoks peaks riskiplaani koostama.

    Võib küsimuse tõsta ümber Vaba Teema alla.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon