Coop Pank (CPA1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Coop Pank (CPA1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • See rahapesu teema on Coop Panga kontekstis ebaoluline, kuna skandide aktsiad on pihta saanud seetõttu, et neid ähvardavad hiiglaslikud trahvid, eelkõige USA suunalt. Eesti väikepangal, kes välismaal ei tegutse, seda ohtu pole ja kohalik FI ei hakka kindlasti reaalselt muutunud kontrolliva osanikuga, muutuvate protsesside ja vastutavate isikutega väikepanka koinima. Isegi kui kunagi tehti sikku, siis on see non-issue. Koll, millega lapsi ja vanainimesi hirmutada.

    Märkisin ise 0,15% emissiooni maksimum-mahust.
  • Alates tänasest saab märkida AS Coop Pank aktsiaid.
    Pakkumise teade
    Põhiprospekt
    Põhiprospekti eestikeelne kokkuvõte

    Coop Pank emiteerib kuni 32 180 155 uut aktsiat, lisaks müüvad osad olemasolevad aktsionärid kuni 8 065 700 aktsiat. Jaeinvestor saab aktsiaid märkida hinnaga 1,30 eurot, kuid hind võib pakkumise käigus kujuneda odavamaks, vahemikus 1,15 eurot kuni 1,30 eurot. Aktsia lõplik hind ehk pakkumishind on sama kõigile investoritele.

    Märkimisperiood algas 18. novembril 2019 kell 10.00 ning lõppeb 29.novembril 2019 kell 15.30.

    LHV kliendid saavad aktsiaid märkida kliendikontorites ja internetipangas Raha kasvatamise menüüs Väärtpaberite märkimine alajaotuses.
  • karvakera
    Kõik siin tegutsenud vähegi pangad on nüüdseks oma rahapesu laksud kätte saanud, viimasena reedel SEB. Kas võiks arvata, et Krediidipank tegutses Moskva omanike all nagu oaas kõrbes. Või pigem, et meie uurimisorganid on nõrgad ja nii väike pank Browderi huviorbiiti ei jõua.


    Lisaks, et Coop on viinud riskikliendi kontod suht nulli lähedale (oli vist 1-2 milkut), Coop võttis kohe suuna, et palun viige oma (teoreetiliselt kahtlane) raha siit ära. Seega suurtele langenud kahtlused ei taba teda kindlasi sellises ulatuses ja määral. Lisaks muud faktorid VS suurtega (SEB, SWED) võrreldes (ntx. USA lähenemisnurk võimalike trahvide tõttu jmt).
    Nad tõstavad praegust raha 3 aastaseks perioodiks, kasvu prognoosid on suht ambitsioonikad. Võimalust (teoreetilist) nähakse lisatõsteks võlakirjade kaudu.
    Kui aga majanduskonkjuktuur muutub, siis ei jää ka nende plaanid ilma tagasilöökideta (elementaarne). Kasv aeglustusb majanduses järgneva(te)l aastatel kindlasti, kuid krahhi vähemalt Sheik Trumpi uute valimisteni ma ei usu. Vaevalt et seltsimees T kellegi põhja laseb, v ise mingeid lööke turule tahab lasta (va oma tviidid, mis lühiajaliselt mõjutavad).

    Disclaimer: Ennustamine on tänamatu töö ja endal plaan pikaks kaasa minna väikeaktsionäri panusega.
  • karvakera
    Kõik siin tegutsenud vähegi pangad on nüüdseks oma rahapesu laksud kätte saanud, viimasena reedel SEB. Kas võiks arvata, et Krediidipank tegutses Moskva omanike all nagu oaas kõrbes. Või pigem, et meie uurimisorganid on nõrgad ja nii väike pank Browderi huviorbiiti ei jõua.


    Krediidipank, transfers to which started already back in 2011, was used to move a total of $165 million between then and the spring of 2014. Sums that landed in accounts of other banks were considerably smaller.
    https://news.postimees.ee/4053513/estonian-banks-used-to-launder-1-6-billion-dollars
  • Ma ei tea... tundub kallivõitu see hind. Omajagu tulevikukasvu sinna sisse juba kirjutatud ja ei tundu nii ahvatlev, et lihtsalt osalemise pärast märkida. Niiet mina parem vaatan kõrvalt.
  • karvakera
    Kõik siin tegutsenud vähegi pangad on nüüdseks oma rahapesu laksud kätte saanud, viimasena reedel SEB. Kas võiks arvata, et Krediidipank tegutses Moskva omanike all nagu oaas kõrbes. Või pigem, et meie uurimisorganid on nõrgad ja nii väike pank Browderi huviorbiiti ei jõua.

    Enne kui edasi spekuleerida Krediidipanga puhtuse üle, tõstaks õhku küsimuse, et kas toimunud juriidiliste muutuste järel omanikestruktuuris on Coop Pank täna vastutav võimalike Krediidipanga tehtud minevikujamade eest?
    Äkki LHV, kui IPO-abiline, oskab anda sellele ammendava vastuse.
  • Omandistruktuur ei muuda juriidilise isiku vastutuses küll midagi. Podcastis öeldi, et FI käskis Coopil/Inbankil osaluse omandamise järel mitteresidentidest lahti saada ja seda ka tehti. Ei öeldud, et sellega oleks kaasa antud indulgents varasema eest, või võib seda nii mõista?

    Aga kas Krediidipank üldse sai kunagi dollariarveldusi teha? Minuteada, kui pole ligipääsu dollariarveldustele, pole ka USA reguleerimist/karistamist?
  • Tõsi ta on, et traditsiooniline jaepangandus oma väikekrediitide ja sularahaga on igavene kepp - suht kulukas ja marginaal on vähemalt äri- ja krediidipangandusega võrreldes nigel. Suured kommertspangad näivad olevat otsustanud, et see segment on surnud ja on ennast jaepangandusest välja "optimeerinud" ning internetti barrikadeerunud. Kui aga uskuda, et jaepanganduse järgi on ka tulevikus endiselt vajadust, peitub selles konkurentsivaakumis Coopi jaoks hetkel päris kena kopikas.

    Mulle tundub, et Coopi ei saa hetkel vaadelda P-d, E-d või B-d sisaldavate suhtarvude kontekstis. Pigem peaks investor endalt küsima, kas ta usub, et Coop ärimudel hakkab toimima ja selle arvelt tuleb kasv (ja hiljem stabiilne tulu). Mina vastasin enda jaoks selle küsimuse hetkel jaatavalt ja vastavalt ka märkisin.

    Mul pohlad, kas või kui palju IPO järgselt aktsia tõuseb, seisab või kukub. Tibusid loen alles kolme aasta pärast ja seda hoopis selle pealt, kas pank on selleks ajaks saavutanud stabiilse positiivse rahavoo ning milline saab olema dividendipoliitika. Ja kui vastavad ootused/lootused ei peaks ka täituma, ei näe et downside saaks olla liiga suur, et muutuks valusaks seda alla neelata.
  • svennu21
    Ma ei tea... tundub kallivõitu see hind. Omajagu tulevikukasvu sinna sisse juba kirjutatud ja ei tundu nii ahvatlev, et lihtsalt osalemise pärast märkida. Niiet mina parem vaatan kõrvalt.


    Vaba maa muidugi, aga lihtsalt konteksti jaoks - sa hääletasid nädal tagasi oma rahaga selle poolt, et Cleveron maksab vähemalt €325 000 000. Kas see ei tundunud kallis?
  • White Nigga
    Vabandan, ei ole olnud aega süveneda teemasse. Nagu ma aru saan, ei anta aktsiaid odavalt, aga kas on olemas mõni reaalne downside trigger?
    Ainsad variandid on ju et olemasolevad aktsionärid hakkavad müüma IPO hinnast allpool - mida oma näo päästmiseks vast ei tehta. Vähemalt mitte kohe peale stardipauku...

    Prospektist (lk 34):
    "Lisaks on Müüvad Aktsionärid ja Panga teatud Aktsionärid nõustunud olema seotud lukustamiskokkulepetega alljärgnevalt.

    Müüvad Aktsionärid on juhul kui pärast Pakkumise lõpuleviimist ületab iga üksiku Müüva Aktsionäri osalus Pangas 1% Panga Aktsiatest, nõustunud mitte müüma, pantima või muul viisil võõrandama Panga Aktsiaid 180 kalendripäeva jooksul arvates Aktsiate esimesest kauplemispäevast Börsil, ilma AS LHV Pank eelneva kirjaliku nõusolekuta. AS LHV Pank otsustab nõusoleku andmise diskretsiooni alusel.

    Coop Investeeringud OÜ, kellele kuulub 36,38% Panga Aktsiatest enne Pakkumist, on nõustunud kuni 31. oktoobrini 2020 mitte müüma, pantima või muul viisil võõrandama Panga Aktsiaid, mis kuuluvad talle pärast Pakkumise lõpuleviimist ilma AS LHV Pank eelneva kirjaliku nõusolekuta. AS LHV Pank otsustab nõusoleku andmise diskretsiooni alusel.

    Panga Aktsionärideks olevad Coop Liikmesühistud, kellele kuulub kokku 24% Panga Aktsiatest enne Pakkumist, on nõustunud kuni 31. oktoobrini 2020 mitte müüma, pantima või muul viisil võõrandama Panga Aktsiaid, mis kuuluvad neile pärast Pakkumise lõpuleviimist ilma AS LHV Pank eelneva kirjaliku nõusolekuta. AS LHV Pank otsustab nõusoleku andmise diskretsiooni alusel.

    Panga Aktsionäriks olev CM Capital OÜ, kellele kuulub 9,9% Panga Aktsiatest enne Pakkumist, on nõustunud kuni 180 kalendripäeva jooksul arvates Aktsiate esimesest kauplemispäevast Börsil mitte müüma, pantima või muul viisil võõrandama Panga Aktsiaid, mis kuuluvad neile pärast Pakkumise lõpuleviimist ilma AS LHV Pank eelneva kirjaliku nõusolekuta. AS LHV Pank otsustab nõusoleku andmise diskretsiooni alusel.

    Panga Aktsionäriks olev TÜ Eesti Ühistukapital, kellele kuulub 5,0% Panga Aktsiatest enne Pakkumist on nõustunud kuni 180 kalendripäeva jooksul arvates Aktsiate esimesest kauplemispäevast Börsil mitte müüma, pantima või muul viisil võõrandama Panga Aktsiaid, mis kuuluvad neile pärast Pakkumise lõpuleviimist ilma AS LHV Pank eelneva kirjaliku nõusolekuta. AS LHV Pank otsustab nõusoleku andmise diskretsiooni alusel.
    "
  • Sirvisin prospekti olles täiesti ebapädev antud valdkonnas. Järgnev siis vaade läbi talumehe silmade
    Negatiivse poole pealt jäi silma
    1. 2018 aastal olid laenud ja nõuded klientidele ca 329 mil. Selle mahu juures suudeti kasumit teenida kõigest ca 4,5mil.
    2. On käimas kohtuvaidlus, mille osapoolteks on ka Kaitseministeerium, Eleon Green OÜ ja ka Coop Pank. Negatiivse tsenaariumi korral võib sellest tulla ca 3 mil lossi.
    3. Pank on emiteerinud 7 mil mahus võlakirju intressiga 6,75%-7,58% Mis on oluliselt kallim kui ise suudetakse toota.
    Eelnevat kokkuvõttes on minu täiesti asjatundmatu seisukoht, et majandustsükli muutudes, kui laenud hakavad hapuks minema, on selliste numbritega lihtne vee alla jääda.

    Positiivse poole pealt on LHVl kui stabilisatsiooni korraldajal õigus teha tugioste ca 6 mil aktsia ulatuses 30 päeva jooksul peale kauplemise algust. Samuti on praegustel aktsionäridel ilma LHV nõusolekuta keelatud müüa aktsiaid 180 päeva jooksul (kehtib aksionäride puhul kelle osalus peale IPOt on suurem kui 1%)
    Seega lühiajaliselt võib asjal jumet olla.
  • Ivo2k
    Samuti on praegustel aktsionäridel ilma LHV nõusolekuta keelatud müüa aktsiaid 180 päeva jooksul (kehtib aksionäride puhul kelle osalus peale IPOt on suurem kui 1%)
    Seega lühiajaliselt võib asjal jumet olla.

    Minu jaoks on praeguste aktsionäride lockup selge miinus, kuna näitab, et IPO hinna juurest võib olla rohkem väljuda soovijaid. IPO hind peaks olema selline, kus ka praegused aktsionärid usuks edasist tõusu.
    PS. mina igatahes IPO-s ei osale
  • Ivo2k
    Sirvisin prospekti olles täiesti ebapädev antud valdkonnas. Järgnev siis vaade läbi talumehe silmade
    Negatiivse poole pealt jäi silma

    3. Pank on emiteerinud 7 mil mahus võlakirju intressiga 6,75%-7,58% Mis on oluliselt kallim kui ise suudetakse toota.


    Võib-olla on allutatud võlakirjadega tegu, et omakapitali suuremana näidata, sel juhul pole see intress oluline.
  • Käisin eile LHV kontoris üritusel, nagu silmale paistis ja nagu Pikkel mainis, oli vist tegu uue rekordiga. Rink jätab väga hea mulje juhina, asjalik tüüp on. Strateegia on arusaadav, senine track record on hea. Suhtelise väärtuse play'na (LHV vastu benchmarkides) tundub suht bulletproof.

    Ainus, asi, mis kergelt häirib, on Jürgen J suur sõber juhatuses. Üks kord on koinkidink, loodame, et tegu pole mustriga.
  • clint
    Ivo2k
    Sirvisin prospekti olles täiesti ebapädev antud valdkonnas. Järgnev siis vaade läbi talumehe silmade
    Negatiivse poole pealt jäi silma

    3. Pank on emiteerinud 7 mil mahus võlakirju intressiga 6,75%-7,58% Mis on oluliselt kallim kui ise suudetakse toota.


    Võib-olla on allutatud võlakirjadega tegu, et omakapitali suuremana näidata, sel juhul pole see intress oluline.


    Prospekt lk 46
    Ehk täpselt nii ongi. Tegemist on omakapitali alla liigituva instrumendiga mida ei saa otseselt raha hankimise kulu alla väga lugeda (kui lihtsalt/arudaadavalt sõnastada).

    Käesoleva Prospekti kuupäeva seisuga on kehtivad järgmised Panga poolt emiteeritud allutatud
    võlainstrumendid, mida Pank käsitleb teise taseme (Tier 2) omavahenditena.
    Detsembris 2017 emiteeris Pank 5000 allutatud võlakirja nimetusega COOP PANK allutatud võlakiri
    04.12.2027, nimiväärtusega 1000 eurot, lunastamise tähtajaga 04.12.2027, intressimääraga 6,75% aastas,
    intressimaksetega iga aasta 04.06 ja 04.12. Allutatud võlakirjad on registreeritud EVR-is ISIN-i EE3300111384
    all, emissiooni kogumaht oli 5 miljonit eurot.
    Märtsis 2019 emiteeris Pank 2000 allutatud võlakirja nimetusega COOP PANK allutatud võlakiri 29.03.2029,
    nimiväärtusega 1000 eurot, lunastamisega tähtajaga 29.03.2029, intressimääraga 7.58% aastas,
    intressimaksetega iga aasta 29.09 ja 29.03. Allutatud võlakirjad on registreeritud EVR-is ISIN-i EE3300111699
    all, emissiooni kogumaht oli 2 miljonit eurot.
    Ülalkirjeldatud võlakirjad on emiteeritud suunatud emissioonidena pensionifondivalitseja, AS LHV Varahaldus
    (registrikood 10572453) poolt valitsetavatele pensionifondidele.
  • Teen siiski väikese faktilise täpsustuse, suffiks
    LHV on by far vähem riskantsem kui Coop.

    Ja ROE on lähiaastail LHV kasuks.
  • abesiki
    Teen siiski väikese faktilise täpsustuse, suffiks
    LHV on by far vähem riskantsem kui Coop.

    Ja ROE on lähiaastail LHV kasuks.


    Loomulikult on LHV vähem riskantne. Sellest ka Coopi oluliselt madalam P/B vaatamata kiiremale kasvutrajektoorile. ROE on antud juhul suures ulatuses funktsioon suurusest.
  • Coopi pre-IPO valuation max hinna pealt ca 80m EUR ning P/BV 1,4x.
    Hinnavahemiku alumises otsas 70m EUR ning P/BV 1,25x.

    Viimane teadaolev suurem tehing osalusega toimus ligikaudu P/BV 1,2x pealt, kui Inbank müüs 2018.a. kevadel 10% suuruse osaluse ca 5,6m EUR eest. Coopi valuation sel ajal niisiis 56m EUR ning omakapital ligikaudu 45-46m EUR. Tehingu hinda osapooled ei avalikustatud, aga seda saab Inbanki 2018.a. aruandest välja lugeda.

    Kallis või mitte, sõltub tõesti nägemusest pangandusturu väljavaadetesse ja (umb)usust Coopi võimesse kasvatada oma segmendis mitte ainult turuosa ja bilansimahtu, vaid ka kasumit.

    LHV Investeeris on muide huvitav koht - “Ma olen väga motiveeritud, et aktsial läheks hästi!” ütleb Rink. Ta plaanib osaleda ka praeguses emissioonis, ent kuna ta teab, et aasta pärast on vaja palju raha, et välja osta optsiooniprogrammist tulevad aktsiad, siis praegu osaleb ta pigem tagasihoidliku positsiooniga."

    Sügavalt in-the-money optsioonide realiseerimise finantseerimine pangajuhile nüüd küll märkimist piirav faktor ei ole.
  • Panen siis veel ühe rumala küsimuse siia, kuna plaan on teistlaadi ettevõtte alt märkida, siis kas COOP Panga märkimiseks OÜ alt on vaja ka EMIR/LEI olemasolu?
  • Olen kuulnud muret võimaliku lahja nõudluse pärast, näiteks et pensionireformi tõttu pensionifondid enam Eestisse ei investeeri. Paar tähelepanekut:
    - Viisemanni oktoobri ülevaatest: "Jätkame Eestisse investeerimist.
    Kuigi Helir-Valdor Seeder ja Isamaa üritavad Eesti kogumispensioni süsteemi hävitada ning teevad kõik, et võimalikult palju raha pensionifondidest välja voolaks, ei ole me Eestisse investeerimist siiani täielikult peatanud. Võtame uusi investeeringuid tehes arvesse ka seda, kuidas on neist võimalik vajaduse korral väljuda, et tagada pensionifondide likviidsus.
    "
    - Prospektist: "Jaepakkumine on suunatud kõigile jaeinvestoritele Eestis, Lätis ja Leedus."

    Mina ise märgin mitme isiku alt.
  • suffiks, JJ sõpruse osas tuleb siis pöidlad peos hoida, et järelevalve oli oma sobivusmenetluses hoolas ja isik on õiged järeldused teinud. Kui liikumine ühest pangast teise tänaseks kinniläinud panka polnud päris vabatahtlik, siis pidi see fit and proper teemal vähemalt küsimuse tõstma küll.

    btw, once is accident twice is a "koinkidink" thrice is pattern/planned activity/sth
  • jahe
    Olen kuulnud muret võimaliku lahja nõudluse pärast, näiteks et pensionireformi tõttu pensionifondid enam Eestisse ei investeeri. Paar tähelepanekut:
    - Viisemanni oktoobri ülevaatest: "Jätkame Eestisse investeerimist.
    Kuigi Helir-Valdor Seeder ja Isamaa üritavad /.../
    ".

    Aegadel, kui pangad finantseerimisteenuste pakkumise asemel erakonnapoliitikaga tegelevad, tuleb kodanikel endil vastav tühimik täita. Arvestades, et kümnendikul Eesti peredest seisab pankades arvelduskontodel ja hoiustel üle 60 000 euro, peaks juba mõõdukastki reklaamikampaaniast piisama, et osa sellest rahast TalinaHoiuLaenuÜhistute ja Erialide asemel ka IPO-sse maandub.
  • Viimane loll küsimus, ma luban: millal lõpeb suurema koguse märkimiseks see esimene nädal? Reede õhtul või esmaspäeva lõunal?
  • Lenzer
    Viimane loll küsimus, ma luban: millal lõpeb suurema koguse märkimiseks see esimene nädal? Reede õhtul või esmaspäeva lõunal?

    Soovitus on enne märkimist prospekti lugeda. Seekord on see isegi täismahus eesti keeles
    Märkides Coop Panga aktsiaid märkimisperioodi esimesel nädalal, soovime emissiooni ülemärkimise korral anda eelisjaotuse 5 000 aktsia ulatuses. Eelistatud jaotamise aluseks on kõik märkimisavaldused mahus 1 kuni 99 999 aktsiat, mis on esitatud avaliku pakkumise raames enne 22.11.2019 kell 16.00-i ja on kehtivad märkimisperioodi lõpu seisuga.
  • "rahvaaktstia" hmmz...külmavärinad tulevad peale...
    Eesti Ekspress,Tallink, Arco Vara...
  • Äripäev suutis ära peletada ? TSM müüdi ka kui rahvaaktsiat, said ju kasumiga välja ?
  • poolteist
    Äripäev suutis ära peletada ? TSM müüdi ka kui rahvaaktsiat, said ju kasumiga välja ?


    Kadri Simsoni arvates oli TSM rahvaaktsia, mis väljendus "kvaliteetinvestorite" eelistamises.
  • "Arvestades, et kümnendikul Eesti peredest seisab pankades arvelduskontodel ja hoiustel üle 60 000 euro, peaks juba mõõdukastki reklaamikampaaniast piisama, et osa sellest rahast TalinaHoiuLaenuÜhistute ja Erialide asemel ka IPO-sse maandub."

    See küll tore huumor - ei kõiguta see seda IPOt kuhugi suunas.

    Kõik kes märgivad vast on asja läbi mõelnud, loodetavasti. Üsna kallis, dividendi ei maksta ja investeerida ajal kui turud on 10a tipus ja valuatsioonid täiesti paigast! Soovida võiks ainult edu :D Ise hoian kaarega eemale ja kindlasti järgmise 2-3a jooksul, kui tuleb ka dividend, leiab oluliselt soodsamaid sisenemishetki.
  • serk
    Ise hoian kaarega eemale...


    Kuidagi kainestavalt mõjus see jutt.

    Kui järele mõelda...5000 aktsiat igale Jukule, kes vähegi tahab. Kõik saavad isu täis - kes minu omad ära ostma peaks? TSM1T oli teine lugu - vähe sai ja mugudele väga atraktiivne aktsia.

    Mõtlesin kiire 10-20% kasumit teha, aga risk on, et jään 10 aastaks järgmist Ekspressi või Tallinki hoidma, või veel hullem, et intressikeskkond ja 'rahapesu' löövad. Risk/reward ei ole hea.

    CEO ise ei soovi. Suurtele on lukk peale pandud. Miks lukku üldse vaja on?

    Mul TradingView's vähemalt 10 paremat ideed jälgimises. Panin korralduse kinni.
  • Ise märkisin ja võtan IPO ´t kui 3aastast võlakirja mille ´intress´ saabub 2022.paanikat -jaanikat ei põe.
  • Nõustun, et rahapesu risk on väike või olematu. Kui Coop on 1000 klienti välja visanud, siis on ta saanud FI-lt ka indulgentsi. FI pole uurimiseks ei võimekust ega tahtmist - see ongi piisav indulgents. Rootsi ajakirjanikel pole huvi.
    Sellega on see risk kaetud.

    Hinnarisk on keskmisest kõrgem. Ainult Coop panga emissioonikorraldaja leiab, et hind on sobiv. Liivamägi analüüsis, et hind on pigem kõrge. Eriti hea oli eilne uudis Äripäevas, et Coop pangaga saab makse optimeerida - ostes ja kahjumit saades saab selle muudest investeerimistuludest maha lahutada.

    Arvatavasti saab Coop raporteerida tuhandete uute klientide lisandumisest. Tegin isegi konto, et saaks vajadusel 10 tuh aktsiat. Mida tegelikult oleks vaja, et reaalne raha pargiks nende kontodele. Praegu oleks selleks hea võimalus, kuna paljud võtavad vaevaks Coopi uurida, kuid ei oska ette näha, et sinna palju raha kantaks. Oma tingimustega püüavad nad pigem Onu Unot ja Tädi Maalit. Ei oska näha, et keskmisest jõukam klient, kellel raha vedeleb kontol - huvituks 200 euri sissepanemisest või väljavõtmisest Coop poest. Nippe, kuidas soodustada raha parkimist kontole, ei ole nad osanud leida.

    IPO läheb suuremas osas jaekliendile, kauplemises tuleb rohkem volatiilsust. Enne IPO tingimusi arvasin, et panustan keskmisest rohkem, nüüd ei julge üle 10 tuh aktsia küll osta. Kui sedagi, ju otsustan viimasel minutil.
  • See, et sa tänase seisuga oled tuhat või miljon klienti välja visanud ei koti kedagi. Piisab sellest kui sul enne teist maailmasõda oli sada venelasest klienti ja sind pannakse kinni. Verso pank pandi kinni nii et koer ka ei haukunud. Ja kõikidele kurjamitele maksis hoiuste tagamise fond nende raha välja.
  • pau777
    Ise märkisin ja võtan IPO ´t kui 3aastast võlakirja mille ´intress´ saabub 2022.paanikat -jaanikat ei põe.


    või ei saabu kunagi...
  • suffiks
    See rahapesu teema on Coop Panga kontekstis ebaoluline, kuna skandide aktsiad on pihta saanud seetõttu, et neid ähvardavad hiiglaslikud trahvid, eelkõige USA suunalt. Eesti väikepangal, kes välismaal ei tegutse, seda ohtu pole ja kohalik FI ei hakka kindlasti reaalselt muutunud kontrolliva osanikuga, muutuvate protsesside ja vastutavate isikutega väikepanka koinima. Isegi kui kunagi tehti sikku, siis on see non-issue. Koll, millega lapsi ja vanainimesi hirmutada.

    Märkisin ise 0,15% emissiooni maksimum-mahust.


    Kohalikke väikseid panku keegi ei trahvi, need pannakse päevapealt kinni.
  • Tegelikult Coop pank võib rämedalt üllatada (ei märgi).
    Ehitusprojekte tehes näen, et Maalile maalt, raadius Tallinnast 40km, ei taha pangad raha anda. Kui Coop aga hakkab Maalisid rahuldama, siis see portfell kasvab mühinal, ainult riski lahter Excelis võib veidi punane tunduda- tunduda just.
    Sest reaalselt kogemusele tuginedes, kui inimene töötuks ei jää, ei ole hetke süsteem päris aus, ühele kliendile öeldi, et Sondas su maja ehitus nende hinnangul lähen 130K, aga näed, kui valmis maja müüma hakkad, siis meie hinnangul turu hind 100K ja paluti panna lisa tagatiseks 30K. Ehk turul on täitmata koht küna ääres olemas küll.
  • Mõnes mõtte börsil olek ja "rahvaaktsia" teeb päevapealt kinnipaneku keerulisemaks. Tuleb arvestada, et suur hulk valijaid saavad kurjaks.
  • suffiks
    Märkisin ise 0,15% emissiooni maksimum-mahust.

    See on reaalne pooltargument, kõvem kui dividendide või institutsionaalsete investorite nappusega hirmutamine.
  • 113366
    Mõnes mõtte börsil olek ja "rahvaaktsia" teeb päevapealt kinnipaneku keerulisemaks. Tuleb arvestada, et suur hulk valijaid saavad kurjaks.

    Isegi naljakas ei ole.
    Millal valijate arvamusega sel teemal on arvestatud. Palju neid ikka tuleb 5000?
  • Kas juba tehtud märkimist on võimalik tühistada ka ?
  • Ma saan aru, et IPO-ga tuleb ca 40 miljonit aktsiat pakkumisse. Tallinna Sadama IPO-l osales 13723 jaeinvestorit ja 102 institutsionaalset investorit. Tallinna Sadama IPO märgiti üle rohkem kui kolmekordselt.

    Kui sama hulk jaeinvestoreid osaleks Coop Panga IPO-l ja näiteks institutsionaalsed investoreid ei osale, siis peaks iga jaeinvestor keskmiselt märkima 2914 aktsiat, ehk 3352 - 3789 euro eest.

    Ma oletan, et keskmine investeering sellesse IPO-sse ei tule nii suur jaeinvestori poolt ja ma oletan, sama suurt huvi ei ole ka sellel IPO-l osaleda.

    Ehk huvitav, kui suur on tõenäosus, et seda IPO-t täis ei märgita? Huvitav palju institutsionaalseid investoreid plaanib osaleda?

    Tundub, et Coop Pank ise muretseb ka sellepärast ja seetõttu ongi igasugused kampaaniad, et kes esimene nädal märgib saab rohkem jne. Lisaks on meedias pigem negatiivsust märgata, mis ka ilmselt jaeinvestori osalemisotsusele hästi ei mõju.
  • Ma pigem prooviks võrrelda COOP-i IPO-t LHV omaga, mis toimus 2016. aastal. Toona soovis LHV saada 14M EUR ja see märgiti 3,3 X üle (pakuti 46M). Selle pealt tekkis turul "nälg" ning hind börsil tõusis. Praegu tahab COOP saada 40M EUR. Teoreetiliselt on see võimalik, aga mulle tundub, et LHV oli IPO ajal mõnevõrra ahvatlevam kui COOP praegu. Kokkuvõtteks: ma pole päris kindel, et see IPO täies mahus täis tuleb ja kui tuleb, siis on kahtlane, kas järelturul oleks huvi selle aktsia hinda kõrgemaks ajada.
  • havoc

    Kohalikke väikseid panku keegi ei trahvi, need pannakse päevapealt kinni.


    FI on neist juba üle käinud, ja nad on teinud, mida FI tahtis - mitteresidendid out. Omanikestruktuur on muutunud. Juhtorganid muutunud. Ärimudel, strateegia ja protsessid on muutunud. 3 aastat on tehtud juba "uut panka". Kui neid oleks tahetud kinni panna, siis oleks seda tehtud siis, kui Kuldhordi vasallid veel panka kontrollisid.
  • Tänases "valguses" oleks FI ilmselt 3 aastat tagasi pannud krediidipanga päevapealt kinni, vbl 2018 aastal ka Coopi? me seda ei tea ju.
    Lisaks: mulle tundub, et FI tegevused ja arvamused ei huvita antud kontekstis kedagi, kui üks härra vilet puhub ja vaid Krediidipanga nime üles viskab ja mõned Coopi ajal tehtud ülekannete loetelud kuskilt lekivad(väidetavalt läks ju 2 aastat mitteresidentidest vabanemiseks), algab see trall nullist pihta...

    Swed, Danske, SEB nad kõik on ju hetkel tule all vanade pattude eest mis tol hetkel ehk ei oldki nii suured patud :) ja uurimise alustamise ajaks olid ka nemad ju väidetavalt "ammu" tegevuse lõpetanud ja kõik oli korras, nagu Norras.
  • privador
    "rahvaaktstia" hmmz...külmavärinad tulevad peale...
    Eesti Ekspress,Tallink, Arco Vara...


    LHV tahtis ju ka "rahvaaktsiat"...
  • Rink on kordi rääkinud "kasvuaktsiast" ja kuulates, kui kindlalt räägib plaanidest, siis tundub, et jagavad täpselt biiti, mida ja kuidas teha/saavutada. Ajavad oma asja, kaks mansat panevad igapäevaselt mööda poode ja teevad kooperatiivi klientidest panga omasid või mõlemat korraga, teised kolkasse ei lähe ja Coop saab möllata.

    IPO märkimise osas teevad samuti targalt, et lubavad väikestel ära märkida ja siis saavad suurtega kompoti kokku.

    LHV oli ka oma 6.95€ hinnaga maru kallis..
    Tuleb minna, maakana on juba moraalne kohustus maakate panka märkida.
  • Ma maakana osalen solidaarsuset, et elu maal välja ei sureks.
    Huvitav, et keegi olympicuga pole võrrelnud, see oli ju ka rahvaaktsia.
  • Sander Pikkel
    Alates tänasest saab märkida AS Coop Pank aktsiaid.
    Pakkumise teade
    Põhiprospekt
    Põhiprospekti eestikeelne kokkuvõte

    Coop Pank emiteerib kuni 32 180 155 uut aktsiat, lisaks müüvad osad olemasolevad aktsionärid kuni 8 065 700 aktsiat. Jaeinvestor saab aktsiaid märkida hinnaga 1,30 eurot, kuid hind võib pakkumise käigus kujuneda odavamaks, vahemikus 1,15 eurot kuni 1,30 eurot. Aktsia lõplik hind ehk pakkumishind on sama kõigile investoritele.

    Märkimisperiood algas 18. novembril 2019 kell 10.00 ning lõppeb 29.novembril 2019 kell 15.30.

    LHV kliendid saavad võlakirja märkida kliendikontorites ja internetipangas Raha kasvatamise menüüs Väärtpaberite märkimine alajaotuses.


    Tuletan meelde, et täna enne 16.00-i märkides on võimalik saada eelisjaotus kuni 5000 aktsia ulatuses.

    Märkides Coop Panga aktsiaid märkimisperioodi esimesel nädalal, soovime emissiooni ülemärkimise korral anda eelisjaotuse 5 000 aktsia ulatuses. Eelistatud jaotamise aluseks on kõik märkimisavaldused mahus 1 kuni 99 999 aktsiat, mis on esitatud avaliku pakkumise raames enne 22.11.2019 kell 16.00-i ja on kehtivad märkimisperioodi lõpu seisuga.
  • Visahing
    Tegelikult Coop pank võib rämedalt üllatada (ei märgi).
    Ehitusprojekte tehes näen, et Maalile maalt, raadius Tallinnast 40km, ei taha pangad raha anda. Kui Coop aga hakkab Maalisid rahuldama, siis see portfell kasvab mühinal, ainult riski lahter Excelis võib veidi punane tunduda- tunduda just.
    Sest reaalselt kogemusele tuginedes, kui inimene töötuks ei jää, ei ole hetke süsteem päris aus, ühele kliendile öeldi, et Sondas su maja ehitus nende hinnangul lähen 130K, aga näed, kui valmis maja müüma hakkad, siis meie hinnangul turu hind 100K ja paluti panna lisa tagatiseks 30K. Ehk turul on täitmata koht küna ääres olemas küll.


    Sarnased kogemused nii endal, kui ka mitmel tutaval. Coop võtab veidi rohkem sissemaksu, ning rahuldab kliendi vajaduse ka väljaspool tallinnat ära.
    (numbrite põhjal jääb seekord vist märkimata)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon