Coop Pank (CPA1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Coop Pank (CPA1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Aga kes see klient on COOP vaates lisaks varsematele aktsiaomanikele? Kas iga COOP kliendikaardi omanik on nende vaates klient? Ilmselt mitte?

    Kas COOP pangaga kunagi kliendisuhtes olnud v olev klient on klient on klient?

    Küsimus on ajendatud sellest, et ma kunagi proovisin nende maksekaardi lahendust mis oli juba Coop panga poolt väljastatud - ei meeldinud, loobusin sellest aga samas ma mingi klientisuhte ma toona lõin, seda ei lõpetanud ka siis kui maksekaardist loobusin, sisse ma kliendina logida saan nende keskkonda... nüüd juurdlengi kas ma olen nende vaates klient v mitte....

    Vahe päris suur - kas 5% v 17% märkimisest. Keegi teab?
  • Ipo ajal tähendas kliendiks olemine seda, et sul on coop pangas pangakonto. Ei usu, et toidupoe kliendikaart, siin kvalifitseerub!
  • "heix85"
    Ipo ajal tähendas kliendiks olemine seda, et sul on coop pangas pangakonto. Ei usu, et toidupoe kliendikaart, siin kvalifitseerub!


    Toidupoes kassas kliendikaardi taolus ilmselt veel kliendisuhte seost jah ei loo aga maksekaarti luues pidin siiski COOP pangas kliendilepingu looma + tegin ka maksekaardi lepingu koos krediidilimiidiga, mille käigus sai Coop pangast minu maksekaarti nn. finantseeriv lepinguline osapool

    Küsimus vb selles, et kui ma maksekaardist loobusin avalduse alusel kas lõppes ka minu kliendisuhe v lõppes ainult 1 teenus olemasoleva kliendisuhte sees.

    .
  • Kas sul on COOP pangas pangakonto, kuhu täna saaks kanda 1 euro? 1) Jah - oled klient. 2) Ei - ei ole klient.
  • Mul on, aga see on täis
    Kas siis ei ole klient?
  • "yanek"
    Mul on, aga see on täis
    Kas siis ei ole klient?


    Mul oli nii, et kaks kontod olid Coop Pangas juba mitu kuud täis olnud ja krt täpselt siis kui õlut läksin poodi ostma, tuli teade, et kontod pandi kinni ära, kuna ma ei ole tühjaks teinud. Pidin purukaine olema see õhtu rsk.
  • Eile õhtul, kui Coop panga aktsia oli kukkunud 1.3% kirjutab Romet Kreek "Coop Panga aktsia põrus eduka aktsiapakkumise järel". Huvitav, mis täna saab olema pealkiri, kui praegu on aktsia +3.6% ?
  • ...majandusajakirjanik on nagu tuulelipp, tihedasti tuleb suunda muuta
  • Oot, aga arbitraazh pidi ju olema, mis keegi mulle 2,01-ga ei müü???
  • Palun öelge tarkpead milliseid järeldused teha Coop aktsia käitumisest praegu, arvestades, et neid portsuga juurde lisati?
  • Minu arusaam olukorrast on järgmine:
    Eelnev langus = müügisurve peale märkimisõiguse lukustamist et vabu vahendeid tekitada, märkimiseks.
    Järgnenud tõus: ülemärkimisest tagasi saadud raha suunatakse taas coop aktisasse.

    Kui nüüd täiendavad aktsiad ringlusesse jõuavad siis võiks jälle natuke langeda :)
  • "Fallout"
    Minu arusaam olukorrast on järgmine:
    Eelnev langus = müügisurve peale märkimisõiguse lukustamist et vabu vahendeid tekitada, märkimiseks.
    Järgnenud tõus: ülemärkimisest tagasi saadud raha suunatakse taas coop aktisasse.

    Kui nüüd täiendavad aktsiad ringlusesse jõuavad siis võiks jälle natuke langeda :)


    Just! Peale märkimisõiguse lukustamist ostad juurde, enne uute aktsiate kätte saamist müüd maha ja hiljem on võimalus jälle soodsalt tagasi osta juhul kui usud aktsia jätkusuutlikkusse.
  • Tundub, et kõik said välja, kes välja tahtsid.
  • Rasked ajad alles ees, aktsia rp.väärtus 1,3 €, miks peaks seda 2,4-ga või veel kõrgemalt ostma?
  • "fon"
    Rasked ajad alles ees, aktsia rp.väärtus 1,3 €, miks peaks seda 2,4-ga või veel kõrgemalt ostma?

    Raamatupidamislik väärtus aktsia kohta tõusis seoses emissiooniga.

    Coopil on nüüd 101 471 307 aktsiat
    31 oktoobri seisuga oli omakapital 124,5 MEUR
    Emissiooni kaudu saadi 20,3 MEUR
    Emissiionikulusid pole teada, ma arvan, aga novembri kuu kasum samuti mitte. Oletagem pärast emissiooni 145 MEUR omakapital. Sel juhul omakapital/aktsia 1,43. Börsikurs 2,4 teeks sel juhul P/B 1,7.

    Kas peaks ostma või müüma? Mul ei ole arvamust.

  • Coop Panga 2022. aasta novembri majandustulemused

    Novembris kasvas panga klientide arv 3100 võrra ja aktiivselt arveldavate klientide arv 1900 võrra. Kuu lõpuks ulatus klientide arv 144 700-ni ja arveldavate klientide arv 65 600-ni. Aastaga on kliendibaas kasvanud 29%.

    Panga klientide hoiuste maht kasvas novembris 68 miljoni euro võrra ulatudes kuu lõpu seisuga 1,46 miljardi euroni. Äriklientide hoiused kasvasid 2 miljoni euro võrra, eraklientide hoiused kasvasid 21 miljoni euro võrra. Rahvusvahelistelt platvormidelt kaasatud hoiuste maht kasvas 45 miljoni euro võrra. Aastaga on panga hoiuste maht kasvanud 38%.

    Panga laenuportfell kasvas novembris 29 miljoni euro võrra ja jõudis kuu lõpu seisuga 1,27 miljardi euroni. Kodulaenude portfell kasvas 14 miljonit eurot, ärilaenude portfell kasvas 12 miljonit eurot, liisingu portfell kasvas 2 miljonit eurot ja tarbijafinantseeringu portfell 2 miljonit eurot. Aastaga on panga laenuportfell kasvanud 39%.

    Võrreldes möödunud aasta üheteistkümne kuuga on käesoleval aastal sama ajaga panga netotulud kasvanud 37% ja tegevuskulud 21%.

    Pank teenis novembris 2,2 miljonit eurot puhaskasumit. Aasta üheteistkümne kuuga on pank teeninud 18,4 miljonit eurot puhaskasumit, mida on 48% rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

    Panga omakapitali tootlus oli novembris 21,5% ja kulu-tulu suhe 43%. Käesoleva aasta üheteistkümne kuu omakapitalitootlus on 17,0% ja kulu-tulu suhe 50%.

    Coop Panga juhatuse esimehe Margus Rinki kommentaar:

    „Novembris toimunud Coop Panga aktsiate avalik pakkumine lõppes vaatamata keerulisele majanduskeskkonnale edukalt ja pakkumine märgiti 4,2 korda üle. Pank eelistas aktsiate jagamisel seniseid aktsionäre, kliente ja võlakirjainvestoreid. Emissiooni tulemusena väljastati 10,1 miljonit uut aktsiat ja kaasati 20,3 miljoni eurot täiendavat kapitali, tänu millele saab pank olla valmis võimalusteks, mis avanevad majanduskasvu pidurdumise käigus ja omab tugevat kapitalibaasi hetkel, mil majandus pöördub taas kasvule.

    Aktsiaemissiooni toel kasvas novembris jõudsalt ka panga klientide arv. Laenuportfell näitas kasvu kõigis äriliinides ning klientide maksekäitumine on jätkuvalt väga hea. Kodumaiste hoiuste piiratuse tõttu oleme viimastel kuudel kaasanud tähtajalisi hoiuseid rahvusvahelistelt hoiuste vahendusplatvormidelt. Kasvatades tulusid ja hoides tegevuskulud kontrolli all, teenis Coop Pank novembris korraliku kuukasumi 2,2 miljonit eurot. Panga omakapitali tootlus oli 21,5% ja kulu-tulu suhe 43%.“

    Coop Panga finantsaruanded on leitavad aadressil: cooppank.ee/finantsaruanded

    Börsiteade

    Katre Tatrik
    Coop Panga kommunikatsioonijuht
  • to Fish
    to"Heki Fond"

    Pole küll minu huvides seda siin lahata, aga - lahkame siiski:

    Tsauki!

    Pole küll minu huvides seda siin lahata, aga - lahkame siiski:

    1. CP hind kukub kohe peale raha kaasamist. Sest ilmselgelt on siin tegu arbitraazkasumiga. Turu efektiivsel toimimisel peaks hind kukkuma 2.0 EUR peale
    2. CP ilmsegelt järgmistel kuudel kukub kasv ära. Kõik pangad kommenteerivad kinnisvaralaenumahtude jahenemist 30-40%. Ega CP siin puutumata jää.
    3. CP hakkab deklareerima laenud ümberhindamist ja hind kukub alla 2.0 järgmiste kuude jooksul

    Tark ei torma!

    .....on midagi kobiseda ka või?
  • "järgmiste kuude" - mitme järgmise kuu jooksul alla 2 siis kukub?
  • "pets"
    to Fish
    to"Heki Fond"

    Pole küll minu huvides seda siin lahata, aga - lahkame siiski:

    Tsauki!

    Pole küll minu huvides seda siin lahata, aga - lahkame siiski:

    1. CP hind kukub kohe peale raha kaasamist. Sest ilmselgelt on siin tegu arbitraazkasumiga. Turu efektiivsel toimimisel peaks hind kukkuma 2.0 EUR peale
    2. CP ilmsegelt järgmistel kuudel kukub kasv ära. Kõik pangad kommenteerivad kinnisvaralaenumahtude jahenemist 30-40%. Ega CP siin puutumata jää.
    3. CP hakkab deklareerima laenud ümberhindamist ja hind kukub alla 2.0 järgmiste kuude jooksul

    Tark ei torma!

    .....on midagi kobiseda ka või?


    Rind puhvakile ja oma lühikest võitu tähistama :) Tüüpiline eestlane, kas pole?

    Kui USA pangad on kõik lisareserve üles võtnud ja tagasiostmised pausile pannud. Krediitkaardi probleemsed % ronivad ülesmäge. Samal ajal on USA majanduskasv Q3 2,6%, KUI EESTIL SEE ON -2,4%. Ja siin üks väike Eesti pank nimega Coop jookseb vastusuunas? Ei usu. Kui USAs oleks majanduskasv -2,4% langeks Coopi taolised pangad nagu kivi aktsiaturul.

    Minu raha on ikka sellel, et nii Coop kui ka LHV hakkavad suurelt laene allahindama. Mida kauem nad seda edasi lükkavad, seda suuremalt nad seda tegema hakkavad.

    Hoidke-hoidke rind puhvis. :)
  • kle Fish

    ...küll jõad halada kui nii läheb nagu Sa arvad, praegu naudi mängu ilu, kena päeva Sullegi....
  • tõenäoliselt nii lähebki nagu fish prognoosib.

  • ....aga mina arvan, et ei lähe, turgude suurus on erinev, see annab võimaluse paindlik olla ja hapude laenude allahindamisega jooksvalt tegeleda
  • Ma vaatasin kohvipaksu pealt, et pigem ületab 3 piiri, kui jõuab tagasi 2-ni! Hapud laenud saab katta intresside tõusust, kui asi väga hapuks ei lähe 😀
  • pakun, et tulevikus hapulaenu omaniku kodu ostab spetsiaalne fond, kellelt jarelt endine omanik rendib eluaegselt. pank siis kahjumi ei saa, ainult kasum. ja pere jätkab elama 'oma' kodus.
  • LHV on tõstnud oma "sisemise" kapitaliadekvaatsuse nõude 19,2%-ni ehk samale tasemele kus tegelikult oldi 30 septembril.

    Coopi kapitali adekvaatsus oli 30 septembril 16,7%. "Nõue" oli 8%. Oletan regulatiivne nõue.

    Oleks huvitav teada milline on Coopi kapitali adekvaatsust pärast 20 MEUR emissiooni.

    30 sept oli Coopil "Aktsepteeritud kapital adekvaatsuse arvutamiseks" 142 MEUR. See number siis ehk (max) +20 MEUR ehk 14% suurem (+vahepealsed kasumid), sel juhul kapitali adekvaatsus samas suurusjärgus suurem. Sel juhul (14% suurem kapital) oleks Coop praegu LHV pandud 19,2% taseme lähedal.

    LHV-l aga siis teise "staatus"-ega kui suurpank, kui õigesti aru saan, ja äkki suuremad regulatiivsed nõudmised kapitali osas.
  • "Fish"
    "Heki Fond"
    Pole küll minu huvides seda siin lahata, aga - lahkame siiski:

    Tsauki!


    Pole küll minu huvides seda siin lahata, aga - lahkame siiski:

    1. CP hind kukub kohe peale raha kaasamist. Sest ilmselgelt on siin tegu arbitraazkasumiga. Turu efektiivsel toimimisel peaks hind kukkuma 2.0 EUR peale
    2. CP ilmsegelt järgmistel kuudel kukub kasv ära. Kõik pangad kommenteerivad kinnisvaralaenumahtude jahenemist 30-40%. Ega CP siin puutumata jää.
    3. CP hakkab deklareerima laenud ümberhindamist ja hind kukub alla 2.0 järgmiste kuude jooksul

    Tark ei torma!

    __________
    OK!
  • huvitav kui suur tuleb esimene korrektioonipäeva kukkumine -5% -8% -10%?
  • "iTake"
    huvitav kui suur tuleb esimene korrektioonipäeva kukkumine -5% -8% -10%?


    Isegi kui tuleb -10%, siis alates Fish´i 29.11.2022 postitusest on Coop hetkel tõusnud 29-30%.Rääkimata, siis 2€ märkimishinnast, millest on tõusnud üle 50%.
  • jah loomulikult, kui ostsid põhjast, võib rahulikult sõita, aga kui ostab täna, tohib olla valmis selline tootlus saada.
  • Ennustan siiani Coop-i aktsia kukkumist 1 EUR peale! Väga palju hapusid laene tuleb järgmine kvartal minu ennustuse kohaselt! Sell! Sell! Sell!
  • Kas selgitas veidi, kuidas selline lumepall veerema hakkaks ja mis suure laenuportfelli matsu põhjustaks?
    Kust see triger majanduses tuleb, mis edasi sinna keriks?
  • Ise kasutasin ära viimase aja pangaaktsiate kiiret tõusu ja võtsin kasumid välja eelmise nädala lõpus. Lühiajaliselt on näha kiireid kasumikasve, aga riskid on oluliselt tõusnud.
  • Kurikuulus kv.ee indeks on igatahes nokka alla pööramas, niiet osa kv-laenudest võiks ca. aasta pärast hapnema minna küll.
  • "Fish"
    Ennustan siiani Coop-i aktsia kukkumist 1 EUR peale! Väga palju hapusid laene tuleb järgmine kvartal minu ennustuse kohaselt! Sell! Sell! Sell!


    Ei tahaks uskuda, et juba järgmine kvartal, aga kui laenuintresside, kommunaalkulude ja töötuse määr ikka edasi tõuseb, siis aastalõpuks või järgmise aasta alguseks võib seis hapuks minna küll. Elame, näeme. Ma müüsin ka mingi osa pankade aktsiaid ära, et riske hajutada, edasi vaatan samm-sammult, mida teen.
  • "Fish"
    Ennustan siiani Coop-i aktsia kukkumist 1 EUR peale! Väga palju hapusid laene tuleb järgmine kvartal minu ennustuse kohaselt! Sell! Sell! Sell!

    Sinu soov rongist mahajäänuna positsioone pisut madalamalt soetada on täiesti inimlik, mõistetav ja arusaadav. Aga Sa haugud vale puu all, siin Sa mõistmist ei leia.
    Pöördu investor Toomase poole, tema võimuses on suunata kodumaist turgu sinna, kuhu vaja. Ja kui temaga on kaubale saadud, siis investor Kristi aitab ka.
  • "Motiv8"
    "Fish"
    Ennustan siiani Coop-i aktsia kukkumist 1 EUR peale! Väga palju hapusid laene tuleb järgmine kvartal minu ennustuse kohaselt! Sell! Sell! Sell!


    Ei tahaks uskuda, et juba järgmine kvartal, aga kui laenuintresside, kommunaalkulude ja töötuse määr ikka edasi tõuseb, siis aastalõpuks või järgmise aasta alguseks võib seis hapuks minna küll. Elame, näeme. Ma müüsin ka mingi osa pankade aktsiaid ära, et riske hajutada, edasi vaatan samm-sammult, mida teen.


    Samal ajal konkurendid: https://arileht.delfi.ee/artikkel/120136204/swedbank-eesti-kasum-kerkis-euribori-toel-markimisvaarselt
  • "feloni"
    "Motiv8"
    "Fish"
    Ennustan siiani Coop-i aktsia kukkumist 1 EUR peale! Väga palju hapusid laene tuleb järgmine kvartal minu ennustuse kohaselt! Sell! Sell! Sell!


    Ei tahaks uskuda, et juba järgmine kvartal, aga kui laenuintresside, kommunaalkulude ja töötuse määr ikka edasi tõuseb, siis aastalõpuks või järgmise aasta alguseks võib seis hapuks minna küll. Elame, näeme. Ma müüsin ka mingi osa pankade aktsiaid ära, et riske hajutada, edasi vaatan samm-sammult, mida teen.


    Samal ajal konkurendid: https://arileht.delfi.ee/artikkel/120136204/swedbank-eesti-kasum-kerkis-euribori-toel-markimisvaarselt


    Mulle meeldib see lause, et Swedbank ise ka prognoosib peatset saabuvat keerukamat olukorda: „Oleme oma klientide jaoks olemas ka siis, kui nende finantsolukord muutub keerulisemaks ning meil on vaja koos leida ühiseid lahendusi.
  • Palju pole enam all-time high-ni minna. Huvitav, kas jõutakse ära teha enne kui halvad laenud tulevad või mitte?
  • https://nasdaqbaltic.com/statistics/et/instrument/EE3100007857/historical?date=2023-02-02 4.5 - sinnani on ikka palju minna.

  • Huvitav, et 5 aasta graafikul see 4,5 eurot välja ei paista...
  • Ei peagi paistma, kui graafikul on kuu keskmine hind. Järeldada saab seda, et tipus liiga kaua ei olnud.
  • Ses mõttes vedas, et seekord tegid kohalike pankade aktsiad oma paanikapõhja ära tasemel 2,3xBV, kus kõigil põlved värisesid ja ainult tõeliselt julged hundid ostsid. Nüüd üles ja paremale!

    Coop panga puhul on paanikapõhjad üle 2x BV juures veel eriti põhjendatud, kuna seal sees on black box fintech services üksus, mis küsib tuhandelt optimistilt €5000 kuus, et nende makseid töödelda ja mida on keeruline hinnata (kas maksab €500M? €100M? €1B?) ja seega ei ole Coop panga näol tegemist regular-ass väikese universaalpangaga fookusega madalama tulususega kliendisegmendile, mille puhul on normaalne, et ta kaupleb üle kahe ja poole korra omakapitali juures.

    Või oli eelnev jutt sonimine ja kõik on diametraalselt vastupidi. Täpselt ei mäleta.
  • no kuule

    COOP market cap 0,3b
    BAC market cap 300b
    JPM market cap 400b

    kasvuruumi küll ja küll
  • "Heki Fond"
    Ses mõttes vedas, et seekord tegid kohalike pankade aktsiad oma paanikapõhja ära tasemel 2,3xBV, kus kõigil põlved värisesid ja ainult tõeliselt julged hundid ostsid. Nüüd üles ja paremale!

    Coop panga puhul on paanikapõhjad üle 2x BV juures veel eriti põhjendatud, kuna seal sees on black box fintech services üksus, mis küsib tuhandelt optimistilt €5000 kuus, et nende makseid töödelda ja mida on keeruline hinnata (kas maksab €500M? €100M? €1B?) ja seega ei ole Coop panga näol tegemist regular-ass väikese universaalpangaga fookusega madalama tulususega kliendisegmendile, mille puhul on normaalne, et ta kaupleb üle kahe ja poole korra omakapitali juures.

    Või oli eelnev jutt sonimine ja kõik on diametraalselt vastupidi. Täpselt ei mäleta.


    Õhukest rahakotti ja halba maitset ei ole mõistlik siia eksponeerima tulla. Eesti pank on samasugune kvaliteedistandard nagu mõne peene Prantsuse piirkonna vein või šampanja. Head asjad ongi kallid. Maakri regioonis võid leida nii maailma kallemaid panku kui ka täielikku kasemahla (nt SEB), mida pööbel 1,3x BV pealt ostab. Ja kui isegi SEBi peale hammas ei hakka, võid ju pangandusmaastiku arenguriikidest CSi või DBKi osta veel rohkem kui poole võrra odavamalt. Seda muidugi avalikult ei tasu rääkida, et mingite säästupankadega leppima pead ja Coopi või LHVd endale lubada ei saa.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon