Investortinder - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Investortinder

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma nii ajast maha jäänud, et äkki targemad aitavad reele: kus/kuidas tänapäeval võimalikke investoreid või ettevõtete ostjaid otsitakse? Seistakse plakat käes Balti Jaama rongiterminalis? Pannakse facebooki/LHV foorumisse FS kuulutus? Kirjutatatakse optimismist nõretav emotsionaalne voolav müügijutt mõnda ühisahastusportaali?
    Kas tänasel päeval võetakse üldse ainult idudega jutule või võib huvi pakkuda ka vana kooli tootmisetttevõte, mis ei ole leiutanud jalgratast, vaid toodab tavalist igavat asja - lihtsalt paremini, kiiremini ja odavamalt kui konkurendid?
    Nt. kui ettevõte asutatud 2017, on võlavaba ja CV-ks sellised numbrid:
    2017 käive 135K, kasum 7K
    2018 käive 580K, kasum 105K
    2019 6 kuud käive 500K, kasum 120K

  • Eessõna "idu" lisaks firma väärtusele koheselt ühe nulli nii et ära tee anti-reklaami niimoodi.
  • White Nigga



    Nii müüaksegi. Kirjuta mulle palun: reio@vare.ee
  • Hariduslikul eesmärgil küsin, et miks näites toodud (nii noort) ettevõtet huvi müüa?
  • See on juba pikem jutt, olenevalt kas pidada silmas investori leidmist, osa müüki või totaalset exitit. Üks variantidest näiteks - müügis on konkurent, kes Eestis on konkurentsile alla vandumas, kuid kellel on väga head kontaktid ja lepingud Soomes - mis ei oleks üldse paha perspektiiv arvestades et tänasel päeval on eksport sisuliselt 0.
    Või siis - alustades sai paika pandud plaan 5 aastat rabeleda ja siis jalad seinale visata. Nüüd on 2 aastat möödunud, 5% turuosa käes ja on tekkinud kahtlusi, kas ikka on tahtmist veel 3 aastat niimoodi anda - väiksemad kolm last on veel kodused ja tugevneb tunne, et ikka ei taha neid panna veel 3ks aastaks ootele et siis teeme ja möllame - eksisteerib suure tõenosusega oht et siis on juba hilja. Pigem ikkagi oleks vaja neid juba nüüd ringi tassida ja näidata maailma ja kõike mida seal sees leida võib.
    Siis on ka muidugi psühholoogiline pool - stabiilselt nii iga 5 aasta tagant viskab ikka kopa ette ja ei tahaks sellest alast ega nendest toodetest midagi kuulda, silme ette tekib unistus visata kõik kus see ja teine ja õppida ära midagi uut ning võtta ette midagi tundmatut. Seda siis niikaua kuni saab ennast välja puhatud ja pea klaariks.

    Ja neid argumente miks või miks mitte on veel mitmeid. Mingit varjatud FUBARI selles teemas ei ole, nagu näiteks 35%-ga turuliidril, kelle majandusaruande kohta ütleb audiitor:
    "Meie arvates sisaldavad AS ******* nõuded 31.12.2017 seisuga nõudeid, mille laekumine on ebatõenäoline, summas 487 tuhat eurot. Vastavad nõuded oleks tulnud kuluks kanda 2017. aastal. AS ******* bilansikirje "varud" on meie arvates 31.12.2017 seisuga ülehinnatud mitte vähem kui 400 tuhande euro ulatuses. Me ei saanud auditi käigus kindlust, et 31.12.2017 seisuga omakapitali koosseisus kajastatud kirje "muu reserv" on niisugune finantsinstrument, mis sobib omakapitalis kajastamiseks. AS ******* bilansis seisuga 31.12.2017 on kajastamata kohustusi ettevõtte omanike vastu summas 202 tuhat eurot ning tingimuslikke kohustusi omanike vastu summas 71 tuhat eurot. Eeltoodust tulenevalt ületavad meie arvates ettevõtte kohustused 31.12.2017 seisuga oluliselt tema varasid."
  • ilmselt on siin üks kanal.
    karel@katusetood.ee
  • Apdeit

    2017 135K/7K
    2018 580/105K
    2019 1,1M/250K
    2020 1,6M/400K
    2021 est 1,6M/500K - lihtsalt ei viitsi enam, tahaks juba midagi uut püsti panna. Kui viitsiks siis no prob 2021 est 2,2M/600K, 2022 est 3M/800K
  • Kui arendad hästi firmat, teed kasumit ja pürgid pidevalt paremate tulemusteni, siis selle protsessi jooksul tehakse sulle pakkumine ja ostetakse firma käest ära. Sellesmõttes mõistlik oleks rohkem avalikkust ja selgust.

  • White Nigga, mis valdkonnaga on tegemist ja natuke täpsustavat infot võid mulle meilile saata: jahe(at)hot.ee.
  • Sooviks samuti natuke infot pronksi9@gmail.com
  • Ootan ka infot ja oleks vbl huvitatud rahahunt@gmail.com
  • Tekkis ka huvi antud ettevõtte vastu. Ootaks infot meiliaadressil dolferto@gmail.com
  • Kas kõik, kes projekti saavad peavad WNga NDA allkirjastama?
  • Palun lisainfot: heinovast@gmail.com
  • Sooviksin lisainfot: apparatusoy@gmail.com
  • Kui varjata pole vaja, võiks tõesti pisut rohkem avada, kasvõi ilma konkreetsete nimedeta, kindlasti suurendaks see huvi. Kui aga soov olla tagasihoidlikum/salapärasem siis võid ka meili kaudu jagada, tammekass2@gmail.com
  • Hei

    Ka minul huvi tekkinud, võimalusel ootan infot peeterpeet1@gmail.com

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon