Börsipäev 14. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti teisipäeval 1673 tehingut ning käive oli 915 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 294 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 528 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 969 ning 562.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Sel nädalal:
    15.10 Novaturas NTU1L septembrikuu müügitulemused
    16.10 Baltika BLT1T vahearuanne
  • Ühendriikide aktsiaturul tõmmati eile pärast neli päeva väldanud tõusu hinge, olgugi et nii konjunktuur kui ka esimeste ettevõttete kolmanda kvartali tulemused osutusid oodatust paremaks. S&P 500 indeks sulgus 0,6% madalamal, Nasdaqil õnnestus pääseda väiksemate kriimudega (–0,1%). Euroopas sulgus Stoxx 600 0,6% kaotusega.

    Börsidel juhinduti eile rohkem fiskaalstiimuli kahanenud väljavaatest. Senati vabariiklaste juht Mitch McConnell ütles, et tahab järgmisel nädalal panna hääletusele 500 miljardi dollari suuruse paketi, lisades sellega vahendeid juurde väikeettevõtetele, kes kasutaksid raha palkade maksmiseks. Kuid isegi president näis selle vastu seisvat, öeldes et mõelda tuleks suurelt. Ja ka Nancy Pelosi sõnul ei vii McConnelli ettepanek neid läbirääkimistes edasi.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel Wall Streeti järel samuti allapoole: Shanghai Composite langes 0,7%, Kospi 0,9% ja Hang Seng 0,3%. Nikkei oli üks vähestest indeksitest, mis kauples kirjutamise hetkel 0,1% plussis.

    Kuigi olulisi majandusuudiseid täna pole, mistõttu võiksid rohkem saada tähelepanu Bank of America, Goldman Sachs, PNC, Progressive, U.S Bancorp, UnitedHealth Wells Fargo, Alcoa ja United Airlines, kes raporteerivad oma kvartaalsed majandustulemused.

    12.00 Euroala tööstustoodang (august)
    15.30 USA tootjahinnaindeks (september)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon