Börsipäev 20. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 20. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 1847 tehingut ning käive oli 1,447 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 347 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 1,094 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1208 ning 595.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    AUG1L tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 0,44 x 460 000)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Täna:
    LHV Group LHV1T vahearuanne, 9 kuud

    Sel nädalal:
    21.10 Coop Pank CPA1T vahearuanne, 9 kuud
    21.10 Tallinna Vesi TVEAT III kv tootmistulemused
    22.10 Baltic Horizon Fund BHF täiendavate osakute märkimisperioodi lõpp.
  • USA aktsiaturud liikusid eile fiskaalstiimuli uudiste tuules, kui Nancy Pelosi tõmbas taas investorite ootusi alla, nentides et esindajatekoja demokraatidel on veel erimeelsusi mitmetes olulistes küsimustes. Pelosi kavatseb täna jätkata rahandusministri Steven Mnuchiniga läbirääkimisi ning loodab päeva jooksul selgust saada, kas seadust õnnestuks vastu võtta enne presidendivalimisi või mitte. Nii S&P 500 kui ka Nasdaq indeks langesid 1,6%, Euroopas jõudis Stoxx 600 sulguda 0,2% kaotusega.

    Ühendriikide majade ehitajate kindlustunde indeks kerkis oktoobris kahe punkti võrra taas uuele rekordile 85 punktile, ületades analüütikute 83punktist prognoosi. Küsitlust korraldava NAHBi sõnul toidab praegu nõudlust ostjate huvi kolida kesklinnast eemale ja samuti madalad intressimäärad. Ehitajatel on aga järjest raskem kättesaadava hinnaga majasid ehitada, sest kruntide, tööjõu, puidu ja teiste ehitusmaterjalide puudus pikendavad ehitusprotsessi ja majade varu on ajalooliselt juba niigi madal.

    Aasia aktsiaturud võtsid öösel samuti suuna valdavalt allapoole: Nikkei langes 0,5%, Hang Seng alanes ja Shanghai Composite alanesid 0,1% ja Kospi 0,3%.

    Tänagi vaatab majandusuudiste valikust vastu vaid USA statistika, milleks on septembrikuus väljastatud ehitusload ja alustatud elamuehituste arv. Ettevõtetest avaldavad oma tulemused teiste seas Lockheed Martin, Philip Morris, Procter & Gamble, UBS, Netflix, Texas Instruments.

    15.30 USA väljastatud ehitusload ja alustatud elamuehitused (september)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon