Börsipäev 23. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nancy Pelosi sõnul olid nad eile USA rahandusministri Steven Mnuchiniga lähedal saavutamaks kokkulepet fiskaalstiimuli ühes olulises osas: kuidas jaotada ressursse selleks, et testida inimesi ja tuvastada viiruse levikut, avamaks turvaliselt koole ja majandust. Küll aga jääb veel mitmeid teemasid, mis vajavad arutamist nagu näiteks osariikide ja omavalitsuste abistamine ja koolide toetamine. S&P 500 indeks lõpetas sessiooni 0,5% võiduga, olles päeva alguses kaubelnud ka miinuspoolel. Euroopas liikus Stoxx 600 suure osa päevast punases, sulgudes lõpuks 0,1% kaotusega.

    Ühendriikides alanesid töötu abiraha taotlused läinud nädalal 55 tuhande võrra 787 tuhandele, osutudes paremaks analüütikute oodatud 870 tuhandest (eelneva nädala näit korrigeeriti 898 tuhande pealt 842 tuhandele). Abiraha saajate arv kokku langes 10. oktoobril lõppenud nädalal veelgi märkimisväärsemalt 1,02 miljoni võrra 8,373 miljonile. California osariik on tänaseks lõpetanud süsteemide uuendamise ning raporteerib nüüd juba tegelikke näitajaid. Kuigi siit võib tööturu kohta lugeda välja positiivseid märke, siis eraldiseisvalt peamiselt füüsilisest isikust ettevõtjatele, vabakutselistele ja osalise ajaga töötajatele pandeemia raames loodud töötu toetuste taotlused suurenesid viimasel nädalal 509 tuhande võrra 3,3 miljonile inimesele ning eelneva nelja nädalaga on see kasvanud kokku 1,3 miljoni võrra. Selle statistika usaldusväärsus on siiski küsitav arvestades seda, et väidetavalt on palju taotlusi antud sisse läbi pettuse.

    USA olemasolevate majade müük suurenes septembris annualiseeritult 9,4% 6,54 miljonile, ületades konsensuse 6,30 miljoni suurust ootust ning saavutades 14 aasta kõrgeima taseme. Varude tase alanes antud müügitempo baasil 2,7 kuu peale, mis on rekordmadal tase ning mediaanhind kerkis tänu sellele 1,4 tuhande võrra rekordkõrgele 311,8 tuhandele dollarile.

    Aasia aktsiaturud suundusid öösel valdavalt kõrgemale, kerkides Jaapanis 0,5%, Hongkongis 0,7%, Hiinas 0,1%, Lõuna-Koreas 0,4%. USA indeksite futuurid liikusid pärast USA presidendikandidaatide teist debatti marginaalses plussis.

    Majandusuudistest on täna tähelepanu keskpunktis erasektori oktoobrikuu aktiivsusnäitajad nii Euroopas kui ka Ühendriikides. Ettevõtetest avaldavad oma tulemused teiste seas ABB, Autoliv, American Express, Illinois Tool.

    09.00 Suurbritannia jaemüük (september)
    10.15 Prantsusmaa töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (oktoober)
    10.30 Saksamaa töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (oktoober)
    11.00 Euroala töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (oktoober)
    11.30 Suurbritannia töötleva tööstuse ja teenindussektori PMI (oktoober)
    16.45 USA töötleva tööstuse ja teeninduse PMI (oktoober)
  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 1595 tehingut ning käive oli 1,337 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 394 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 921 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 877 ning 678.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    Seoses koroonakriisi prognoositust leebemate mõjudega edestavad LHV Groupi LHV1T finantstulemused prognoositut ja seetõttu avalikustab AS LHV Group uuendatud finantsplaani käesolevaks aastaks. Võrreldes aprillist kehtiva plaaniga on suurendatud nii prognoositavaid tulusid kui ka ärimahte, samas vähendatud allahindluste osa, sellest tulenevalt on tõstetud kasumiprognoosi ja efektiivsusnäitajaid. Uuendatud finantsplaani järgi kasvavad LHV Groupi konsolideeritud tulud tänavu 29%, kulud 11% ja laenude allahindlus 3,7 korda. Konsolideeritud puhaskasum kasvab võrdluses eelmise aastaga 5,5 miljoni euro võrra ehk 20%. Laenuportfelli kvaliteet on oluliselt parem võrreldes kevadise plaaniga. Seni kehtinud finantsplaan nägi ette märksa suuremaid allahindlusi ja seetõttu aastases võrdluses kasumi vähenemist.
  • Prantsusmaal on teenindussektori aktiivsus koroonaviiruse tõttu kannatamas ja koos sellega ka kogu erasektori aktiivsus. Saksamaal seevastu suudab töötlev tööstus teenindussektori aeglustumist kompenseerida.

    France Oct. Flash Composite PMI 47.3 Vs 48.5; Est 48
    France Oct. Flash Services PMI 46.5; Est 47; 47.5 in Sept.
    France Oct. Flash Manufacturing PMI 51; Est 51; 51.2 in Sept

    Germany Oct. Flash Composite PMI 54.5; Est 53.3
    Germany Oct. Flash Services PMI 48.9; Est 49.4; 50.6 in Sept
    Germany Oct. Flash Manufacturing PMI 58; Est 55; 56.4 in Sept
  • Tänu EKPle on Itaalial nüüd hingamisruum

    UPDATE 2-S&P gives respite to Italy with surprise upgrade to rating outlook
    Italy’s public debt, proportionally the second highest in the euro zone after that of Greece, is targeted to jump from 135% in 2019 to 158% this year, its highest level since the World War II.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon