Mintose osanikuks?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Ilmselt paljud on saanud Mintose Martins Sultelt e-maili, et "tõstame raha, sest tahame laieneda, tule pardale". Early access pakkumine, elik investeerimishuvi indikatsiooni uurimine käib.
Crowdcube kaudu tõstavad (hetkel ei ole veel nähtav). Soovivad Fin / investereimisasutuse staatust ja palju muud ära teha.
Mis mõtteid tekitab, endal väga kahetised, arvestades viimaseid uudiseid. Teisalt jällegi, et P2P fin tech kindlasti on suure kasvupotentsiaaliga sektor. -
Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kellel oleks Mintose kohta midagi head öelda. Väikeinvestoritel on nahk üle kõrvade tõmmatud, sest Buyback garantii ei tööta nagu peaks ja kogu saadud tootluse söövad ära mingid laenud, mis asuvad mingis Valhalla staatuses, pole default aga raha sealt ka ei saa. Firmad, kes Mintose kaudu varem raha kaasasid, seda sealt eriti ei saa, sest kogu vaba voog on suunatud Sultega seotud kontoritele. Asjaga kursis olev seltskond arvab, et Mintos on pigem toast.
-
Kellel Mintose osas kahetised tunded, peaks investeerimise asemel midagi lihtsamat tegevust vaatama. Nagu päris ilma naljata.
https://rahafoorum.ee/mintose-uued-tingimused-ehk-kuidas-investorid-ule-lastakse/ -
"kindsigo"
Kellel Mintose osas kahetised tunded, peaks investeerimise asemel midagi lihtsamat tegevust vaatama. Nagu päris ilma naljata.
https://rahafoorum.ee/mintose-uued-tingimused-ehk-kuidas-investorid-ule-lastakse/
Sisuliselt seda sinupoolset juttu/linki mõtlesingi "viimaseid uudiseid" kohta.
Veel arvamusi? -
Proovi mõelda sedapidi, et millised on Mintose eelised kõikvõimalike teiste investeerimisvõimaluste kõrval. Või kasvõi sedapidi, et millised on ühisrahastuse sektori eelised muude investeerimisvõimaluste kõrval. Ma väga ei suuda leida ühtki head argumenti.
-
Tegelikult ülipassiivse investori jaoks oli võimalusi küll, aastatel 2011-2019 nautisid paljud omaraha investorid iga nelja aasta tagant portfelli duubeldamist lillegi liigutamata, tänaseks on võimalused veidi kusisemad: parimad pääsevad seal 10% tootlusega ja liiga riskialdid võivad isegi nullaasta saada. Defaulte on see aasta ulmepalju, sest eks omaraha klient ole sageli just pihta saanud sektoritest.
-
Päriselt??? Ma olin kümnendi esimeses pooles küllaltki aktiivne investor Bondoras, tollase nimega Isepankuris. Juba tol ajal oli see suure riskiga tegevus, pettureid liikus ringi juba toona ja väga hoolega tuli vaadata, kuhu sa oma raha paned. Minul õnnestus sealt kerge kasumiga välja saada, paar laenu on siiani viivises ja ilmselt kohe-kohe nõuded aegumas ka. Portfelli duubeldamine kõlab ulmena. Tead kedagi, kes duubeldas?
-
Tean isiklikult selliseid, omaraha foorumis on mitmeid ja Arne väidab et neid on palju. Ka mina tundsin tol ajal, et Pärtel on sümpaatsem inimene kui Arne ja raiskasin aastaid tulutult Isepankuris, samal ajal kui sõbrad nautisid head tootlust omarahas. Lõpuks 2016 alles kolisin üle ja sealt selle kevadeni olen isegi 20% peal olnud, sellest kevadest alates 10% tootluse peal. Jätkan kindlasti, hoian seal ühte firma kontot ja lisaks olen 3 kontot lastele teinud, kuhu iga kuu raha peale viskan, haldan ka sugulaste ja nende laste kontosid.
-
Ma siin augusti lõpus vaatasin ühisrahastuse portfelli tootlust. Kokku üle 14% aastas (kui igasugu boonused juurde panna, siis parem), varasematel aastatel omajagu rohkem kui viimased paar aastat. Täpsemalt tabel portaalide lõikes ja investeerimisperioodiga siin artikli alguses:
https://rahafoorum.ee/kas-oled-uhisrahastusest-valjumisega-hiljaks-jaanud/ -
"kindsigo"
Päriselt??? Ma olin kümnendi esimeses pooles küllaltki aktiivne investor Bondoras, tollase nimega Isepankuris. Juba tol ajal oli see suure riskiga tegevus, pettureid liikus ringi juba toona ja väga hoolega tuli vaadata, kuhu sa oma raha paned. Minul õnnestus sealt kerge kasumiga välja saada, paar laenu on siiani viivises ja ilmselt kohe-kohe nõuded aegumas ka. Portfelli duubeldamine kõlab ulmena. Tead kedagi, kes duubeldas?
Bondora-s investeerimine ongi juba aastaid Omaraha-ga võrreldes täiesti mõttetu ja kahjumlik.
Omaraha-s kuni 2017 saadigi tõepoolest 20+% tootlusi, kuni 2020 alguseni 15%. Sõltub muidugi kui suur portfell on ja kas soovitakse tingimata kogu raha käigus hoida. -
No siis on teemaalgatajale vastus olemas - unusta Mintos ja pane oma finantsid Omarahasse muretult tiksuma.