Börsipäev 24. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 2098 tehingut ning käive oli 1,769 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 793 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 952 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1140 ning 878.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:
    EfTEN Real Estate Fund III AS-i EFT1T tütarettevõtja EfTEN SPV19 OÜ allkirjastas võlaõigusliku ostulepingu Tallinnas Hunditubaka tee 12 / Karukella tee 5 asuva kinnistu omandamiseks OÜ-lt Arca Varahaldus. 2020. aasta lõpus valmib kinnistul hooldekodu, mis antakse pikaajalisele üürile Pirita Kodu OÜ-le. Tegu on esimese hooldekoduga fondi portfellis. „Pirita pansionaadiga siseneb EfTEN selge tulevikuperspektiiviga valdkonda, kuna vajadus hoolekandeteenuste järele kasvab pidevalt. Meil on hea meel, et teeme oma esimese tehingu pansionaadiga, mis on uhiuus ja asub suurepärases kohas Tallinna ja ümbruskonna klientide jaoks,“ ütles EfTEN Real Estate Fund III AS-i juhatuse liige Viljar Arakas.
  • Dollar liikus eile valuutakorvi suhtes madalaimatel tasemetel alates 2018. aastast, kuniks erasektori aktiivsusindeksite võrdlusest Euroopaga järeldus, et Ühendriikide majandusel läheb praeguses pandeemias paremini ning vahetuskurss võttis järsu suuna kõrgemale, tingides kulla untsi odavnemise 1,8% võrra 1837,9 dollarile. S&P 500 indeks sulgus 0,6% plussis ning Nasdaq parandas taset 0,2%. Euroopas sulgus Stoxx 600 0,2% miinuspoolel.

    Euroala erasektori aktiivsusindeks langes novembris 4,9 punkti võrra 45,1 punktile, mis viitab uuesti majanduslangusele, kuid pandeemia leviku tõkestamiseks rakendatud piirangute tõttu oli tegemist oodatud tulemusega. Erinevalt kevadest säilitasid ettevõtted tuleviku osas optimismi, kuna usutakse vaktsiini abil kriisist väljumisele ja majanduse püsivamale taastumisele 2021. aastal.

    Ühendriikides paranes aga samas küsitluses töötleva tööstuse aktiivsus 3,3 punkti 56,7 punktile (oodati 53,0) ja teenindussektori oma 0,8 punkti 57,7 punktile (oodati 55,0), mis tähendas mõlema sektori ühise näitaja tõusu 1,6 punkti 57,9 punktile ehk kõrgeimale tasemele alates 2015. aasta märtsist. Taastuv nõudlus on pannud ettevõtteid palkama tööjõudu hoogsaimas tempos alates 2009. aastast, milleni küsitluse ajalugu ulatub ning samuti on sealgi firmad tänu vaktsiiniuudistele tuleviku suhtes muutunud väga optimistlikuks.

    Aasia börsid liikusid öösel valdavalt plussis. Tugeva tõusu tegi eilse püha järel avanenud Nikkei, mis rallis kirjutamise hetkeks 2,3%. Hang Seng kosus 0,1% ja Kospi parandas taset 0,5%, kuid Hiinas Shanghai Composite langes 0,3%. Ka USA aktsiaturu indeksid liikusid üle poole protsendi plussis, leides tuge uudisest, et Donald Trump lubas valitsuse üleminekuabi eraldamise Joe Bideni meeskonnale, mis on esimene ametlik viide valimiskaotusega leppimisest.

    Täna jälgitakse eeskätt Prantsusmaa ja Saksamaa ettevõtete novembrikuu kindlustunde indekseid ning samuti Ühendriikide tarbijate hinnangut oma kindlustundele.

    09.00 Saksamaa kolmanda kvartali SKP detailid
    09.45 Prantsusmaa ettevõtete kindlustunde indeks (november)
    11.00 Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeks (november)
    16.00 S&P/Case-Shilleri majade hinnaindeks (september)
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (november)
    17.00 USA Richmond FEDi töötleva tööstuse küsitlus (november)
  • Prantsusmaa töötleva tööstuse kindlustunne alanes novembris kahe punkti võrra 92 puntile, mis oli pisut parem oodatud 91 punktist
  • DAXi indeksi liikmete arv suureneb 10 võrra ning tingimused muudetakse karmimaks. Wirecardi asemel sai DAXis koha Delivery Hero, mis pole kasumit suutnud teenida, olgugi et uute reeglite jägi seda tulevastelt indeksisse pürgijatelt eeldatakse.

    Germany’s DAX Will Get Bigger and Stricter After Wirecard Fiasco
  • Saksamaa ettevõtete hinnang jooksvale olukorrale nõrgenes novembris 0,4 punkti 90 punktile, mis oli parem oodatud 87,5 punktist ning järgmise poole aasta väljavaate indeks alanes 3,2 punkti 91,5 punktile (oodati 93,5).

    Ifo Economist: Industry Export Expectations Have Been Dampened And Are Again Slightly Negative
    Ifo Economist: Expect Q4 GDP To Be Slightly Negative
    Ifo Economist: Industry Has Resisted The Downward Trend In The Economy, Is Not So Affected By Lockdown
    Ifo Economist: Vaccine Prospects Not Yet Reflected In Business Expectations
    Consumer Goods Industry Is Doing Well, Capital Goods Seeing More Restrained Activity



  • Midagi siin täna hommikul ei klapi. Kogu see üliradioaktiivne kraam on turul lihtsalt üleval. Tundub, et ilus setup müügiks.
  • Ticker X teeb ka jõhkrat rallit, metalli müügi hinnad põhjast ca topelt ja läheb hullu ralliga kaasa.
  • "Visahing"
    Ticker X teeb ka jõhkrat rallit, metalli müügi hinnad põhjast ca topelt ja läheb hullu ralliga kaasa.


    Nu jah, sai 17.3 tõste mingi 7$ juurest.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon