Börsipäev 12. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 4253 tehingut ning käive oli 4,258 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 3,089 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 1,124 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2743 ning 1372.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    ARC1T tehingute seas oli üks plokktehing (EUR 1,30 x 1 296 837)

    Suurimad tõusjad ja langejad olid:
  • Dollar on alates jaanuari esimestest päevadest jätkanud teiste peamiste valuutade suhtes tugevnemist, kerkides eile kõrgeimale tasemele alates jõuludest ning vähendades sellega taganttuult ka aktsiaturu jaoks. Ent S&P 500 0,7% ja Nasdaqi 1,3% esmaspäevaste languste taga võis olla ka turuosaliste soov vähendada suhteliselt kõrgeks muutunud valuatsioonide juures riske, enne kui suuremad pangad juhatavad reedel sisse ettevõtete neljanda kvartali tulemuste hooaja. Euroopas sulgus Stoxx 600 0,7% madalamal.

    Järjest rohkem Föderaalreservi ametnikke on käinud välja mõtte alustada Ühendriikides rahapoliitika normaliseerimist enne aasta lõppu. Atlanta FEDi president Raphael Bostic on sellele avatud, kui majandus on piisavalt tugev. Samuti hindab ta tõenäoliseks intressimäära tõstmist 2022. aasta teises pooles. Dallas FEDi presidendi Robert Kaplani arvates võib varade ostude vähendamise arutamine olla sobilik aasta teises pooles ja Richmond FEDi president Thomas Barkin küll selles osas mingeid prognoose ei andnud, kuid usub väga tugevasse majandusse teisel poolaastal.

    Aasia aktsiaturgudel kindlat suunda öösel ei valitsenud: Nikkei avanes pärast püha 0,3% kõrgemal, Shanghai Composite kerkis 1,5% ja Hang Seng 0,8%, kuid Kospi alanes 0,7% ning negatiivsem oli päev ka Austraalias ja Indias (S&P/ASX ning Sensex alanesid vastavalt 0,3% ja 0,1%). Kui eelnevatel kuudel on Hiina president Xi Jinping oma esinemistes tuleviku osas kohati hoiatav olnud, siis hiljuti ametnike ees esinedes oli tema hinnang Hiina väljavaadetele märksa optimistlikum, öeldes et aeg ja olukord on praegu Hiina kasuks ja et võimalused kaaluvad üldiselt üles väljakutseid.

    Majandusuudistest on täna laual vaid Ühendriikide väikefirmade kindlustunde detsembri muutus ja USA tööturu liikumist kajastav küsitlus, mis annab tagasivaate siiski novembrile.

    13.00 USA väikefirmade kindlustunde indeks (detsember)
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (novemher)
  • USA väikefirmade kindlustunde indeks andis detsembris arvatust rohkem järele ning jõudis tagasi madalaimale tasemele alates maist.

    U.S. Dec. Small Business Optimism Falls to 95.9; Est. 100.2 (Prev 101.4)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon