Börsipäev 24. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 4300 tehingut ning käive oli 3,744 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 1,250 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 2,486 miljonit eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2427 ja 1835.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:

  • Ühendriikide esmased töötu abiraha taotlused tõusid ootamatult 332 tuhandelt 351 tuhandeni (oodati 320 tuhat), olles vastuolus majandusprintsiibiga, et inflatsioon ja töötuse määr liiguvad vastassuundades. Markiti töötleva tööstussektori septembrikuu PMI langes 61.1-lt punktilt 60.5-lt punktile (oodati 61.0). Langes ka Markiti teenindussektori septembri PMI 55.1-lt punktil 54.4-le punktile. Vaatamata langusele, tuleb meeles pidada, et PMI näit üle 50-e viitab sektori tõusule võrreldes eelmise kuuga. Energiaaktsiad vedasid eile USA aktsiaturge ülesmäge. Nasdaq, S&P 500 ja Dow tõusid vastavalt 1%, 1,2% ja 1,5% võrra.

    Eile tuli suurim uudis Inglismaalt, kus keskpank otsustas jätta baasintressimäära 0,1% peale, vastates analüütikute ootustele. Inglismaa baasintressimäär on püsinud 0,1% peal alates eelmise aasta märtsist, mil lasti majanduse toetamiseks määra 0,75% pealt alla. Septembrikuu tööstus- ja teenindussektori PMI langes nii Suurbritannias, Saksamaal, Prantsusmaal kui ka Euroalas, kuid samas püsis näit üle 50 punkti. Vaatamata kasvu aeglustumisele, viitavad PMI näidud Euroopa majanduse heale toimetulekule pandeemia mõjudega kolmandas kvartalis. Samas võib kasvu aeglustumine tähendada ka seda, et keskpangad võivad baasintressimäärade tõstmise edasi lükata. Stoxx 600 rühkis eile ülesmäge, lõpetades päeva 0,9% võrra rohelises.

    Hiinas jätkub Evergrande Groupi laenusaaga, kuid jääb lootus, et valitsus suudab kriisi mõju piirata ning ei lase sel kinnisvarasektorist välja valguda laiemasse majandusse. Kirjutamise hetkeks oli rohelisel poolel vaid Nikkei indeks, olles tõusnud 2,1%. Shanghai Composite, Kopsi ja S&P/ASX on langenud vastavalt 0,2%, 0,1% ja 0,4% võrra. Hang Seng on kirjutamise hetkeks liikunud külgsuunas.


    Tänased olulisemad majandusuudised:
    • 11.00 Saksamaa ettevõtete IFO kindlustunde indeksid (september)
    • 11.00 Itaalia tarbijate ja töötleva tööstuse kindlustunde indeksid (september)
    • 17.00 USA uute majade müük (august)

  • Mis on pildil valesti?




    V: Jefferies tegi täna sektori calli, upgrade PLAY, BJRI, CHUY, CAKE, RRGB.
    Ülejäänud on 4%-7% plussis, see üks õhukesemaid on suurte askidega alla surutud. Hetkel tal profit. Aga kuidas seda profitit realiseerida? Võimalik, et eksin.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon