ETF vs Üksikaktsiad
Log in or create an account to leave a comment
-
Tere,
Teen oma investeerimisega esimesi samme ja sooviks vähe kogenuimalt nõu saada.
Nimelt ei suuda otsustada kuhu suuem osa oma investeeringuid suunata, kas valida ETF või pigem üksikaktsiad. Saan aru, et ETF-i puhul on hajutatuse mõttes risk olulisel määral maandatud, kuid samas sooviks ka oma investeeringutelt rahuldavat tootlust saada.
Ma ei ole päris kindel, kas olen asjadest õigesti aru saanud, sest kui võtta näiteks VWRL, siis hetkel võttes on viimase aasta tootlus ca 27%, mis oleks ju minu arvates päris korralik tootlus (hajutatud riski juures).
Saan aru, et üksikaktsiaid ostes tuleb teha kaalutletud otsused ja osta niiöelda õigeid aktsiaid, kuid kas üldjuhul on üksikaktsiate ostjail loous/eeldus oluliselt suuremale tootlusele kui seda indeksfondid pakuvad? -
Soovitan teha nii üht kui teist-edaspidi paneb elu ise vahekorrad paika!
-
Ma ütleks, et selliste küsimuste tekkides võiks suurem osa (90%?) portfellist olla globaalselt hajutatud madala kuluga ETFi(de)s ja siis väiksema osaga võiks proovida mingeid bette teha ja õppida.
Viimase aasta tootlusi ei üksikaktsiates ega indeksites ei maksa mingil juhul võtta eelduseks, et nii asjad käivadki. See kõik on väga erakorraline. -
Soovitan tutvuda mõtlemises selguse tekitamiseks sellise materjaliga...
Vanguard’s guide to Core-Satellite investing
Läheb suht samasse väravasse, millest Sven rääkis. -
"Karum6mm"
Soovitan tutvuda mõtlemises selguse tekitamiseks sellise materjaliga...
Vanguard’s guide to Core-Satellite investing
Läheb suht samasse väravasse, millest Sven rääkis.
:)