Börsipäev 19. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti neljapäeval 6431 tehingut ning käive oli 4,729 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 4,111 miljonit eurot ning Vilniuse börsi käive 618 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 5669 ning 762.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suurimad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    AS-i LHV Group LHV1T nõukogu otsustas kolmapäeval pikendada Madis Toomsalu volitusi LHV Groupi juhatuse liikmena. Toomsalu senised volitused kehtivad selle aasta 5. detsembrini, volitusi pikendatakse tema praeguse ametiaja lõppemisest kuni 31. märtsini 2026. aastal.

    Arco Vara ARC1T sai Stroomi ranna äärsele Rannakalda arendusele ehitusloa; ettevõte on investeeringu suuruseks kavandanud 26 miljonit eurot. Tegemist on Stroomi rannas asuva mereäärse kinnistuga, kuhu järgmisel aastal kerkivad kolme- ja neljakordsed A-energiaklassi elumajad. Arco Vara juht Miko Niinemäe ütles, et Rannakalda arendus on uus etapp Kodulahe kvartalist, mida Arco Vara rajab Merimetsa piirkonda Stroomi ranna lähedusse. "Rannakalda kortermajad kerkivad meie kõige merepoolsemale kinnistule, majade ja ranna vahele jääb üksnes Stroomi rannast Rocca al Maresse kulgev kergliiklustee," selgitas Niinemäe.
  • Ameerika Ühendriikides liikusid S&P 500 ja Nasdaq indeks eile vastavalt 0,3% ja 0,4% kõrgemale, kuid suurema turukapitalisatsiooniga tehnoloogiafirmade aktsiad kipuvad varjama seda pilti, mis avaneb ülejäänud turul. Väiksemaid ettevõtteid esindav Russell 2000 indeks pidi leppima 0,6% kaotusega ning on alates 8. novembril saavutatud tipust tulnud praguseks alla juba 3,2%. Euroopas alanes Stoxx 600 0,5%, mis oli esimene languspäev viimase seitsme sessiooni jooksul.

    Töötu abiraha taotlusi anti USAs eelmisel nädalal sisse 268 tuhat, alanedes nädalaga ühe tuhande võrra ning jäädes alla analüütikute 260 tuhande suurusele ootusele. Abiraha saajate arv aga alanes 6. novembril lõppenud nädalal 2,209 miljonilt 2,08 miljonile, olles parem 2,12 mln prognoosist. Mõlemad märkisid madalaimat taset alates pandeemia algusest.

    Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsusindeks kerkis novembris 15,2 punkti 39 punktile (kõrgeim alates aprillist), ületades konsensuse 24punktist prognoosi. Kansas City sama indeks aga alanes 7 punkti võrra 24 punktile, mis oli nõrgem 28punktisest prognoosist, ent on ajalooliselt siiski võrdlemisi kõrge tase arvestades seda, et indikaatori rekordtulemus 31 punkti pärineb tänavu aprillist. Kolmest regionaalsest töötleva tööstuse küsitlusest on novembris seega kaks tõusnud ja üks viidanud aktiivsuse aeglustumisele.

    Aasia aktsiaturud sammusid valdavalt kõrgemale, kerkides Jaapanis 0,5%, Hiinas 1,1%, Lõuna-Koreas 0,8% ja Austraalias 0,2%. Hongkongi Hang Seng kauples aga kirjutamise hetkel 1,2% punases tingituna Alibaba aktsia tulemuste järgsest 9% langusest ning ka selle mõjust ülejäänud tehnoloogiasektori aktsiatele.

    Brenti toornafta hind taastus eile 1,2% ning kerkis täna veel 0,6% 81,7 dollarile. Bitcoin jätkas langus, tulles 2,5% allapoole 56,2 tuhandele dollarile (tipust ligi -19%), Ethereum seevastu aga suutis oma eilset päeva lõpu taset 4080 dollaril hoida (tipust -16,7%).

    Majandusuudistes täna midagi kuigi põnevat oodata ei ole. Esile võiks tõsta vaid Saksamaa tootjahinnaindeksi oktoobri muutuse ja Suurbritannia oktoobri jaemüügi.

    09.00 Saksamaa tootjahinnaindeks (oktoober)
    09.00 Suurbritannia jaemüük (oktoober)
    11.00 Itaalia tehaste müük (september)
    15.30 Kanada jaemüük (september)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon