Cleveron Mobility (CLEV) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Cleveron Mobility (CLEV)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ei tea mis hea pärast nad mingit preemiat peaks maksma? Selle eest et investor rasket tööd tegi ja nuppu vajutas? Lõpuks needsamad investorid ise on selle aktsia müünud sinna kus ta praegu on
  • Miks peaks Cleveron mingit preemiat maksma? Vahepeal on mingid suured tulud tekkinud? Eks arendustöö ongi kallis ja tänamatu töö ja investorid võtsid aktsiaid soetades ka selle riski, et panustavad arendusse, et ehk kunagi tulevad head ajad. Võin ka eksida, loodame parimat!
  • Kas see börsilt äraminek ei tähenda pigem seda, et uue investori sisenedes tehakse vanadele korralik dilution?
  • Suuremat sorti dilution on juba Arno Küti poolt välja öeldud, st. nad soovivad kaasata palju rohkem raha, kui tänased börsireeglid lubavad (5M euri aastas). Selle pärast ka lahkutakse.
    Börsilt äraviimine alla IPO hinna oleks ebaõiglane väikeaktsionäride suhtes. Võrdlus Novalpinaga pole küll üks-ühele, kuid sarnane "ärategemise" maik jääks külge.
  • Lõik Kindsigo lingitud ÄP artiklist:
    Juhul kui vabatahtliku ülevõtmispakkumise käigus koondub Clevon Investorsisse 90% või rohkem Clevoni aktsiatest, korraldatakse kohustuslik ülevõtmispakkumine eesmärgiga võtta õiglase hüvitise eest üle nende Clevoni aktsionäride aktsiaid, kes ei ole Clevon Investorsiga aktsionäridena liitunud ega Clevon Investorsile oma aktsiaid müünud.
    See, kui Clevon Investorsisse koondub vähem kui 90% investorite aktsiatest on Küti hinnangul kõige kehvem kõigile aktsionäridele ja ettevõtetele. „Me loodame ja usume, et kindlasti tuleb see kogus täis."
    Pärast seda on plaanis esitada avaldus börsilt lahkumiseks ja Clevoni aktsiatega avaliku kauplemise lõpetamiseks. "Meie eesmärk on see börsilt lahkumise protsess võimalikult kiiresti läbida, kuidas see ajaliselt päriselt läheb, ei oska oska öelda," lisas Kütt.

    Ehk siis tundub, et Clevonil on tegelikult börsilt ära minemisega kiire. Ja järelikult on vaja 90% kokku saada.
    Kõige loogilisem tundub pakkuda tänasele hinnale preemiat. Veel parem, kui pakutakse IPO hinda või rohkem. Nagu aumeeste asi või nii.

    "Tulime IPO-ga siin kaheksa kuu eest ja rääkisme, et noh, see 1,87 on tegelt jumala odav aga nüüd on meil palju suuremad plaanid ja sky is the limit aaaaaaa.... tegelt me ise ei raatsi nii palju selle aktsia eest ikka maksta."
    Ei kõla liiga loogiliselt.

    Saab muidugi ka nii nagu Novalpina mõtles Olympicuga teha. No et sõidaks väikeinvestorist üle. Aga lõppes sellega, et investor otsis kohtust aktsiakapitali suurendamise püüetele kaitset ja püüdis igal võimalikul moel aktsia börsilt ära viimist takistada. Ei olnd ilus, oli kõike muud kui kiire ja valutu. Vaevalt Clevon seda tahab, ei kakluse aga publicity mõttes.

    Üks 2018 aasta uudis Olympicu äraviimisest
  • Nõustun! Huvitav oleks teada, miks teatud tegelased hetkel alla 1.6 eurose hinnaga aktsiaid müüvad? Isiklikult näen kõige kehvemat stsenaariumit selles, et tehing toimub viimase 6 kuu keskmise hinna baasil, mis on praegusest hinnast ikkagi protsente kõrgemal. Loogilisem stsenaarium on aga ikkagi see, et ostetakse välja kas IPO või isegi kõrgema hinnaga, näidates uutele investoritele, et esiteks hoolitakse enda varasematest investoritest ja teiseks, teeb tõenäolisemaks kõrgema valuatsiooni pealt raha juurde kaasata näidates oma usku ettevõttesse.

    Olympicu puhul ei olnud kellelgi vaja mitte midagi tõestada ja tehing toimuski nii madala hinna pealt, kui vähegi võimalik. Seega tekib küsimus, kas praegu müügi poolel olevad investorid soovivad oma raha lihtsalt veidikene varem ümber paigutada, kardavad Olympic 2.0 juhtumist (mil tegelikult turuhinnast odavamat tehingut ei toimunud) või näevad nad mingisuguseid objektiivseid riske antud tehinguga, mis kaaluvad üle võimalikku tulu teenimist.

    Aga eks üsna pea saab teada.
  • Tegelikult ootaks juba uudiseid.

    Ise eeldasivad, et veebruari alguses saavad juba ülevõtupakkumise tingimused teatatud. Praegu juba keskpaik.
    Clevon Investors nimelist äriühingut äriregister veel ei näita. Ei tea kas komistati juriidilistesse takistustesse?!

    Börsiteatest:
    Teine variant on müüa oma aktsiad Clevon Investorsile vabatahtlikus ülevõtmispakkumises toodavatel tingimustel. Täpsemad vabatahtliku ülevõtmispakkumise tingimused avalikustatakse niipea kui Clevon Investors on asutatud, mis eelduste kohaselt toimub hiljemalt 2023. aasta veebruari alguses.

  • Igati loogiline oleks et aktsiad võetaks ära vähemalt alghinnaga. Altpoolt sendisaagimine ei korva tekkivat negatiivset vastukaja ja mainekahju
  • "White Nigga"
    Igati loogiline oleks et aktsiad võetaks ära vähemalt alghinnaga. Altpoolt sendisaagimine ei korva tekkivat negatiivset vastukaja ja mainekahju


    Change, Barking, Ampler ... pole neil kellegil olnud probleemi kõrgema tokeni hinna ajal müüa mingile muule turuvälisele grupeeringule oluliselt madalamalt, nii et turuhind hiljem vajuma, vajuma, vajuma, hakkab.
    Samal ajal oleks nad võinud kapitali küsida ka nendelt investoritelt kes mängisid tuleviku kasvule ja olid seetõttu valmis olevikus kõrgemat kordajat taluma.
  • Äriregister ütleb, et Clevon Investors AS kandeavaldus on 16.02 vastu võetud (staatus: projekt).

    Selle peale on eile-täna kohe aktsiahind kolinal kukkunud. Arvestades, et täna hommikul kukkus hind ka 1,35 peale siis, kui turg nii õhuke ei oleks, tekiks küll vägisi küsimus, et kas keegi teab midagi, mida lihtrahvas ei tea?!

    Loodetavasti saame kohevarsti teada, sest Clevon lubas pakkumise teatavaks teha KOHE pärast Clevon Investors'i asutamist. Kindlasti on pakkumine juba sahtlis valmis :-)

  • Kukkumine toimus tõenäoliselt seetõttu, et töötajate optsioonidest saadud aktsiad muutusid avalikult kaubeldavaks. Ei tundu just eriti tark raha, kui aktsiad pannakse enne turu avanemist turuhinnaga müüki, müües need 13 protsenti odavamalt maha. Samas seda võib ka oodata, kui tavapärane aktsiakäive on niivõrd madal ja 120k aktsiat korraga kaubeldavaks muutuvad.

    Igatahes, hea uudis, et Clevon Investors asutatud, jääme tingimusi ootama.
  • Aitäh, Snowball, selle aspekti esiletoomise eest. Ma ise selle peale ei tulnud.
    Samas on maru raske uskuda, et Clevoni (võtme)töötaja on keskmisest oluliselt rumalam või nii rahanäljas, et kuu lõpus on vaja kindlasti müüa kui on suur tõenäosus, et ca kuukese pärast saab 20-40% kõrgemat hinda.

    Kaua ei tohiks enam selguse saamiseks aega minna. Jääme tingimusi ootama!
  • Nii ongi, et ühe keskmise IT firma või startupi töötaja ei ole väga teadlik, kuidas aktsia hind fundamentaalselt kujuneb, mis on optsioonide loogika jne. On teada, see et "mida kõrgem hind seda parem", "parem varblane pihus" jms rahvatarkused. Ja kui oli ka kellelgi mingiks muuks ideeks kiirelt raha vaja, siis pani oma 3000 tk hommikul turuhinnaga müüki ja nii ta läks. Palju õnne neile, kes ostupoolel juhtusid olema.
  • "enn.e"
    Samas on maru raske uskuda, et Clevoni (võtme)töötaja on keskmisest oluliselt rumalam või nii rahanäljas, et kuu lõpus on vaja kindlasti müüa kui on suur tõenäosus, et ca kuukese pärast saab 20-40% kõrgemat hinda.

    Kuna tegu on jagunemisel Cleveronist kaasa tulnud kohustustega, siis suur osa optsioonilepingute realiseerijatest ei ole tänased Clevoni töötajad.

  • Kuna tegu on jagunemisel Cleveronist kaasa tulnud kohustustega, siis suur osa optsioonilepingute realiseerijatest ei ole tänased Clevoni töötajad.


    Tõsi, ei ole. Aga see ei tee neist automaatselt rumalaid või rahanäljas inimesi :-)
    Selguse huvides oleks tõesti võinud kirjutada Cleveroni (endine(võtme))töötaja.
  • Ilusa leegiga põletavad:
    https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b670e7083278bede0f7d703ce040c72fa&lang=et

    Varsti uut raha vaja, 1,5 € tasemelt vaevalt õnnestub kaasata, tõenäoliselt 2-3 korda madalamatelt tasemetelt
  • Et sul oli ootus, et ilma käibeta ja 87 töötajaga äriühing on kasumis?
  • "invictus"
    Et sul oli ootus, et ilma käibeta ja 87 töötajaga äriühing on kasumis?


    Ei olnud, aga tänastes oludes aktsia hind ei vasta tulemustele või siis vastupidi
  • Eilse seisuga on Clevon Investors AS registrisse kantud ehk kuuleb veel sel nädalal uuest pakkumisest.
  • No iseenesest oleks viisakas täna peale turgu ju kirjatükk ära avaldada. Nad ise kirjutasid, et eelduslikult veebruari alguses. Pakkumist on nad nüüd saanud lihvida kuukese rohkem kui alguses plaanitud :-)
  • Kuus suurimat Clevon AS investorit on oma aktsiad juba kandnud Clevon Investors-le hinnaga 1.60
    5. Mitterahaliste sissemaksete väärtus
    5.1. Lähtudes eeltoodust on juhatus seisukohal, et käesoleva Akti koostamise seisuga on 23 463 513 Clevon AS aktsia harilik väärtus vähemalt EUR 37 541 620,80.
    https://ariregister.rik.ee/est/company/16686123/Clevon-Investors-AS?active_tab=documents
  • Miks peaks praegu 1.5 juures tahtma väljuda? Hirm, et pakkumine tuleb kehvem kui see? Ajaväärtus ei tohiks faktor olla, see operatsioon käib tõenäoliselt kiiresti
  • "enn.e"

    Loodetavasti saame kohevarsti teada, sest Clevon lubas pakkumise teatavaks teha KOHE pärast Clevon Investors'i asutamist. Kindlasti on pakkumine juba sahtlis valmis :-)

    Huvi pärast küsin Enn, et kuidas selline "lubadus" avalikuks tuli? Kas äkki mõni kirjatükk? Saad Sa viidata :)
  • "urmas13"
    "enn.e"

    Loodetavasti saame kohevarsti teada, sest Clevon lubas pakkumise teatavaks teha KOHE pärast Clevon Investors'i asutamist. Kindlasti on pakkumine juba sahtlis valmis :-)

    Huvi pärast küsin Enn, et kuidas selline "lubadus" avalikuks tuli? Kas äkki mõni kirjatükk? Saad Sa viidata :)


    Clevoni ülevõtupakkumisest. Nende börsiteadetega on tihtilugu nii, et need kipuvad avalikuks tulema :-D

    Aktsionäridele tehakse vabatahtlik ülevõtmispakkumine, mille raames on kõigil aktsionäridel võimalik teha valik:

    Esimene variant on jätkata Clevoni aktsionäridena äriühingu Clevon Investors kaudu. Selle valiku puhul annab aktsionär endale kuuluvad Clevoni aktsiad Clevon Investorsile ja saab vastu Clevon Investorsi aktsiad. Clevoni tänasest aktsionärist saab Clevon Investorsi aktsionär. Clevon Investorsile kuuluvad Clevoni aktsiad.
    Teine variant on müüa oma aktsiad Clevon Investorsile vabatahtlikus ülevõtmispakkumises toodavatel tingimustel. Täpsemad vabatahtliku ülevõtmispakkumise tingimused avalikustatakse niipea kui Clevon Investors on asutatud, mis eelduste kohaselt toimub hiljemalt 2023. aasta veebruari alguses.


    Meelevaldne tõlgendus NIIPEA=KOHE. Aga eeldusel, et AS-i asutamise paberimajandus ei sega pakkumise kokkuklopsimist ja esimesest tähtajast veebruari alguses on juba üle kuu üle mindud, ning et Clevon Investments on ka juba üle kahe nädala tagasi registrisse saadud siis mulle tundub tiba veider, et nad selle pakkumisega niimoodi jokutavad.

    Suurinvestor(id) hüppas(id) alt ära?
    Ei lubata aumeeste kombel 1,87 maksta vaid kästakse pööblit lüpsta ja müüakse iga päev turgu alla, et keskmist madalamaks saada?
    Veel miskit, mille peale ma ei tule?

  • "enn.e"
    "urmas13"
    "enn.e"


    Huvi pärast küsin Enn, et kuidas selline "lubadus" avalikuks tuli? Kas äkki mõni kirjatükk? Saad Sa viidata :)


    Clevoni ülevõtupakkumisest. Nende börsiteadetega on tihtilugu nii, et need kipuvad avalikuks tulema :-D


    Ptüi - Clevoni börsiteatest börsilt äramineku kohta. Ülevõtupakkumist me ju ootame! Aga mõte jääb samaks
  • Hind muudkui langeb ning ei mingeid uudiseid?
  • Olen vaikselt kokku ostnud, kuigi esimesed uimased kevadised kärbsed laes sumisevad et Arno koob isaga siin tasahilju mingit maavillast murumütsi...
  • Müts tõmmatakse silmile nii, et ise ka ei usu. Tundub, et diil läks lörri et, eelnevalt maha hõigatud tähajast kinni ei peeta või ei ole uued investorid nõus soovitu hinnaga.
  • Praegu on muidugi keeruline arvata, et kellele mütsi kootakse, aga pakkumine alla 2,00 näitaks selgelt, et äril pole tulevikku ja müts läheb uute (tulevaste) investorite pähe . . . ;)
  • Kui midagi muutus uute investoritega ja börsilt äraviimise plaaniga, siis kas on võimalik, et jääb börsil kaubeldavaks edasi?
  • Kustkohast sa selle numbri 2 võtsid? Miks mitte juba 3? või 22? Selle äri tulevik ei oma mingit seost pakkumise hinnaga, kõik oleneb ainult sealsete roolikeerajate ahnusest/lahkusest - kas võtavad sul aktsiad käest võimalikult odavalt ja kannatavad sellele järgneva kisa ära või on nõus välja käima rohkem kui on praegune turuhind. Best-case scenario oleks imho kui nad ütleksid et sorry, läks nii, plaanid muutusid ja peame ära minema ning ostame sama hinnaga kõik tagasi millega välja andsime, aga no see vast juba liigne optimism Eesti ärikultuuris. 1.6 oleks ka veel hundid söönud, lambad terved
  • WN
    Lisaks Sinu poolt loetletud küsimustele mõtlesin ka sellele, et mis siis edasi saab (pärast väljaostu) . . .
    1. Kui põhiäri (liikur) on pekkis = ei ole jätkusuutlik, siis on muidugi kehvad lood, aga see ei tundu eriti tõenäoline. Küll on sellele vaja korralikult insenere sest neid pole kunagi piisavalt ja neid on vaja motiveerida. Siit järeldub, et tuleb hoida ettevõtte (ja selle omanike) mainet. Insenerid ei soovi töötada kehva mainega ettevõtja juures (tegelikult mitte keegi ei soovi). Kui neil saab siiber, nad teevad oma asja sinna kõrvale . . .
    2. Põhiomanike (ja juhtkonna) suhtumine väikeaktsionäridesse peegeldab üsna täpselt ka nende suhtumist töötajatesse ja see paistab läbi . . .
    3. Arvan tõsiselt, et kodanikud on siiski aru saanud ühiskonnas toimuvatest muutustest ja nad soovivad teha pikemat äri, kui paar aastat . . .
    4. Aeg tiksub halastamatult muutustega viivitamise kahjuks - venitamine väljaostuga hakkab oluliselt pidurdama ettevõtte arengut (kui ei ole seda juba teinud) . . .

    Ja eelnevast järgneb, et kuigi mulle meeldiksid ka suuremad numbrid kui 2,00 leian, et see oleks "kirik keset küla" ning oleks selgelt win win tulemus minimaalse ajakuluga, sest aeg on siin esialgu tähtsaim komponent.
  • Lihtsalt jätan selle siia
    As of the end of the day 21.03.2023
    Shareholder name No of securities Percent
    1. Clevon Investors AS 25,598,044 86.1952 %
  • Kas Clevon Investors ostab juba kokku Clevoni aktsiad või kuidas ? Osalus suureneb aeg ajalt.
    28.02 oli osalus 74,81%
    01.03 oli osalus 79,01%
    Täna on osalus 86,2%
  • Oskab keegi öelda kas First Northil puudub raporteerimis kohustus oma aktsiate omandamisel?
  • Vaikne sagimine käib. Täna juba osalus 86,56%.
  • "Treks"
    Oskab keegi öelda kas First Northil puudub raporteerimis kohustus oma aktsiate omandamisel?


    Tehniliselt ei ole see oma aktsiate ostmine. Üks suuromanik omandab turult odavalt aktsiaid, mis selles siis halba on. Küsimus on hoopis selles, et kas väikeinvestoritele tahetakse hiljem kott pähe tõmmata, kui piisavalt suur osalus käes või tõmmatakse kott pähe praegu 1,4 € müüvatele investoritele. Kahju, et börsiteade ja tegelikkus ei lähe kokku ja seda isegi ei kommunikeerita. Näitab ilusti, et elame siiski idaeuroopas. VB tasuks väikeinvestoritel valmistuda ühishagiks ?
  • Reglement.
    https://nasdaqbaltic.com/wp-content/uploads/page/nasdaq-tallinna-borsi-reglement/First-North-TLN-01-04-2022-est-clean-final.pdf
    14.2. Noteerimisorganil on õigus kauplemise lõpetamise taotlus tagasi lükata kui
    ta leiab, et kauplemise lõpetamine kahjustab või võib kahjustada olulisel
    määral investorite huve või annab ühele osale finantsinstrumentide
    omanikest ebaõiglase eelise teiste finantsinstrumendiomanike ees või nende
    arvel või võimaldab ühele osale finantsinstrumentide omanikest ebaõiglast
    kasumit või muud kasu teiste omanike ees või nende arvel.
  • Siis tuleb kohustuslik squeeze-out varsti, kui neil 90% koos.
  • "cash"
    Siis tuleb kohustuslik squeeze-out varsti, kui neil 90% koos.


    Kuidas see hind sellisel juhul kujuneb? 23 miljoni aktsia omanikud määrasid enda aktsiate hinnaks 1.60/aktsia. Kui firma lahkub börsilt siis peaks kõik vähemalt selle hinna saama või ei?
  • Huvitav, et Äripäev ei ole seda väikeinvestorite kottimist üles korjanud -võiks, ainest tundub igatahes olevat.
  • Üx variant on veel kui nüüd fantaasiameeled valla lasta. Clevoni mehed püüavad odavalt nii palju aktsiaid kokku koguda kui võimalik ning teistele kes ei ole aktsiaid maha müünud teevad ettepaneku IPO hinnaga üle võtmiseks. Ma püüan nüüdsest optimistlik olla ja uskuda inimestest parimat :)
  • miks nad peaks.. kas pole mitte tavaks/nöudeks viimase 6 kuu keskmine hind kompenseerida.. valik jääb ju osakuomanikule, pakkumist aktsepteerida vöi mitte.. paku nii madalat hinda kui vajalikuks pead..
  • Päevaga jälle 1,5 % osalus suurem. Päris jõudsalt tehakse nurgataguseid tehinguid, sest börsilt sellised kogused läbi ei käi.

  • Börsiteade:
    Pakkumise raames teeb Emitent Clevoni aktsionäridele ettepaneku vahetada nende Clevoni aktsiad Emitendi aktsiate vastu asendussuhtega 1:1, mis majanduslikus mõttes toimub Clevoni aktsiatega mitterahalise sissemakse tegemise teel Emitendi aktsiakapitali AS LHV Pank vahendusel.

    Erinevalt 16.01.2023 avaldatud Clevoni börsiteatest ei tee Emitent hetkel pakkumist Clevoni aktsiate vabatahtlikuks müümiseks, sest Emitendi eesmärgiks on tekkinud keerulises majanduslikus olukorras täiendavat võlakohustust mitte võtta, vaid suunata vabad rahalised vahendid Clevoni äritegevusse.

    LHV klientidel tekkib võimalus pakkumises osaleda läbi internetipanga jaotise "Raha kasvatamine" -> "Korporatiivsed sündmused". Võimalus avatakse kell 10.00.
  • Ai, ai, ai!
    Erinevalt 16.01.2023 avaldatud Clevoni börsiteatest ei tee Emitent hetkel pakkumist Clevoni aktsiate vabatahtlikuks müümiseks, sest Emitendi eesmärgiks on tekkinud keerulises majanduslikus olukorras täiendavat võlakohustust mitte võtta, vaid suunata vabad rahalised vahendid Clevoni äritegevusse.
    https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=be438950da2c8d04572fe4251969a12ee&lang=et
  • Niisiis valiti venitamistaktika - loodetavasti on see plaan, mitte allaandmine . . .
  • Nii ilus, et pisar tuleb silma. Kui hüppeliigese juures kõdi tunned, siis see on selle mütsi serv, mis sulle pähe tõmmati :)
  • Ei midagi uut siin väikeinvestorite maailmas. Kommunikeeritakse üht, aga tehakse risti vastupidi.

    Nii, kas siin on ka juriidilise taustaga inimesi, kes suudaks hinnata väikeinvestorite väljavaateid.
    1.Kas on tekkinud õigustatud ootus tulenevalt varasemast börsiteatest?
    2. Kui väikeinvestorid ei võta vastu pakkumist viia aktsiad 1:1-le uue keha alla - kuna kahjustatakse oluliselt väikeinvestorite olukorda.
    3. Millised on uue ettevõtte võimalused mittenõustujatele veelgi sügavam kott pähe tõmmata ja paar kivi ka sisse visata ning üle parda heita?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon