Kalev Jaik võsafilosoofist majandusteadlane - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kalev Jaik võsafilosoofist majandusteadlane

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse



  • To Buratino
    Tänan õpetuse eest! Püüdsin joonist üles panna, mis on mul arvutis My Dokuments olemas, kuid joonise asemel tuli välja selline arusaamatu kirjutis või valem.
  • To Buratino
    Siiski tuli välja ka joonis, mida eelvaade ei näidanud, kuid sellises ebasobivas formaadis, et sellest on raske aru saada. Ei vedabud ni,i nagu oleks vaja olnud.
  • To 1932
    (((Analüüs algab reaalsusest)))

    Ainult et teil on reaalsusest teistmoodi arusaamine kui minul. Teie jaoks on reaalsus need võltsid manipulatsioonid ja see lavastus, mis toimub. Näiteks kui te lähete tsirkusesse, siis on teie jaoks reaalsus mitte see, mida mustkunstnik tegelikult teeb, vaid hoopis see, kuidas tema tegevus petetutele näib olevat, näiteks kuidas ta tuvikesi tekitab eimillegistki. Nii on ka majanduses, kus te raha peate mitte selleks, mis ta tegelikult on, vaid hoopis selleks, milliseks ta on võltsides protseduurides ja pettustes lavastatud. Lavastatud aga on raha varaks, mistõttru siis justnagu ta saaks kui vara olla ka ostmise-müümise ja laenamise objekt.
  • lisaksin digwureni nimekirja elektritsaabtasuta mehe, kindlasti haige inimene
  • #Ainult et teil on reaalsusest teistmoodi arusaamine kui minul#

    Räägi oma reaalsusest ja konkreetselt sellest, kuidas sa endale söögi kätte saad. See, kuidas mina reaalsust näen, ei püuutu üldse asjasse. Niisiis, Jaigil on kõht tühi ja tahab süüa. Mida ta teeb REAALSElt? Või elab Jaik ainult oma luuludes ja reaalsust tema jaoks üldse ei ole, elab söömata ja joomata?
  • Vaatan seda joonist ja mõtlen, et see on kindlasti lavastus meie lollitamiseks.Kui keegi tahab selgeks teha, et see joonis peab midagi rohkem seletama kui senised luulud, siis ma seda ei usu. Nii lolli inimest lihtsalt ei saa olemas olla.
  • To 1932
    (((Niisiis, Jaigil on kõht tühi ja tahab süüa. Mida ta teeb REAALSElt? )))

    On põhiliselt kaks varianti, mida ma teeks. Üks variant on selline, et toodan toiduaineid ja söön nendest omal kõhu täis. Teine variant on selline, et toodan mingeid muid varasid, näiteks ehitusdetaile, vahetan turul need muud varad toiduainete vastu, ja siis söön toiduainetest omal kõhu täis.

    Teise variandi juures on omakorda kaks võimalust, kuidas ma oma toodetud varasid turul toiduainete vastu vahetan. Üks võimalus on selline, et ostan turul oma varade eest toiduaineid. Siis toimub mul kaubanduspartneriga vastastikune ostu-müügi tehing, vahetustehing ehk bartertehing. Teine võimalus vahetuse teostamiseks on selline, et kõigepealt laenan oma varad turul välja ja vastu saan laenamisel kehtestatud võlakirju tõendavad dokumendid. Seejärel aga võtan nende dokumentide alusel turult oma väljalaenatud varad toiduaineta kujul tagasi, ehk võtan või saan laenu tagasi. Viimasel juhul toimus varade vahetus turul raha vahendusel, kus esialgu laenasin oma varad turul välja ja vastu sain raha, seejärel aga võtsin saadud raha abil laenu tagasi toiduainetes.

    Viimasel juhul tuli mängu raha, ehk varade vahetus toimus laenamiste kaudu raha kui eriliste võlakirjade vahendusel. See raha aga oli ainult omandiõigus, ainult võlakiri, ei olnud aga vara.

    Viimasel juhul tuleb kõne alla jälle see, et mis on ja mis ei ole reaalsus. Tõeline reaalsus on selline, er raha on erilised võlakirjad, mitte aga varad, sest võlakirjad ja omandiõigused üldse ei ole varad. Kuid akadeemiline majandusteadus tunnistab hoopis seda valearusaamist reaalsuseks, et raha olevat mitte mingid võlakirjad ehk sellised kollektiivsed teadmised, vaid olevat hoopis vara.

  • To Buratino
    Tänan joonise parandamise eest!
    Loodan, et nüüd saadakse joonise ja selgitava kirjutise abil õieti aru minu avastusest. Seda muidugi siis, kui asjasse süvennetakse, ja jõutakse arusaamisele, et gaasisambasse lisatav gaas paneb gaasisambas juba oleva gaasi kõrgemale tõusma. Siis saaks kindlasti ka 1932 asjast õieti aru.
  • To Buratino
    Mina aga pole selles veendunud, et mingi elektrisaabtasuta mees oleks haige inimene. Näiteks on kõik elektrivargad veendunud, et elekter peab tasuta olema, sest elekter ei maksa midagi ja selle eest tasu nõudmine on lausa nöörimine. Samuti oli ka Nõukogude ajal, kui korteriüürid olid naeruväärselt väiksed, massiliselt üürivõlgnikke. Tavaline üürivõlgnik aga oli samuti veendunud, et üüri temalt nõudmine on nöörimine.
  • Jaik, sa räägid jälle oma luuludest toidu saamisel. Kuidas sa PRAEGU REAALSELT endale toitu saad? Ära räägi unistustest ja luuludest. Räägi näiteks eilsest, tänasest, homsest, ülehomsest toidusaamisest.

    #Seda muidugi siis, kui asjasse süvennetakse, ja jõutakse arusaamisele, et gaasisambasse lisatav gaas paneb gaasisambas juba oleva gaasi kõrgemale tõusma. Siis saaks kindlasti ka 1932 asjast õieti aru.#

    Ma saan ainult üht asja aru, et Jaik on kas umbloll või mängib sedasama. Igasugune selgitav joonis peab sisaldama mingit informatsiooni. Antud joonises pole mitte bittigi kasulikku teavet, mis peaks Jaigi väiteid illustreerima, rääkimata nende põhjendamisest.

  • Ei ole Jaigi kõiki tuhandeid postitusi jõudnud lugeda, aga kas tal on ehk ka investeerimisportfell mis tema filosoofiaga kokku käib? Alternatiivenergia ja mormooni-kiriku osakute sektoris peaks ju valikut jaguma.
  • tal on investyeerimisportfell, mis läheb täielikult vastuollu tema filosoofiaga,
    ta on järjekindlalt ostnud finantsvarasid, mida ta enda jutu järgi üldse varadeks ei pea. Miks ta neid ostab? Keegi ei tea. Avalikkusele teadaolevalt pole ta oma varanatukest enda põhimõtete järgi kasvama pannud, laenates oma vara välja nii, et vara omandiõigus jääb temale, kuigi selleks on võimalus praeguses õigussüsteemis olemas.
    Ta on enda vara ühiskondlikele asotsiaalidele välja rentinud ja hiljem jälle ühiskonda süüdistanud, et tema varad ei kasva, vaid hoopis kahanevad. Enamiku oma varandusest on ta omandanud pärimise teel, millega tas nüüd siis eksperimenteerib tema enda poolt välja töötatud majandusteooria alusel.
  • #tal on investyeerimisportfell, mis läheb täielikult vastuollu tema filosoofiaga,
    ta on järjekindlalt ostnud finantsvarasid, mida ta enda jutu järgi üldse varadeks ei pea. Miks ta neid ostab?#

    See tõestab, et tegemist on vaimuhaigega. Ta elab korraga kahte elu, ühte reaalsuses ja teist luuludes. Ta ei taha üles tunnistada, et toitu ta ostab raha eest poes, sest tema "teooria" tunnistab sellise tegevuse võimatuks, raha polevat vara ja selle eest ei saavat vara omandada.
  • ma lisaksin siia veel, et ta tahab kõike keelustada, näiteks tema arvates tuleks keelustada selline laenamine, kus vara omandiõigus läheb võlgnikule. Praegune ühiskonnakorraldus lubab ka selliseid tehinguid, kus laenatava vara omandiõigus jääb võlausaldajale ega keela kumbagi tehingut. Kõikiddes oma hädades süüdistab ta ühiskonda, isegi selles, et toit olevat liiga kallis ja tema nägemuses peaksid olema massproduktsiooni meetoditel toodetav toit ning üliodavad sööklad kõikjal.
  • Kalev Jaik
    On põhiliselt kaks varianti, mida ma teeks. Üks variant on selline, et toodan toiduaineid ja söön nendest omal kõhu täis. Teine variant on selline, et toodan mingeid muid varasid, näiteks ehitusdetaile, vahetan turul need muud varad toiduainete vastu, ja siis söön toiduainetest omal kõhu täis.

    Pärismaailmas on Jaik pensionär ja ei tooda mingisuguseid varasid.
    kurnjau
    Ei ole Jaigi kõiki tuhandeid postitusi jõudnud lugeda, aga kas tal on ehk ka investeerimisportfell mis tema filosoofiaga kokku käib?

    See on mittetriviaalne küsimus.

    Paarkümmend aastat tagasi oli Kalevil vilusoohvia, et aktsiaid tuleb osta. Siis ostis ta aktsiaid. Valimatult. Mõnedega kõrbes, seepeale leiutas ta uue vilusoohvia, et aktsiad ei ole varad ja tema tegi kõik õigesti. Paar korda on ta isegi väitnud, et teda ei huvita, et ta raha vastu taevast läheb, tema ostab aktsiaid järeltuleva põlve nimel. (Jaigil endal pole ei naist ega lapsi ja kui mõni järjekordne igiliikur ta õnneks peaks võtma, võiks vaeseke Darwini preemiale kandideerida.) Aktsiaid ostab siiamaani, ikka valimatult. Kuidas ta portfelli väärtus ajas muutunud on, ei ole kahjuks teada, sest tehinguandmeid pole ta avaldanud, ise raamatut pidada ta ei oska ja majandusarvestuse pähe teeb ta paranoia sunnil umbmääraseid rehkendusi laest võetud arvudega täpselt niikaua, kuni jõuab meelepärase tulemuseni "Kõik riisuti ää!". Seda, et Jaik oma aktsiainvesteeringutest enne krahhe raha välja võtta oleks üritanud, ei ole teada. Samuti ei ole andmeid, et ta välisturgudel tegutseda püüdnud oleks.
    Alternatiivenergia ja mormooni-kiriku osakute sektoris peaks ju valikut jaguma.

    Ka sedasorti kriteeriume ta oma aktsiate valikuks ei kasuta. Oma eluloos sarjab ta põhjalikult moodi, aga paar aastat tagasi kuulus talle 692 AS Silvano Fashion Group aktsiat.
    1932
    Vaatan seda joonist ja mõtlen, et see on kindlasti lavastus meie lollitamiseks.Kui keegi tahab selgeks teha, et see joonis peab midagi rohkem seletama kui senised luulud, siis ma seda ei usu. Nii lolli inimest lihtsalt ei saa olemas olla.

    Silmaringi laiendamiseks võid tahta tutvuda Jüri Saarma õpikuga Kliiniline psühhiaatria. Selles leidub ka patsientide joonistatud kummalisi pilte, diagramme ning vilusoohvilisi kirjatükke.
  • digwuren

    Silmaringi laiendamiseks võid tahta tutvuda Jüri Saarma õpikuga Kliiniline psühhiaatria. Selles leidub ka patsientide joonistatud kummalisi pilte, diagramme ning vilusoohvilisi kirjatükke.


    Mul on endal ka see raamat, mitmete huvitavate juhtumite seast sarnases Jaigiga kangesti keegi (lk. 37-38 kirjeldatud) 37-aastane mees F.U., kes samuti
    ''hakkas huvi tundma filosoofiliste probleemide vastu, mille mõistmiseks tal polnud ei piisavalt haridust ega loomupärast taipu. Ta kogus igasuguseid raamatuid, brošüüre ja lehti, tegi neist hoolikaid väljakirjutusi, kuid ilma mingi süsteemita. Pikkamööda hõivas filosoofiahuvi teda niivõrd, et ta jättis unarusse kutsetöö, suhted kaaslastega ja omastega. Päevade kaupa istus ta laua taga lugedes ja kirjutades, nagu oleks ta tõeline teadlane. Ta ise oli veendunud, et on jõudnud 'vabaduse filosoofia' valdkonnas kaugemale, kui kõik seni elanud filosoofid. Oma ülimat tarkust tahtis ta jäädvustada kirjalikul kujul: haiglasse paigutamiseni oli ta jõudnud kirja panna juba paarkümmend paksu kladetäit 'loomingut'. See sisaldas seostamata, siit-sealt väljanopitud õõnsaid fraase, millele oli omalt poolt veelgi õõnsamaid täidislauseid lisatud.''


    Selle asemel et siin nii koledal kombel arste tõrvata võiksid sa, Kalev, pigem õnnelik olla, et tänu meditsiinilisele sekkumisele sinagi nõukogude ajal enam-vähem kompenseeritud seisundis töölgi käia said (intensiivis lebamise asemel) ja päris nälgima (nagu ise meenutad) ka ei pidanud.
  • buratino2010
    lisaksin digwureni nimekirja elektritsaabtasuta mehe, kindlasti haige inimene

    Tõenäoliselt küll ja märgid näitavad, et ka kaitseministeeriumist pantvange värvanud mehe tegevust lükkasid vaimsed häired (kuigi tema luulude sisu oluliseks allikaks olid ilmselgelt ÖV/SAFKA tüüpi äärmuslased). Kahjuks ei ole kummagi puhul AFAIK saadaval avalikke andmeid ei etioloogia ega diagnoosi kohta.

    Kui Sa tahad nimekirja täita halli alasse jäävate inimestega, siis pea hea sõnaga meeles ka KaptenTrummi ja ajalehtede veebikommentaariumeis tegutsevat Teureetikut.
  • Kalev Jaik
    Näiteks on kõik elektrivargad veendunud, et elekter peab tasuta olema, sest elekter ei maksa midagi ja selle eest tasu nõudmine on lausa nöörimine.

    Seda hüpoteetilist seisukohta võib võrrelda Kalevi väidetega, et raha ei maksa midagi ja selle eest varade nõudmine on lausa riisumine.
  • digwuren


    Kui Sa tahad nimekirja täita halli alasse jäävate inimestega, siis pea hea sõnaga meeles ka KaptenTrummi ja ajalehtede veebikommentaariumeis tegutsevat Teureetikut.


    Kui kedagi neist järjekindluse poolest Jaigiga võrrelda annab, siis (õnneks) vast ainult Teureetikut :)
    [/quote]

  • See Teureetik on Virumaa suurärimehe Oleg Grossi vend Voldemar Gross, kes lõpetas TPI keemikuna ja kes paar-kolm aastat tagasi valgustas EPLO rahvast oma kohtuloost, kus ta protsessis vennaga kartulikeldri pärast, mille tema ema oli pärandanud mitte talle, vaid vennale. Ta tõi mitu korda ära kõik oma isikuandmed koos aadressi ja telefoninumbriga ja tunnistas üles, et kandideeris valimistel Maardu volikokku keskerakonna nimekirjas ja sai 6 või 7 häält. Keegi kuskil kommentaariumis teatas, et olevat selle kurikuulsa armeenlase hea tuttav. Igatahes on Postimehe kommentaarium juba üle nädala temast puhas. Võib-olla leinab.
  • buratino2010
    lisaksin digwureni nimekirja elektritsaabtasuta mehe, kindlasti haige inimene

    Konkreetne värske näide ka:
    Perverdid nägude raamatus teevad NKVD tööd.

    Perverdid istuvad nägude raamatus ja iga ööse Iiri aja järgi kell 11 hakkavad mind üle kuulama...täitsa perse...täpselt nii kuis NKVD kuulas üle inimesi öösel ajal mingid värdjad kuulavad üle mind igal öösel...

  • digwuren: jah viitab selgelt paranoilisele luulule, ka "elektrit saab tasuta" on luul, mida ei saa väärata, sestb see on luul

    mulle tundub Jaigil iikka kergem versioon olevat
  • Kas sa oled suutnud talle midagi selgeks teha? Ta ajab oma möga kangekaelselt ja kõigutamatult edasi.
  • Kalevile lugemiseks veel kopipastet, siis saab temagi avaldada arvamust, kas elektritsaabtasuta mehe haigus on tema omast rängem.
    Miks defineerida rahvust geograafilise asupaiga järgi?
    Vaat,on selline lugu,et igal maalapil siin maakeral maa eraldab erinevaid peenenergiad ja see kujundab inimeste käitumismalle.
    Inimene kes pole saastunud parfümeeriast ja kosmeetikast s.o. pole tehtud tuimaks kosmeetikast jms. keemiast,ja tubakast narkotsist s.o. tegemist inimesega aga mitte zombiga kes teenib apteeki ja narkodiilereid jne. inimene kes on tundlik, see tunneb tammepuu kallistamisest õnne ja saab sellest väge.Tema puhul saab rääkida kultuurist ja rahvusest.Kristlaste puhul rahvusest rääkida ei saa sest kristlased on rahvuseta apteegi zombid,zombid kes orjavad rahamaailma igal võimalusel...
    Hiinlasi on palju tänu sellele,et Tao usk on maalähedane ja hoiab inimesi kooskõlas loodusega.
    Inimsööjatele s.o. pankuritele ja neile kes püüavad inimmasse muuta tarbijaiks on vastukarva kui inimesed elavad loodusega kooskõlas...sest inimene kes elab loodusega kooskõlas on vähem manipuleeritav jne.
    Peaaegu nagu propaganda - 24tundi - Kino
    Kuule ütle milline film ei ole propaganda?
    Kõik filmid teevad millelegile või kellegile reklaami,kujundavad käitumismalle ja ostueelisi.
    Ses suhtes mul on tülgastav vaadata viimase aja Eesti filme mis on täis valet.
    Näiteks filmis Tuulepealne maa näidatakse talupidamist halvustavalt,ometigi Esimeses eesti Vabariigis oli talu pidamine au asi jne.
    Ühes teises eesti ajaloolises filmis näidati,et joodi viina pudelist.See on vale sest Esimeses Eesti Vabariigis joodi viina ainult pitsist,mitte klaasist ega kruusist aga ainult viina pitsist.
    jne.
    Väga vale film on Jan Uuspõld läheb Tartusse.Selle filmi tõttu inimestel seoses Ökoga esmalt seostub orjapidamine aga tegelikkuses vastupidi päikesepaneelid ja elektrituulikud vabastavad inimesi orjusest....
    Anna-Maria Penu: Kas ideed võivad tappa? - DELFI
    Ega seda ei jõua kokku lugeda kui palju kantpead on inimesi mõrvanud selle Taasiseseisvunud Eesti Vabariigi idee nimel.
    Ärastamiste protsessis iga päev pandi kasti 16-17 inimest Taasiseseisvunud Eesti Vabariigi idee nimel.
    Ka tänasel päeval "läheb teadmata kaduma" inimesi pea iga päev Taasiseseisvunud Eesti Vabariigi idee nimel.
    Politseinikud patsutavad Viru tänava taskuvaraste õlale -ikka Taasiseseisvunud Eesti Vabariigi idee nimel.
    Afganistanis Eesti sõdurid mõrvavad süütuid inimesi Taasiseseisvunud Eesti Vabariigi idee nimel.
    Eesti riigivõimud panid toime massimõrva parvlaeva Estonia uputamisega Taasiseseisvunud Eesti Vabariigi idee nimel.
    jne.

    Mäletatavasti lubas Jaik, et tema ideede juurutamine majandusele mitut moodi kasulik on. Mida elektritsaabtasuta mees lubab?
    Tasuta elekter vabastab sind...
    Läbi ajaloo teame neid, kes on ilmunud maailma lavale, olles sealjuures vaimses mõttes tunduvalt edasijõudnumad oma kaaskodanikest. Need on näiteks elektritsaabtasuta.blogspot.com,Budha, Krishna või Jeesus jt. Nad pole sugugi kapitaalselt erinevad sinust. Nad olid lihtsalt edasijõudnumad selles õppimisprotsessis, mida Maa peal pakutakse. Nad tulid eeskujuks, demonstreerima samme, mille sooritamiseks on kõigil inimolendeil potentsiaal, kui nad on valmis maha jätma kõik inimlikud piirangud; nad ei tulnud erandiks. Kuid selle asemel, et seda eeskuju järgida, tõsteti nad iidoli staatusse.
    Paljud vaimsed meistrid on vaimsel tasandil jäänud meie planeediga, et aidata inimestel teadvuses tõusta. Nad pakuvad oma armastavat abi kõigile, kes selle abi tõena vastu võtavad.
    Vaimsetel õpetajatel on soov näha,
    et me tõuseksime inimlikest piirangutest kõrgemale,
    Kuid see peab juhtuma Vaba Tahte Seaduse raames.
    Vaimne õpetaja ei saa sinu teadvust sinu eest muuta –
    vaid sina ise
    saad seda teha.
    Vaimsed õpetajad annavad sulle võtmed
    vaimse vabaduse jaoks,
    aga nad ei anna sulle sinu vabadust.
    Lukud oma meeles
    saad nende võtmete abil lahti keerata
    VAID SINA ISE sest tea TASUTA ELEKTER VABASTAB SIND...
    TASUTA ELEKTER ANNAB SULLE VABADUSE...
    TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB KÕIGILE TÖÖD...
    TÄNU TASUTA ELEKTRILE SAAB TÄIDETUD LASTEGA KÕIK EESTIMAA KÜLAD...
  • jah, eletritsaabtasuta mees on samasugune visionäär nagu Jaik, mõlemil on maailmaparandamise visioon ja hullupaberid ka vist

    too foneetik oli ikka poisike nende kõrval
  • To Buratino
    (((ma lisaksin siia veel, et ta tahab kõike keelustada, näiteks tema arvates tuleks keelustada selline laenamine, kus vara omandiõigus läheb võlgnikule. Praegune ühiskonnakorraldus lubab ka selliseid tehinguid, kus laenatava vara omandiõigus jääb võlausaldajale ega keela kumbagi tehingut. )))

    Eksite! Praegune ühiskonnakorraldus keelab küll sellist laenamist, kus laenatud vara omandiõigus oleks selline, et laenatud vara on võlausaldaja oma, ja mitte võlgniku oma. Ainult et seda keeluseadust pole avalikkusele avalikult teatatud, vaid see on avalikkuse eest varjatud seadus, mille järgi tegeliklult tegutsetakse. See on umbes nii, nagu polnud ka perestroika ajal avalikkusele avalikult väljakuulutatud seadust, et üldrahvalikus omanduses olev riigivara kuulub riisumisele rahvalt ära oligarhidele, kuid oli selline seadus küll, mille järgi tegutseti tegelikult, ja tegutses terve riigiaparaat raudselt koordineeritult. Ka näiteks juutide hävitamise avalikult väljakuulutatud seadust Saksamaal polnud, oli aga küll selline seadus, mille järgi tegutseti tegelikult. Üldse ei ole tegelikud seadused evalikkusele avalikult välja kuulutatud, vaid on avalikkuse eest rangelt varjatud, ja see osa seadustest, mis on avalikkusele avalikult välja kuulutatud ehk rahvale teada antud, on vähemalt suuremas osas vaid eksitav bluff. See on üks kaasaegse poliitilise süsteemi spetsiifilisi eripärasusi, et seadused, millede järgi tegelik riigivalitsemine toimub, on avalikkuse eest rangelt varjatud ja koguni salastatud.

    Sest mõelge ise! Juhul kui sellist seadust ei oleks, et laenatud vara peab ilmtingimata olema võlgniku oma, ja erapangad võivad tõepoolest olemas olla, siis võiks ju iga eraisik sellise panga teha, mis töötab järgmiselt. Hoiustajalt pangale laenatud varad on hoiustajate omad, ega pole mitte panga ega panga käepikendise omad. Lühidalt, see oleks siis ainukene pank maailmas, mis lõpetab ära hoiustajatelt laenatud varade ehk hoiuste riisumise. Hoiustajad aga, kui selline pank olemas oleks, lahkuksid korrapealt kõikidest teistest pankadest ja tuleksid üle sellesse panka. Sellega kaotaksid ülejäänud pangad oma hoiustajad ehk terve klientuuri, ja terve olemasolev pangandussüsteem ühes pseudo-majandusteadusega saaks surmahoobi. Miks sellist panka aga olemas ei ole, siis see tõendab, et sellise panga olemasilu on tegelikult keelatud, ja üldse on tegelikult keelatud igasugused tõelised erapangad.

    Lisaks sellele kaotaksid olemasolevad pangad siis ka raha loomise võimaluse, sest raha loomise tuum seisneb just nimelt selles, et et laenatud vara peab kuulima võlgnikule, ega tohi kuuluda võlausaldajale. Sest terve raha loomisel toimuv ühiskonnalt varade riisumine rajaneb sellele, et raha abil tegelikult laenatud vara kuulub nimelt võlgnikule ehk pangale ja panga käepikendusele. Kui oleks ka üks teistsugune pank, siis võtaks see teistsugune pank ülejäänud pankadelt igasuguse võimaluse raha loomise teel ühiskonnalt varasid riisuda. Sest siis inimesed loobuksid oma varasid raha eest oma pankadele laenama nii, et need varad saavad panga omaks. Praegu ned sellest loobuda ei saa, sest neil pole teist võimalust, sest pole teistsugust panka.
  • 1932
    Kas sa oled suutnud talle midagi selgeks teha? Ta ajab oma möga kangekaelselt ja kõigutamatult edasi.

    Kas see, et sambad Jaigi pildil pealt lahti on, läheb arvesse? Aasta või paar tagasi vatras ta pikalt kõrgustega sammastest.
  • #Kas see, et sambad Jaigi pildil pealt lahti on, läheb arvesse? Aasta või paar tagasi vatras ta pikalt kõrgustega sammastest..#

    See oli vist vähem kui pool aastat tagasi, aga see võib ajutine suhtelise selginemise moment olla ja varsti on ta jälle samas kohas tagasi.

    Jaik, miks sa ei taha kirjeldada, kuidas sa eile, täna, homme või ülehomme endale söögipoolist ostad? Seleta, kuidas sa seda võimatut asja praktikas teed? Kas paned valehabeme ette ja ütled, et sa pole mitte Kalev Jaik vaid murumuna?
  • To 1932
    (((Jaik, miks sa ei taha kirjeldada, kuidas sa eile, täna, homme või ülehomme endale söögipoolist ostad? Seleta, kuidas sa seda võimatut asja praktikas teed? Kas paned valehabeme ette ja ütled, et sa pole mitte Kalev Jaik vaid murumuna?)))

    Kõigepealt teeme selgeks, mis on ja mis ei ole ostmine, Ostmine on varade vahetamine, kus ühed varad ostetakse teiste varade eest: Nood teised varad, mida me ostetavate varade eest vastu anname, on müüdavad varad. Minu poolt ostetavad varad on minu kaubanduspartneri seisukohalt vaadates samuti müüdavad varad. Millegi muu kui varade eest ei ole võimalik varasid osta. Näiteks lubaduse eest varasid osta pole võimalik, sest lubadus ei ole vara. Võlakirja eest samuti pole võimalik varasid osta, sest esiteks pole võlakiri vara, teiseks aga on selline vara andmine-saamine kaenamine, mitte aga ostmine. Et raha on üks võlakirjade alaliik ja mitte vara, siis pole ka raha eest võimalik midagi osta, ning igasugune vara ja raha vahetamine on laenamine, mitte aga ostmine. Raha ja vara vahetamine on sellepärast ekslikult ostmiseks tunnistatud, et ekslikult on raha varaks tunnistatud.

    Aga kuidsas mina varasid ostan? Ostan nagu ikka teiste varade eest, aga tavaliselt mitte otseselt, vaid raha vahendisel ja turu kaudu. See ostmine raha vahendusel käib kahekordse laenamise kaudu. Kõigepealt laenan oma varad turul välja ja vastu saan erilised turu võlakirjad ehk raha. Seega annam laenu. Seejärel võtan turu võlakirjade ehk raha abil turult selle laenu tagasi teistes varades. Niimoodi olen ma kahe laenamise kaudu oma varad turul ära müünud ja nende eest teised varad asemele ostmnud.

    Teie senine viga seisneb selles, et te peate ostmiseks vara vahetamist raha vastu, Aga see ei ole ostmine, vaid on laenamine. Ostmiseks osutub see aga alles siis, kui me sooritane ka teise laenamise tehingu, ehk saame laenu tagasi teistes varades.
  • #Kõigepealt laenan oma varad turul välja ja vastu saan erilised turu võlakirjad ehk raha. Seega annam laenu. Seejärel võtan turu võlakirjade ehk raha abil turult selle laenu tagasi teistes varades#

    Jälle kirjeldad oma luulusid. Kui sa ise häbened, siis ma räägin, kuidas sa reaalses elus ostad söögipoolist. Lähed kodust välja poodi, paned kauba ostukorvi, maksad kassas ära, paned kilekotti ja tassid käe otsas koju. Ostad raha eest vara, olgugi et see tegevus olevat sinu arvates võimatu. Nii toimub asi reaalselt. Ülejäänud möla on kõik luulud. Kõik need tehased, telliskivid ja laenamised toimuvad ainult sinu haiges peas, mitte reaalses elus.
  • To 1932
    ((( Lähed kodust välja poodi, paned kauba ostukorvi, maksad kassas ära, paned kilekotti ja tassid käe otsas koju. Ostad raha eest vara, olgugi et see tegevus olevat sinu arvates võimatu. Nii toimub asi reaalselt. Ülejäänud möla on kõik luulud)))

    Nojah, teie poolt kaitstav seisukoht ostmise kohta on kõige naiivsem ja vulgaarsem. Igale inimesele tehakse see seisukoht selgeks ja sisendatakse, kui ta saab nelja aastaseks, ning rõhuv osa inimesi jääbki selle seisukoha juurde. Kuid see seisukoht ei ole esiteks õige, teiseks aga ei ole see üldse teaduslik seisukoht, kuigi on ka olemasoleva akadeemilise majandusteaduse seisukoht. Teadus peab veel ka tutvuma toimuvate majandumehhanismidega ja suhtuma kriitiliselt igasugustesse seisukohtadesse, mitte aga rahulduma sellega, kuidas mingisuguse sisenduse mõjul saab asjast aru neljaaastane laps, ja kuidas miski asi naiivsetele inimestele tundub olevat. Teadus ei tohi rahulduda sellist tüüpi seisukohtadega, nagu et vesi voolab jões sellepärast, et ta tahab voolata ja teab, kuhu voolata, et pikne on taevaisa tõrelemine, et lapsi toob kurg, et leiba ostetakse raha eest, jne.

    Teadus tunnetab maailma hoopis teistmoodi, kui neljaaastane laps ja naiivne unimene, ja pahatihti jõuab ka hoopis teistsugustele seisukohtadele. Teaduse valgusel puruneb paljude argiarusaamiste õigsus. Toon ühe teise näite ostmise kohta, kui on raha eest ostmise versiuoon, kus samuti puruneb teaduse valgusel argiarusaamade naiivse versiooni õigsus.
    Arguarusaam on selline, et ostad teatripileti, vaatad teatrietendise ära, ja nii ongi. Näiliselt väga lihtne, selge ja õige. Teadus aga hakkab urgitsema, toimuva mehhanismidega tutvuma, kõike paljukordselt ja mitmetest aspektidest vaadatuna kriitiliselt revideerima ja ümber hindama, ning paratamatult jõuab seisukohale, et see argiarusaam teatripileti ostmise kohta ei ole õige. Ei ole õige sellepärast, et teatripilet ei saa olla ostmise objekt et ostetav asi, ning sellepärast on teatripileti ostmine võimatu. Asi, mida tegelikult osta üritatakse, on teatrietenduse teenus, ning kuna see on teenuse ehk vara eest ettemaksmine, on see, mida argiarusaam peab "teatripileti ostmiseks", hoopis teatrile laenu andmine, millist laenu loodetakse tagasi saada teatrietenduse teenuse saamise kujul. Sealjuures on teatripilet ainult kollektiivne teadmine selle kuhta, et laen on antud-saadud ja tuleb tagasi maksta nimelt sellisel kujul, ehk on selline kehtestatud võlakiri, ning seda võlakirja tõendav dokument on ainult dokument, millel on vaid makulatuuri väärtus. Seega osutub kogu see argiarusaam, et osteti teatripilet, teaduse valgusel põhjalikult valeks.

    Analoogiliselt sellele, et teatripileti ostmine osutub teaduse seisukohtade järgi võimatuks, osutub teaduse seisukohtade järgi võimatuks ka millegi ostmine raha eest ja selline argiarusaam põhimõtteliselt valeks. Raha eest ei ole võimalik midagi osta samamoodi ja samadel põhjustel, nagu teatripileti eest, ning raha, nagu teatripiletki, ei saa olla ei ostmise ega müümise objekt.
  • Jaik, sa oled ära tõestanud, et oled vaimuhaige, sest sa teed reaalses elus asju, millised on sinu jutu järgi võimatud. Iga psühhiaater paneb sulle sellise jutu peale diagnoosi: hull. Rohkem ma ei viitsi hulluga jahmerdada, asi on ära tõestatud. Tegele oma telliskividega , vaheta, laena ja ladusta neid edasi.
  • Lisaks veel niipalju, et kui kasutada hullu meetodit kõigile arusaadav tegevus nimetada ümber millekski muuks ja öelda, et silmaganähtavat ei ole olemas, siis võib kirvega Jaigile pähelöömist "teaduslikult" nimetada luulude eemaldamiseks, Jaigilt raha jõuga äravõtmist kasutu prahi eemaldamiseks, Jaigile rämpsaktsiate müümist Darwini teooria ellurakendamiseks, Jaigile üüri mittemaksmist vereimeja joomatajätmiseks ja nii edasi. Kõigele sellele võib juurde ehitada samasuguse "teooria" nagu Jaik siin aastaid jahub või saab neid tegevusi põhjendada Jaigi oma "teooriaga": pähelöömine on ainus meetod parandamatute hullude puhul, raha äravõtmine on normaalne tegevus, sest raha pole vara, rämpsaktsiate müük pole võimalik, sest inimene ei osta rämpsaktsiad, üüri pole vaja maksta, sest raha pole vara ja nii edasi.
    Võtame näiteks teooria, mis põhjendab Jaigile kaikaga pähe löömist. Kasutame sealjuures Jaigi enda "teaduslikku meetodit".

    Teadus tunnetab maailma hoopis teistmoodi, kui neljaaastane laps ja naiivne unimene, ja pahatihti jõuab ka hoopis teistsugustele seisukohtadele. Teaduse valgusel puruneb paljude argiarusaamiste õigsus. Toon ühe näite löömise kohta, kus puruneb teaduse valgusel argiarusaamade naiivse versiooni õigsus.
    Arguarusaam on selline, et lööd teisele pähe,siis sa teed teisele inimesele halba ja haiget, ja nii ongi. Näiliselt väga lihtne, selge ja õige. Teadus aga hakkab urgitsema, toimuva mehhanismidega tutvuma, kõike paljukordselt ja mitmetest aspektidest vaadatuna kriitiliselt revideerima ja ümber hindama, ning paratamatult jõuab seisukohale, et see argiarusaam pähelöömise kohta ei ole õige.
    Teadus on siiani täiesti valesti tõlgendanud pähelöömist. Võtame ühe näite. Kõigile peaks olema arusaadav, et puuhalule ei mõju mingi jutt ja argumenteerimine, puuhalg jääb puuhaluks. Kui nüüd sellele kirvega anda üks kõva kõmakas, siis halg läheb kaheks. Sama lugu on puupeaga, kirvega löömine eraldab luulud ja inimene saab terveks. Nagu näete, minu teaduslik meetod võimaldab ravida kõiki neid, kes kannatavad luulude all.
  • Noh, tegelikult saab ju Jaiki pilada ka vähem vägivaldsel kombel, näiteks stiilis
    Iga nelja-aastane laps usub Kalevi kombel, et valemid on arusaamatud, et neid pole tegelikult üldse tarvis, et tema võib saada suureks teadlaseks ilma valemiteta, et masinate väljamõtlemisel on valemid ainult tülinaks jalus, et valemitest tuleks hoiduda. Aga tõeline teadus peab maailma hoopis teistmoodi tunnetama ja selle argiarusaama kriitilise revideerimise ehk analüüsimise ehk urgitsemise ehk arutluse ehk ümberhindamise alla võtma. Sellepärast ongi tõelised teadlased need naiivsed ehk vulgaarsed ehk lapsikud ehk frivoolsed ehk irratsionaalsed seisukohad hüljanud ja on nüüd seisukohal, et ilma valemiteta teadust teha ei saa ja nelja-aastase lapse kirjatöödel pole teadusajakirjades kohta.
  • 1932
    #Kas see, et sambad Jaigi pildil pealt lahti on, läheb arvesse? Aasta või paar tagasi vatras ta pikalt kõrgustega sammastest..#

    See oli vist vähem kui pool aastat tagasi,

    Tõepoolest, mäletasin valesti. Otsisin praegu tagurpidi ja viimane koht, kus Jaik gaasisamba kõrgusest räägib, on postitus nr. 7612 juuli algusest (6. juuli 2011 kell 17:55).
  • To 1932
    Selle asemel, et hakata põhjendama, miks teie seisukoht teie arvates õige ja minu seisukoht vale on, viite te jutu hoopis teisele teemale, jäädes edasi oma mitte põhjkendatud seisukoha juurde, pannes minu seisukohale vaid juurde sildi "luul". Mingeid tegelkke argumente millegi tõestamisels ega ümberlükkamiseks pole te püüdnudki tuua, ning kui mina olen nõudnud argumente, vastate te niimoodi, nagu oleks see kõik minule paljukordselt ära seletatud, ainult ei mina ei saavat selleelest aru. See aga pole arutlus ega vaidlus, ega pole üldse teaduslik asjade käsitlus. Nii me oma mõttevahetusega kaugele ei jõua, ning ei iseenesele ega kellegile teisele midagi selgeks ei tee. Niipalju siis meetodist.

    Mis aga puutub arutletavasse teemasse, siis tuleks kõigepealt iseenesele seda selgeks tegema hakata, et näiteks mis on "teatripileti ostmiseks" nimetatav ja peetav tegevus tegelikult, et kas on see tõepoolest teatripileti ostmine, või hoopis teatrile laenu andmine, milline laen tagastatakse pärast teatrietendise näitamise teel. Need on kaks teineteist eitavat versiooni, ning üks neist peab kindlasti vale olema. Kui arvata, et on tõesti teatripileti ostmine, siis peaksime jõudma järeldusele, et ostate teatripileti, ega etendust näidataks teile veel niisama tasuta pealekauba, aga võidakse ka mitte näidata, sest te olete ostnud teatripileti, mitte aga midagi muud, ega pole kellegile midagi laenanud, ning teatripileti olete ka saanud, nagu te selle olete ostnud.

    Siit edasi võiksite iseenesele selgeks tegema hakata, et mis on varade eest raha ostmiseks peetav tegevus tegelikult, kas see on tõepoolest raha ostmine, või hoopis varade laenamine. Jällegi on üks neist versioonidest kindlasti vale. Juhul kui see oleks raha ostmine, või siis raha eest varade ostrmine, siis tuleks teil omale see asi selgeks teha, et miks siis Hiina keier, kes esmakordselt ajaloos rahvale varade vastu nii nimetatud "raha müüma " hakkas, rääkis rahvale laenude võtmisest, lubades pärast need laenud tagastada? Miks ei rääkinud keiser siis rahvale seda, et ostate näiteks kaameli eest selle paberilipaka, ei ole sellega midagi kellegile laenanud, ja tagasi selle paberilipaka eest ei saa te kokkuvõttes mitte midagi. Miks siis lubas keiser laenud tagastada, kui mingit laenamist ei olnud, aga oli hoopis varade eest raha ostmine ehk raha eest varade ostmine? Ostmine ju välistab laenamise, ja laenamine välistab ostmise.
  • Kalev Jaik
    Selle asemel, et hakata põhjendama, miks teie seisukoht teie arvates õige ja minu seisukoht vale on,

    Vaata, siin on sihuke piinlik lugu, et Su luululised "seisukohad" ei ole isegi mitte valed. Ma mainisin selle umbes kolm aastat juba ära, aga sestpeale ei ole midagi sisulist muutunud.

    Nüüd analüüsi vahelduse mõttes neid elektritsaabtasuta mehe kirjutisi ja arva midagi nende autori vaimse tervise kohta.
  • To digwuiren
    Lugesin kirjutise "Not even wrong" läbi ka olen seal väidetavaga peaaegu täielikult nõus. Jah, mitteteadus, ja ka pseudoteadus, on selline. Ainukene, millega ma seal nõus ei ole, on see, et millegi põhjendamine mittesobiva õige argumendiga, või mitteverifitseeritava väite või argumendiga, ei ole isegi mitte vale. On küll vale! Meetod on vale. Näiteks jumala olemasolu põhjendemine sellise argumendiga, et maailm ja inimene on olemas, mis on jumala loodud, on ikkagi vale. Seda vaatamata sellele, et selles argumendis üks osa --- maailm ja inimene on olemas, on õige.
    Antud meie vaidluses aga on asjad sellised, et mina esindan teadust, teie aga esindate ja kaitsete pseudoteadust. Et see nii on, see väljendub sellest, et tegelikult ei püüa te midagi põhjendada ega argumenteerida, vaid argumentide asemel pakute välja kas mittesobivaid õigeid seisukohti, või siis pseudoteaduse valesid seisikohti --- nii öelda "valemeid". Te ei püüagi midagi analüüsima ega millegi üle arutlema hakata, vaid selle asemel võtate igakord pseudoteaduse arsenalist nagu varnast vastava valemi või väite ja kasutate justnagu argumendina seda.

    Näiteks võtame raha olemuse probleemi. Vastavalt oma valemitele tunnistate te selle, mida mina raha kohta väidan, valeks. Sest "päristeaduse" seisukohad ei olevat sellised, ning raha ei olevat võlakiri ega omandiõigus, ega millegi valesti tunnetamine-tõlgendamine. Sealjuures ei hakka te üldse analüüsima, et mis siis raha ikka on ja mis ei ole, ei paku ühtegi selget seletust ega definitsiooni, ning rahuldute sellega, mida pseudoteadus on selle kohta öelnud tegelikult miisama põhjendamatult ebaselgelt ja valesti.

    Aga võiksdite ikkagi vähekenegi arutlema hakata. Näiteks arutleda, et kuidas ja millest raha võis tekkida. Siis hakkab kah paljastuma raha tõeline olemus. Näiteks mina olen arutlenud ja jõudnud järgmistele järeldustele. Raha tekkimisel on olnud jaks arenguteed: Hiina arengutee ja Euroopa arengutee. Hiina arengutee oli selline, et raha tekkis otseselt võlakirjadest. Võlakirjad aga kehtestatakse varade laenamistel teatud teadmistena. Euroopa arengutee on selline, et raha on välja arenenud kaubast järgmisel moel. Esualul olid kaubad, siis vahetusvahenditena kasutatavad erilised kaubad, mis arenesid vaegväärtuslikeks metallmüntideks. Vaegväärtuslik metallmünt aga on osaliselt kaup ka osaliselt võlakirja tõendav dokument. Lõpuks arenesidki vaegväärtuslikud metallmündid välja puhtaks rahaks niimoodi, et kaotasid täielikult oma kauba osa ja muutusid võlakirju tõendatavateks dokumendideks, milliste dokumendite ehk tegelikult võlakirjade väärtunnetus-väärtõlgendus ongi raha.

    Nagu näete, tõendab raha tekkimise nii Hiina kui ka Euroopa arendutee seda, mis raha tegelikult on, ja kui valesti seda tunnetab olemasolev akadeemilie majandusteadus kõigi oma valemite ja arvutustega. On ju lihtne, selge ja teaduslik!

  • To digwuren
    (((Nüüd analüüsi vahelduse mõttes neid elektritsaabtasuta mehe kirjutisi ja arva midagi nende autori vaimse tervise kohta.))

    Kahjuks ei leidnud ma neid kirjutisi uuesti enam üles, aga meeles on ühe kirjutuse sisu, mis oli vist(?) järgmine. Kui tööle panna elektrijaam, siis mingi aja möödudes sealt saadud elekter katab ära selle elektrijaama ehitamisel tehtud ja kõik muud kulutused. Edasi aga hakkab elektrijaam andma tasuta elektrit.

    Mingisugust luulu ega vaimuhaigust sellises "teoorias" ma küll kusagilt ei leia. Hoopis on see üks tavaline argiteadvusetasemeline naiivsevõitu seisukoht, kus asjaolud on väga pealiskaudselt läbi mõeldud. Koguni on see üsna õige ja nutikas seisukoht, näiteks palju õigem ja nutikam, kui Proudhoni või Marxi majandusõpetus, või koguni 1932 majandusõpetus, mis eitas kapitalikasumite ehk "isekasvavate varade" olemasolu ja pidas seda minu luuluks.See elektrisaabtasuta mees on kuigi segases vormis, läbimõtlemata kujul, ja suhteliselt väiksemate eksimustega, siiski avastanud ja omale teadvustanud kapitali ja kapitalikasumite olemasolu. Seega pean ma tema majandusõpetust isegi õigemaks ja täiuslikumaks, kui olemasoleva akadeemilise majandusteaduse põhimõttelist valeõpetust.
  • To digwuren
    Leidsin üles materjali elektritsaabtasuta mehe loomingu kohta. Selle materjali järgi otsustades on tõesti selle inimese mõttekäik nii laialivalguv ja täis lühiühenduslikke hüppeid, ning järeldused nii kriitikavabad, et tegemist võib olla haige inimesega. Hästi, on olemas vaimselt haigeid inimesi ja nende viltuseid mõttekäike ja järeldusi, ning koguni vähemalt 20% inimestest on vaimselt haigaed või defektidega. Kuid mida ühist on sellel kõigel minuga? Mina igatahes selline õnneks ei ole.Ainukene, mis minul vaimselt haige inimesega ühist võiks olla, ot tavalise inimese vaatevinklist vaadatuna see, et nii vaimuhaige kui ka minu mõtlemine ja arusaamised erinevad märgatavalt tema põhiliselt konformistlikest arusaamistest. Kuid see pole kriteerium minu pidamiseks vaimuhaigeks. Sest põhjused, miks arusaamised erinevad tavalise inimese konformistlikest arusaamistest, on erinevad. Vaimselt haige inimese arusaamised erinevad tavalise konformisti arusaamistest selle poolest, et tema oma haigusliku seisukorra tõttu ei suuda mõteldan niimoodi, nagu tavaline konformist. Minu arusaamised erinevad tavalise konformisti arusaamistest aga hoopis sellepärast, et mina mõtlen arutlevalt, konfitmist aga kohformistlikult ehk mitte arutlevalt.

  • There are some arguments one just cannot win...
  • Kuivõrd olemasolevad ideed on siin teemas 8093 postituse jooksul juba kordi läbi käidud, siis uuriksin filosoofilt, millised oleksid tema 5 peamist majanduspoliitilist ideed/reformi, mida ta hakkaks homsest ellu viima kui ta Ansipi asemel peaminister oleks.
  • To kurnjau
    (((....millised oleksid tema 5 peamist majanduspoliitilist ideed/reformi, mida ta hakkaks homsest ellu viima kui ta Ansipi asemel peaminister oleks.))))

    Kui Eesti oleks tõrpoolest iseseisev riik ja mina selle juht, ja ümberringi oleks selline poliitiline ja majsndussüsteem, nagu see väliselt paistab olevat, siis on mitu varianti, kuidas mina hakkaksin tegutsema. Üks leebem variant oleks näiteks selline.
    Rahvalt aastaste 1988 -1994 oligarhidele riisutud varasid isegi ei hakkaks selle leebema variandi korral tagasi võtma, või siis võtaks tagasi ainult osaliselt. Paneks aga käime uure riikliku majandussektori või süsteemi paralleelselt senisega, kus majandamine hakkaks toimuma tõelise majandusteaduse põhimõtete järgi. Näiteks finantsvarasid ega raha selles ssteemis enam ei ole, ning vahetused hakkavad seal toimuma tehase osakute kui vahetusvahendite vahendusel. See riiklik majandissüsteem hakkaks tegutsema põhiliselt autarktilisena, sest mingeid suuremaid kaubandussuhteid ümberringi oleva ebastabiilse, kriisilise ja tsüklilistes kõikumistes oleva majandussüsteemiga arendada oleks niikuinii võimatu. Uue ja vana majandussüsteemi vahelisi kaubavahetussuhteid arendaks minimaalselt ja sellise arvestusega, et sealne mingi järjekordne krahh või kriis ei saaks kahjulikult mõjutada uuele majandussüsteemile. Rikkust investeeringute jaoks uude majandussüsteemi hangiks rangema kokkuhoiureziimi kehtestamise ehk riiklike kulutuste kärpimise teel. Kokkuhoid oleks oleks näiteks selline, et lõpetaks ära spordi ülalpidamise riigi kulul, lõpetaks ara senise pillamise, näiteks koolimajadele tegelikult tarbetute remontimiste tegemise, lõpetaks ara sellise pillamise, nagu seda on linnade mukkimine, paneks kinni ja likvideeriks ära Eesti välissaatkonnad, lõpetaks ära vangimajade ülalüidamise riigi kulul, lõpetaks ära mõttetu sõdimise välisriikides, jne.
    Uus majandussüsteem oleks siis selline, et esialgu hakkaksid seal tegutsema põhiliselt senised töötud. Seega likvideeriks ma kohe alguses täielikul ttööpuuduse. See tohutu suur elanikkonna kiht, kes kannatab kas täieliku või osalise tööpuuduse all, logeleb miisama ja on parasiitidena ülerjäänud elanikkonna ülalpidamisel, hakkab siis tööle ja ise rikkust looma. Neid inimesi aga on umbes kolmandik praegusest elanikkonnast. Tööpõlgurid, joodikud ja enesega toime mittetulevad inimesed paneks tööle kohustuslikus korras. Iga inimese, kellel puudub seaduslik sissetulekuallikas ja elatusvajemdid, paneks tööteenistuse kasarmusse ehk töömajja kohustuslikus korras.

    See uus majandussüsteem oleks selline, et toodaks neid varasid, mis sellel süsteemil enesel ja selles töötavatel inimestel vaja on. Ülejäänud majandussüsteemiga kaubavahetussuhteid arendaks väga vähe ja ettevaatlikult. Näiteks olemasolevate pankade teenuseid üldse ei kasutaks ega nendega ei suhtleks, vaid uues majandussüsteemis oleks oma riiklik pank, mis töötaks hoopis teistel alustel kui senised pangad. Siiski kujuneksid uue majandussüsteemi ja ülejäänud majandussüsteemi suhted sellisteks, et uus majandussüsteem hakkaks vana majandussüsteemi konkurentsiga välje tõrjuma. Esialgu oleks väljatõrjumine selline, et ülejäänud pankade hoiustajad tuleksid üle uude panka ja vanad pangad kaotaksid kogu oma klientuuri. Investeeringud hakkaksid ülejäänud majandussüsteemist üle tulema uude majandussüsteemi. Sellele järgneks tööjõu järkjärguline ületulek. Peagi laieneks uus majandussüsteem üle Eesti piiride, tõrjuks välja vana majandussüsteemi kogu maailmast ja vallutaks kogu maailma.
  • Tubli, kurnjau! JUST SEDA meil veel vaja oligi.
  • No ma usun, et see pole veel kõik, Kalevil kindlasti tulid kohe peale postitust veel suurejoonelisemad ja põnevamad ideed. Jääme ootame teist osa.
  • Kalev Jaik
    To rollpoiss
    (((Nüüd, kus Jaik on tõestanud, et tema süsteem töötab ja Kristjan ja Off eksivad, on huulil kohe uus küsimus: kuidas toimub üleminek tänasest süsteemist Kalevi süsteemile? Mis oleks kolm esimest kõige tähtsamat sammu?))))

    Esimene samm oleks selline, et hindamiskomisjon kokku, kes hindab õoglaselt ära Eesti Energia varade suuruse, seejärel aga jabab selle vara tikutoosi väärtuse suurusteks osakuteks.
    Teine samm on Eesti Panga puhastamine igasugusest korrumpeerinud rämsust, maffioosodest ja hiigelpalksde saajatest, ja sinna asjalike majandusininimeste töölepalkamine , ja nendele erilise mitmekorse järelvalve all Eesti Energia majandada andmine.

    Kolmas samm oleks Eesti Energia osakute vahetamine olemasolevate Eesti Kroonide vastu. See tähendab Eestu Energia osalist erastamist eraisikutele. Osakud aga hakkavad täitma seda rolli, mida senini on täitnud kroonid.

    Sellega on terve süsteem põhijoones paigas. Edasi hakkab toimuma terve süsteemi silumine ja normaalne reguleerimine.


    Sarnane küsimus ka varem kerkinud. Siis oli esimeseks sammuks Eesti Energia kaaperdamine.
  • Nagu me näeme on Jaikonoomika osaks kõikvõimalike Komisjonide ja Järelvalveorganite vohamine. Ja loomulikult pole nendesse kuulumiseks vaja erihairdust vaid piisab 4 klassist ja Jaikonoomika põhitõdede andunud kordamisest. Ja ka mingeid hiigelpalku seal ei maksta vaid inimesed töötavad seal "südame kutsel".
    Miks mulle tundub, et ma mäletan juba ajaloost ühte sellist riiki, kus see kõik on olnud?
  • Minule torkab veel silma Juche vohamine ühes uue raudse eesriide plaanidega. Kuidas raudkardina tumedale poolele jääva Cisco käest Interneti-riistvara osta, kui välismaailmaga kaubandussuhteid ei ole, jääb selgusetuks. Võib-olla on Internet Jaiguveres kui tarbimisrämpsust koos seisev ja tarbimisrämpsu promov ebapüha moodustis ära keelatud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon