Tambiks veidi EKRE-t - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tambiks veidi EKRE-t

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ekre-kaheks-indrek-sarje-valjaviskamise-taga-on-erakonna-liikme-hinnangul-kaalep-ja-helmed?id=86368235

    11. mai koosolekul esitas Ruuben Kaalep Särje kõrvale kandidaadiks Mareh Kalda. “Särge armastatakse Tartu ringkonnas, Mareh sai ainult 15 häält,” märkis Loskit. Särg pani ringkonna juhataja valimised kindlalt 59 häälega kinni. “Ruuben Kaalep, Jaak Valge, Mareh Kalda ja tema tütar marssisid selle peale demonstratiivselt välja,” lisas ta. Valge ja Kaalep jätsid neile kingitud lõikelilled isegi esikusse maha. “Minu arust on see väga inetu tegu. Meie erakond seisab väärika käitumise ja kohtlemise eest,” leidis Loskit.


    Läksid ja nõudsid oma soovide kehtestamist nagu näha.
  • Antud Tartu-juhtum on praktiline näide, kuidas on reaalne vajadus, et Riigikogu valimistel ei määraks mitte partei poolt eelnevalt seatud kandidaatide nimekirja järjekord vaid see järjekord kujuneks ümber vastavalt saadud häälte osakaalule. Siis oleksid Riigikogu saalis osad lollused jäänud tegemata ja samas ei saaks nii lihtsalt allorganisatsiooni juhti parteist välja visata.
  • Ma saan aru, et narri meest, mitte mehe nime, aga mis pull seal ekres nende naiste nimedega on? Alles ilmus välja Kert, nüüd Mareh. Selline vabameelsus, võiks isegi öelda kombelõtvus ja traditsioonide mitteaustamine, ei ole ju mitte konservatiividele kohane.
  • chipchip
    Vanaema
    See on vahva mõte - sõita Kanadasse kohtuma isikutega, kellega võiks kohtuda Telliskivi Loomelinnakus:

    IT-minister ei pea tingimata olema Telliskivi rahvale müügimees. Üleeile kirjutas ERR tervishoiuasutuste infosüsteemide seisust. Selle kohaselt peaks IT-ministrile Toompealt all-linna laskumatagi kauaks tööd jätkuma.

    Kõik ministeeriumite IT-majad on ühel, teisel või kolmandal kombel mannetud. Sellest võib lõputult jahuda, aga kõige lühemalt asja kokku võttes - IT-projektide tellimise lahutamine äriprotsessi valdamisest on mitte-tark mõte. Sisulist tööd tegevate üksuste IT-võimekuse ärahävitamine ei saagi teistsugust tulemust anda ning kuni äri (avaliku sektori kontektsis siis protsessi sisuline valdamine) ja IT uuesti kokku ei saa, saame selliseid uudiseid ikka vahel lugeda.
  • Varsti lahkub Püha Vaim ära Brüsselisse ja ei sega isat-poega nii palju enam tsirkuse juhtimisel.
  • No Helmel kulub uue Boroditši ( ptüi, keel vääratas...Särje ikka) tegemiseks ju maksimum aasta. Ilusasti jõuab valimisteks valmis.
  • opex
    Varsti lahkub Püha Vaim ära Brüsselisse ja ei sega isat-poega nii palju enam tsirkuse juhtimisel.


    Jaak-poiss jõuab ilmselt peagi sama tõdemuseni, mis Sven Mikser - ma astusin erakonda, mitte perekonda - mingil määral on nende karjäär ju sarnane, alguses püünele tõus tubli noorpoliitikuna suurt juhti ümardades, hiljem aga tülli pööramine... Madisoni puhul jõuab see viimasena mainitud hetk ka suure tõenäosusega millalgi kätte ... kui mitte varem, siis Mart Helme pärandi pärast kakeldes.

    Spekuleerin, et kui Mart Helme peaks sünniaastast tulenevatel põhjustel koha vabaks tegema, siis on Madisonil kindel ambitsioon erakonna uueks juhiks saada ja siin võivad Martin Helmega suusad väga risti minna ...

  • Vähe käsitlemist on leidnud teema, et hetkel on politsei alustanud menetlust ebaseadusliku agitatsiooni osas Mart Helme ja Martin Helme poolt - Karistusseadustiku põhjal on karistus füüsilisele isikule rahatrahv kuni 100 trahviühikut (peaks olemas siis kuni 400 EUR), juriidilisele isikule 1300 EUR (Kas agitatsiooni eetrisse lasknud TRE raadio võib karistatud saada?).

    Mind huvitab hetkel aga küsimus - kuidas peaks siseminister käituma olukorras, kus tema alluvuses olev õiguskaitseorgan uurib tema tegevust? Taandama end uurimise ajaks ametist või mitte? Ühelt poolt tundub, et teo raskusastet arvestades oleks taandamine overkill, samas mingi huvide konflikt siin ikkagi eksisteerib ...
  • Henno Viires
    Vähe käsitlemist on leidnud teema, et hetkel on politsei alustanud menetlust ebaseadusliku agitatsiooni osas Mart Helme ja Martin Helme poolt - Karistusseadustiku põhjal on karistus füüsilisele isikule rahatrahv kuni 100 trahviühikut (peaks olemas siis kuni 400 EUR), juriidilisele isikule 1300 EUR (Kas agitatsiooni eetrisse lasknud TRE raadio võib karistatud saada?).

    Mind huvitab hetkel aga küsimus - kuidas peaks siseminister käituma olukorras, kus tema alluvuses olev õiguskaitseorgan uurib tema tegevust? Taandama end uurimise ajaks ametist või mitte? Ühelt poolt tundub, et teo raskusastet arvestades oleks taandamine overkill, samas mingi huvide konflikt siin ikkagi eksisteerib ...


    Mis siin arutada, kõik on ju selge - huvide konflikti vältimiseks peab politsei ennast uurimisest taandama.
  • sakuska
    Mis siin arutada, kõik on ju selge - huvide konflikti vältimiseks peab politsei ennast uurimisest taandama.

    Ja kui politsei end taandada ei suuda, siis võib politsei ka tagasi astuda.

    //Tegelikult pseudoteema - EKRE jaoks odav lõbu meedia vahendusel oma valijatega suhtlemiseks.

  • Vanaema
    Tipus on lahkhelid, Madison Helmete sammu ei toetanud: https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/madison-tubli-haaltesaagi-saanud-sarge-poleks-pidanud-valja-viskama?id=86376287

    Pakun, et järgmistel kohalikel valimistel Tartu linnas teeb Särg Tarandit ja "lömastab" tubli juudiküti ning "hea-tuju-mehe" (kes kohalikke intriige initsieeris, ja oma isiklikku solvumist välja elas) mitte enam 4-kordselt, vaid juba 40-kordselt...
    https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ekre-kaheks-indrek-sarje-valjaviskamise-taga-on-erakonna-liikme-hinnangul-kaalep-ja-helmed?id=86368235
    “Enne kinnise nimekirja hääletust tuli Ruuben [Kaalep] mu juurde paluma, et palun hääleta minu poolt, Indrek [Särg] saab ühel või teisel juhul riigikokku,” meenutas EKRE liige ja perearst Eva Loskit. “Enda hea arstisüdamega andsingi hääle Ruubeni poolt, hiljem palusin piltlikult seitsekümmend korda Indreku käest vabandust,” sõnas Loskit.
  • Saavad kokku ärikad, üks uurib, kuidas teisel läheb. “Mis ta siin läheb, kahe euroga ostan, neljaga müün. Ja vot sellest kahest protsendist elangi.”
  • Vanaema
    Kahjuks müüri taga, aga võimaluse korral soovitan lugeda. Raul Rebane on alati tasemel: https://ekspress.delfi.ee/kuum/vaartuskonflikte-ei-lahendata-valimistega?id=86330565


    Tasemel demagoog.
  • Rebane oli hea kui ta kunagi ETV-s kergejõustikukommentaari tegi . Seal oli vaja ajada suvalist iba kui maratoniülekande ajal midagi tähtsat ei juhtunud ja seda ta oskas . Edaspidi on täielik katastroof. Oleks võinudki jääda oma spordi juurde .
  • Kas keegi suudab selgitada, milles seisneb EKRE nn. "puhas" olemus võrreldes teiste eksisteerivate parteidega?

    Valik nädala uudiseid

    PM: Kert Kingo võttis võimu küsitaval moel
    Äsja ministriametis alustanud Kert Kingo sillutas EKREs endale tee piirkonnajuhi kohale külalishääletajate abiga, väidavad mitmed erakonna liikmed. Muuhulgas oli hääletamas ka paar veebruaris kriminaalkaristuse tõttu rahvuskonservatiivide seast välja visatut.
    Kingoga seoses jagavad mõnedki erakonnakaaslased kahtlusi, et ta kasutas erakonnas Tartu- ja Jõgevamaa ringkonna juhiks saamiseks hääletajaid, kes kanti tema palvel ringkonda üle Tartu linnast. Samu külalishääletajaid püüdis Kingo pärast ringkonnajuhi positsiooni kindlustamist üle kanda tagasi Tartu linna, et tagada 11. mail sealsetel juhivalimistel rahvuskonservatiivide ladvikule ebamugava senise juhi Indrek Särje mahahääletamine. Skeem ei läinud läbi.

    Kriminaalide kasutamine ja "hääletusturism" on juba ammu Eesti "poliitikas" kasutusel olnud praktikad.
    No ei ole EKRE erinev võrreldes teiste parteidega.


    ÕL: Segadus Martin Helme suvila lubade üle: ehitusluba ilmus välja, kasutusluba puudubja PM: Vald kinnitab: Martin Helme suvilal on ehitusluba olemas
    Siin on kõige olulisem suhtumine:
    «Kahjuks ei vormistanud tol hetkel Varbla valla ehitusspetsialist vastavat muudatust ehitusregistris, mistõttu on tekkinud olukord, kus näiliselt ei ole püstitatavale hoonele väljastatud ehitusluba,» selgitas Pikkmets vallapoolset ehitusloa vormistamisel tehtud viga.
    Sellegipoolest on suvilal puudu kasutusluba, kuid seda ei pea Martin Helme suureks patuks. «Kui keegi tahab muidugi tuhandeid eurosid trahvi teha kõigile inimestele, kes elavad ilma kehtiva kasutusloata majades Eestis, siis on vist leitud lahendus riigieelarve miinuse katteks,» pakkus Helme.

    No selge see, et kui mõni teise partei liige oleks oma elamise kõlbmatu dokumentatsiooniga tekitanud, siis oleks kisa kõva, aga no mis me EKRE juhtidest räägime. Pole ju suur patt!
    On veider kuidas tavakodanik peab seadusi järgima, aga positsioonidel parteilased võtavad oma suva koha voli otsustada kas miski on trahvi vääriv, või mitte.


    DELFI: Indrek Tarand süüdistab EKRE palgatud advokaati kokkuleppemenetluse Varro Vooglaiule lekitamises, mida viimane eitab
    Poliitik Indrek Tarand ütles intervjuus ERR-ile, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) palgatud advokaat levitas tema ja teda rünnanud meeste Meelis Osa ja Mart Riebergi vahelise kokkuleppe SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhile Varro Vooglaiule, tekitades sellega meestele ohu sattuda uuesti kriminaalmenetluse alla.

    "Nende (Osa ja Riebergi – toim) õnnetus oli see, et neile palkas EKRE advokaadiks Urmas Siimoni, kes osutus olema ebapädev advokaat, kes lekitas konfidentsiaalse kokkuleppemenetluse mulle tundmatule isikule Varro Vooglaiule ja see Varro Vooglaid oleks äärepealt saatnud mehed, kes olid minuga juba ära leppinud ja mina nendega ka, uuesti kriminaalmenetluse alla," ütles Tarand. "Kuigi see Varro Vooglaid väidab, et ta on jurist, aga kahjuks ta ei oska juristina käituda. Nii et õhus oli võimalus, et meie lepitus läheb kahjuks meestest ja minust sõltumata asjaoludel uuesti kriminaalmenetluse alla. Mul on väga hea meel, et see nii ei juhtunud," lisas ta.

    EKRE on väidetavalt konservatiivne partei. Konservatiividele aga on suureks väärtuseks, et institutsioonide piirjooned püsivad kõvad ja muutumatud. Ilmselgelt kohtumenetluses institutsioone ja kokkulepitud reegleid austama ei pea, ja menetlustoimikuid võib avaldada kellele tahes.


    Üks partei, üks juht, üks arvamus?
    DELFI: EKRE kaheks? Indrek Särje väljaviskamise taga on erakonna liikme hinnangul Kaalep ja Helmed + TV3: Indrek Särg ei mõista, miks ta EKRE-st välja visati + TV3 VIDEO | Jaak Madison: kui mul oleks valikuvõimalus, siis ma kindlasti teeniks Eesti riiki valitsuses, mitte kuskil mujal

    Eriline koomika muidugi on DELFI artiklis taustakirjeldus kuidas Tartu piirkonnas asjad käivad. Minule muidugi üllatus enam pole, sest olgem ausad, Tartus ongi spetsiifiline huiamismentaliteet oluliselt tugevamalt välja kujunenud kui igal pool mujal Eestis.


    PM: Mari-Vivian Ellam: EKRE tegutseb abortide arvu suurendamise nimel
    Valitsuse rünnak naistearstide vastu ja värske otsus alkoholiaktsiisi alandada töötab abortide arvu vähendamisele vastu, kirjutab õpetaja Mari-

    Tunnen isiklikult inimesi, kes esiotsa EKRE nende agressiivse retoorika tõttu välistasid, kuid valimistel neile siiski hääle andsid, sest «Midagi pole teha, nad on siiski ainsad, kes aborditeemaga tegelevad». Tunnen lisaks neid – ma ise olen nende hulgas –, kes kõheldes valisid kedagi teist, aga oleks aborditeema pärast peaaegu EKRE valinud. Kristlaste hääled kogunesid meie nn konservatiivsele erakonnale suuresti tänu sellele teemale. Pärast valimisi aga paistab, et abordiga seotud lubadused olid öeldud suusoojaks, mis veelgi hullem: tegelikud sammud näikse töötavat selle kasuks, et abortide hulka isegi suurendada.

    Konservatiivsele erakonnale peaks esmajärjekorras jätkuma tööd kainete, tervete ja elujõuliste inimeste kasvatamisega tegelevate teemade ümber, aga mitte rahutust tekitama talumatult suur "südamevalu" alkojobude käest kokku korjamata jäänud maksuraha tagasivõitmisel.
    Sest just nii see täpselt ju ongi!
    Ma ei ole mitte kordagi kuulnud Helmeid alkoholi tarbimist per se hukka mõistmas! Küsimus pole kordagi olnud rahva tervises, ainult maksurahas. Kui rahvas joob, siis on kõik OK! Peaasi, et maksud Eestis ära makstaks!
  • Selles osas tuleb noore Kaabuga nõustuda:
    "Sellegipoolest on suvilal puudu kasutusluba, kuid seda ei pea Martin Helme suureks patuks. «Kui keegi tahab muidugi tuhandeid eurosid trahvi teha kõigile inimestele, kes elavad ilma kehtiva kasutusloata majades Eestis, siis on vist leitud lahendus riigieelarve miinuse katteks,» pakkus Helme."

    Nt Tallinnas on ilmselt suur osa eramutest kasutusloata - kui detailplaneeringu, ehitusloa, asjaajamise Eesti Energiaga, Tallinna Veega, Eesti Gaasiga jne lõpuks korda saad ei viitsi enam kasutusloaga jamada. (Võimalik, et esitataks mingeid totraid lisanõudmisi ka). Probleemi pole, võid aastakümneid rahulikult sees elada. Miinuseks võib loa puudumine olla, kui soovid maja müüa ja võib-olla võib kindlustus vinguma hakata kahjude hüvitamisel. Aga ka pooleliolev ehitus võib ju kindlustatud olla.
  • Kuulge, Lendava Tsirkuse siirad fännid? Ma saan ca pooltest teie pointidest muide täitsa okeilt aru, kuid kas ikkagi ministriks ei oleks pidanud panema kedagi, kes minimaalselt mingit matsu ka jagab?
  • Suvila loo eest tambitakse Helmet tõesti asjata. Pärast ehituse lõppu on küllaltki pikk aeg kasutusloa taotlemiseks ja eramute/suvilate puhul on pigem erandlik, et see paberite ajamise perioodil tühjana hoitakse.

    Tegelikult oli sisuline etteheide Helmele just see nagu oleks ehitatud ilma ehitusloata - väide, mis kontrollimisel ei vastanud tõele.
  • Randpere ja Madisoni vestlusest: "Siis sa andsid neile (Helmedele — toim) 22 800 põhjust sind kõigist nimekirjadest igaveseks maha tõmmata. Sa tegid suure vea, et sa said niipalju rohkem hääli kui Helmed. Ja kõik käivad ja kiunuvad, et EKRE-l on lühike pink. EKRE-l ei ole üldse pinki, EKRE-l on kaks taburetti, mille peal on kaks kaabut. Ja siis nende taburettide ümber käib üks tants ja kes rohkem nende käsi limpsib, saab istuda nende kaabude põlve peale. Sina ei ole paraku liiga palju limpsinud ja oled hammustanud paar korda. Sa oled surnud,” esitas Randpere oma versiooni.

    https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/tv3-video-jaak-madison-kui-mul-oleks-valikuvoimalus-siis-ma-kindlasti-teeniks-eesti-riiki-valitsuses-mitte-kuskil-mujal?id=86413469
  • Draax
    Tegelikult oli sisuline etteheide Helmele just see nagu oleks ehitatud ilma ehitusloata - väide, mis kontrollimisel ei vastanud tõele.

    Aga ega see pisiasi ei takistanud suuri pealkirju publitseerimast. Mis omakorda ei ole meedia üldise usaldusväärsuse nurga alt vaadatuna just kõige õigem tegu. Mis parata, eesmärk pühendab abinõu ja käsk on vanem kui meediatöötaja! :)

  • Meediatöötaja (kelle seas on ka mõni ajakirjanik) ei vaata asja sugugi selle pilguga et meediatoote/jakirjandustoote usaldusväärsus kaob. Suur pealkiri paneb lugema ja pärast võbi jua ka vabandada, kui pealkiri valetamiseks osutub. See "suur pealkiri" pole kellegi käsk, see on suurema enamus meediatöötajate (kelle seas on ka mõni ajakirjanik) endi initsiatiiv, seda enam et kaasneb rahulolu, et oma poliitilisele vastasele sai ära pandud.
  • ziff

    Aga ega see pisiasi ei takistanud suuri pealkirju publitseerimast. Mis omakorda ei ole meedia üldise usaldusväärsuse nurga alt vaadatuna just kõige õigem tegu. Mis parata, eesmärk pühendab abinõu ja käsk on vanem kui meediatöötaja! :)

    Ajakirjanik kontrollis riiklikust registrist-> Seal ehitusluba ei olnud.
    Küsis asjaosaliselt kommentaari -> Kommentaari ei saanud.
    Mis ta veel oleks pidanud tegema?
  • marker
    ziff

    Aga ega see pisiasi ei takistanud suuri pealkirju publitseerimast. Mis omakorda ei ole meedia üldise usaldusväärsuse nurga alt vaadatuna just kõige õigem tegu. Mis parata, eesmärk pühendab abinõu ja käsk on vanem kui meediatöötaja! :)

    Ajakirjanik kontrollis riiklikust registrist-> Seal ehitusluba ei olnud.
    Küsis asjaosaliselt kommentaari -> Kommentaari ei saanud.
    Mis ta veel oleks pidanud tegema?


    See ikka rohkem valla spetsialisti ebakompetentsuse teema, kes ajakirjanikule ebatäpse info välja andis ja selle alusel lugu avaldati. Valla ametlik vastus võiks olla ajakirjaniku jaoks ju piisavalt usaldusväärne allikas?
  • marker
    ziff

    Aga ega see pisiasi ei takistanud suuri pealkirju publitseerimast. Mis omakorda ei ole meedia üldise usaldusväärsuse nurga alt vaadatuna just kõige õigem tegu. Mis parata, eesmärk pühendab abinõu ja käsk on vanem kui meediatöötaja! :)

    Ajakirjanik kontrollis riiklikust registrist-> Seal ehitusluba ei olnud.
    Küsis asjaosaliselt kommentaari -> Kommentaari ei saanud.
    Mis ta veel oleks pidanud tegema?

    Ajakirjanik oleks pidanud tegema seda: mitte avaldama infot vormis nagu juba olekski tegu seaduserikkumisega (viitega ka võimalikule korruptsioonile) vaid avaldama asjaolud ning talle sellel hetkel kättesaadavad faktid.
  • marker
    Ajakirjanik kontrollis riiklikust registrist-> Seal ehitusluba ei olnud.
    Küsis asjaosaliselt kommentaari -> Kommentaari ei saanud.
    Mis ta veel oleks pidanud tegema?

    Selline tegelane ei ole ajakirjanik vaid meediaasutuse töötaja. Ajakirjanik tähendas vanasti mõtlemis- ning analüüsivõimekat indiviidi, mitte clickbait pealkirjageneraatorit :)
  • ttrust
    Ajakirjanik oleks pidanud tegema seda: mitte avaldama infot vormis nagu juba olekski tegu seaduserikkumisega (viitega ka võimalikule korruptsioonile) vaid avaldama asjaolud ning talle sellel hetkel kättesaadavad faktid.

    "Ajakirjanik" lisas pealkirjale küsimärgi -- sellega on teatavasti kõik potentsiaalsed probleemid maandatud... :D
  • Küsimärk peakirjas tähistab väga suure tõenäosusega fake newsi .

    Selle abil loodetakse pääseda laimusüüdistusest .

    Näiteks peakiri : kas poliitik X ehitas oma maja ebaseaduslikult, ilma ehitusloata ?

    Võrdle kindel kõneviis : poliitik X ehitas oma kodu ebaseaduslikult, ilma ehitusloata .

    Tegelikult pole au ja väärikuse solvamise mõistes erilist vahet . Mõlema puhul antakse lugejale signaal, et eks ta üks suli ja pätt on
  • Minister Mart Helme ütles just Riigikogus, et kesikute-puutini sõlmitud koostööleping (sõpruse- ja koostööleping) on Ain Seppiku poolt sõlmitud ja kuna Seppik enam keskerakonnas pole, siis see leping on kehtetu.
  • marker
    Ajakirjanik kontrollis riiklikust registrist-> Seal ehitusluba ei olnud.
    Küsis asjaosaliselt kommentaari -> Kommentaari ei saanud.
    Mis ta veel oleks pidanud tegema?

    Oleks pidanud konsulteerima inimestega, kes ehitisregistrit igapäevaselt kasutavad, et hinnata allika usaldusväärsust. "Riiklik register" kõlab autoriteetselt, aga andmete kvaliteet on neil teadagi milline.

    Pakun ühe näite. Google Mapsis avaneb aadressist Valli tn 10, Kärdla selline vaade:



    Kui pärime ehitisregistrist sama aadressi, saame teada, et seal asuvad kuur, kelder ja 10-korruseline elamu.



    Sellist nalja on registrid täis, sest neid täidetakse kuidas juhtub.
  • ttrust
    Minister Mart Helme ütles just Riigikogus, et kesikute-puutini sõlmitud koostööleping (sõpruse- ja koostööleping) on Ain Seppiku poolt sõlmitud ja kuna Seppik enam keskerakonnas pole, siis see leping on kehtetu.


    Helme peaks ettevaatlikum olema. Nii võib kergesti jõuda väiteni, et kuna Poska ja Joffe on surnud, siis Tartu rahu enam ei kehti.
  • Mart Helme väitis, et tookord kui helistati sellele Marti Kuusiku eksabikaasale, siis Jüri Ratas esitas küsimusi sellele naisele. Kadri Simson väitis selle peale saalist, et Jüri Ratas ei esitanud küsimusi ja oli vait ning kuulas-vaatas asja pealt. Selle peale käis päris korralik kahin saalist läbi. Mart Helme väitis selle peale, et tema mäletab asja nii, nagu tema mäletab. ---- Üks näide, et Mart Helmel on vanuse tõttu tõenäoliselt teatavad puudujäägid ajutegevuses.
  • Kas see infotund on ka järelevaadatav?
  • Karum6mm
    Kuulge, Lendava Tsirkuse siirad fännid? Ma saan ca pooltest teie pointidest muide täitsa okeilt aru, kuid kas ikkagi ministriks ei oleks pidanud panema kedagi, kes minimaalselt mingit matsu ka jagab?

    Eeee... Aga milleks?

    Nagu me teame surematu briti komöödiasarja vahendusel, ei ole ministril tegelikkuses erilist mõjuvõimu.
    Tänapäeva minister kipub tegelikult olema pigem "sitzpresident Funt", kes rahvamasside viha kanaliseerib :)
    Ning seda funktsiooni täidavad praegused ministrid eeskujulikult...

  • chipchip
    Oleks pidanud konsulteerima inimestega, kes ehitisregistrit igapäevaselt kasutavad, et hinnata allika usaldusväärsust. "Riiklik register" kõlab autoriteetselt, aga andmete kvaliteet on neil teadagi milline.

    Ehitisregistrist on viimase paari aasta jooksul olnud päris mitu üsnagi kriitilist kirjutist. Ja ega see ei ole ainus riiklik andmekogu, mille andmekvaliteet on natuke ligadi-logadi. Kvaliteedi parandamisega tegeletakse, aga kuna see käib läbi riigihangete, siis on protsess mõnevõrra, noh, aeglane...
    Kuulsin kõlakaid, et ehitisregisri andmestik peaks tulevaks aastaks vähemalt mingis osas paremaks saama.
  • ttrust
    Mart Helme väitis, et tookord kui helistati sellele Marti Kuusiku eksabikaasale, siis Jüri Ratas esitas küsimusi sellele naisele. Kadri Simson väitis selle peale saalist, et Jüri Ratas ei esitanud küsimusi ja oli vait ning kuulas-vaatas asja pealt. Selle peale käis päris korralik kahin saalist läbi. Mart Helme väitis selle peale, et tema mäletab asja nii, nagu tema mäletab. ---- Üks näide, et Mart Helmel on vanuse tõttu tõenäoliselt teatavad puudujäägid ajutegevuses.

    Ega ei saa ju lõplikult välistada ka probleeme Kadri ja/või Jüri ajutegevuses?
    Lihtsalt "for the sake of argument", et igavaks ei läheks... :D
  • ziff
    ttrust
    Mart Helme väitis, et tookord kui helistati sellele Marti Kuusiku eksabikaasale, siis Jüri Ratas esitas küsimusi sellele naisele. Kadri Simson väitis selle peale saalist, et Jüri Ratas ei esitanud küsimusi ja oli vait ning kuulas-vaatas asja pealt. Selle peale käis päris korralik kahin saalist läbi. Mart Helme väitis selle peale, et tema mäletab asja nii, nagu tema mäletab. ---- Üks näide, et Mart Helmel on vanuse tõttu tõenäoliselt teatavad puudujäägid ajutegevuses.

    Ega ei saa ju lõplikult välistada ka probleeme Kadri ja/või Jüri ajutegevuses?
    Lihtsalt "for the sake of argument", et igavaks ei läheks... :D

    Loomulikult ei saa välistada ka teiste isikute võimalikke ajutegevuse puudujääke, aga kui Helme asja hästi mäletaks, siis väidaks ta kindlalt, kuidas sündmus oli. Aga ta taandus kohe oma väljaöeldust.
  • ttrust
    Loomulikult ei saa välistada ka teiste isikute võimalikke ajutegevuse puudujääke, aga kui Helme asja hästi mäletaks, siis väidaks ta kindlalt, kuidas sündmus oli. Aga ta taandus kohe oma väljaöeldust.

    Absoluutselt.
    Ja seda põnevamaks läheb. Lisagem lõkkesse bensiini ning pealkirjadele küsimärke! :D
  • Kuidas teha ajakirjandust?

    Helistad Kalev Kallole. "Kas teil on Marju Länikuga suhe?"
    Kallo: "...oot, mis mõttes? Ei ole!"
    Helistad Marju Länikule. "Kas teil on Kalev Kalloga suhe?"
    Länik: "...oot, kellega? Kalev Kalloga? Selle poliitikuga! Jumala pärast - ei ole!"

    Clickbait
    pealkiri: Kalev Kallo ja Marju Länik eitavad suhet!
  • EKRE poliitikud võiksid lõpuks suurte poiste püksid jalga tõmmata ja lõpetada selle virisemise, et meedia neid peksab. Tere tulemast rambivalgusesse, poisid. Siin ongi nii.
  • Neid peksti juba enne valitsusse saamist, nii et nad on harjunud .

    Kuid opositsiooni peksmise ja valitsuse peksmise vahel on suur vahe. Valitsus peab erinevalt opositsioonist ka tegelikult tööd tegama, mitte lõugu laiutama . Ja tööd tal teha ei lasta, kogu aeg kulub enda kaitsmisele. See ongi eesmärgiks, et valitsus ei saaks sisulist tööd tehagi vaid peaks tõestama , et ta pole kaamel .Valitsuse töö sihilik takistamine on aga riigi seisukohalt lihtsalt kuritegelik . Sellega tehakse halba mitte valitsusele vaid tervele Eesti rahvale

    Kõik see on üks-ühe peale maha vehitud USA demokraatide ja suurmeedia taktikast võitluses Trumpi valitsuse vastu. USA-l läheb erakordselt hästi, pole nagu millegi üle kurta, kuid valitsuse oponendid tahavad ja loodavad kõigest hingest, et läheks halvemini
  • Mr. Go
    EKRE poliitikud võiksid lõpuks suurte poiste püksid jalga tõmmata ja lõpetada selle virisemise, et meedia neid peksab. Tere tulemast rambivalgusesse, poisid. Siin ongi nii.

    See on EKREl spetsiaalselt õpitud käitumine.
    Käärkäsi ka pidevalt virises ja oli konfliktis meediaga, aga kui populaarne ta oli teatavate mõttestampidega inimrühmade seas? Helmed pretendeerivad osaliselt sama mõttemaailmaga inimrühmale.
  • stagna
    Kuid opositsiooni peksmise ja valitsuse peksmise vahel on suur vahe. Valitsus peab erinevalt opositsioonist ka tegelikult tööd tegama, mitte lõugu laiutama . Ja tööd tal teha ei lasta, kogu aeg kulub enda kaitsmisele.

    Kui kutsu nurka pissib, siis ära "tegele probleemiga", sest see segab pissimist?

    EKRE-l võik pärale jõuda, kuhu nad jõudnud on.
  • marker
    stagna
    Kuid opositsiooni peksmise ja valitsuse peksmise vahel on suur vahe. Valitsus peab erinevalt opositsioonist ka tegelikult tööd tegama, mitte lõugu laiutama . Ja tööd tal teha ei lasta, kogu aeg kulub enda kaitsmisele.

    Kui kutsu nurka pissib, siis ära "tegele probleemiga", sest see segab pissimist?

    EKRE-l võik pärale jõuda, kuhu nad jõudnud on.


    väide, et ei saa valitseda, sest opositsioon segab ... selle kohta on idanaabritel üks rahvatarkus - Плохому танцору всегда яйца мешают
  • stagna
    Neid peksti juba enne valitsusse saamist, nii et nad on harjunud .

    Kuid opositsiooni peksmise ja valitsuse peksmise vahel on suur vahe. Valitsus peab erinevalt opositsioonist ka tegelikult tööd tegama, mitte lõugu laiutama . Ja tööd tal teha ei lasta, kogu aeg kulub enda kaitsmisele. See ongi eesmärgiks, et valitsus ei saaks sisulist tööd tehagi vaid peaks tõestama , et ta pole kaamel .Valitsuse töö sihilik takistamine on aga riigi seisukohalt lihtsalt kuritegelik . Sellega tehakse halba mitte valitsusele vaid tervele Eesti rahvale


    Aga äkki oleks lahendus see kui ... (hoia nüüd toolist kinni) ... EKRE valitsuses päriselt hakkaks tööd tegema, mitte ei tegeleks pidevalt provotseerivate pealkirjade produtseerimisega, mida kõik valitsuse osapooled nädalajagu päevi üle rääkima ja siluma peavad? See mõte valitsusse minnes ei ole veel kordagi pähe tulnud vist?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon