Tambiks veidi vasakpoolseid - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi vasakpoolseid

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Väga palun, et ilma eelneva ja selge hoiatuseta (näiteks eristatava tsitaadi näol) Lobjakat sedasi eetrisse ei paisataks! Tükk aega mõtlesin, et kas misso viljeleb mingit kummalist absurdihuumorit või mis kuradi mäda ta siin ajab. Olen juba aastaid tagasi loobunud Lobjaka lugemisest ja mulle tundub, et ma ei ole selles osas üksi.
  • misso
    Venelastel on Eestis ametlikult kaks võimalust – kas ära surra või eestlus.

    See viib masendavale mõttele. Võib-olla polegi eesti rahvusele antud oskust ära tunda ajaloo antud võimalust ja laulupeol nähtud reservaadimentaliteet muutubki seda tugevamaks, mida lähemale me jõuame etniliselt puhta Eesti sajale protsendile?

    Minu naaberkrundile kolis paar aastat tagasi üks noor vene perekond. Perepea on 30-ndates, keskmisest paremal järjel ja räägib soravat eesti keelt.

    Küll aga ripub mersu maasturi salongipeegli küljes Georgi lint.

    Nüüd mul on võimalik eirata seda, et meil on igati heanaaberlikud suhted ja keskenduda sellele, et mehel on aksessuaar, mis minu jaoks väljendab kuritegeliku režiimi taga igatsemist. VÕI. Või on mul võimalik vaadelda asja teise nurga alt. Et oranži-musta triibuline lint on mehe jaoks rahvusliku kuuluvuse tähistamine ja mitte küüditatud inimeste mõnitamine.

    Ma olen valinud arusaamise, et sümbolid (isegi provokatiivsed) kõnetavad erinevaid inimesi erinevalt. Kui naabrimees punaväelase mundrihõlmade lehvides mind esduhhiks kutsuks, vb siis oleksin vähem mõistlik.

    Lobjakas on lihtsalt vooruslikkusega liputav kloun, kes suudab minu hinnangul tekitada sama palju pahandust, kui ükskõik milline EKRE esindaja. Kainet mõistust ja kalkuleerimist - seda on tavainimesel eelkõige vaja, et vene inimestega kõrvuti ja rahus eksisteerida. Mitte rahvusliku uhkuse häbimärgistamist.
  • Lobjaka pamfletile andnuks vähekenegi kaalu lausealgus "Rääkisin paari tuttava venelasega ja..." ning sellele järgnev muu jutu sees, aga mul on tunne, et tuttavaid venelasi tal polegi ja ka võõrastega rääkis viimati väga ammu, kui üldse. Minnes aga oma kõrgelennulistele teooriatele (näiteks Lasnamäe) tänavatelt "kaitstavatega" otse suheldes kinnitust küsima, on suur tõenäosus lihtsalt füüsiliselt peksa saada. Nii konkreetselt kõnealuse narratiivi, päästjapoosi kui provokatiivliberaalsuse pärast üldse.
  • Peaks siia sobima sest vasakpoolsed on need kes kõike ja kõiki sõimavad ning sildistavad: Ivan Makarov: lendav hollandlane ja rammiv sakslane

    Kohutava pressingu all on ka sakslased, selle rahva psühholoogilisest ja füüsilisestki allasurumisest ning saksa kultuuri hävimisest rääkis ka sellest vägivallast masendunud kuulus režissöör Andrei Kontšalovski.

    Loomulikult mõjub rahva identiteedi ja iseseisvuse mahasurumine selle esindajatele laastavalt – osa muutub depressiivseks ja allaheitlikuks, mõni aga agressiivseks uue meelsuse ja identiteedi kandjaks. Tähelepanelik sündmuste jälgija võib märgata sümboolseid kokkulangevusi, kui alandatud inimesed maandavad nende enda kodu vägivaldse muutmise tulemusena tekkinud alaväärsuskompleksi, taotledes samasugust saatust ka teiste rahvaste kodudele.

    Tallinnas elav sakslane Florian Hartleb, kelle kaasmaalased ei julgenud kaitsta Kölni väljakul rünnatud saksa naisi, elas end turvaliselt välja väiksema riigi Vabaduse väljakul, rammides lapsevankriga ja solvates eestlasi. See rammimine hakkabki muutuma oma juurtest irdunud sakslaste jaoks märgiliseks: saksa kapten Carola Rackete rammis Hollandi lipu all seilava saksa vabaühenduse Sea-Watch humanitaarlaevaga Itaalia politsei paati, mis kaitses oma riigi piiri vastavalt kehtivale seadusele illegaalide sissetungi eest.
  • kuusemaa
    sest vasakpoolsed on need kes kõike ja kõiki sõimavad ning sildistavad:

    Ma loodan, et vasakpoolseid võib siin teemas ikka edasi sõimata ilma et selle pärast vasakpoolseks tembeldataks?

  • peeterv22
    kuusemaa
    sest vasakpoolsed on need kes kõike ja kõiki sõimavad ning sildistavad:

    Ma loodan, et vasakpoolseid võib siin teemas ikka edasi sõimata ilma et selle pärast vasakpoolseks tembeldataks?



    Püüame olla paremad kui vasakpoolsed
  • Varroteemadel: Mis puhkus see on kui öösel magades on hirmsad mõtted peas ning vähkred küljelt-küljele?
  • Miks ta peaks puhkama? Ma ei mäleta muide seltsimees tarandi poolt ühtki vastulauset või -argumenti. Kui lollakas "kristlasena võtan annetatu Jumalat tänades vastu" või kuidas see "nali" kõlaski, välja arvata.
  • Tarand lähtub loogikast, et kõik raha mis talle saabub, on annetus talle kui poliitilisele institutsioonile nimega "Sotsialist Indrek Tarand".
    Tema enda seisukohast on nii, et keegi tundmatu saatis talle 2000 eurot niisama annetusena ja siis ta nõudis lisaks, et kuulsa tagumikujalajälje tekitajad maksaksid talle ta kasuks mõistetud summa välja. Sai veel 2000 eurot lisaks.
  • Sekeldaja
    Miks ta peaks puhkama? Ma ei mäleta muide seltsimees tarandi poolt ühtki vastulauset või -argumenti. Kui lollakas "kristlasena võtan annetatu Jumalat tänades vastu" või kuidas see "nali" kõlaski, välja arvata.

    Oli mõeldud viitena tema "näe puhkuse ajal ei saa ka puhata" ohkele.
  • Varro pole veel aru saanud põhimõttest, mis Tarandile ja veel miljonile eestlasele on ammu selge : raha saamine - guud
    Raha äraandmine - bääd . Seega, kui vähegi saad, ära anna raha ära, hoia endale .

    Eks näis mida politsai ja kohtud selle peale ütlevad, kuid Tarandile meeldib poliitilist oponenti solgutada . IT on lihtsalt ülekasvanud koolikiusaja, kes kiusatavalt võtab ära mütsi ja jope,peidab need kuhugi ära ning siis irvitab kui too palub need tagasi anda . Meest ei saa temast kunagi .
  • antsukene
    https://ekspress.delfi.ee/kuum/indrek-tarandi-osav-enesemuumine-tooturul?id=27686631

    Küsimus on ainult hinnas......mille eest "usud ja tõed" maha müüakse....



    Kas sm. tarand on vahepeal avalikustanud, millesse usub või millised on tema tõekspidamised?
  • Money, money, money
    Must be funny
    In the rich man's world
    Money, money, money
    Always sunny
    In the rich man's world

  • Tarandil oli üpris geniaalne käik EP valimistel sotsidega liitumine kalkulatsiooniga, et Kaljurand saab kõva häältesaagi ja veab kellegi veel sisse. Ikka väga napilt osutus Mikser edukamaks. Teine kloun - Gräzin - kukkus ka läbi.
  • liberastidel tolerastidel on jällegi umbesse jooksnud, ei tehta nii kuidas nemad tahavad
    või said sakstehärradelt näpuvibutuse, et mida te matsirahvas endast arvate
    vanasti oli lihtne, ei olnud punane? selge, seina äärde või siis siberisse 25+5
    https://www.err.ee/963120/president-kaljulaid-ma-vihkan-ekre-poliitikute-kaitumist
  • See annab nüüd jauramiseks teemat mitmeks nädalaks.
  • ja see on juba vana vihakõne , enne EP valimisi. Närvid on Kerstinnal tõesti läbi . Ma olen ennegi tähele pannud,et mõned naisterahvad lähevad väga tigedaks ja ei suuda end taltsutada selles eas .

    ta võiks arsti poole pöörduda, farmaatsiatööstusel on imelisi ravimeid tänapäeval .
  • Fake McCoy
    Madisoni vastus sellele presidendi vihakõnele on ka hea:
    https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/jaak-madison-ekret-kritiseerinud-kersti-kaljulaidile-astu-presidendi-ametist-tagasi-see-lopetaks-piinad?id=86888743


    Jah. Sest kui oss saab tuppa ja hakkab räuskama, siis selle ossi korralekutsuja (või keegi, kes ütleb, et tal on selle ossi räuskamise pärast häbi) peaks ju loomulikult hoopis ise toast lahkuma.

    Aga nädalateks on nüüd jauramise materjali tõesti.
  • See juhtum on nagu õpikunäide sellest, et vähemuste esindajaid ei tohi kunagi riigijuhtideks valida. Vähemuste esindaja ei suuda kunagi olla rahvast ühendav riigimees, vaid jääb alati vähemuste esindajaks ja rahva lõhestajaks.
  • President ütles välja selle, mida ilmselt enamus arvab EKRE õdede lendavast tsirkusest ja kloun-poliitikute paraadist. Oli see nüüd presidendile kohane? Minu arvates mitte. Aga ta on vähemalt põhimõtetega inimene, kes ei karda ka sirge seljaga nende eest seista. Mis on palju rohkem, kui praegune supinahkadest koosnev valitsuskabinet suudaks kunagi olla.

    PS stagna, mõned mehed kaotavad kah adekvaatsuse vanemas eas. Ma vahel loen mõnda sinu postitust ja hakkan kohe muretsema :)
    PPS Fake, koalitsiooniparteid kes presidendi valisid on vähemus? Kas see on see uus alternatiivmatemaatika, millest Helme seenior kunagi rääkis?
  • Minu vaimne tervis on väga hea. Ja ma võin öelda mida sülg suhu toob, sest pole kõrges riigiametis ega esinda Eestit vaid ainult iseennast.

    Kuid nominaalsel riigipeal see tundub tõepoolest logisevat.
  • Kui asi oleks vastupidi ja vana kaabu oleks president ning Ref oleks valitsuses. Ja siis kaabu põrutaks oma kõrgest toolist,et vihkab oravaid ja liberaste üldse ning vihjab sellele, et parlament võiks kokku seada ka teistmoodi valitsuse, mis talle on meelepärast ?

    millised oleks siis reaktsioonid ?

    I really hope they will have no effect on our economic and political development, but we have a coalition government where the EKRE only has one-third [of 56 seats]. In parliament, we have a 68-seat liberal majority [of a total of 101 seats]. Again, I really hate it that they behave this way.

    See on niisugune Lenini - Trotski-Stalini retoorika .Rahvavaenlased ei tohi võimu juurde pääseda ! Kaljulaid oligi küllap tubli kommunistlik noor ja ehk on sealt paljugi külge jäänud . Mina komsomoli ei astunud ega olnud isegi pioneer. Ma jälestasin koduse kasvatuse tõttu seda ajupesu . Igasugust ajupesu ja valetamist tegelt.

    Lugege ise originaali, kas see annab teie arvates adekvaatse kirjelduse Eestist ja valitsusest, kes on suutnud ellu viia vaid ühe otsuse -alkoholiaktsiisi langetamise .

    https://foreignpolicy.com/2019/07/18/estonia-battles-its-elected-racists/

    No täielik vale ja pläma on ju ! Ja mingist rassistlikust poliitikast Eestis pole haisugi .
  • stagna
    No täielik vale ja pläma on ju ! Ja mingist rassistlikust poliitikast Eestis pole haisugi .


    Poliitikat pole, aga retoorika on ikka päris dummine olnud -> «kui on must, näita ust»
    On Helme oma sellistest endistest ütelustest distantseerunud?
  • marker
    Poliitikat pole, aga retoorika on ikka päris dummine olnud

    Kes siin see dummine on? :D
  • mis seal siis imelikku on ? Täiesti normaalne, kui poliitik ei taha siia immigrante teisest rahvusest, rassist, agressiivsest võõrast religioonist ja kultuuriruumist.

    miks pärast ei tohi seda välja öelda, miks peab kõike looritama poliitkorrektsete valedega ?

    ma ka ei taha Eestisse massiliselt neegreid ,araablasi, türklasi,vietnamlasi,hiinlasi, isegi venelasi ega ukrainlasi ei taha ehkki need on ristiusku . Meil on võõrast ja võõrameelset rahvast juba niikuinii liiga palju, protsentuaalselt rohkem kui Prantsusmaal või Rootsis. Miks peaks neid veel juurde tahtma ?

    See ei tähenda, et ma pooldaks nende tagakiusamist, kes juba seaduslikult siin on . Ja üksikud eriti vajalikud kõrgtaseme spetsialistid on alati teretulnud ,neid ei tõrju tagasi ükski maa .
  • Loome siis fake koopia: Soome president ütleb, et ta vihkab Perussuomalaiste väljaütlemisi ja tal on häbi, et peab koguaeg käima ja vabandama. Kas oskate tuua kuskilt reallife näidet kuidas riigi president "oksendab" selliselt oma riigi peale?
    EKRE võib olla mis tahes, paljudele ei meeldi aga president peaks olema väärikas riigi esindaja, mitte oma isiklike agendade ajaja. Oma isiklikud meeldimised/mitte meeldimised jätku oma sokisahtlisse.
  • stagna
    mis seal siis imelikku on ? Täiesti normaalne, kui poliitik ei taha siia immigrante teisest rahvusest, rassist, agressiivsest võõrast religioonist ja kultuuriruumist.

    On väga hea, kui poliitik ütleb selgelt oma seisukohad välja.
    Ning kindlasti on ka neid, kes ei taha immigrante teisest rassist.
    Aga lihtsalt täpselt seda asja nimetataksegi rassismiks.


  • Jaurate vales teemas. President ei ole kunagi olnud vasakpoolne, pigem Isamaa taustaga.

    Aga rõõm on näha, et poliitiliste prostituutide (Ratas, Kõlvart, Reps, Simson, Toom, Seeder ja muu "Isamaa" kamp) on meil poliitikas ka põhimõtetega inimesi.
  • mis põhimõtted need on siis ? Et kuradile minu rahvas ja kodumaa saatus, peaasi, et meid Öiroopas valesti ei mõistetaks ?

    See multi-kulti plära ei lähe enam kuskil peale .
  • Paremliberaal. Üks väheseid.

    Aga vana kaabu on ikka haruldane kusipüks - kõige kõvem mees sinnani kuni üks naine talle avalikult sama mõõduga vastu ütleb. Siis soriseb mõlemast säärest ja haliseb kolme Lobjaka eest. Lumehelmekesed.
  • Sihukest asja nagu parempoolne ja liberaal pole olemas.

    see oleks nagu maitsev sõnnik või geniaalne idioot .

    liberaalid on marksistid, viimne kui üks . Marksistid pole parempoolsed
  • stagna
    Sihukest asja nagu parempoolne ja liberaal pole olemas.

    see oleks nagu maitsev sõnnik või geniaalne idioot .

    liberaalid on marksistid, viimne kui üks . Marksistid pole parempoolsed


    Stagna tule mõistusele. Sihukest asja nagu vasakpoolne ja liberaal pole olemas. (Veidi liialdades)
  • stagna
    mis põhimõtted need on siis ? Et kuradile minu rahvas ja kodumaa saatus, peaasi, et meid Öiroopas valesti ei mõistetaks ?

    See multi-kulti plära ei lähe enam kuskil peale .


    Rahva ja kodumaa saatusega asjad kõige hullemad ei ole. Vähemalt seni mitte, kui Putini kasulikel idiootidel ei õnnestu EL oluliselt nõrgendada ja kohapeal Keskerakonna positsioone pikaajaliselt tugevdada.
  • Kui kaabud oleks oma jura koduseinte vahel hoidnud, oleks minagi ehk teisiti arvanud. Aga Le Peni saaga ja kõik muu sinna otsa - keegi peab lõpuks häält tegema. Ma kusjuures üha enam arvan, et kaabud on lihtsalt provokaatorid. EKRE-s on ka palju inimesi, kes suudavad oma seisukohti esitada ilma mõttetu lahmimiseta.
  • sakuska
    Kui kaabud oleks oma jura koduseinte vahel hoidnud, oleks minagi ehk teisiti arvanud. Aga Le Peni saaga ja kõik muu sinna otsa - keegi peab lõpuks häält tegema. Ma kusjuures üha enam arvan, et kaabud on lihtsalt provokaatorid. EKRE-s on ka palju inimesi, kes suudavad oma seisukohti esitada ilma mõttetu lahmimiseta.


    Kaabud on poliittehnoloogid, kes teavad millega on võimalik teatud seltskonna hääli võita. Enam-vähem nagu Žirinovski Venemaal.
  • stagna
    Sihukest asja nagu parempoolne ja liberaal pole olemas.

    see oleks nagu maitsev sõnnik või geniaalne idioot .

    liberaalid on marksistid, viimne kui üks . Marksistid pole parempoolsed


    stagna, see on isegi sinu jaoks harukordne pirn. Oled kuulnud midagi Margaret Thatcherist? Klassikalise liberalismi üks suurkujudest? Võta sõnaraamat või Vikipeedia lahti ja loe kasvõi paar lauset parempoolse liberalismi kohta enne kui tuled jälle foorumit risustama.
  • Thatcher polnud mingi liberast .

    Ta vihkas "progressiivseid" ideid, oli paadunud Briti natsionalist, konservatiiv, jälestas feminismi, kiusas taga ametiühinguid ja surus maha streike, vastustas pahempoolset propagandat pressivabaduse sildi all, ei soovinud põrmugi poputada LGTB friike ja oli raju immigratsioonivastane . Ning lasi rahumeeli IRA terroristidel vanglas näljastreigi kätte surra .

    Questioned about immigration on World in Action, she said the British people were afraid they "might be rather swamped by people with a different culture".

    Staking out the ground for the tough immigration act introduced by her government in 1981, she went on: "We do have to hold out the prospect of an end to immigration except of course for compassionate cases my great fear is that if we have them coming in at that rate [45,000-50,000 a year] we shall not have good race relations."


    Purustas jõhkralt Argentiina Falklandi sõjas hoolimata igast lödipükste protestidele ja roosale ilale pressis

    Polnud liberaal = polnud marksist .

    IRA näljastreikijate kohta oli tal ainult niipalju öelda : Mr. Sands was a convicted criminal. He chose to take his own life. It was a choice that his organisation did not allow to many of its victims

    Meie Kerstinna tõttaks Ustimenkot kasvõi ise lusikaga söötma kui sel oleks julgust näljastreiki alustada. Ikka, et Öiroopa ja Amnesty International meist pahasti ei arvaks .

    Britannial poleks häda midagi kui pärast teda poleks võimule tulnud poliitikud, kes selle kõik pea peale pöörasid.


  • Oeh stagna, sul on pea iga postitus nagu segu sütitavast pioneerikõnest ja natsionaal-populistlikust masturbatiivsest fantaasiast. Pikk, sisutühi ja natuke rõve.

    Paremliberaal peab tähtsaks isiklikku vastutust ja riigiaparaadi piiratud rolli kodanike elu korraldamisel. Thatcher neid printsiipe alati ei jälginud, kuid siiski on thatcherism üks klassikalise liberalismi vooludest ja seega moodsa paremliberalismi eellane. stagna kirjeldus Thatcherist sarnaneb pigem nõuka-aegse "Imperialismi verikoerte" loenguga. Vormilt värvikas ja brutaalne, sisult mõtetu.

    Liberast on üks paljudest värdsõnadest, mida kremli trollid ja meie pseudo-rahvuslik avangard on eesti keelde importinud. Ei oma mingit seost liberalismiga, riivab silma ja üleüldse ei kanna mingit sisulist tähendust, seega mõistliku diskussiooni jaoks (ilmselt meelega) kasutu.

    Rohkem ei viitsi antud teemal foorumiruumi raisata. Kordan vaid, et kuigi ma ei nõustu tingimata sellega kuidas president oma mõtteid väljendas, on tema sirgeseljaline vastus meie praeguse valitsuse häbiväärsele põhimõttelagedusele ja klounaadile sümpaatne.
  • See on juba täielik koomusk kuidas lumehelbekesed tahaksid nii väga, et neil oleks ajaloost mõni tähtis liberaal ette näidata, aga mida ei ole, seda ei ole. Siis hakataksegi konservatiividele liberaalide silte külge kleepima.
    Siin on teile UK tähtsamate liberaalide nimekiri, kari marginaale.
    https://www.bbc.com/news/uk-politics-33539242
  • Stagna arvab vist, et sotsialistlik maailmavaade on sama mis liberaalne maailmavaade.
    Kahjuks Eestis on liiga palju neid kes nimetavad endid liberaalseteks, seda tegelikult olemata.
  • Fake McCoy
    See on juba täielik koomusk kuidas lumehelbekesed tahaksid nii väga, et neil oleks ajaloost mõni tähtis liberaal ette näidata, aga mida ei ole, seda ei ole. Siis hakataksegi konservatiividele liberaalide silte külge kleepima.
    Siin on teile UK tähtsamate liberaalide nimekiri, kari marginaale.
    https://www.bbc.com/news/uk-politics-33539242


    Fake, sa kas trollid või on sul puudu funktsionaalsest lugemisoskusest :) Neljakordne peaminister William Gladstone on marginaal? Siin on sulle tsitaate Thatcherilt:
    "I would not mind betting that if Mr Gladstone were alive today he would apply to join the Conservative Party"
    ja
    "The kind of Conservatism which he and I favoured would be best described as 'liberal', in the old-fashioned sense. And I mean the liberalism of Mr Gladstone, not of the latter day collectivists"
    Näed siis, kas Thatcher on sinu arvates kah lumehelbeke, sest kirjeldab ennast liberaalina?

    https://www.margaretthatcher.org/document/105454
    https://www.margaretthatcher.org/document/108353
    https://en.wikipedia.org/wiki/William_Ewart_Gladstone
  • No kui Fake pole inimese nime viimase 3 kuu jooksul kuulnud, siis tema jaoks teda ei eksisteeri.
  • Siin osadel paistab ikka väga hea loogika olema, kui inimene nimetab end mingis kontekstis kord liberaaliks, siis ta ongi liberaal, ei loe et ta on konservatiivse partei juht ja on ennast miljon korda konservatiiviks nimetanud.
    Üks on selgemast selgem, kui lumehelbekesest liberaal nexus oleks elanud Thatcheri aegsel Inglismaal, siis oleks ta iga päev vihast kiununud ja sõimanud Thatcherit kõige jubedamaks konservatiiviks.
  • Suurbritannia Konservatiivne Partei (Toorid) ei ole oma poliitikas konservatiivne vaid liberaalne, eriti majanduspoliitikas. Margaret Thatcher oli ikka rohkem liberaal kui konservatiiv.
    Kui me kõike seda, mida nad esindavad, nimetame konservatiivseks, siis milliseks nimetada EKRE-t ?
  • decibel, aitäh lennuka fantaasia eest :) Ma olen juba väsinud seda kordamast aga sinu jaoks veelkord: paremliberaal (selle sõna klassikalises tähenduses, mitte teie väljamõeldud kommunism-marksism-liberalism segapudrus) tähtsustab isiklikku vastutust ja riigi piiratud sekkumist inimeste elu korraldamisel. Nende printsiipide järgi loen ennast paremliberaaliks. Neid printsiipe väärtustas ka Thatcher (küll teatud mugandustega) ja need ei seganud tal olemast konservatiiv teistes aspektides (kultuur, rahvuslus etc.). See et EKRE fännid on oma suva järgi liberalismile ja konservatiivsusele uued tähendused välja mõelnud ei tähenda et sajanditepikkune poliitilise filosoofia ajalugu on nüüd minema pühitud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon