Baltika (BLT1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Baltika (BLT1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • stefan
    ...
    Oleks asjakohane kui selleks oleks loodud omaette osa edaspidi raportides, nii et aktsionärid teavad mis tempoga Eesti rõivaste tootmine väheneb, ning kas kulud/tulud/säästmised ilmuvad nagu plaanis
    ....

    googeldades:
    “Sõltuvalt tootmisprotsessist jätkub osa tööd hilissügiseni ja osa aasta lõpuni,” ütles Milder.


  • Jättes kõrvale seadusandluse, mis reguleerib ülevõtmispakkumise ostuhinda, on oluline mõista hoopiski KJK Fund Sicav-SIF strateegilist nägemust. Juhul, kui rahuldutakse olemasoleva osalusega 89,69%, siis ilmselt pakutakse vähimat hinda, mida regulatsioon võimaldab. Kui KJK Fund Sicav-SIF’l on ikkagi huvi saada ettevõtte ainuomanikuks, siis ilmselt konsulteeritakse nt TOP10 aktsionäridega vastuvõetava hinnataseme temaatikal, s.t. makstakse motiveeriv preemia. Ülevõtmispakkumise koondmaksumuseks võiks kujuneda 1-1,5 mln eurot.
  • LHV kliendid saavad ülevõtupakkumises osaleda kliendikontorites ja internetipangas. Viimase kaudu tuleks edastada müügiorder limiithinnaga 0.10 EUR, kehtivusega tühistamiseni ja orderi eelvaatest eemaldada linnuke lahtrist "Edastan orderi automaatselt börsile". Ülevõtupakkumises osalemiseks saab korraldusi edastada kuni 02.10.2019 kella 14.00-ni.

    Vastava börsiteatega saab tutvuda siin ja eestikeelse prospektiga siin.
  • Parem õudne lõpp, kui lõputu õudus.
  • Huvitav palju aktsia uudise peale rallib? :-)
  • Cynic
    Huvitav palju aktsia uudise peale rallib? :-)


    Hetkel paistab rallit olevat 25% jagu.

    Edit: Juba 36.
  • Huvitav, et orderbooki ei tühistatud. Nüüd said kõik kalastajad, kes kuuude viisi mõttetuid ostuordereid kümneid protsente alla turu üleval hoiavad korraliku õppetunni.
  • Stefan 16. augustil:
    stefan
    Tänasest börsiteatest:

    "...Ülevõtja omandas Baltika Aktsiaid Baltika aktsiakapitali suurendamise ja aktsiate avaliku pakkumise raames hinnaga 0,10 eurot (kümme senti) aktsia kohta. Käesoleva teate kuupäevale eelneva kuue kuu jooksul ei ole Ülevõtja muid Baltika Aktsiaid omandanud."

    =>
    Ehk mulle tundub, et on tegemist sellise kohustusliku pakkumisega mis tehakse kui keegi on ületanud 40% (?) või 50% (?) piiri, ja on kohustatud pakkuma ka ülejäänud aktsionäridele sama hinda millega on selle piiri ületatud. Sel juhul peaks pakkumine olema vaid 0,10 EUR. (Samas poleks siis väikeaktsionäridel kohustus nõustuda selle hinnaga, aga kui 90% (või mis number ikka on) on ületatud, siis pakkumine, või uus pakkumine, muutuks ka väikeaktsionäridele kohustuslikuks.) ...
    disclaimer: Ma pole vastavad seadused läbi lugenud.


  • Anette
    Jättes kõrvale seadusandluse, mis reguleerib ülevõtmispakkumise ostuhinda, on oluline mõista hoopiski KJK Fund Sicav-SIF strateegilist nägemust. Juhul, kui rahuldutakse olemasoleva osalusega 89,69%, siis ilmselt pakutakse vähimat hinda, mida regulatsioon võimaldab. Kui KJK Fund Sicav-SIF’l on ikkagi huvi saada ettevõtte ainuomanikuks, siis ilmselt konsulteeritakse nt TOP10 aktsionäridega vastuvõetava hinnataseme temaatikal, s.t. makstakse motiveeriv preemia. Ülevõtmispakkumise koondmaksumuseks võiks kujuneda 1-1,5 mln eurot.


    Pakutakse vähimat hinda, mida regulatsioon võimaldab, mis viitab motivatsiooni puudumisele ainuomanikuks saamisele. Selge on see, et TOP10 aktsionärid peenraha eest osalusest ei loobu. Peamine fookus saab olema, kas juhtkond suudab pöörata ettevõtte kasumlikuks või mitte. Järgmised paar kvartalit peab sellele vastuse andma.
  • Rõhutaks ühe teema igaks juhuks üle, kohustusliku ülevõtmispakkumise teade Baltika aktsiate omandamiseks on VÕIMALUS, mitte KOHUSTUS müüa 0,10€/aktsia.
  • Kogu seda ketti lugedes ja suuromanike mahajäetud jälge näpuga ajades, tundub, et korratakse seda, mida antud fond ennegi teinud, korjavad kommirahaga ettevõtte väikeaksionäride käest ja rahvas kiidab takka.
    Vaatan mis ma vaatan seda Baltikat ja see pilt pole nii lootusetu, kui mis aastatega on suudetud luua, aga no edu, hea et sellest eemale hoidsin.
  • Anette
    Rõhutaks ühe teema igaks juhuks üle, kohustusliku ülevõtmispakkumise teade Baltika aktsiate omandamiseks on VÕIMALUS, mitte KOHUSTUS müüa 0,10€/aktsia.


    A kui nad 95% aktsiatest omandavad selle pakkumise k2igus, siis vist enam p22su pole ja tuleb sellise hinnaga oma aktsiad neile loovutada?
  • Pean vähetõenäoliseks, et nimetatud pakkumise käigus KJK Fund Sicav-SIF’l osalus suureneb üle 95%.
  • Nii Äriseadustiku §363-1 kui Väärtpaberitusru seaduse §182-1 alusel võib aktsiad õiglase hüvitise eest üle võtta, kui 9/10 ehk 90% aktsiatest on käes. Olympicu puhul teame, kuidas on võimalik "õiglast" hinda kalkuleerida. Pakun, et kes viimaseks jääb, see ei võida. 90% saavad nad moel või teisel igal juhul kätte, kui ülevõtmisega ei saa, siis turult. Täna aktsiaid turul müües saab siiski ca 50% preemiat võrreldes ülevõtmispakkumisega.
  • Kas keegi oskab kommenteerida miks pakutavat hinda madalaks peetakse? Mõni number?
  • Vast loodetakse 6k keskmine (ca 0,3eur) +preemia !
    Mis oleks ulme.
  • Kunagi ostsin BLT aktsiaid, kuid nende hind on nii langenud, et nende väärtus on marginaalne portfellis. Investeeringu väärtusest on 2% alles. Miks ma peaksin pakkumise vastu võtma?
  • Enamus väiksematest aktsionäridest ju 10c pealt emissioonis ei osalenud. Ju siis arvasid, et see on liiga kõrge hind. Ja preemiat makstakse kontrolli eest mis on tänaseks olemas. Üle 90% saab ka siis kui ainult Milderi allesjäänud tükk omandada ja selles osas võidi teha kokkulepe juba siis kui kopsakat rahalist preemiat maksti.
  • raivonigul
    Kunagi ostsin BLT aktsiaid, kuid nende hind on nii langenud, et nende väärtus on marginaalne portfellis. Investeeringu väärtusest on 2% alles. Miks ma peaksin pakkumise vastu võtma?


    See eristabki väikeinvestorit elukutselisest. Elukutseline võtab lossi sisse ja läheb edasi. Ega kahjumit ei pea teenima tagasi selle instrumendiga mis kahjumi tekitas. Eraisikule pealegi maksueffekt kui muid kasumeid peaks olema- sisuliselt maksab riik 20% kahjumist kinni. Väikeinvestor seevastu hoiab surmani ja siis pärijad, kellel emotsioonid puuduvad ja soetushinda ei tea, müüvad.
  • Cynic
    FA järgi ei tundugi 0,10€ aktsia eest pakkuimine midagi erakorralist. Siiski investor ei tee otsused vaid mineviku (FA) põhjal, vaid antud juhul on pigem ootus, et äkki seekord õnnestub ettevõtte strateegia elluviimine ja ettevõtte suudab hakata genereerima kasumit ja pos. rahavoogu.
  • Isegi kui ümberkorraldused õnnestuvad toovad need esialgu täiendavaid kulusid. Kardetavasti tähendab see veel ühte emissiooni ja osa kapitali maha kirjutamist vahetult enne seda.
  • Baltika nõukogu:

    Jaakko Sakari Mikael Salmelin
    Tiina Mõis
    Reet Saks
    Lauri Kustaa Äimä

    Mis hetkel hakkab avalikkus ka Baltika nõukogu hukka mõistma, lubades tegevjuhil kümmekond aastat segamatult firmat lammutada? Või on siin ainest suisa vandenõuteooriatele?
  • Cynic
    Kas keegi oskab kommenteerida miks pakutavat hinda madalaks peetakse? Mõni number?


    No mida sa 10 sendi eest saad? Ole normaalne...
  • TaivoS
    Cynic
    Kas keegi oskab kommenteerida miks pakutavat hinda madalaks peetakse? Mõni number?


    No mida sa 10 sendi eest saad? Ole normaalne...


    Kui sul on näiteks miljon aktsiat, siis saad osta ühe enam-vähem hea auto...
  • Lihtsalt huvi pärast: Miks te arvate , et Baltika aktsia rohkem peaks maksma?
    Lõputu miinus, raha väljavool, negatiivne omakapital.?
    Minu meelest on see 10 senti väga helde pakkumine.
    Selle ettevõtte pidamine on ikka väga kallis hobi.
  • Baltika mCap 10 sendi pealt on 5.4m EUR. 2018 revenue 44m EUR.
    Kui ta suudaks pärast ümberpööramist näidata ime kombel näiteks 1% puhaskasumi marginaali, siis P/E oleks 12.
    3% marginaali puhul P/E = 4
    5% marginaali puhul P/E = 2.5
    10% marginaali puhul P/E = 1.2
    Ei oma
  • Kui ta kvalifitseerub innovatiivseks start-upiks siis 10x käive puhul peaks hind olema nii 10 euri...
  • Nojah, võib -olla pärast seda , kui see SUURÄRIMEES milder rahadega minema jalutas, siis hakkab mingeid vahendeid järgi ka jääma.
    Kuigi kuskilt ei tundu, et tänastele equiti omanikele midagi anda plaanitakse.
    Aga äkki ma eksin ja Baltika hakkab suurt kasumit tootma ja muudkui suurendatakse sissemakset ja lävendit ja aktsia maksab 10 eurot. Ja dividend on 6 eurot ja siis maksab juba aktsia 27 eurot ja turuväärtus on 500 miljööni ja sky is the limit!
  • privador
    Kui ta kvalifitsuurub innovatiivseks start-upiks siis 10x käive puhul peaks hind olema nii 10 euri...


    Montoni tõukerattarent + BaltManEats ja miljard marketkäppi käes nagu niuhti. (Börs muidugi ei hinda ettevõtet objektiivselt, seda oleme juba ammu näinud, sestap delisting kõigepealt.)
  • Üks eraisikust suuraktsionär otsustas oma positsiooni vähendada juba eelmisel reedel (30.08) ootamata ära ametlikku teadet ülevõtmispakkumise kohta. Kas MM on kaotamas usku ettevõtte edusse või oli taas taskuraha vaja. :-)
  • 1-ga sai 2-ga müüb.
    Pole paha - protsent nigu maast leitud.
  • PeaLiK @ 3.02.2016 19:34
    Seniste arengute põhjal oletades võib võimalik stsenaarium välja näha selline:
    a) Baltika emiteerib jällegi ilge lasu vahetusvõlakirju, mille märkimise õigus antakse eksklusiivselt - oh imet - Lauri Kusta Äimäle.
    b) Äimä ostab enamuse neist võlakirjadest välja varem ettevõttele antud laenude eest ja reaalset cashi viskab sisse ainult nii palju, et muusika ei vaikiks.
    c) Vahetusvõlakirjad vahetatakse uute emiteeritavate aktsiate vastu ja seda vägagi krõbeda ülekursiga.

    Tehniliselt võib siin muidugi varieeruvusi olla (vahetusvõlakirjade asemel mingi suunatud uusemissiooni/optiooniprogrammi/eelisaktsiate kombinatsioon vms.), aga lõpptulemus saab olema sama: Äima saavutab ettevõttes enamusosaluse (või vähemalt täieliku kontrolli selle üle) ja tagatipuks on ettevõte talle nii ropult võlgu, et kui see mingil moel tulu pannakse teenima, läheb kogu kasum sajandi lõpuni Äima võlaintresside teenindamiseks. Ülejäänud investorid kiristavad hambaid ja vaatavad pealt, kuidas nad välja pestakse ja allesjäänugi Äimä kasuks koormatakse.

    Ühtlasi viskan õhku ennustuse, et niipea kui Äima on kontrolli saavutanud, saab Milder suure kaarega saabast ja mõni Äima oma mees võtab üle. Mooramaa mees on oma töö teinud, mooramaa mees võib minna

    No nüüd võib vast öelda, et laias laastus läks see 2016.a. veebruaris tehtud ennustus täkkesse.

    Kas on keegi näinud, et Äima sõidaks ringi põhjapõdrarakendiga, punane mantel seljas ja tooks väikeaktsionäridele kingitusi kuuse alla? Mina küll mitte. Business as usual.
  • TNT
    Lihtsalt huvi pärast: Miks te arvate , et Baltika aktsia rohkem peaks maksma?
    Lõputu miinus, raha väljavool, negatiivne omakapital.?
    Minu meelest on see 10 senti väga helde pakkumine.
    Selle ettevõtte pidamine on ikka väga kallis hobi.


    Kõigepealt oluline mainida - Ei oma ega pole kunagi omanud (ega kaalunud omamist)*

    Aga võiks siinkohal vastu küsida - kui ettevõtte käekäiguga kõige detailsemalt ja paremini kursis olev osapool on nõus selle raha eest ostma, siis mis paneb arvama, et see võiks vähem väärt olla/täpselt õiglane hind olla? Loogiline ju (eeldades, et Äima põhjapõdrarakendiga ringi ei sõida nagu siin varem öeldud), et nähakse ettevõttes väärtust mis seda potentsiaalselt väljakäidavat summat (ja eeldatavasti rohkemgi, arvestades mitu aastat siin kavalat skeemi punutud) väärt on...
  • rainis007, paar täpsustust:
    KJK viimase emissiooniga tegelikult raha sisse ei pannud, täpsemalt selle emissiooniga sisse pandud raha eest maksti talle laen tagasi. Praegune ostupakkumine on KJK-l kohustuslik ja pole üldse kindel, et ta nii väga tahab neid aktsiaid 10 sendi eest osta. Müüa ta ju paraku ka ei saa, sest mis võiks olla aktsia hind börsil, kui vähegi suurem kogus müüki paisataks?
    PS. see on lihtsalt üks versioon ja vabalt võib seal olla ka mingit varajatud väärtust, mis tänu Milderile pole saanud realiseeruda
  • Kuldar1
    rainis007, paar täpsustust:
    KJK viimase emissiooniga tegelikult raha sisse ei pannud, täpsemalt selle emissiooniga sisse pandud raha eest maksti talle laen tagasi. Praegune ostupakkumine on KJK-l kohustuslik ja pole üldse kindel, et ta nii väga tahab neid aktsiaid 10 sendi eest osta. Müüa ta ju paraku ka ei saa, sest mis võiks olla aktsia hind börsil, kui vähegi suurem kogus müüki paisataks?
    PS. see on lihtsalt üks versioon ja vabalt võib seal olla ka mingit varajatud väärtust, mis tänu Milderile pole saanud realiseeruda


    Jah, saan sellest pointist aru.
    Aga samas on KJK pidevalt oma osalust siiski suurendanud. Ja löö või maha - ei taha absoluutselt uskuda, et see lisamärkimine ja selle struktuur nüüd kusagilt KJK tahte vastaselt läbi suruti ja neile see 89% osalust juhuslikult ja sellistel tingimustel sülle langes.
  • rainis007
    Aga võiks siinkohal vastu küsida - kui ettevõtte käekäiguga kõige detailsemalt ja paremini kursis olev osapool on nõus selle raha eest ostma, siis mis paneb arvama, et see võiks vähem väärt olla/täpselt õiglane hind olla?

    Äimä seis on pisinatuke teistsugune, kui väikeaktsionäril. Lisaks omanikustaatusele on võlgade ülerullimise tulemusel ettevõte võlg talle kasvanud 7,058 milku peale (K-võlakirjad ja fiks intressiga laenud). Mõlemad on intressiga 6%.Äima jaoks polegi väga vaja, et ettevõte kunagi puhaskasumisse jõuaks. Talle piisaks ka sellest, kui ettevõte teenib ärikasumit, mis katab võlaintressid. Sel juhul teenib tema ettevõttelt pmst 6% "dividendi", aga väikeaktsionär närib ikka muru.
  • Pole ka Äima elu kerge. Tema fondi tootlus on nadi ja lisaks on ta üle 10% AUMist investeerinud täieliku s*ta sisse. Baltikale raha peale andmine on pigem hädavise, et ei peaks 10% AUMist maha kandma.

  • Pean üheks tõenäolisemaks stsenaariumiks, et BLT aktsia noteerimine börsil lõpetatakse ja KJK Fund Sicav-SIFist saab ettevõtte ainuomanik. Protseduuriliselt võtab see ilmselt mitmeid kuid aega, aga täna ei näe põhjust, miks KJK Fund Sicav-SIF peaks oma „õiglast“ pakkumishinda korrigeerima. R.I.P.
  • Spekuleerin veel, et ilmselt müüakse ettevõtte üsna varsti(paari aasta jooksul) peale ainuomanikuks saamist.
  • https://arileht.delfi.ee/news/uudised/otsesaade-vilja-kiisler-kusib-mae-leyrer-vastab-miks-vaikeinvestoril-eestis-alati-nahk-ule-korvade-tommatakse?id=87386003
    Kiisler vilja , tore.
    Ega kui hind on madal , ei pea müüma . Aktsiate puhul tasub ikka hoida , hoida lõpuni!
    Vahepeal saab juurde märkida., Baltika puhul kevadeti aga võib -olla tihedamalt.
    Ja on ka võimalus, et ei pea. See on vist küll väike arvestades laenukoormust aga eksisteerib!
    Gud Voldemar, Gud!
  • Jätkuvalt, kuidas on võimalik, et see krd Milder puhta nahaga minema ujub võttes veel 300 000 kiilo kaasa. Tal oli ju pangast võetud laen aktsiate ostuks, kuidas kurat ta sellest ära nihveradas ?
    Ongi võib-olla suur ärimees.
    Teab asju ja nuppe.
  • Tõenäoliselt on seda juba kuskil eespool küsitud, kuid ei jaksa kõike eelnevat läbi lugeda..
    Mis juhtub, kui aktsionär ei võta Baltika ülevõtmispakkumist vastu? Kas võetakse akstiad hiljem jõuga ära? Kas hiljem võõrandamise käigus või jõuga võtmise käigus võib juhtuda, et tuleb kopsakat teenustasu maksta?
  • Baltika aktsionäri puhul hoiab ta karistuseks lõpuni.
    Aga kui Milder vastu tuleb , siis on mõistlik minna teisele poole teed.
  • Milderi märgitud pakk on hakkanud hooga vähenema. Ehk..Ta on ikka päris hea trader, kui tema tehinguid vaadata. Miks? sest ta ei pannud lahkumishüvitisest märkimise alla sentigi ja peale märkimist on vajutanud ainult SELL nuppu. Mitte kordagi ei ole ostnud.
  • Miks Milder peaks hakkama oma võimsaid dividende kahjumiks pöörama?
  • Ülevõtupakkumises osalemiseks sai korraldusi edastada kuni 02.10.2019 kella 14.00-ni. Eilne sulgemishind oli 0,133 EUR. Varsti on oodata uudiseid!
  • ....otsustasid Pakkumise aktseptinud Baltika aktsionärid müüa Ülevõtjale Pakkumise raames kokku 20 509 Baltika aktsiat, mis moodustab ligikaudu 0,0379% kõigist Baltika aktsiatest.

    Koos Pakkumise tulemusel omandatavate Baltika aktsiatega saab pärast nimetatud aktsiate Ülevõtjale ülekandmist Ülevõtjale kuuluma kokku 48 526 500 Baltika aktsiat, mis moodustab ligikaudu 89,7318% kõigist Baltika aktsiatest.
    Teade.
  • /.../ 4. oktoobril 2019. a avalikustas Ülevõtja Nasdaq Tallinna börsil avalikustatud börsiteatega Pakkumise tulemused. Vastavalt nimetatud börsiteatele otsustasid Pakkumise aktseptinud Baltika aktsionärid müüa Ülevõtjale Pakkumise raames kokku 20 509 Baltika aktsiat, mis moodustab ligikaudu 0,0379% kõigist Baltika aktsiatest.

    Koos Pakkumise tulemusel omandatavate Baltika aktsiatega saab pärast nimetatud aktsiate Ülevõtjale ülekandmist Ülevõtjale kuuluma kokku 48 526 500 Baltika aktsiat, mis moodustab ligikaudu 89,7318% kõigist Baltika aktsiatest. /.../


    Meeletu huvi oli myya sellise hinnaga

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon