Donald Trump - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Donald Trump

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mina olen selles mõttes opexiga nõus, et tehnilistes detailides võib vigu olla. Eriti võigas paistab see pilt siis, kui on näha, et tegelikult oli Türgiga kokkulepe. Aga ei USA ega EL pole suutnud mingit lahendust välja pakkuda. EL annab muidugi Türgile järgi, ma olen veendunud selles. Fucked up story, aga ainult Trumpi süüdistada selles on naiivne.
  • [quote=Kristjan1]
    Trump väidab, et Obama administratsioon finantseeris PKK terroriste. Pealiskaudne Google otsing annab tulemuseks, et ta ei valeta. Rahusvahelised poliitika spetsialistid väidavad, et nii see on.
    quote]

    Terroriste? Nojah, võib muidugi väita, et kodumaa vabaduse eest võitlemine on terrorism. Vabadussõjas osalejad olid terroristid, metsavennad olid terroristid. Jüriöö ülestõus oli terrorism.
  • PKK on EL-i ja USA terroriorganisatsioonide nimekirjades. Vanaema võib väga vabalt nende marsistidest leninistidest romantikutega Türgi vastu võitlema minna, võtku oma lapsed ka kaasa, sest õigluse eest tasub surra.
  • Neid terroriorganisatsioonide nimekirju ei koostata asjata. Mitmesugused terrorismi vastased seadused on. Kui rahastad või toetad kuidagi seal nimekirjades olevaid organisatsioone, siis süüdistatakse sind terrorismis, sellele kaasaaitamises vms. PKK-l on äärmusvasakpoolsed juured ja sellepärast siis sümpatiseerivad artiklid ajakirjanduses, sest teate ju küll, mis meie meediamaastikul toimub. Tegemist on terroriorganisatsiooniga, mis esitleb end vabadusvõitlejatena. Ükski terroriorganisatsioon ei tapa iga päev ja kogu aeg tsiviilelanikke, et ka PKK teeb midagi nunnut vahepeal, aga nendes nimekirjades on ta põhjusega.
  • Saage üle, mingeid USA vägesid seal ei ole, mis ära tõmmati . 50-100 meest ei ole väed, mis elusa kilbina kurde katsid .

    Kuid need on samuti inimesed,neil on samuti perekonnad . Neid ei saanud lihtsalt juba kaotatud eesmärgi nimel türklastele rappida jätta .

    Eesmärk oli kukutada Assad, ikka mäletate seda ?

    Seda eesmärki saavutada nüüd pole võimalik .
  • stagna, antud konkreetsest piirkonnast küll, aga saan praegu nii aru, et USA sõdurite arv Süürias on ikkagi suurem. nojah, seal mitte midagi märkimisväärselt suurt ehk. Lisaks sellele on Süürias prantsuse ja briti sõdureid, ehk keegi paremini informeeritum parandab mind, kui eksin. Artikkel on selle aasta juulist:

    Britain, France Agree to Send Additional Troops to Syria

    The news comes a day after Germany rejected a similar U.S. request to send ground troops to Syria, where war has been ongoing since 2011. The German military currently provides reconnaissance jets, a refueling aircraft, and other noncombat military assistance to the fight against the Islamic State, according to German media.


    Et Saksamaa on keeldunud sinna sõdureid saatmast, kuigi USA on küsinud seda. Telekast on mõnusam sõda vaadata enda kodus!

  • Oi see inimene on ikka nii fcking idioot kui saab üldse olla.
    "Trump, who had condoned the Turkish operation last week and ordered U.S. troops to withdraw from positions on the Syrian side of the border, said Wednesday he didn’t support it and would back tough sanctions against Ankara.
    He said in a Twitter message Thursday that the U.S. has three choices: “Send in thousands of troops and win Militarily, hit Turkey very hard Financially and with Sanctions, or mediate a deal between Turkey and the Kurds!”

    Andis sultanile loa tappa oma ex-liitlasi ja nüüd paar päeva hiljem kahetseb ja ähvardab sultanit sanktsioonidega?
    Lennukitega ja maalt pommitatakse neid paari linna nüüd türgi poolt, kümned hukkunud, sh. mõned ka türgis, kurdid saatsid naised-lapsed minema = 60000 inimest liikvel.
    Mida ta vastu sai sultanilt alatu reetmise eest? Sai üldse midagi, suur diilijamees midagi diilis ikka, ei? debiil rsk

    Fox newsis. unnamed soldier, one of about 1000 American troops in Syria, told Fox News of Turkish atrocities on the front lines. “I am ashamed for the first time in my career. Turkey is not doing what it agreed to. It’s horrible. The Kurds met every single agreement [with the Turks]. There was no threat to the Turks — none — from this side of the border.” The soldier said that the Kurds had not left their positions guarding suspected members of Islamic State since the offensive began. “They prevented a prison break last night without us,” the source said. “They are not abandoning our side [yet].”
    Peale LHV foorumi paari fanboi polegi õigustajaid väga leida vist, isegi pompeo pilgutab silmi ja ütleb, et see pole see mis me arvasime et juhtub. Yeah, sure, mike.
    Muidu trumbisõber lindsay graham algatas seaduse mis laksab sankts. kogu türgi juhtkonnale, tea kas neid huvitab.
    Evangelistid, kes muidu trumpi pooldavad on segaduses. Franklin Graham, the evangelical pastor who read from the Bible at Trump’s inauguration and who has said that the “God factor” was behind his victory, wrote on Twitter: “The Kurds are the ones who have been leading the fight against Isis in Syria. Also pray for the Christians who the Kurds have been protecting. They could be annihilated.” He invited people to pray that Trump would reconsider. “Thousands of lives hang in the balance,” he added.
    Netanyahu: “Israel strongly condemns the Turkish invasion of the Kurdish areas in Syria and warns against the ethnic cleansing of the Kurds by Turkey and its proxies. Israel is prepared to extend humanitarian assistance to the gallant Kurdish people.”
    Marco Rubio: “At request of this administration the Kurds served as the primary ground fighters against Isis in Syria so US troops wouldn’t have to. Then cut deal with Erdogan allowing him to wipe them out. Damage to our reputation & national interest will be extraordinary.” - nii on, kui eesotsas moron kes ei tea lojaalsusest midagi.
  • See on meie liitlane. Kui Putin talle Peterburisse hotelli lubab on Eesti läinud.
  • Kuulge vabandust aga ilma igasuguste sümpaatiate ja antipaatiatega kõlab kangesti nagu topeltstandardid. Mitte õigustamiseks aga puhtalt reaktsioonide võrdlemiseks tõmbaks kaks paralleeli:

    -mõned head aastad tagasi said Süüria tsiviilid omaenda valitsuse käest gaasi, mis on rahvusvaheliselt kokkulepitud kui täiesti lubamatu ja õigustamatu tegevus. Siis oli veel US piirkonnas tõsiselt kohal ja selle asemel et täiesti mitte-liitlasest diktaatorile litakas korraldada ja asjale kiire lõpp teha, sõlmiti mingi huumor keemiarelvadest vabastamise diil ja kõik kiitsid korraldajad taevani.
    -tänane situatsioon - üks US liitlane (NATO) on karanud kallale teisele US liitlasele (praktikas, kaasusepõhiselt, ilma mingi juuridilise liitlassuhteta) ning kuigi kaalutakse sanktsioone või võimalikku militaarsekkumist selle asemel et tomahaagid Ankara poole teele panna, siis siiski on see käsitletav reetmisena? Kas Eesti kui NATO liitlane tunneks ennast paremini siis kui US lendaks pimedalt peale teisele NATO liitlasele reaktsiooniks mingile agressioonile mitteliitlasriigi suhtes või kaaluks seda vähemalt enne väga tõsiselt?

    Ma saan aru et sellised rünnakud ei teki lambist, ilmselt oli mingi luureinfo US-le saadaval ja võti peitub selles kas kulisside taga üritati sultanit kohitseda või anti kohe roheline tuli ja praegu toimub mainekujunduslik damage control. Niikaua kui see ei ole kindel, siis kogu DT reaktsioonile automaatselt vee peale tõmbamine on veidi ennatlik ehk?
  • Ja Türgi on kah meie suur liitlane. NATO riik tegeleb agressiooni ja etnilise puhastusega . Üllatus.üllatus ... pole justkui kuulda, et inimõigusi kaitsvad riigid tahaks Türgit selle eest NATO-st välja visata .

    Kogu sellest NATO äbarike pundist on USA ainus, kel on tegutsemisvõimet . Ja mõnikord ka tahet.Kuid mitte alati . Kui tahet enam pole, ongi kööga .

    nagu ma juba mitu korda olen väitnud, mingeid liitlasi pole tegelikult olemas .

    On ainult huvid, mille väljendajaks on riigijuhid . Antud juhul Trump USA-s,Erdogan Türgis, Putin Venemaal ja Assad Süürias . Teistel pole seal midagi kaasa rääkida . Teised võivad inimõigustest ja rahvaste enesemääramisest plärtsuda palju tahes ,kuid kui 3 miljonit immigranti Euroopa peale lahti lastakse ,siis on ka plärtsumisel lõpp . Tuleb olla vait ja sultani kohta suu pidada, et ta seda ei teeks .

    Oma särk on ihule lähemal .

    Nii on see alati olnud. Ma imestan miks nende lihtsate reaaliate kohalejõudmine kaasfoorumlastel nii kaua aega võtab .
  • noblesse
    See on meie liitlane. Kui Putin talle Peterburisse hotelli lubab on Eesti läinud.


    Või kui Bideni poeg juhtumisi Eestis äri peaks ajama.
  • NATO pole kellelegi kallale läinud, türgi üksi moosis oraanži ära mingi mesijutuga, trump andis loa türgile opiga alustada ja käskis paarsada usa sõdurit ära tõmmata ja mujale paigutada. Trump andis rohelise tule ja nüüd üritab kohitseda olukorda kui kahju mainele paistab ikka väga suureks minevat. Reetmine on siinkohal see, et trump lubas kurde, liitlasi kes usa eest ISiga võitlesid tapma hakata.
    Keemiarelva üle oli lärmi küll, ÜROni välja ja assadit karistati ikka ka: "The Khan Shaykhun chemical attack on 4 April 2017 drew international condemnation and resulted in U.S. military action against the Syrian government-controlled airbase at Shayrat. The Douma chemical attack on 7 April 2018 also drew a military response from the United States, United Kingdom and France."
  • stagna, see sinu loogika on pehmelt öeldes küüniline, niimoodi saaks õigustada ükskõik mida või kui sa ei õigusta, siis öelda, et saage ometi aru, nii see lihtsalt on kaasfoorumlased. Ei ole mõtet NATOs olla, sest Putin pakub USAle Vladivastoki Eesti vastu, saage aru kaasfoorumlased, selle diili võtab USA vastu, nii see lihtsalt on, mis te olete naiivikud või? jne Me sellises maailmas ju ei ela stagna. Kindlasti tehakse moraalselt küsitavaid diile poliitikas kõige kõrgemal tasemel, aga neid varjatakse siis. Nii ei ole nagu sa räägid, et selline ongi reaalsus, mis te olete idioodid, et sellest aru ei saa? Või siis hakkame teineteist kohe lõhki rebima, see lihtsalt on nii, kas olete naiivikud vä?
  • Vladivastokist pidi ju 20 aasta pärast kliima soojenemise korral saama uue kaubatee pealinn ja uus "singapore strait" pidi tekkima Beringi merre. Põhja meretee muutub reaalsueks.

    Ma väidan ,et selle kandi hind on kõrgem ja USA peab andma midagi rohekmat kui Eesti.
  • mykoloog
    noblesse
    See on meie liitlane. Kui Putin talle Peterburisse hotelli lubab on Eesti läinud.


    Või kui Bideni poeg juhtumisi Eestis äri peaks ajama.


    Pigem nii, et Bideni poeg megapalga eest EE juhtkonda, aktsiapakk ka "energiaspetsialistile", muidu sõidavad tankid Eestisse üle Venemaa piiri.
  • Sa ju saad ise ka aru, et tegu on nartsissliku idioodi taktikaga kõike tagasi põrgatada ja eskaleerida, mis paistab ausalt öeldes Eesti konteksti asetatuna kaunis haletsusväärsne.
  • Eesti ei ole midagi teinud, et Türgit tõkestada. Euroopa suurriigid ei ole midagi teinud . NATO ei ole midagi teinud . Need on faktid .Kes seda ei näe, see ongi pime, kurt ja loll veel pealekauba .

    Kui agressiooni ja etnilist puhastust ei tõkestata, siis ütleb see rohkem nende kohta,kes ei tõkesta kui agressori kohta

    ma ei ütle,et Eesti peaks NATOst välja astuma, ma ütlen, et NATO Euroopa riikide peale ei saa põrmugi loota ja ka USA toetus on kõikuv, sõltub nende hetkehuvidest rohkem kui naiivikud ette kujutavad.

    Täna nii, homme juba hoopis teisiti . Täna on NATO sõdurid,sealhulgas ka USA omad samalaadses inimkilbi rollis Baltikumis ja Eestis. Homme neid enam ei pruugi siin olla . Täna toob Trump Poolasse USA sõdureid juurde, paari aasta pärast võib ta ise või mõni sotsialistist president need sealt hoopis ära viia .

    miski pole kindel. Ja kui maailm neelas alla suurte alade okupeerimise Ukrainas ning Krimmi annekteerimise,siis neelab ta alla ka kurdide tagakiusamise ning vajadusel ka Eesti hävitamise .

    Ei maksa endale illusioone luua .
  • aga sa saad ise ka aru, et Biden just kõige kõrgema reputatsiooniga äri ei aja, kui räägid, et Biden Eestis äri ajab? Mis järgmiseks? Miks Chelsea Clinton ei saanud Ukraina gaasifirma juhtkonda? See on ju seksism?
  • Kristjan1
    aga sa saad ise ka aru, et Biden just kõige kõrgema reputatsiooniga äri ei aja, kui räägid, et Biden Eestis äri ajab? Mis järgmiseks? Miks Chelsea Clinton ei saanud Ukraina gaasifirma juhtkonda? See on ju seksism?


    OK
  • sultani plaanid: puhastada kurdi sõduritest 500 km pikk ja 30 km lai riba kurdistanist süüria poolel türgi piiri ääres, asustada sinna paar miljonit süüria araablast kes türgis sõja eest varjul, põmst oleks sel juhul seal palju rohkem araablasi kui kurde. Näeb välja nagu etniline puhastus.
    Syrian Kurdish goal of lasting autonomy will be crushed, and most of the 3.6 million Syrian Arab refugees who fled war for sanctuary in Turkey will be deposited there. The idea that 6,000 square miles of northern Syria could be denuded of their local Kurdish populations, with two million refugees bussed in, has drawn widespread horror and condemnation from around the globe. Syrian Kurds are warning of ethnic cleansing and demographic engineering of areas along the border. There are an estimated 1.8 million Kurds in Syria, about half of whom live within the proposed buffer zone. Areas under Kurdish control are believed to have about 1.5 million Arabs and tens of thousands of Christians. Flooding the proposed buffer zone with Syrian Arabs whose original homes are scattered all across Syria would represent a massive demographic change... Erdogan’s threats yesterday to unleash 3.6 million Syrian refugees on Europe show how far he is willing to go to weaponise the homeless survivors of Syria’s conflict.
  • Mind Trumpi isik eriti ei huvita. Olen opexiga nõus, et selle asja Süürias oleks saanud ehk korraldada kuidagi teisiti, kuigi ma ei tea, et kuidas. Kui vaatan neid asju, siis paistab mulle, et USA on teinud üleskutseid Euroopa riikidele, kuid suuresti tulemusteta. Trump on oma valimislubadustes ja ka hiljem väitnud, et ei taha USA-le maailmapolitseiniku rolli ning eriti on ta kritiseerinud USA sõdasid Lähis-Idas. Ega mina rahvusvaheline poliitika ekspert pole. Kas Trumpi kritiseerijad väidavad, et ta on maailmale karuteene teinud seoses Lähis-Idaga?

    Enamus poliitikuid on nartsissistid. Jah, Trumpi käitumismaneerid on ebatavalised, ka tema poliitika on väga ebatavaline USA kohta.
  • EL tõenöoliselt ei anna mingeid resolutsioone välja isegi. Ma isiklikult ei näe, et kuidas ta saaks seda teha. Esiteks, kui Türgi sõjaline sekkumine Süüriasse on kuidagi halvakspandav, siis kas USA ja Euroopa riikide sõjaline sekkumine seal pole? Nende riikide sõdurid on ju Süürias, mingit ÜRO resolutsiooni pole. Türgil on Süüriaga lepe 1998st aastast, mis sisuliselt lubab tal oma väed Süüriasse viia teatud tingimustel. Kas need tingimused on täidetud, jäägu rahvusvahelise õiguse spetsialistidele kaaluda nüüd. Ma tõesti ei näe EL-l mingit võimalust kobisemiseks, isegi Venemaa on appi kutsutud Assadi poolt ja saab väita, et pole seal omavoliliselt. Ma saan muidugi humanistidest aru ja sellest loogikast ka, et meie oleme nii head ja nemad nii halvad ning võiks mõned miljonid ära tappa, et meie headus seal kehtestada.
  • stagna
    Eesti ei ole midagi teinud, et Türgit tõkestada. Euroopa suurriigid ei ole midagi teinud . NATO ei ole midagi teinud . Need on faktid .Kes seda ei näe, see ongi pime, kurt ja loll veel pealekauba .
    .


    Türgit olekski väga keeruline tõkestada. Küll oleks aga Trump saanud Türgile mitte voli anda kurde rünnata. Paraku ta andis. Ja rääkida, et USA sõdurid olid ohus - jama, Türgi poleks ameeriklasi rünnanud.

    Kui mu mälu nüüd väga ei peta, siis USA keeraski suuresti Süürias selle jama kokku, asudes Assadi vastaseid toetama. Assad oleks muidu kiiresti korra majja löönud. USA keeras jama kokku, distantseerus, Euroopa sai hulga pagulasi ja võimalik, et saab veel.

    Keegi siin mõned nädalad tagasi väitis, et USA on meie julgeoleku garant. Meil on küll õigus/kohustus olla USA kõrval Afganistanis, Iraagis vm, aga kui siin jamaks läheb ütleb Trump, et eestlasi Normandias ju ei olnud.
  • Vanaema
    stagna
    Eesti ei ole midagi teinud, et Türgit tõkestada. Euroopa suurriigid ei ole midagi teinud . NATO ei ole midagi teinud . Need on faktid .Kes seda ei näe, see ongi pime, kurt ja loll veel pealekauba .
    .


    Türgit olekski väga keeruline tõkestada. Küll oleks aga Trump saanud Türgile mitte voli anda kurde rünnata. Paraku ta andis. Ja rääkida, et USA sõdurid olid ohus - jama, Türgi poleks ameeriklasi rünnanud.

    Kui mu mälu nüüd väga ei peta, siis USA keeraski suuresti Süürias selle jama kokku, asudes Assadi vastaseid toetama. Assad oleks muidu kiiresti korra majja löönud. USA keeras jama kokku, distantseerus, Euroopa sai hulga pagulasi ja võimalik, et saab veel.

    Keegi siin mõned nädalad tagasi väitis, et USA on meie julgeoleku garant. Meil on küll õigus/kohustus olla USA kõrval Afganistanis, Iraagis vm, aga kui siin jamaks läheb ütleb Trump, et eestlasi Normandias ju ei olnud.


    Vaevalt, et Trump sellist jama ajab Vanaema, sest enamusi NATO tänastest liikmestest Normandias polnud. Muus osas olen sinu kommentaariga nõus. Aga veel, eespool rääkisid genotsiidist ja sellest, et türklastel olevat selles kogemus. Kurdide osa tolles genotsiidis polnud väike. Tänase ajalookäsitluse järgi neid ei süüdistata otseselt, sest väidetakse, et kurdi natsionalistid seda genotsiidi ei põhjustanud ja need olid rahaahned jne isikud, kes osalesid tolles genotsiidis. Olgu kuidas on, aga nad osalesid ja massiliselt osalesid. Üks minu sugulane pääses tollest genotsiidist ja põgenes lapsena Pariisi, elas üle 100 aasta vanaks ja kirjutas raamatu tollest ka. Ei ole kõige kuulsam raamat tollest sündmusest ja eesti keelde tõlgitud pole. Ma olen temaga palju rääkinud sel teemal, et ainu saada, mis toimus.
  • Kristjan1
    .. Aga veel, eespool rääkisid genotsiidist ja sellest, et türklastel olevat selles kogemus. Kurdide osa tolles genotsiidis polnud väike. Tänase ajalookäsitluse järgi neid ei süüdistata otseselt, sest väidetakse, et kurdi natsionalistid seda genotsiidi ei põhjustanud ja need olid rahaahned jne isikud, kes osalesid tolles genotsiidis. Olgu kuidas on, aga nad osalesid ja massiliselt osalesid. Üks minu sugulane pääses tollest genotsiidist ja põgenes lapsena Pariisi, elas üle 100 aasta vanaks ja kirjutas raamatu tollest ka. Ei ole kõige kuulsam raamat tollest sündmusest ja eesti keelde tõlgitud pole. Ma olen temaga palju rääkinud sel teemal, et ainu saada, mis toimus.

    II Ilmasõja ajal tapsid Leedus juude leedulased ja Eestis eesti kaitseliitlased (kasvõi Pärnu "puhastamine" juutidest). Sakslased teatasid kodumaa meedias, et vabastatud alade rahva viha juutide vastu on suur, juute likvideeritakse omakohu korras ning vahel sakslased ei jõua õigel ajal kohale võtmaks olukord oma kontrolli alla.
    Türgi territooriumil olid suured põhiliselt kurdidega asustatud alad ning ehk kurdid pole meist väga palju kõrgema moraaliga? Kui türklased ütlesid, et armeenlased on jälk, pahatahtlik, võõrast usku rahvas, kui lähikonnas paiknevad isendid maha tapate, võite nende vara endale võtta..

  • Kristjan1
    Vanaema
    aga kui siin jamaks läheb ütleb Trump, et eestlasi Normandias ju ei olnud.


    Vaevalt, et Trump sellist jama ajab

    https://www.youtube.com/watch?v=YBZyNopyNZE&feature=youtu.be&t=79

    Ta väitis, et liitlassuhted on kerged tekkima ja ka kerged kaduma. Nüüd ta otsusteas, et kurdid enam pole USA liitlased.

    Järgmine kord otsustab, et Eesti enam pole, aga Venemaa näiteks on. Nii lihtne see talle ongi.
  • Kristjan ja Stagna, vastusena küsimusele, et miks ameeriklased peaks saatma oma poegi kurdide eest surema. Kui sa tahad olla maailma suurvõim ja kehtestada endale soodsaid väärtushinnanguid, siis paratamatult pead sa poegi surema saatma. Mõiste nimi on power projection. Kui jõu projitseerimisest loobuda, siis loobud ka suurvõimu staatusest ning selle võtavad üle need riigid, kes on valmis oma poegi surema saatma. Et ameeriklased saadavad sõdureid Raqqa või Narva alla on siiski nende enda huvides (sh kaubanduslikes ja tööstuslikes), mitte ainult kohalike. Jätad pojad koju, kahaned võimuna globaalsel areenil.
  • Mind ajab oksele kui keegi jälle mingeist "väärtustest" rääkima hakkab .Poliitikas pole mingeid väärtusi, on vaid huvid ja omakasu .

    Trump ei taha, et USA oleks maailmapolitseinik ning planeeti valitsev impeerium nagu USA juba üle poole sajandi on püüdnud olla . Seda rääkis ta ka valimiskampaanias,et USA ei pea pidama üle kogu maailma sõdu, algatama miljonite inimohvritega riigipöördeid nagu Iraagis või Liibüas, kaitsma oma maksumaksja rahadega pururikast Euroopat,naftariike või Jaapanit. Ameerika valija oli sellega nõus ja osalt seepärast ta valitigi . Kui ta nüüd soovib teha nagu lubas ja USA sõdurid lootusetutest sõdadest koju tuua, siis on see järsku jäle kuritegu " väärtuste " vastu .

    Mind huvitab kui Putin hakkaks äkki ajama samasugust poliitikat, ( ta küll ei hakka,kuid mis siis kui saaks ajurabanduse vms religioosse valgustuse ja hakkaks ?) tooks Vene väed ära Donbassist,Krimmist, Dnestri äärest ja Süüriast, põhimõtteliselt ütleks, et meie sõdurid ei pea seal surema,et Kremlile meelepärast võimu kehtestada, vaadaku Ukraina, Moldova ja Assad ise kuidas seal hakkama saavad, kas siis oleks sama suhtumine,et vaat kus lurjus ja argpüks, jättis Russki miri ja liitlased hätta ?

    Jah, paljudel hardcore Vene šovinistidel / imperialistidel ehk olekski. Kuid väga palju rohkem inimesi maailmas lihtsalt tervitaks seda imelist muutust .( mida, nagu öeldud, tegelikult ei juhtu )
  • Väärtused ongi huvi ja omakasu. Šiiitlikud väärtused on Iraani huvi ja omakasu. Ekspansiivset tehnokraatliku totalitarismi toetavad väärtused on Hiina huvi ja omakasu. Samamoodi ei ole läänelikud väärtused mingi ideetasandi asi, mis on lahus lääne reaalsetest majanduslikest huvidest vaid USA roll maailmapolitseinikuna on käinud käsikäes nende majandusliku ja kultuurilise domineerimisega. Kui sealne juhtkond otsustab, et pole vaja enam maailmapolitseinik olla ja rikkaid riike kaitsta, siis kaasneb sellega ka majanduslik ja kultuuriline kokkutõmbumine. Tühja kohta kauaks ei jää ning järgmised maailmapolitseinikud hakkavad rääkima tõenäoliselt mandariini keeles. Millega muidugi kaasneb veelgi intensiivsem kaubandus maailmapolitseinikega ning nende majanduslik ja kultuuriline tõus.
  • Usa väed on rohem kui 150 riigis ja vene väed 15 riigis.
    Need numbrid peegeldavad ka majandust.
    Konfliktid on majanduse mootor ja mõju on suurem venemaal,
    ekspordi artikleid palju just ei ole. Iga konflikt kus osaletakse on ka relvade reklaam.
    Süüria näiteks. https://www.aljazeera.com/news/2016/04/syria-war-showroom-russian-arms-sales-160406135130398.html

  • Lugu sellest kuidas sultan moosis trumpi tegema midagi, et mingi kulladiiler USAs DOJ (just. min.) süüdistusest vabaks saaks. Too süüdimatult vist lubas aidata.
    Oraanž pöördus Rex Tillersoni poole, kes oli kuuldust häiritud ja vastas, et nii ei käi asjad, et mingi välisriigi palvel õigusprotsess peatatakse. Rääkis sellest John Kerryle kes ütles põmst 'ära tee midagi rohkem selle asjaga'.

    "Tillerson refused, arguing it would constitute interference in an ongoing investigation of the trader, Reza Zarrab, according to the people. They said other participants in the Oval Office were shocked by the request. Tillerson immediately repeated his objections to then-Chief of Staff John Kelly in a hallway conversation just outside the Oval Office, emphasizing that the request would be illegal."
  • Krystal, Saagar, Michael Doran debate Trump's decision in Syria

    Suht hästi seletab asja ära neile, kes tahavad aru saada. Selle jama juured on Obama administratsiooni otsuse taga toetada PKK-d.
  • noblesse
    Usa väed on rohem kui 150 riigis ja vene väed 15 riigis.


    Palun esita selle rohkem kui 150 riigi nimekiri või tunnista, et see arv on rängalt üle pakutud. USA osariigid ei lähe arvesse.

  • stagna
    Mind ajab oksele kui keegi jälle mingeist "väärtustest" rääkima hakkab .Poliitikas pole mingeid väärtusi, on vaid huvid ja omakasu .


    Poliitikas on väärtustel oma koht olnud küll, jah, eks aeg-ajalt tekib konflikt egoistlike huvidega. Väärtuste näiteks on kasvõi see, et Saksa peatas relvade müügi Türgile, kuigi kasulik oleks ju müüa.

    Paraku üks laamendav ja ilmselt vaimselt mitte päris terve tegelane (normaalne inimene ei saa kurde süüdistada selles, et miks nad Normandia dessandis ei osalenud) hävitab väärtustel põhinevaid suhteid ja see on Eestile (ja mitte ainult Eestile) väga ohtlik.
  • Läheb küll Trumpi teemast välja, kuid haakub eelnevaga.

    Eestis on praegu seis, kus koalitsioonis on väärtuslagedad parteid, valmis kõigeks, et vaid võimul püsida.

    Opositsioonis on parteidel mingid põhimõtted, kasvõi RE põhimõte, et EKREga valitsust ei tee, sotsidel omad, Eesti 200l omad (pole oluline selles käsitluses, et pole RKs). Need põhimõtted on erinevad, mõned mulle meeldivad, mõned vähem, mõned üldse mitte.

    Aga ma pean lugu teatud väärtusi hindavatest inimestest või parteidest, igal juhul on see parem kui täielik põhimõttelagedus (Ratase teine valitsus).
  • Kogu see kurdide reetmise narratiiv on lihtsameelne.
    Trump did not betray the Kurds

    During his tenure as Trump’s national security adviser, John Bolton hoped to revise the US mandate to enable US forces to be used against Iran in Syria. Bolton’s plan was strategically sound. Trump rejected it largely because it was a recipe for widening US involvement in Syria far beyond what the American public – and Trump himself – were willing to countenance.
    In other words, the claim that the US has major influence in Syria is wrong. It does not have such influence and is unwilling to pay the price of developing such influence.




    Under President Recep Tayyip Erdoğan, Turkey has stood against the US and its interests far more often than it has stood with it. Across a spectrum of issues, from Israel to human rights, Hamas and ISIS to Turkish aggression against Cyprus, Greece, and Israel in the Eastern Mediterranean, to upholding US economic sanctions against Iran and beyond, for nearly 20 years, Erdoğan’s Turkey has distinguished itself as a strategic threat to America’s core interests and policies and those of its closest allies in the Middle East.
    Despite the compelling, ever-growing body of evidence that the time has come to reassess US-Turkish ties, the Pentagon refuses to engage the issue. The Pentagon has rejected the suggestion that the US remove its nuclear weapons from Incirlik airbase in Turkey or diminish Incirlik’s centrality to US air operations in Central Asia and the Middle East. The same is true of US dependence on Turkish naval bases.
    Given the Pentagon’s position, there is no chance that the US would consider entering an armed conflict with Turkey on behalf of the Kurds.
  • USA-l on piisavalt mõju süürias, et vältida sultani sõjakäiku oma liitlaste vastu aga trump otsustas mingil arusaamatul põhjusel talle punase vaiba lahti rullida kurdide tapmiseks. Reetmine põmst.
  • Kristjan1
    Kogu see kurdide reetmise narratiiv on lihtsameelne.

    Given the Pentagon’s position, there is no chance that the US would consider entering an armed conflict with Turkey on behalf of the Kurds.
    [/quote]

    Eks siin on eriarvamusi. Huvitav kas Türgi oleks läinud relvastatud konfliktile USA-ga, väga kahtlen. Ja eks ajaloost võiks ju püüda õppida, millega lõpeb see, kui agressiivsetel diktaatoritel lubada ilma igasuguse õigustuseta (mingeid väljamõeldud õigustusi nad muidugi leiavad) rünnata oma naaberriike. Türgil pole midagi asja ei Iraaki ega Süüriasse tapma rahvast, keda ta Türgis tapab.

    Aga sõnum maailmale on, et oma liitlastest, kes USA huvide eest verd on valanud Trump ei hooli absoluutselt ja kui ta tagasi peaks valitama, on Putinil nt Baltikumis vabad käed.
  • Eelmise postituse jätkuks: see ei loe, et Eesti laevad Eesti lipu all Normandia dessandis osalesid, sest USA iseseisvussõjas 1775–1783 ei osutanud Eesti neile mingisugust abi.

    Näib, et USA nii tsiviilisikute kui sõjaväelaste hulgas on päris palju neid, kel on häbi.
  • Aga USA-l ega teistel riikidel pole sinna samuti mingit asja . ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioon oleks ainus seaduslik alus, kuid seda ei ole .

    ja Venemaa veto tõttu seda ei tulegi .

    USA-l olnuks lihtne Süüria sõda lõpetada kiiresti juba enne kui ISIS seal väga kõvasti jõudu kogus ja Assad Vene väed endale appi lubas . Massilised lennuväerünnakud, merevägi ründab merelt ja kehtestavad ka blokaadi, Damaskus ja tähtsad sõjalised tugipunktid pekstakse sodiks ja siis mingi 100 000 saapapaari maaväge sisse viia .

    Kuid Obama poleeris ovaalkabinetis oma avansiks saadud Nobeli rahuauhinna medalit ja ei suutnud otsustada . Ohvreid oleks väga palju olnud, sealhulgas mitu tuhat Ameerika sõdurit. Liitlased Euroopas poleks sellega enam kaasa läinud v.a. Eesti-sugused kääbused ,kes alandlikult iga vihje peale suurvõimult "panustada nende operatsiooni" oma sõdurid surema saadab ..Ja muidugi raha, palju see Iraagi sõda maksma läks, oma triljoni koos purustuste hilisema taastamisega ? Süüria oleks läinud rohkem ,sest oli tugevam vastane .

    Obama ei võtnud seda vastutust ja Trump oskab veelgi paremini raha lugeda. Selle asemel tilgutati raha tasahaaval mässajate rühmitustele ja loodeti sõda võõraste kätega soovitud tulemuseni viia . Ei õnnestunud .

    ja nüüd ongi aeg kasiinost välja kõndida ,sest seekord hasartmäng ei toonud võitu .
  • Eks siin on eriarvamusi. Huvitav kas Türgi oleks läinud relvastatud konfliktile USA-ga, väga kahtlen. Ja eks ajaloost võiks ju püüda õppida, millega lõpeb see, kui agressiivsetel diktaatoritel lubada ilma igasuguse õigustuseta (mingeid väljamõeldud õigustusi nad muidugi leiavad) rünnata oma naaberriike. Türgil pole midagi asja ei Iraaki ega Süüriasse tapma rahvast, keda ta Türgis tapab.


    Ma saan nii aru, et USA sõdurid juba sattusid Türgi kahuritule alla, see oli mittetahtlik ja keegi neist ei hukkunud küll. USA sõdurid on piirkonnas Türgi ja Süüria suhtes neutraalsetena. Esiteks ISIS ja kindlasti nafta. Sellest sajanditepikkusest konfliktist, mis kurdidel Türgiga on, nad osa võtta ei taha. Kas peaks? Võib olla tõesti peaks.

    Aga siis on igasuguseid teisi koledaid konflikte, millest USA ja teised lääneriigid on mööda vaadanud. Rwanda genotsiid jne.
  • Vanaema
    noblesse
    Usa väed on rohem kui 150 riigis ja vene väed 15 riigis.


    Palun esita selle rohkem kui 150 riigi nimekiri või tunnista, et see arv on rängalt üle pakutud. USA osariigid ei lähe arvesse.



    https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_military_deployments
  • "Outside of active combat, US personnel are typically deployed as part of several peacekeeping missions, military attachés, or are part of embassy and consulate security."
    Kui on atašee või turva saatkonnas on kohe "väed riigis"? Sealsamas on baasidest list, vbl see pigem? link
  • WSJ kribab, et mingi USA-Hiina osaline kaubandusdiil saab vist tehtud aga tundub, et usa ei saanud pigem neid asju mida tahtis, trump kaagutab muud jälle twitteris muidugi, olla greatest and biggest diil ever jne.

    "China is emerging with wins in this week’s trade talks, with the U.S. shelving new tariffs against Beijing while leaving many demands to be worked out later in return for an assurance of increased agriculture purchases. A bigger trade deal will come over time in three stages, according to Mr. Trump, with more divisive issues to be addressed later. These include Chinese practices that the U.S. alleges but Beijing denies, such as forced transfers of U.S. technology to its economic rival. Trump said that matter would largely be addressed in the second round of talks, while analysts think other issues like China’s subsidies to state-owned firms would fall on the later side too.
    For now the truce opens an opportunity for Beijing to kick down the road concessions that it doesn’t want to make. Whether those hard issues ever get resolved is a question. The Chinese leadership feels that time is on its side..."
  • Viiakse kõik sõdurid minema Süüriast ja paistab, et Türgit sanktsioneeritakse ning kurdid teevad leppe Assadiga.
    U.S. preparing to withdraw all remaining troops from northern Syria -Defense Secretary
  • noblesse
    Vanaema
    noblesse
    Usa väed on rohem kui 150 riigis ja vene väed 15 riigis.


    Palun esita selle rohkem kui 150 riigi nimekiri või tunnista, et see arv on rängalt üle pakutud. USA osariigid ei lähe arvesse.



    https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_military_deployments


    Sain 32 (Kui USAd ja Alaskat mitte arvestada, tegelikult peaks Puerto Rico ka välja arvama) - kusjuures osa neist pole riigid, nt Guam ja Gröönimaa. Ülejäänud peituvad "others" all, kus on näpuotsaga midagi (nõunikud, atašeed).
  • Trump, kes justkui ei tahtnud, et USA osaleks Lähis-Ida konfliktides saatis sõdureid Saudi-Araabiasse juurde.
    https://www.politico.com/news/2019/10/11/pentagon-troops-saudi-arabia-044502
  • Türgi korrespondent Ragıp Soylu: I cannot stress enough that NO ONE in Ankara expected that YPG/SDF would just collapse in FOUR DAYS. FOR REAL.
    They expected bloody urban warfare that could go on and on for days, if not weeks.

    Ilmselt on asi ikkagi selles, et püütakse mõttetuid inimohvreid ja sõda vältida Türgi armee vastu ja loodetakse, et Assadi vägedele. Sisuliselt anti alla nii kiiresti, kui Türgi armee liikus.
  • nexus
    Trump, kes justkui ei tahtnud, et USA osaleks Lähis-Ida konfliktides saatis sõdureid Saudi-Araabiasse juurde.
    https://www.politico.com/news/2019/10/11/pentagon-troops-saudi-arabia-044502


    Saudi Araabia on sõjalistelt kulutustelt kolmas riik maailmas (eespool Venemaad). Peaks nagu ise toime tulema.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon