Tambiks veidi EKRE-t - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi EKRE-t

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tõstke käsi, kes on valmis Järviku skandaali ajateljele asetama ja kirjeldama samme, mis viisid kriisini.

    Mul on selline hägus versioon tekkinud, olles lugenud 20 minutit mingeid sodi-podi artikleid:
    1. PRIA tahtis pettureid kohtusse anda, et toetus tagasi nõuda.
    2. Petturid, keda kohtusse anda taheti, olid Järviku nõuniku kliendid.
    3. Nõunik tegi trikke, et PRIA kohtutee tuksi keerata ja oma kliendid päästa.
    4. Nõunik kasutas trikkide tegemisel Järviku abi, kes hakkaski PRIA-le närvidele käima.
    5. PRIA hammustas läbi, et kogu jama saab alguse nõunikust ja pani kiunuma.
    6. Kõik, kellel vähegi võimalik, panid kiunuma.

    Ja kusagil enne seda oli vist veel midagi seoses listeeriaga, aga see on täiesti eraldiseisev probleem.

    Igatahes, väga halvasti turundatud skandaal. Tavakodanik ei saa halligi aru.
  • Mina saan küll aru. Kui valetavast ministrist oleme lahti saanud, tuleks ka tuvastada, kas tema seisukoht on õige. Kui tuleb välja, et PRIA ongi ilma õigusliku aluseta riiki esindanud, tuleks koheselt lahti lasta:
    PRIA juht
    MEM kantsler
    MEM õigusosakonna juht

    Kui Järvik eksis ja Arumäe hämas oma kliendi huvides, siis on kõik Kosher. Kui aga Arumäel on õigus (mis siis, et "valedel motiividel"), siis lisaks valetavale ministrile peavad KINDLASTI lahkuma ka eelmainitud isikud.
  • DELFI: Minister Mart Järvik valetas lennujaamas antud lühikese intervjuu jooksul kaks korda

    See on ammu selge, et Järvik ei saa absoluutselt aru kuidas bürokraatia ja juriidika avaliku võimu teostamisel käib. Kas me peaks andma inimesel libastumised ja käpardlikkuse andeks, sest "valitsuses ikkagi olla esimest korda!"???

    Ma ei ole selles nii kindel, sest olgu meenutatud, et tegemist on pika-ajalise vallavanemaga. Ühe valla juhtimine on loomulikult oluliselt väiksema ja piiratuma mõjuga kui ministri institutsioon seda on, kuid see pakub siiski nii palju võimalusi poliitilise protsessi toimimisest aru saamiseks, et ausaltöeldes mingit armuaega anda pole mõtet. Tegemist pole ju ometi mingi eluaegse eraettevõtjaga kes süütu ja naiivsena ministritoolile saanuna avalikus sektori toimimisest aru ei saa.

    Vaadates siiski eelpool lingitud Delfi videot tekib mul sügav kahtlus kas Järvik üleüldse on adekvaatne!
    Väide 1: allkirja andis ministri kantsler - polnud üldse mingit kantsleri allkirja dokumendi läheduseski.
    Väide 2: Järvik andis küll PRIA-le volituse, kuid ainult "uuele" asjale, sest tema ei soovinud tagantjärgi anda volitusi "vanadele" asjadel - ups, volitus oli ikkagi "vanale" asjale antud.
    Vaadates seda kaamera ees seletamist ja puterdamist, mul tekib kuri kahtlus et Järvik tõesti ei valetanud. Nimelt mul tekib kahtlus, et ta pole 100% adekvaatne.
    On lihtsalt hämmastav ja arusaamatu kuidas kahe niivõrd ilmselge asjaoluga on võimalik eksida. ?!?!?!?

    Järvik saatis ühe vea kohta ka vabanduse:
    Laupäeva hommikul võttis maaeluminister Mart Järvik Delfiga ühendust ja vabandas keelevääratuste pärast.
    "Mul sattus tõesti keelvääratus sisse kui ütlesin, et kantsler allkirjastas. Tegelikult mina allkirjastasin ja kantsler koostas Arumäe lepingu koos Arumäega. Vabandan, et selline keelevääratus suure surve all juhtus, olin reisi tõttu peaaegu ööpäeva jutti üleval ja küsimusi sadas korraga lihtsalt väga palju," teatas minister.


    No ma ei ole kindel, et ministripositsioonil olev inimene saab lubada omale unise peaga puterdamist, sest kaalul on kogu riigi ja rahva heaolu.
    Kui ei suuda vastata ka siis kui saabutakse välisreisilt, siis minumeelest peaks inimene lihtsalt tagasi astuma.
    Ministri positsioonil peavad olema terved, adekvaatsed ja selged inimesed, aga mitte puterdajad ja unise peaga vigu tegevad inimesed.
  • Järvik lihtsalt valetab ja loodab naiivselt, et ehk seekord läheb läbi.
  • kuss see probleem on? poliitikute põhitegevus ongi ju kalanäoga valetamine. helmegi valetas väites et poliitikutele valetamist andeks ei anta - oi kuidas antakse,
  • Õiglane oleks ikka võtta järjekorras - valitsuses on veel kaks ministrit, kelle eesnimed algavad tähtedega MART ja kes valetamisega on silma paistnud. Kui need on minema löödud võib edasi arutada. Järvik on nagu jätnud suhteliselt mõistliku mehe mulje.
  • Kas saan praegu õigesti aru, et Järvik on maru pahane, et hetk tagasi lekkisid kirjad, mis teda mitte kuidagi ei kompromiteeri?

    Tõesti see ajab närvi! Järvik on teinud tohutuid pingutusi, et hoida end esiplaanil kui skandaali maaletoojat ja peamist staari. Ja siis tuleb lambist mingi kantsler, lekitab täiesti mitte-kompromiteerivaid kirju ja ronib kah skandaali aupaistesse. Nii ei sobi.

    Ainus, mis praegu Järviku tagasi esiplaanile aitaks, oleks see, kui ta taastaks Facebookis oma turuletuleku peamise müügihiti. - Taastada tuleks kunstiteos, millel ilutses suurelt presidendi pilt ning all oli tekst "EMMEDE AEG ON LÄBI!" Loodame, et Järvik paneb selle pildi uuesti üles hiljemalt esmaspäeva hommikul enne Jürkaga kohtumist.
  • Vanaema
    Õiglane oleks ikka võtta järjekorras - valitsuses on veel kaks ministrit, kelle eesnimed algavad tähtedega MART ja kes valetamisega on silma paistnud. Kui need on minema löödud võib edasi arutada. Järvik on nagu jätnud suhteliselt mõistliku mehe mulje.


    Selle kohta ütles Hõbemägi Keskpäevatunnis hästi, et EKRE põhieesmärk on Helmede võimu juures hoidmine, muud, kaasa arvatud ministrid, on vaid etturid selle eesmärgi täitmiseks.
  • Käib lihtsalt Kaja lubatud võitlus viimse veretilgani. Siin pole tilkadest enam juttugi, soov on, et verd voolaks ojadena .

    Selleks on kõik võtted head, nüüd siis üritatakse mitte rünnata ainult EKRE ministrit vaid ka Isamaa oma, et koalitsiooni lõhkuda . Isamaa on pinnuks silmas ka rott-oravate ajal väljahautud äpardunud apteegireformi asjus ja muidugi eriline raev on suunatud pensionireformi pihta, mis pangad ähvardab jätta ilma magusatest pensionäride miljarditest. Rahandust ja pangandust on Ref aga alati pidanud oma eriliseks huvi objektiks ning ka mõju allikaks . EP on refi kants olnud alati .Keegi teine ei tohi panganduse rammusasse söögikünasse oma kärssa pista .

    Kogu see lugu näitab ilmekalt kui mädaks muutub riik kui seda valitseb üks poliitiline jõud järgemööda 17 aastat . Ta mehitab kõik võtmepositsioonid selle aja jooksul "oma jopedega" ja isegi kui poliitikuid on võimalik valimiste abil otsestelt võimupositsioonidelt kõrvaldada, siis seda süvariigi ametnikkonda pole võimalik kergesti lahti lasta ja nad saboteerivad uut poliitilist juhtkonda nii kuis suudavad . Nagu ustavad parteisõdurid vaenlase tagalas ikka .

    Muide, Lemetti sai kantsleriks refi valitsuse ajal ja tema ülemus oli Urmas Kruuse . Sekeldab nüüd nagu Stirlitz Berliini võimukoridorides ja paneb pahadele natsidele Müllerile ja Schellenbergile pomme alla .
  • stagna, palju sellise kommentaari eest ka raha arvele tiksub?
  • Lugesin need lekkinud kirjad läbi. Vau! Arumäe avastas Ameerika ju seal. Arvas, et PRIA on aastaid ebaseaduslikult kohtus käinud ja praegu saaks palju menetlusi tagasi pöörata selle uue mastaapse avastuse valguses.

    Kohe näha, et tipptasemel advokaat. Hiljem muidugi selgus, et oleks pidanud esimese kursuse loengutes rohkem kohal viibima, sest siis oleks olemas ka teadmine, kuidas seadused üles on ehitatud.
  • nujaah, mx, minu provokatsiooni tasu sõltub dislikide arvust . 1 dislike = 1 pooleliitrine säästu kange .

    Abiks ikka raskel ajal .
  • https://www.err.ee/1001136/ekre-uus-minister-kaimar-karu-norgemaid-tuleb-kaitsta

    Vahepeal midagi positiivset ka. Tuleb tunnustada uue IT-ministri (kes ei ole poliitika ja avalikus suhtluse kogemusega) võimet anda häid vastuseid kohati provokatiivsetele küsimustele, sealjuures vastates arukalt ka küsimustele või teemades, mis ei ole mustvalged (nagu võõrtööjõud) ning vältides lõksu astumist küsimustes, mis ei ole tema töö või ametiga seotud.
  • Draax
    https://www.err.ee/1001136/ekre-uus-minister-kaimar-karu-norgemaid-tuleb-kaitsta

    Vahepeal midagi positiivset ka. Tuleb tunnustada uue IT-ministri (kes ei ole poliitika ja avalikus suhtluse kogemusega) võimet anda häid vastuseid kohati provokatiivsetele küsimustele, sealjuures vastates arukalt ka küsimustele või teemades, mis ei ole mustvalged (nagu võõrtööjõud) ning vältides lõksu astumist küsimustes, mis ei ole tema töö või ametiga seotud.

    Hea intervjuu ka selles mõttes, et esitatud küsimused annavad üsna adekvaatse ettekujutuse keskmise meediatöötaja peakujust :)
  • Ametnikud lekitavad ministrite tööalast kirjavahetust otse meediale.
    Kas selline asi keelatud ei peaks olema,näiteks riiklik saladus/andmekaitse või midagi?
  • Ministeeriumi suvaline kirjavahetus ei ole riigisaladus. Selle saab ka teabenõudega välja nõuda.
  • Andresprus
    Ametnikud lekitavad ministrite tööalast kirjavahetust otse meediale.
    Kas selline asi keelatud ei peaks olema,näiteks riiklik saladus/andmekaitse või midagi?

    Otseselt mitte, ehkki selline käitumine ei pruugi just kõige korrektsem olla.
    Ei saa välistada, et tulevikus hakkab kogu kirjavahetus olema "ainult ametkondlikuks kasutamiseks" märkega... :)
  • ziff
    Andresprus
    Ametnikud lekitavad ministrite tööalast kirjavahetust otse meediale.
    Kas selline asi keelatud ei peaks olema,näiteks riiklik saladus/andmekaitse või midagi?

    Otseselt mitte, ehkki selline käitumine ei pruugi just kõige korrektsem olla.
    Ei saa välistada, et tulevikus hakkab kogu kirjavahetus olema "ainult ametkondlikuks kasutamiseks" märkega... :)


    Kirjavahetus ei saa olla ametkondlikuks kasutamiseks märkega ilma reaalse põhjuseta.
    Kui mingi dokument (kirjavahetus) tunnistatakse ametkondlikuks, siis alati tuleb lisada põhjus (nt. isikuandmete tõttu vms.).
    Eestis kehtib Avaliku teabe seadus, mis põhimõtteliselt ütleb, et kõik dokumendid mis pole salajased (nt. riigisaladus) või mõnel muul põhjusel piiratud kasutusega, on avalikud. St. kirjavahetus on vaikimisi avalik. Samuti võib teabenõudele vastamisel vms. avaliku huvi tekkimisel selle kirjavahetuse avaldada ka osaliselt (nt. nii et isikuandmed, millele tugines asutusesiseseks kasutamiseks liigitamise märge on varjatud). Sellest, et dokumendi mingit osa ei tohiks avaldada, ei tähenda automaatselt, et kogu dokument tuleb avalikkuse eest varjata. Asutuste dokumendiregistrites tehakse seda küll seepärast, et dokumentide töötlemine (nt. isikuandmete varjamine) oleks ükshaaval liiga töömahukas, et avalikesse dokumendiregistritesse "nuditud" versiooni tekitada.
  • luarvikluarvik
    mike
    lorvik,
    oskad sa palun nimetada tublisid ja mittetohman erkrenaute, keda “peavoolumeedia” on ilma põhjuseta “tampinud”?


    Nimeta meedialaadseid tooteid, kes pole vasakpoolsed ja kust saab adekvaatset infot?


    No just, pole selliseid asjalikke erkenaute, keda “peavoolumeedia” ilma asjata oleks tampinud nagu sa nüüd ise ka taipasid.
  • Draax
    Kirjavahetus ei saa olla ametkondlikuks kasutamiseks märkega ilma reaalse põhjuseta.
    Kui mingi dokument (kirjavahetus) tunnistatakse ametkondlikuks, siis alati tuleb lisada põhjus (nt. isikuandmete tõttu vms.).

    Rida dokumente on eelmiste asjapulkade poolt aastakümneteks sisuliselt salastatud ilma erilise põhjuseta, asi see nüüd kirjavahetusse natuke isikuandmeid vms. lisada on? :)
    Nali naljaks -- kui tekib vajadus, küll leitakse võimalused. Ja kui juba on salastatud või "ametkondlikuks kasutuseks", siis on palju keerulisem uudishimulikel sinna küüsi taha saada.
    Mina isiklikult olen kahe käega poolt, et kõik oleks avalik. Aga see paraku tähendab ka seda, et iga tööversiooni ebaõnnestunud sõnastuse peale ei vallandu meedias "shitstorm" (TM by K. Kaljulaid)
  • See Arumäe on ikka naljakas sell. Võtan advokatuuri lehe lahti. Jah, on lausa vandeadvokaat. Aga päris raske on seda uskuda alljärgnevatel põhjustel:

    1. Facebookis küsib Arumäe kirjavigadega: "Mida juristid arvavad, kas ministeerium peaks kantsleri suhtes kuriteokaebuse esitada selle ministeeriumi sisemise kirjavahetuse meediale väljaandmise eest?".

    2. Ja siis järgmiseks postitab Facebooki "kuriteoteate", lootes, et prokuratuur selle sealt üles korjab.

    Siin tekivad mul õigusteenuseid vajava kliendina küsimused:
    1. Kas soovitate tarbida vandeadvokaadi teenuseid, kes küsib elementaarsetes asjades suva juristidelt Facebookis nõu?

    2. Kas tasuks valida esindajaks vandeadvokaat, kes prokuratuuri poole pöördub nii, et paneb mingi teksti Facebooki ja loodab, et proks selle sealt üles korjab?

    Tundub olevat kõva vend. Täis professionaal.
  • Lisaks veel see asjaolu, et kui Arumäe avastas, et kogu maailm on 20 aastat valesti elanud, siis ta kordagi ei tulnud selle peale, et enne kiremist, tasuks pisut vait olla ja mõne targema inimesega vaikselt asja uurida. Kujutaski reaalselt ette, et PRIA on aastakümneid käitunud ebaseaduslikult ja tema ainsa geeniusena praegu avastas selle. Võis ikka uhke tunne olla küll. :)
  • Kas sellel Arumäel ka varasemalt mingi skandaal ei olnud?
  • mx77
    Kas sellel Arumäel ka varasemalt mingi skandaal ei olnud?

    Kindlasti.
    Näita mõnda asisemat juristi, kellel ei oleks klienti, mille pealt skandaali üles tõmmata ei annaks?
  • Draax
    https://www.err.ee/1001136/ekre-uus-minister-kaimar-karu-norgemaid-tuleb-kaitsta

    Vahepeal midagi positiivset ka. Tuleb tunnustada uue IT-ministri (kes ei ole poliitika ja avalikus suhtluse kogemusega) võimet anda häid vastuseid kohati provokatiivsetele küsimustele, sealjuures vastates arukalt ka küsimustele või teemades, mis ei ole mustvalged (nagu võõrtööjõud) ning vältides lõksu astumist küsimustes, mis ei ole tema töö või ametiga seotud.


    Soovime edu. Loodetavasti on Karul piisavalt mõistust, et mitte parteisse astuda. Vähemalt mitte sellesse.
  • Draax
    https://www.err.ee/1001136/ekre-uus-minister-kaimar-karu-norgemaid-tuleb-kaitsta
    Vahepeal midagi positiivset ka. Tuleb tunnustada uue IT-ministri (kes ei ole poliitika ja avalikus suhtluse kogemusega) võimet anda häid vastuseid kohati provokatiivsetele küsimustele, sealjuures vastates arukalt ka küsimustele või teemades, mis ei ole mustvalged (nagu võõrtööjõud) ning vältides lõksu astumist küsimustes, mis ei ole tema töö või ametiga seotud.

    Tundub igati mõistlik inimene ja kui interneeduses ringi tuhlata, on ta taust igati eeskujulik. Loodame et ta parteisse ei astu.
  • Maaeluministeeriumis, otse minister Mart Järviku kabineti vastas, on praegu kolmes reas endiste põllumajandus- ja maaeluministrite fotod, kelle hulgas on nii Nõukogude kui ka Saksa okupatsiooni ajal ministrite ülesandeid täitnud inimesed, vahendab ERR Uudised. Nad on kõrvuti sõja-eelse vabariigi, ja iseseisvuse taastanud Eesti toitlus-, põllutöö-, põllumajandus- või maaeluministritega.

    Eee....? Eeee.........................? WHAT?

    :-D
  • Vanaema
    Draax
    https://www.err.ee/1001136/ekre-uus-minister-kaimar-karu-norgemaid-tuleb-kaitsta

    Vahepeal midagi positiivset ka. Tuleb tunnustada uue IT-ministri (kes ei ole poliitika ja avalikus suhtluse kogemusega) võimet anda häid vastuseid kohati provokatiivsetele küsimustele, sealjuures vastates arukalt ka küsimustele või teemades, mis ei ole mustvalged (nagu võõrtööjõud) ning vältides lõksu astumist küsimustes, mis ei ole tema töö või ametiga seotud.


    Soovime edu. Loodetavasti on Karul piisavalt mõistust, et mitte parteisse astuda. Vähemalt mitte sellesse.

    EKRE võiks sama trendi jätkata ja leida ka teiste "ministrite" asemele parteivälised spetsialistid. Karule edu ja jõudu!

  • Karum6mm
    Maaeluministeeriumis, otse minister Mart Järviku kabineti vastas, on praegu kolmes reas endiste põllumajandus- ja maaeluministrite fotod, kelle hulgas on nii Nõukogude kui ka Saksa okupatsiooni ajal ministrite ülesandeid täitnud inimesed, vahendab ERR Uudised. Nad on kõrvuti sõja-eelse vabariigi, ja iseseisvuse taastanud Eesti toitlus-, põllutöö-, põllumajandus- või maaeluministritega.

    Eee....? Eeee.........................? WHAT?

    :-D


    kas Mart Helme on juba Eesti NSV siseasjade rahvakomissari (1940–1941) Boris Kummi portree seinale pannud?
  • ...tee, mis tahad, igasugused endised kolhoosnikud ja miilitsad lihtsalt...noh...igaks-juhuks ikka oled ettevaatlik nendega.

    :-D
  • opex
    Autahvel noh. Next stop: punanurk.

    Eks ta ole. Draamateatri seinal on terve rida nõukaaegsete näitlejate pilte, peaks need kah maha rookima. :D

  • Augusti algusnädalatel helistas Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõukogu (MES) esimees Andres Oopkaup nõukogu liikmeid läbi. Maaeluministeerium tahtis, et sihtasutus hakkaks jagama sadat miljonit eurot. Hiiglaslike summadega pandi aga kaasa ka nn Brežnevi pakike. „Maido Pajo (maaeluministri nõunik) poolt oli suunis, et maaeluministri Mart Järviku nõunik Urmas Arumäe saaks juhatuses lisaliikmeks,” ütleb sündmustele lähedal olnud inimene.
    Oopkaup jääb suuniste selgitamisel krüptilisemaks ja ütleb, et juhiste andja oli r i i k. „Mälu järgi selgelt ei oska öelda, sellele eelnes ja järgnes eri diskussioone. Kas [maaelu]ministri kabinetis või selle ukse taga,” ütleb ta. Siiski kinnitab, et juttu oli Urmas Arumäest ja muud valikut ministeerium kaaluda ei andnud
    .

    Urmas Arumäed sooviti sokutada 100 miljoni eurose rahapumba juurde
  • Henno Viires

    kas Mart Helme on juba Eesti NSV siseasjade rahvakomissari (1940–1941) Boris Kummi portree seinale pannud?

    Martin Sandbergeri portree võiks küll paljudele tema valijatele meeldida. Uue sajandi parempoolsete siseministrite jaoks on Sandberger eelkõige isik, kelle vigadest õppida...
  • põllumajandus on suht poliitikakauge ala ja ENSV põllumajandusministrid nüüd küll inimsusevastastes kuritegudes süüdi ei olnud nagu Kumm jt repressiivorganite juhid okupatsiooniajal .

    Venelastel on ütlemine, et Из песни слов не выкинешь..
    Ajalugu on ajalugu . Kas Tartu Ülikoolis ,kui seal kuskil eksponeeritakse ülikooli rektorite portreesid, ei tohiks olla siis Klementi ja Koobi pilti, kes olid rektoriteks nõukaajal või Edgar Kanti portreed, kes juhtis ülikooli Saksa okupatsiooni ajal ? Kas Estonia teater ei tohiks eksponeerida oma peanäitejuhtide ja väljapaistvate näitlejate / dirigentide portreesid okupatsiooniaegadest ? Neeme Järvi ja Eri Klas tuleks maha kriipsutada ja teatri ajaloost välja visata, sest nad juhtisid teatrit okupatsiooniajal ?

    Ülikool ju töötas ja tal olid juhid ka kõige raskematel aegadel . Teater töötas ja tal olid juhid ning staarid isegi okupatsioonide ja sõdade ajal .

    Vabas riigis ei visata ajaloost terveid peatükke välja nagu totalitaarses riigis kombeks .
  • Vaadates järjekordset taifuuni teeklaasis meenub ütlemine: "kui koeral ei ole midagi teha, siis hakkab ta mune lakkuma". See kehtib antud juhul kõikide "pildiskandaali" osaliste kohta -- nii nende, kes tegelevad piltide ülesriputamise ja mahavõtmisega kui ka nende kohta, kes sellest üritavad mingit skandaali üles kerida.

    Samas tuleb tõdeda, et kõik see tähendab ainult ühte asja -- elu on meil ikka uskumatult heaks läinud, mitte ühtegi tõsisemat probleemi enam ei ole kui mingid pildid kuskil... :)
  • ziff
    opex
    Autahvel noh. Next stop: punanurk.

    Eks ta ole. Draamateatri seinal on terve rida nõukaaegsete näitlejate pilte, peaks need kah maha rookima. :D



    Mõned on veel kolhoosnike mänginud, jube.
  • Karum6mm
    Maaeluministeeriumis, otse minister Mart Järviku kabineti vastas, on praegu kolmes reas endiste põllumajandus- ja maaeluministrite fotod, kelle hulgas on nii Nõukogude kui ka Saksa okupatsiooni ajal ministrite ülesandeid täitnud inimesed, vahendab ERR Uudised. Nad on kõrvuti sõja-eelse vabariigi, ja iseseisvuse taastanud Eesti toitlus-, põllutöö-, põllumajandus- või maaeluministritega.
    Eee....? Eeee.........................? WHAT?
    :-D

    Ärge tulge mulle ütlema, et EKRE on midagi täiesti uut ja kolhoosi-sovhoosi juhtoinaste Rasvaliiduga pole sellel mitte mingit pistmist.
  • See "pildiskandaal" taandub puhtalt järjepidevuse küsimusele. Kui Tartu Ülikool on olnud Tartu Ülikool hoolimata riigikorrast (EW aegne tsaariagse õigusjärglane ja ENSV agene EW õigusjärglane jne) ja Draamateater on olnud Draamateater hoolimata riigikorrast, siis kas Eesti Vabariik on olnud Eesti Vabariik hoolimata riigikorrast? Kas ENSV on EW õigusjärglane? Kas EV on ENSV õigusjärglane? Mõne arvates ilmselt on.
    Võib-olla need okupatsioonideaegsed ministrid ei olnud isiklikus plaanis halvad inimesed, kuid päeva lõpuks olid nad siiski kollaborandid, okupantide kaasajooksikud. Pigem peaks seal seina peal olema eksiilministrite pildid - Kaarel Liidak, Tõnis Kint, Elmar Järvesoo, Helmut Talts.
    Aga eks inimeste väärtushinnangud on erinevad
  • collector
    See "pildiskandaal" taandub puhtalt järjepidevuse küsimusele.

    Selle nurga alt vaadatuna on asjal jumet. Ehkki mõni nõukaaegne TÜ rektor või teatri lavastaja oli hullem frukt kui mõni toonane põllumajandusminister. :)
    Aga see selleks. Tegelikult on kogu nn. "pildiskandaal" naeruväärne, olgem ausad.
  • Collectori pakutus on ühelt poolt mingi loogika. Samas teiselt poolt - mida tegid nt Eesti haridusministrid eksiilis? Samas Ferdinand Eisen (ENSV haridusminister 1960-1980) tegi väga palju eestikeelse hariduse kaitsmiseks ja arendamiseks. Vikipeediast: "Haridusministrina toetas eesti lastele sobivate õppeprogrammi ja koolisüsteemi rakendamist. Eiseni algatusel kehtestati 11-klassiline üldhariduskool, viiepäevane koolinädal, hakati looma süvaõppega muusika- ja kunstiklasse ning -koole (diferentseeritud õpe). Eiseni eestvedamisel propageeriti eesti originaalõpikute koostamist ja kirjastamist. Paljud Eiseni algatused leidsid hiljem rakendamist mujal NSV Liidus."

    Mõndagi head võiks lisada. Nt polnud üldse nii endastmõistetav, et miks meil peaks olema originaalõpikud, võiks ju vene keelest tõlkida - löömat oli üksjagu.) Igal juhul on tema määratult suurem panus suurem, kui ühelgi taasiseseisvunud Eesti haridusministril. Oli samas 20 a EKP KKs, veidi vähem Ülemnõukogus. Kollaborant?

    1996 Riigivapi IV klassi teenetemärk. (Meri oli president.)

    Keeruline on see meie ajalugu.
  • Üldiselt tuleb EKRE liikmetega ettevaatlik olla, kui nende arvates on midagi valesti, siis annavad kuuli:
    https://www.postimees.ee/6823422/kuueks-aastaks-vangi-kohus-moistis-ekre-liikme-tarmo-laasi-suudi-tapmiskatses
    Kuna link on tasuline, siis panen siia ka avalõigu:
    Kuueks aastaks vangi: kohus mõistis EKRE liikme Tarmo Laasi süüdi tapmiskatses
    Harju Maakohus mõistis täna kuueks aastaks vangi 60-aastase Tarmo Laasi, keda süüdistati tapmiskatses ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. Ennast rahvuslaseks ja juristiks nimetav Laasi tulistas 2018. aasta augustis Kuusalu vallas Kasispea külas tegutsenud metsatöölist kõhtu ja kätte.
  • Kuldar1
    Üldiselt tuleb EKRE liikmetega ettevaatlik olla, kui nende arvates on midagi valesti, siis annavad kuuli:
    https://www.postimees.ee/6823422/kuueks-aastaks-vangi-kohus-moistis-ekre-liikme-tarmo-laasi-suudi-tapmiskatses
    Kuna link on tasuline, siis panen siia ka avalõigu:
    Kuueks aastaks vangi: kohus mõistis EKRE liikme Tarmo Laasi süüdi tapmiskatses
    Harju Maakohus mõistis täna kuueks aastaks vangi 60-aastase Tarmo Laasi, keda süüdistati tapmiskatses ja tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. Ennast rahvuslaseks ja juristiks nimetav Laasi tulistas 2018. aasta augustis Kuusalu vallas Kasispea külas tegutsenud metsatöölist kõhtu ja kätte.

    "Tarmo Laasi ütles kohtus, et tegemist oli hoiatuslaskudega ning kannatanu tormas ise põõsa varjust kuulide ette."
    :D
  • "Tulistasin küll taevasse, aga ta, raisk, tõusis lendu!"
  • Soovitan vaadata kuidas kannatanu ema seda lugu seletab. Peaks ju olema ka kannatanute poolt.

    1. Eelmisel päeval "keegi" kaebas politseile, et toimub ebaseaduslik metsaraie
    2. Mehed läksid "uurima ja politseiga kohtuma" peale keskööd sinna metsa
    3. Kuna nende suureks üllatuseks politseid seal peale keskööd enam ei olnud, siis nad läksid talu juurde ise asja uurima
    4. Talu juures metsaservas või metsateel (ütlused erinevad), tuli vastu talumees, kes küsis, et kes nad on ja ei tahtnud, et nad edasi tuleks
    5. Mehed tahtsid jubedalt selgitada, et kes kaebas ja liikusid edasi, väidetavalt oli väga pime ka (augusti lõpp metsas ikkagi)
    6. Talumees tegi lasu üle peade
    7. Mehed tahtsid ikka teada, et kes see selline on (äkki see, kes politseile kaebas), ja "liikusid talumehe juurde"
    8. Talumees tegi oma 1910. Mauseri püstolist muuhulgas kaks tabavat lasku tema juurde liikuvate meeste suunas (kokku oli vist kuus lasku) Seda siis augusti lõpus pimedas metsas peale keskööd.
    9. Talumees peksti läbi, raieluba vormistati tagantjärele

    Ma arvan, et tegemist on kõige rohkem hädakaitse piiride ületamisega. Täiesti ilmselt ei tahtnud talunik kedagi konkreetset mõrvata.

    Teine asi on see, et maffia vms võim hakkab Eestis siiski murenema. Päris enam pole nii, et kamp kantpäid tuleb peale südaööd talumehe ukse taha uurima, et "kes politseile kaebas".

    Eesti meenutab veidike mu tuttava lugusid Mehhikost - küll leitakse enesetapu sooritanud VIP kaevust (ja tema pea teisest kaevust), tursked "töölised" käivad politseiga suhtlemise teemal öösiti talunikega nende taludes arutlemas ... jne :)
  • raulir
    Soovitan....

    Jälle mõtled omas peas lugusid välja?


  • tartz
    raulir
    Soovitan....

    Jälle mõtled omas peas lugusid välja?

    Vaata ja kuula siis siit:
    https://tv.postimees.ee/6791572/reporter-kuusalus-vohivoorast-tulistanud-mees-astus-kohtu-ette

    Veider tüüp muidugi on, aga ka tema seisukoht on arusaadav, kui see ära vaadata ja kõik seotud lood seal läbi lugeda. Isegi kannatanu ema puterdab seal videos selle koha peal, et miks need mehed siis ikkagi hoiatuslasu teinud mehe juurde üldse läksid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon