Tambiks veidi EKRE-t - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi EKRE-t

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mul ka kõik sõbrad-tuttavad ootavad hetke, mil Reform oleks taas vastuvõetav ja saaks jälle Reformi valida. Aga seda hetke küll silmapiiril ei paista, kui Jänes koos oma ringkaitsega end kogu aeg meenutab. Kindlasti Taavi suudab ka vahepeal meenutuseks Malaisias külmkapi taha pugeda.

    Aga noh, paratamatult jõuab enne Reformi vastuvõetavaks muutumist kätte hetk, kus praegune protestivalik EKRE muutub nii ilgelt vastikuks valikuks, et tuleb valida mistahes muu asi, välja arvatud sotsid, refid, ekre, rohelised, e200, isamaa, kesk, vaba, kristlik, ühtne ja muud hullud.

    Kokkuvõttes, aeg on küps jälgede segamiseks. Senised erakonnad tuleks kustutada. Liikmetest tuleks moodustada juhuvaliku alusel uued erakonnad, millele genereerida juhuslikud nimed arvutiga. Siis on mingi variant, et üks nendest saab äge erakond, mida valida.
  • Tegin sellest tööst osa ära ja genereerisin juhuslikud uute erakondade nimetused: erakonnad.txt

    Te valige sealt sobivad ja sisestage sinna liikmed.
  • Erakonna Tegelikud Tulemused tekkesse ma väga ei usu. Küll aga võib juhtuda, et kuri saatus tekitab erakonna Juhitud Ringkonnamandaadid.
    Tulevik ei ole helge.
  • Gruz200 on igati ÄGE erakond, sealsed kõik tuntud juhtoinad rõhutavad seda oma partei kohta. Kas te siis ei usu eriti ägedat inimest Marek Reinaasi ja tema eriti "pikka plaani Eestile"? Vaadake kui lahedalt ta reisisaadetes räägib?!?!
  • ttrust

    Seda on ka varem öeldud, et Reform omasid maha ei jäta, erinevalt paljudest muudest parteidest.

    Tundub, et üks refi müstilistest "põhimõtetest" on lõpuks leitud. Küll mitte kõige originaalsem, seda kannavad lisaks muudele "понятие"-tele ka näiteks Krasnodari, Permi ja Solikamski grupeeringud, aga alustuseks ikka parem kui mitte midagi.
    Hea küll, möönan, et paralleel vene pättidega on ehk liiga järsk. Ref on ju ikkagi erakond. Selline valge, seisab aadete ja põhimõtete eest ja kurjade, pimedate jõudude vastu. Sorime pisut eesti poliitika ajaloolises mälus ja vaatame, mis "omade mittejätmisega" varasemalt seostunud on.

    Flashback: Ain Seppiku 350 000-kroonise riigilõivu tasus Keskerakond

    Evelyn Sepp: "Me ei oleks Keskerakond, kui me oma liikmed lahinguväljale jätaksime."

    Möödus 3 aastat ja... Seppiku pojad annetasid Keskerakonnale 600 000 krooni

    "Ütlesin neile. et maailmavaadet võib ikka toetada", oli vana Seppik sõja- ning lahinguväljaretoorikast loobunud. "Ma ise annetasin ka." (20 000 krooni)
  • Ei läinud nädalatki, kui Helme sõnad said tõeks, plaani A ei ole:

    Allikad: Türgi keeldub toetamast NATO Balti riikide ja Poola kaitseplaani

    NATO saadikud taotlevad kõigi 29 liikmesriigi ametlikku heakskiitu sõjaväelisele plaanile kaitsta Poolat, Leedut, Lätit ja Eestit Venemaa rünnaku korral.

    Ilma Türgi nõusolekuta võib NATO-l olla raskem kiiresti oma kaitsemeetmeid Baltikumis ja Poolas tugevdada.
  • Türgil on juba uus liitlane olemas - Venemaa. Sõdivad üheskoos Põhja-Süürias kurdide vastu. USA-ga on sultanil suhted väga sassis ja USA = 50 % NATO-st.

    Türgi ostis Venemaalt S-400 raketitõrjesüsteemid, millega Venemaa saab hulga väga huvitavaid luureandmeid kuidas võidelda NATO lennukite vastu .

    Otse loomulik, et Türgi pole üldse huvitatud mingil juhul Venemaa vastu välja astuma, kõige vähem veel mingite Balti kääbuste või Poola kaitseks
  • Nagu teate, või teadma peaksite, siis minu arusaamise kohaselt on Ühiskonnauuringute Instituut otseselt/kaudselt EKRE-ga seotud. Kerkis esile "sõltumatu" gallupi korraldamiseks, sest teate isegi - teised gallupid pole sõltumatud.

    Lihtsalt koomika vaadata kuidas varasemalt iga nädal, kiirelt uue küsitluse andmed välja lasti. Nüüd aga väga pika delay´ga numbrid tulevad.
    Ajaline lõtk muide tekkis siis kui eelmine kord EKRE-l midagi põles ja reiting jälle kukkus.

    Kuna värsket poll´i saada ei õnnestu, siis peame selle jälle ise "prognoosima".

    Delfi juba teab rääkida, et EKRE toetus kukkus aasta madalaimale tasemele.
    Reitingutabelis, nagu tavaliselt on peaaegu juba paarinädalane lõtk sees. Milline on siis viimane hetkehinnang?



    Kui A+B+C (alumises tabelis kollektiivsena kui F) on meile teada eelnevate nädalate reitingud ja D meile tundmatu uus nädala-reiting, aga meile on teada ka nelja nädala keskmine reiting (G, summaarselt), siis on meil võimalik lahendada ühe tundmatuga võrrand. Saame tulemuseks, et EKRE nädala-reiting on 12.1 (alumise tabeli tulbas D).
    Juhul kui sama reiting peaks ka järgmisel nädalal jätkuma, siis oleks järgmise nädala koondreiting juba 13.6 (tulp PROGNOOS).

    Näeme ka seda, et KE on kaotanud -3p, REF pole muutunud, IRL pole muutunud, SDE pole muutunud.

    EKRE-l on juba kaks nädalat järjest tulemas 12p reiting.
    Ma tean väga palju väike-ettevõtjaid kes valisid EKRE poolt. Mitte keegi neist ei arvanud, et EKRE programm oleks hea olnud. Mitte keegi neist ei arvanud, et EKRE midagi muudab Eestis. Hääle said nad ainult seetõttu, et valija mängu nimi on "Suur ühtlustaja". Seda väike-ettevõtjat kes ei ole korrumpeerunud ja parasiitlikus, parteide poolt nunnutatud toiduahelas, absoluutselt ei huvita ei maksutõusud ega ka -langetused, ega üldse mingi poliitiline aktiviteet. Seda inimest huvitab ainult see, et Toompeal oleks võim võimalikult ühtlaselt erakondade vahel ära jaotatud, et kokkuvõttes koalitsioonid oleks võimalikud ümarad ja ideoloogilises mõttes töövõimetud.

    On selge, et neile valijatele laus-laamendamine ei meeldi ja see seltskond kaob EKRE tagant. Kes alles jääb? Natsid, lumpen, rumalad ja vaesed. Sest ega EKRE konservatiive, tugevaid ja jõukaid ei esinda.

    EKRE marginaliseerub vaikselt. Mingist 50%+ toetusest pole Eestis mõtet undki näha nagu Helmed Poola ja Ungari eeskujul näha loodavad. EKRE reitingut ootab ees aeglane taandareng, sest laamendamine pole riigiehitamine.
    EKRE ei motiveeri erakonna sees ajusid, vaid ideoloogilist pimedust, jäägitut alandlikkust. Nii nagu öeldakse: "Hullud on hullud, aga usuhullud on täitsa hullud!" EKRE sees pole seda mõistust, et asuda Riiki ehitama. Uus IT minister tundub asjalik, aga ta tuli väljastpoolt erakonda. See pole EKRE. Ka uus maaeluminister võib olla asjalik. Aga kas samuti väljastpoolt erakonda? Kui jah, siis saage aru! Mitte EKRE pole asjalik vaid EKRE-väline reaalsus on asjalik!
  • Huvitav, mina ei tea ühtegi sellist väike-ettevõtjat.

    Mis nimetatud ametikohti puudutab, siis et lumpeni parteil pole oma pingilt mitte-lumpenit võtta, ei peaks küll kellelegi algusest peale üllatus olema. Täiesti nõustun meedias kõlanud mõtteheietusega, et kui ikka paned pikaaegse Järvakandi vallavanema ministriks, siis võib olla mingil määral mõlemat, kuid ennemini jääb asi ikkagi selle taha, et lihtsalt intellektuaalselt küündi, mitte, et oleks lihtsalt varas. Ehk siis et pigem tehti kingot kui reiljanit.
  • Kahjuks müüri taga, aga informatsiooniks siiski: https://www.aripaev.ee/arvamused/2019/11/29/aimar-ventsel-alternative-fur-deutschland-ekre-alternative-fur-estland

    Tuuakse välja muuhulgas see, et AfD infomaterjalid on kakskeelsed - nii arvukalt on Venemaalt tulnud sakslasi, kel siiani lihtsam vene keeles lugeda.

    Ja lõpus siis EKRE venelaste suunalisest tegevusest, mis on tõstnud populaarsust venekeelses elanikkonnas. Eesti keeles räägitakse seda, mis eestlastele meeldib, venelastele seda, mis neile meeldib. Helme intervjuu Baltnews´ile ( (eriline Vene tsivilisatsioon, Venemaa ei kavatse kunagi Eestile kallale tungida jms). Kseno- ja homofoobia. Vene koolide venekeelsetena säilitamine EKRE toel. Hallipassimeestele kodakondsuse saamise lihtsustamine.
  • Rahandusminister Martin Helme: minu töömees pole päevagi legaalselt töötanud
    Tänasel riigikogu istungil on ainsaks päevakorrapunktiks pensionireformi eelnõu. Riigikogu liikmete küsimustele vastas esmalt rahandusminister Martin Helme, kes tunnistas muuhulgas, et tema töömees ei ole päevagi legaalselt töötanud.

    Madis Milling päris Helmelt, et kas on mõeldud ka riskikäitumistega inimestele, kes suure tõenäosusega võtavad teise samba raha välja ja kulutavad selle kohe ära. Selle peale ütles Helme, et tema kutsus endale majaehitusel appi Urmase nimelise töömehe, kes pole sentigi makse maksnud.

    "Urmas oli selline mees, kes minu meelest ei ole päevagi töötanud niimoodi, et tal oleks maksud makstud, ja keda absoluutselt ei huvita, mis ta pensionist saab. Kui ta 3–4 päeva oli töötanud, siis ta läks juba sõpradega kuhugile seda oma ränka tööd kuidagi lõõgastama," kirjeldas Helme.

    "Loomulikult, kui ta siis lõpuks pensioniikka jääb, hakkab ta saama seda kõige väiksemat, kõige vaevasemat pensionit, aga ta on eluaeg harjunud piskuga läbi ajama. Küsimus ju selles asendusmääras ja küsimus kõiges selles, mida me teeme nende inimestega, kes ise oma tuleviku peale ei mõtle – mis me nendega ikka teeme, teeme täpselt seda, mis me tänasel päeval teeme: nälga ei lase surra," ütles Helme.

    Reformierakondlane Jürgen Ligi kommenteeris seepeale sotsiaalmeedias, et rahandusministrina propageeris Helme ühtlasi eluviisi, kus pensioni- ja ravikindlustuse eest maksu ei maksta. "See tähendavat lihtsalt piskuga ära elamist tulevikus. Sama seisukoht on tal muidugi kogu pensionisüsteemi suhtes - inimene ise teab," teatas Ligi. Tema sõnul on ümbrikupalga maksmine tsiviliseeritud riikides selge põhjus tagasiastumiseks.

    Martin Helme aga ütles riigikogu ees, et tuludeklaratsiooni täitmine on ikka töötaja enda kohustus ja tema tööandjana ei peakski selle eest muretsema.


    Kas ma olen kuidagigigigi üllatunud sellest, et Helme töömees töötab mustalt ja Helme ei näe selles mingit probleemi? Ei, loomulikult mitte! Juba Cafe Jazz tegemistest oli näha nii selgeid väärkäitumise ilminguid, et kindlasti selline agent polegi normaalseks ja seaduskuulekaks finants-tegutsemiseks võimeline.

    Kahjuks juba ammu enne RK valimisi sain aru, et EKRE pole konservatiivne. Mind näiteks ei häiri, et poliitikud ei käitu ausalt. Ma tean, et nende mõjutamine on väljaspool minu võimu ja pealegi on korruptsioon poliitikaga ühel või teisel moel alati koos käinus. Ja isegi kui ei ole, siis nii või teisiti on meil koalitsioonivalitsused, ehk me ei saaks mitte kunagi seda mida mõni poliitik oma unistustes räägib.

    Mind teeb kurvaks ainult see, et ühiskonna kõige nõrgemal osal, täielikult naiivsel lumpenil, alatult müts silmile tõmmatakse ja järjekordselt tünga tehakse. Mind teeb kurvaks ainult see, et Eesti oma inimesed peavad riigis pettuma. Järjekordselt.
    Ja see on minumeelest "konservatiividena" esineva erakonna suurim patt.
  • Oeh, laske inimesel end korralikult lolliks teha: Alguses ütles lolluse kõva häälega saalis. Seejärel kinnitas uhkelt oma "teadmisi" FB postituses, kus tõi veel sisse käsunduslepingu mõiste, et end eriti lollina näidata. Täiendavalt oli pahane, et ajakirjanikud ei taha tema tarka juttu avaldada (kuigi avaldati kohe).

    Ja viimaks ütles MTA, et väited on valed. Võimas.
  • See näitab väga selgelt millised käärid on reaalse elu ja totakate seaduste vahel.

    No kes krt hakkab mingi töömehe kohta pabereid määrima kui vetsupotist ei lähe inimihust välja tulnud kraam enam alla ? Sa kutsud tuttava torujüri, kes selle toru oma traadiga läbi ajab ja asi korras .Või tõepoolest on vaja last hoida õhtul ja naabrimutt saab sellega väga hästi ja tagasihoidliku tasu eest hakkama ?

    Ei hakka seda tegema ka needsamad maksuameti tüübid ega Püha Jürgen ise.

    Aga silmakirjalikkus on suur .
  • Seadused võivad totakad olla aga nad kehtivad. Kui tavajuhtudel saab MTA pugeda teadmatuse taha, siis antud juhul on ainus võimalus rahandusministri suhtes maksumenetlus algatada. Noor Kaabu ju kinnitas sulaselgelt, et tal on töömehega suuline käsundusleping ja ta maksab talle raha - siin ei ole seaduse mõistes mitmeti võimalik tõlgendada.
  • Selge see, et nö tavainimene ei hakka iga kord lapsehoidjat või tuttavat töömeest kasutades pabereid määrima. Aga täna on ikkagi tegemist rahandusministriga, kes kuulutab seda riigikogu kõnepuldist ja tal jääb seejuures veel õigust ülegi. Võib ju tundud topeltmoraaliga, aga paratamatult kehtib valitsuse liikmetele jms tegelatele selliste asjade suhtes nulltolerants.
  • järgmisena võiks keskkonnaminister tulla välja avaldusega, et viib oma vanad autorehvid, ehitusprahi ja katkiläinud kodutehnika ikka metsa alla ...
  • Henno Viires
    järgmisena võiks keskkonnaminister tulla välja avaldusega, et viib oma vanad autorehvid, ehitusprahi ja katkiläinud kodutehnika ikka metsa alla ...


    "Ise ei vii, vaid annan need naabri-Toivole ja pole minu asi, mis ta nendega teeb," täpsustas minister ja lisas hiljutisest õppetunnist kannustatuna: "Aga mingit raha ma talle selle eest ei anna!"
  • Mr. Go
    Henno Viires
    järgmisena võiks keskkonnaminister tulla välja avaldusega, et viib oma vanad autorehvid, ehitusprahi ja katkiläinud kodutehnika ikka metsa alla ...


    "Ise ei vii, vaid annan need naabri-Toivole ja pole minu asi, mis ta nendega teeb," täpsustas minister ja lisas hiljutisest õppetunnist kannustatuna: "Aga mingit raha ma talle selle eest ei anna!"


    siin sekkus siseminister - "mingi Toivo tõi mulle sinna mõisa serva võsa alla koorma prahti, aga kes see ikka hakkab kiirel ajal politseisse avaldust tegema ... lasin Petsil ja Margusel talle peksa anda, siidkinnastes ei saa neid asju ajada ... kui tahate kakelda, siis kutsuge mind ..."
  • Värske reiting saabus: EKRE langus jätkub, SDE ja Isamaa toetus kasvab
    MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 35%, Keskerakonda 24,1% ja Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda 13,8% valimisõiguslikest kodanikest.

    Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 5. novembrist 29. novembrini ning kokku küsitleti 4009 valimisealist Eesti Vabariigi kodanikku. Kui Reformierakonna (35%) ja Keskerakonna toetus (24,1%) püsib stabiilne, siis EKRE toetus (13,8%) on püsinud kolm nädalat languses ning pole nii madal sellel aastal veel olnud.

    Esikolmikule järgnevad Sotsiaaldemokraatlik Erakond (10,2%) ning Isamaa (7,2%). Mõlemal erakonnal on õnnestunud välja tulla nelja nädala tagusest madalseisust ning oma toetust vähehaaval kasvatada.

    Opositsioonierakondade toetus (45,2%) ületab seekord väga napilt koalitsioonierakondade toetust (45,1%). Viimati oli koalitsiooni toetus opositsioonist kõrgem augusti lõpus.


    Selleks, et EKRE nelja nädala koond-reiting seekord oleks 13,8, peaks ühe nädala reiting olema 12.9. Kui sama madal oleks reiting ka järgmisel nädalal, siis järgmine nelja nädala koond-reiting oleks juba 12.65.



    KE ja REF püsisid stabiilsena, IRL ja SDE kasvavad.

    No küll Helmetel läheb ikka libedalt see konservatiivse maailmavaate populariseerimine ühiskonnas - kõik konkurendid võidavad või kindlustavad oma positsioone konservatiivide kaevikute arvelt.
    Koomika.
  • Karauul! Ma arvan, et töömees-riigireetur Urmas ja riigireetur-külakurnaja Martin tuleks kohe üles otsida, vedada Raekoja platsile ja tõmmata mõlemad enne päikesetõusu neljaks.

    See olgu teistele värdjatele õpetuseks, kes jätavad töötaja registrisse ennast kirja panema ja selle 50 euro sulli pealt kõik maksud maksmata ja deklaratsioonid e-maksuametis ka veel esitamata. Elagu variseride ühiskond!
  • isegi helme ei tulnd selle peale kui lolle seadusi ja nende tõlgendusi on ametnikeriik suuteline genereerima.
  • OK, arvan ka, et praeguse juhtumi võib jätta sinnapaika. Tõsi ta on, et selles osas on seadus natuke nõme.

    Ootaks pigem ära mõne suurema lolluse, kus Helme kaks arvu valesti kokku liidab ja seda tehet siis innukalt kaitseb. Intellektuaalne potentsiaal selliseks tehteks ja ka võimsaks kaitsekõneks on tal igatahes kindlasti olemas. :)
  • troim, sa lõhkusid internetihääletuse just, või süvariik või keegi...
  • See on IT-kurilka teema, kosmosest saabunud positron lõi pooljuhile augu sisse ja see, mida sa nägid, oli veebiliidese interpretatsioon arvust 10 astmel -38.
  • Nüüd on olemas ka viimane nädalareiting. EKRE on selle kohaselt veel madalama reitinguga kui oli prognoos!

    KE: 23.5%
    EKRE: 11.9%
    REF: 36.4%
    IRL: 8.1%
    SDE: 10.4%
    ROH: 3.8%
    EVA: 0.5%
    E200: 2.9%
    ERE: 0.8%
    MUU: 1.5%
  • Järvik koos nõunikega survestas PRIA-t, ametnik pöördus prokuratuuri poole ja teavitas riigisekretäri, viimane teavitas Ratast, kes ei teinud midagi ... aga lõpuks sai Järvik siiski ametist priiks

    See on aga juba ajalugu ... uuel nädalal uus korruptsioonikahtlusega juhtum ... sama muster, aga suuremad summad

    Martin Helme koos nõunikega survestas TTJA-t, ametnik pöördus prokuratuuri poole ja teavitas riigisekretäri ning kaitseministrit, viimane teavitas Ratast, kes ei teinud midagi ...
  • Et siis Sõnajalad, kes igas Eesti kohtuastmes on peksnud riigiameteid ( sealhulgas politseid ) nagu rannamees rotti, on loonud kuritegeliku ühenduse ministriga ( ja valitsusega üleüldse kui peaminister seda vaikides pealt vaatab) ?

    Võimekad vennad .

    Või hoopis sedapidi, et rahandusminister püüab teha ametnike lollusest ja ülbusest tekkinud katastroofile kahjukontrolli ja leida mingit kokkuleppelahendust, mis ei tooks riigile sadadese miljonitesse ulatuvat kahjunõuet ?
  • troim
    Oeh, laske inimesel end korralikult lolliks teha: Alguses ütles lolluse kõva häälega saalis. Seejärel kinnitas uhkelt oma "teadmisi" FB postituses, kus tõi veel sisse käsunduslepingu mõiste, et end eriti lollina näidata. Täiendavalt oli pahane, et ajakirjanikud ei taha tema tarka juttu avaldada (kuigi avaldati kohe).

    Ja viimaks ütles MTA, et väited on valed. Võimas.


    laske lollil rääkida ... ja loll räägib

    Kaitseministeeriumi jutt on teie meelest ebausutav?

    Kaitseministeerium ei ole näidanud midagi meile! Nad ütlevad, et kõik on riigisaladus. Üks riigisaladus, mida mina olen kuulnud on see, et Kellavere radar lihtsalt ei tööta. Aga minge ja saage kätte see riigisaladus.


    Nagu päriselt või?
  • senjöör Helme tänases Riigikogu infotunnis umbes kell 10:34

    Siseminister Mart Helme
    No kõigepealt närvikavast. Ma ei ole mitte närviline, vaid ma olen kirglik, ja see kirglikkus, muide, on noores põlves väga hästi välja löönud ka, kui ma olen olnud väga tubli kakleja ja paljudele inimestele peksa andnud. Nii et ärge minu närvikavas absoluutselt kõhelge ja kahelge. See on tugev, see on väga tugev.


    EDIT: stagna jõudis ette
  • Kuna riigisaladuse osa kahvatub peksmise osa ees, siis tänased maksimumpunktid meelelahutusstaarina saab issi.
  • Eks oma kaklemise jutule inspiratsiooni siit sai

  • Loodetavasti on mõnel riigikogulasel järgmisel korral piisavalt nutikust ning enne issi sõnavõttu, asetab ta issi ette lauale korvikese tooreste munadega. Tahaks ikka sellest kirglikusest maksimumi välja pigistada. Praegu tundub, et piir ei ole veel leitud ja on lootust veel paremaks meelelahutuseks.
  • "Õu paps kuule ma vist lobisesin intervjuu käigus riigisaladuse välja... Viitsid, keera täna puldis vint üle mingi jamaga, õhtul vaatame kumma pealkiri suurem on, äkki uputame mu huinjaa sinu ibaga ära hähä..."
  • Kui siiani on ekrenautide väljaöeldu tekitanud ahastuselaadseid reageeringuid, siis tänane “olen nooruses olnud tubli kakleja ja paljudele peksa andnud” ütelus on ikka juba puhas huumor. Igatahes kui keegi kellelegi nüüd vastu kuppu toksab ja talle selle eest etteheidet tahetakse teha, siis võib lihtsalt vabandada, et ka see toksaja on siseministri eeskujul lihtsalt tubli kakleja ja no problems.
  • Tugev närvikava :D
    Kirglikult paljudele inimestele peksa andmine näitab ju täpselt vastupidist...
  • Lapsesuu AK-s: "Ametnikud tegelevad tegelikult ettevõtte kiusamisega, sest et seaduse täitmisel ei ole mingisusgust loogikat"
  • Mõlema Helbe (või pigem on nad Õed Tihedad) ja nende sõnavõttude kohta ütleks, et üks loll kuningas on oma narri nuhtlus ikka küll.

    Ja vastupidi ka.
  • Martin Helme väidab, et pole mõtet Sõnajalgade ebaseaduslikku tegevust enam segada, sest "me" ostame uued radarid, aga jätab ütlemata, et "Koos soetushinna ning käitluskuludega kujuneks uue radari hinnaks umbes 50 miljonit eurot, raadioluure maksaks veel 10 miljonit eurot", mida ei maksa mitte tema oma taskust, vaid see raha tuleb maksumaksjate taskust.
  • neier
    Martin Helme väidab, et pole mõtet Sõnajalgade ebaseaduslikku tegevust enam segada...

    Kui mu mälu alt ei vea, siis meie sõltumatu kohus andis selles kaasuses oma seisukoha, mille alusel saavad sõrajalad oma tegevust jätkata. Seega ei ole tegemist ebaseadusliku tegevusega.
    Mulle võivad mitte meeldida mõningate tegelaste toimetamised aga olgem sellisel juhul järjekindlad, eksole?

  • Küsimus ei ole ju ehituslubades, vaid nende taotlemisel esitatud tuulikute kõrguses!
  • neier
    Martin Helme väidab, et pole mõtet Sõnajalgade ebaseaduslikku tegevust enam segada, sest "me" ostame uued radarid, aga jätab ütlemata, et "Koos soetushinna ning käitluskuludega kujuneks uue radari hinnaks umbes 50 miljonit eurot, raadioluure maksaks veel 10 miljonit eurot", mida ei maksa mitte tema oma taskust, vaid see raha tuleb maksumaksjate taskust.

    Ta mainis veel, et Sõnajalgade vastu edasi punnimise ja lõpuks kohtus kaotamise puhul, mis asjade senise arengu puhul tundub pigem võimalik, on sellel potentsiaali minna maksma 125 miljonit.

    Uued radarid, mida Sõrajalad ei sega, tulevad aga niikuinii hiljemalt 4 aasta pärast. See 50 miljonit on juba otsustatud kulu ja ei ole seotud tuulikutega, vaid plaan A-ga.
  • Ikkagi, kas ajakirjandus, poliitikud, peaksid kaitsma selliseid "ärimehi", kes 1990-date vaimus tegutsevad, et ehitavad seadusevastaselt ja pärast üritavad detailplaneeringut ehitatu järgi sättida? Arusaadav, et selline sigatsemine pikka aega ametis olnud ametnikel ajab harja punaseks, sest nemad on seda varemgi näinud.

    Sõrajalgade Eestist "ära kolimine" pole mitte mingi argument ja pole ka sisulislt mingi eriline kaotus Eestile.

    See, et kaabud on hakanud sõrajalgu äkitselt kaitsma, on lihtsalt osa kaabude agendast -- sõjast "süvariigi" ehk ametnikkonna vstu. Millegi vastu peab ju pidevalt sõdima, sest populism seda nõuab.
  • raulir
    neier
    Martin Helme väidab, et pole mõtet Sõnajalgade ebaseaduslikku tegevust enam segada, sest "me" ostame uued radarid, aga jätab ütlemata, et "Koos soetushinna ning käitluskuludega kujuneks uue radari hinnaks umbes 50 miljonit eurot, raadioluure maksaks veel 10 miljonit eurot", mida ei maksa mitte tema oma taskust, vaid see raha tuleb maksumaksjate taskust.

    Ta mainis veel, et Sõnajalgade vastu edasi punnimise ja lõpuks kohtus kaotamise puhul, mis asjade senise arengu puhul tundub pigem võimalik, on sellel potentsiaali minna maksma 125 miljonit.

    Uued radarid, mida Sõrajalad ei sega, tulevad aga niikuinii hiljemalt 4 aasta pärast. See 50 miljonit on juba otsustatud kulu ja ei ole seotud tuulikutega, vaid plaan A-ga.


    väike vihje: kuidas see 125 miljonit kahjutasu kujuneb ...

    Oleg Sõnajalg vedas Andres Sõnajalaga kihla, et tuulik hakkab tööle 31.12.2019, kui kaotab kihlveo, siis peab maksma 62,5 miljonit EUR
    Andres Sõnajalg vedas Oleg Sõnajalaga kihla, et tuulik hakkab tööle 31.12.2019, kui kaotab kihlveo, siis peab maksma 62,5 miljonit EUR

    Kui nüüd tuulik ei haka tööle 31.12.2019, siis on Oleg Sõnajalg saanud kahju 62,5 miljonit EUR ja Andres Sõnajalg saanud kahju 62,5 miljonit EUR - kokku seega kahju 125 miljonit EUR
  • Kirjale on lisatud ka kahjude arvestus riigikohtu otsuse tegemise kuupäeva ehk 10. septembri seisuga. Sellest ilmneb, et lõviosa kahjunõudest ehk natuke üle 119 miljoni moodustab viivis 28 tuuliku tarnelepingutega seonduvalt. Andres Sõnajalg selgitas, et tegemist on rahvusvaheliste lepingute mittenõuetekohasest täitmisest tulenevate sanktsioonidega, mida võib ka nimetada leppetrahvideks.

    https://arileht.delfi.ee/news/uudised/ministrid-raivo-aeg-ja-martin-helme-said-sonajalgadelt-aidu-tuulepargi-kahjunoude-see-on-uuratu?id=87520427

    Lihtsasti tõestatav kahju, ei mingeid kihlvedusid. Riigil pole mõtet vastu sõdida, maksumaksja maksab selle kõik kinni niikuinii. Minumeelest igati tervitatav nähtus püüda kahjunõuet vähemaks kaubelda ja miks mitte ka mõni ametnik vastutusele võtta vahelduseks.
  • kindsigo
    Kirjale on lisatud ka kahjude arvestus riigikohtu otsuse tegemise kuupäeva ehk 10. septembri seisuga. Sellest ilmneb, et lõviosa kahjunõudest ehk natuke üle 119 miljoni moodustab viivis 28 tuuliku tarnelepingutega seonduvalt. Andres Sõnajalg selgitas, et tegemist on rahvusvaheliste lepingute mittenõuetekohasest täitmisest tulenevate sanktsioonidega, mida võib ka nimetada leppetrahvideks.

    https://arileht.delfi.ee/news/uudised/ministrid-raivo-aeg-ja-martin-helme-said-sonajalgadelt-aidu-tuulepargi-kahjunoude-see-on-uuratu?id=87520427

    Lihtsasti tõestatav kahju, ei mingeid kihlvedusid. Riigil pole mõtet vastu sõdida, maksumaksja maksab selle kõik kinni niikuinii. Minumeelest igati tervitatav nähtus püüda kahjunõuet vähemaks kaubelda ja miks mitte ka mõni ametnik vastutusele võtta vahelduseks.


    "lõviosa kahjunõudest ehk natuke üle 119 miljoni moodustab viivis 28 tuuliku tarnelepingutega seonduval"

    kui see lausejupp ei pane veidi mõtlema, siis on taiplikkusega tõsiseid probleeme ... samuti ka konkreetse juhtumi detailides orienteerumisega ...

    tegu on Sõnajalgade enda firmade vahel sõlmitud lepingutega - tuulepargi arendaja Eleon Green hangib 28 tuulikut tuulikuid tootvalt Eleonilt, on nüüd tuulikute eest võlgu ja viivis jookseb :)

    mida ma eelnevas postituses piltlikult lahti seletasin ....




  • Mart Järvik avaldas Tori rahvale süvariigi staabi asukoha



    Endine maaeluminister Mart Järvik leidis ministeeriumi kabineti laest heli järgi pealtkuulamisseadme, mida ta küll ise vaatama ei ulatunud, kirjutab Pärnu Postimees.

    Riigikogu esimees Henn Põlluaas, kes Järviku sõnul talle pealtkuulamisseadmete tuvastamise aparaadi andis, seda ei kommenteeri. "Ma ei kinnita ega lükka ümber, et ma Järvikule selle seadme andsin."
  • Henno Viires
    kui see lausejupp ei pane veidi mõtlema, siis on taiplikkusega tõsiseid probleeme ... samuti ka konkreetse juhtumi detailides orienteerumisega ...

    tegu on Sõnajalgade enda firmade vahel sõlmitud lepingutega - tuulepargi arendaja Eleon Green hangib 28 tuulikut tuulikuid tootvalt Eleonilt, on nüüd tuulikute eest võlgu ja viivis jookseb :)


    Minumeelest leppetrahvid tulevad siiski mängu tooraine ja juppide tarnijatega sõlmitud ettevõtete lepingutega seoses. Ma pole nende härrade äriga peensusteni kursis, aga eeldan, et lõviosa materjale ja juppe tarnitakse Hiinast, kohapeal tehases toimub ainult lego klotside kokkuladumine. Ja sellises mastaabis hankelepingute juures on tähtajad ja kogused kindlasti suur riskikoht, mille maandamiseks leppetrahve kindlasti ka kasutatakse. Kahe Eleoni vahelise lepingu detailid võivad muidugi samuti "huvitavad" olla.

    Või tahad sa väita, et Eleon ehitab kõik tuuliku jupid nullist ise ja sisse ostab ainult toorest metalli?
  • Ei peagi olema peensusteni kursis, et aimata Sõnajalgade motivatsiooni. Minnes sedavõrd riskantsele arendusele, ei laseks ükski mõistlik ettevõtja endale sääraseid üüratuid leppetrahve lepingusse kirjutada. Nüüd "kukutakse iseenda võttest selili"? Mingid leppetrahvid võivad kuskil olla, aga need ei saa olla 119 miljonit. Rohkem kriitiliset mõtlemist, härrased!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon