Elukunstnike sektor Eestis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Elukunstnike sektor Eestis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Elu tekkis maal hadaikumi ja arhaikumi eoonide üleminekuperioodil umbes 4 miljardit aastat tagasi praktiliselt kohe kui füüsikaline keskkond selleks võimalikuks muutus (maakoor tahenes ja tekkis vaba vesi, mis veekogudesse kogunes). Kas see teadmine viitab, et elu teke (või "nakatumine" eluga) allub mingile üldisemale printsiibile või loodusseadusele, kohtades kus see võimalikuks osutub? Ei tea. Igastahes näib see seda hüpoteesi pigem toetavat.

    Veenus, mida võib lugeda maa kaksikõeks, oli kolme miljardi aasta vältel planeet, millel oli atmosfäär, laamtektoonika, vett ja -20C .. 50C pinnatemperatuur, ehk tingimused, mida me oleme harjunud pidama elu jaoks üsna soodsaks. Alles 700-750 miljonit aastat tagasi toimus Veenusel mingi kataklüsmiline protsess, mis vabastas suure hulga süsinikdioksiidi, mille tulemusena muutus see planeet selliseks põrguks nagu me praegu teame ta olevat.

    Marsil on leitud metaani ja formaldehüüdi jälgi. Mõlemad nimetatud ühendid tekivad anorgaaniliste protsesside tulemusel harva ja lagunevad päikese kiirguses kiiresti.

    Marsilt pärinevalt meteoorilt ALH84001 on leitud fossiilseid struktuure, mis sarnanevad maa bakteritele. Ka Marsi asteroid Yamato 000593 sisaldab põnevaid süsiniksfääre ja mikrotunneleid, mis võivad olla orgaanilist päritolu.

    Harvardi Ülikooli teadlased on kaalunud ka võimalust, kas bakterid, kellel on võime püsida miljoneid aastaid elus ka väga ebasoodsates tingimustes, võivad üle elada pikaajalise reisi kosmoses. Vastus näib olevat pigem jaatav. Kui varem spekuleeriti selliste võimaluste üle pigem ühe tähesüsteemi piires, siis kuskilt α Lüüra tähe kandist (25 valgusaastat) pärineva Oumuamua läbisõit siit 2017.a. laiendas selle küsimuse intergalaktiliseks.

    Inimkonna praeguse algelise teadmistetaseme juures on kaugelt veel liiga vara erilise kindlustundega väita, et elu maal on ainulaadne fenomen ja et see tekkis samuti just maal. Miski ei välista, et me võime vabalt ise olla siin tulnukad.
  • Maa ja universumi ajalooga saab mugavalt tutvust teha pikkadel ja igavatel tundidel autoroolis - https://timetravelco.com/ arendab äppi, tulemas ka iOS versioon.
  • https://novaator.err.ee/1024408/lahimal-naabertahel-voib-olla-teinegi-planeet Kolm ja pool aastat tagasi avastasid astronoomid Proxima Centauri ümber tiirutamas umbes Maa suuruse eksoplaneedi, mis asub just parajasti ses niiöelda elukõlblikus vööndis, kus vedela vee olemasoluks ei ole ei liiga kuum ega liiga külm.
  • Eelmise aasta oktoobrikuises Akadeemiast leiab Laurits Leedjärve artikli "Üksildane maa":
    https://www.akad.ee/2019/10/04/akadeemia-nr-10-2019/
    Laurits Leedjärv arvab, et Fermi paradoksina tuntud Fermi valemi tulemuseks võib olla ka 1.
  • Homemaker
    Aga kui Fermi paradoks tähendab, et inimene on ainuke, siis sellest tulenevad täiesti pead pööritama panevad järeldused. Me oleme kas 1) Jumala (Universumi vaimu) loodud või 2) nii ebatõenäoliste kokkusattumuste tulemus, et neid on kogu lõputus Universumis ette tulnud ainult üks kord. Me oleme seega kas 1) Jumala (Universumi vaimu) looming või 2) suurima võimaliku loteriivõidu võitjad, igaüks personaalselt.

    Dinosauruste Ülemkogu 180 miljonit aastat tagasi
    Juhataja: mul on heameel tõdeda, et meie liik on muutunud dominantseks liigiks nii maal, merel kui õhus
    Eetikakomitee juht: Aga juhataja, me peame arvestama, et selline areng on toimunud teiste liikide arvelt
    Arengu- ja teadusjuht: peab arvestama, et taolised eksponentsiaalsed arengud lõpevad varem või hiljem õnnetult
    Juhataja: Kolleegid, te muretsete ilmaaegu. Midagi ei suuda meie üleolekut kõigutada. Me oleme ainukordsed!

    Samal ajal taustal: kõuemürin, valgussähvakud ja suur pauk


  • Hulkrakse elu sünnist maal ja Jaapani teadlaste 10 aasta katsetest protsessi korrata loen siin.
    The reason multi-celled organisms such as animals and plants exist at all is because of an ancient symbiosis, because of eukaryotic cell. Scientists believe that a single-cell organism called an archaeon trapped a bacterium one day and merged with it, harnessing its abilities to produce energy — like swallowing a battery. The consequence of that merger can be seen in the mitochondria, the power generators of the cell. What is intriguing about this notion is that this happened only the one time, as far as biologists can tell.
    Genetic evidence suggests that an archaeon existed somewhere in sediment under the sea that was similar to a eukaryotic cell. It seemed to be descended from the initial merged organism that appeared 2 billion years ago.
    Finding the archaeon was a crucial way to answer a fundamental question about how we came to be.
    It proved hard to study in the laboratory, however. Most organisms that have been cultured in the lab reproduce rapidly, the organism isolated reproduces 1000 times slower than E. coli, lives in small numbers and depends on symbiotic partners to grow. -the Times/ Ainurakne kohtus juhuslikult bakteriga ja nii see algas.....
  • küsimus on rohkem selles kuidas täiesti juhuslike asjaolude kokkusattumisel tekkis esimene rakk, mis on ülimalt keeruline lipiidide,süsivesikute,aminohapete ja nukleotiidide kombinatsioon, pealegi veel ise end taastootev.

    vaatamata kõigile pingutustele pole teadlastel senini veel õnnestunud iseseisvalt anorgaanilisest ainest alustades laboris uut rakku luua. Suudetakse manipuleerida juba olemasolevate rakkudega ja rakuosadega, muuta nende omadusi, kuid nullist alates uut luua ei õnnestu.

  • stagna
    vaatamata kõigile pingutustele pole teadlastel senini veel õnnestunud iseseisvalt anorgaanilisest ainest alustades laboris uut rakku luua.

    Ei vasta tõele, ma tean, et juba üle kümne aasta tagasi loodi nullist esimesi mikrokerasid mis käitusid raku laadselt.. kui veidi googeldad, leiad rohkem kui ühe viite..
    https://www.nature.com/articles/d41586-018-07289-x
  • see ei ole rakk vaid mingi ainekäkar. Sellest, et näiteks tehislikult luua funktsioneeriv ainurakne elu, kasvõi lihtlabase soolekepikese taoline bakter,(neid leidub iga inimese sooles miljardeid ja kui supelrandades liiga palju vette situtakse, siis pannakse rand kinni ), ollakse veel väga kaugel .
  • stagna
    see ei ole rakk vaid mingi ainekäkar. Sellest, et näiteks tehislikult luua funktsioneeriv ainurakne elu, kasvõi lihtlabase soolekepikese taoline bakter,(neid leidub iga inimese sooles miljardeid ja kui supelrandades liiga palju vette situtakse, siis pannakse rand kinni ), ollakse veel väga kaugel .


    Teadlased on siin natuke ebavõrdses olukorras, nende kasutuses olev aeg ja ruum ei ole võrreldavad terve planeedi ja sadade miljonite aastatega. Meie olemasolu fakt peaks ka kõige umbusklikumale näitama, et elu tekke võimalus soodsates oludes on siiski võimalik. Ka elu sisseränne meie planeedile kusagilt mujalt tõestab siiski selle tekkimist.

  • Pmst võib olla ka vastupidi - mõistus on lihtsalt olemas ja ümbritsev universum tekib tänu sellele.

    Ma isegi arvan, et niipidi tõlgendus on korrektsem.

    Vt ka
    https://en.wikipedia.org/wiki/Anthropic_principle ("strong")
    "lazily evaluated universe"
  • stagna
    see ei ole rakk vaid mingi ainekäkar. Sellest, et näiteks tehislikult luua funktsioneeriv ainurakne elu, kasvõi lihtlabase soolekepikese taoline bakter,(neid leidub iga inimese sooles miljardeid ja kui supelrandades liiga palju vette situtakse, siis pannakse rand kinni ), ollakse veel väga kaugel .
    miljonite aastate arengut ei ole võimalik mõne aastaga demonstreerida.. aga teadlased on tõestanud, et soodsates tingimustes võib elu eellased tekkida vastavatest keemilistest ühenditest.. need samad mikrokerakesed või ainekäkrad soodsatel tingimustel reageerivad ümbritseva keskkonnaga jätkusuutlikult ja järgmistes hetkedes juhuste kokku langedes võivad ka järgmisele tasemele areneda jnejnejne
  • Kui üks hunnik nutitelefone algosadeks võtta ja hunnikusse kuhjata, siis miljonite aastate jooksul reageeriks ja nihkuks tuulte ja muude ilmastikumõjude käes see hunnik selliselt, et tõenäoliselt tekiks algeline nutitelefon
  • luarvikluarvik
    Kui üks hunnik nutitelefone algosadeks võtta ja hunnikusse kuhjata, siis miljonite aastate jooksul reageeriks ja nihkuks tuulte ja muude ilmastikumõjude käes see hunnik selliselt, et tõenäoliselt tekiks algeline nutitelefon


    See on usklike argument. Vist oli küll kellaga. See tõestab nende arvates, et elu on jumala kätetöö.
  • Kristjan1
    luarvikluarvik
    Kui üks hunnik nutitelefone algosadeks võtta ja hunnikusse kuhjata, siis miljonite aastate jooksul reageeriks ja nihkuks tuulte ja muude ilmastikumõjude käes see hunnik selliselt, et tõenäoliselt tekiks algeline nutitelefon


    See on usklike argument. Vist oli küll kellaga. See tõestab nende arvates, et elu on jumala kätetöö.


    Vähemalt peab olema tegu kõrgema intellekti kaasabiga, mida saab ka jumalaks nimetada.
  • Mõistus tekitab Universumit https://en.wikipedia.org/wiki/John_Archibald_Wheeler#Participatory_Anthropic_Principle

    Inimesega kompatiiblis vormis elu võib olla küll loodud "kõrgema" mõistuse poolt.

    Võib-olla polnud esialgne mõistuslik elu võimeline oma planeedilt lahkuma või paljunema (ntx Solaris) vms. Nii nad konstrueerisid keemilise elu, mis oleks võimeline panspermiaks, paljunemiseks ja arenguks.

    Näiteks ei vaja kõik bakterid atmosfääri (st nad on võimelised elutegevuseks vaakumis asetseval substraadil). Samuti ei vaja kõik bakterid keemilisi reaktsioone energia kogumiseks (vaid ainult keha ehitusmaterjalina), vaid võivad elada ka substraadi pingeerinevuste või elektronide ergastatud olekute arvel. Nende elutempo võib olla väga aeglane, miljoneid kordi aeglasem kui meie oleme harjunud.

    Sarnaste bakterite kolooniad on võimelised elama miljardeid aastaid üsna pisikeste tähtedevaheliste kivide ja komeetide sisemuses.

    Kui selline taevakeha nüüd satub suvalisele suuremale taevakehale, siis esialgu oleks nad küll oma originaaltaevakeha sees varjul, aga selle pinnal toimuks aeglaselt ümbritseva keskkonnaga kohanemise protsess. Lõpuks võtaks selle uue taevakeha (näiteks Maa) üle originaalsete bakterite järglased, kes enamuses on nende esialgsed omadused kaotanud, kuna nood kipuvad olema pigem mittevajalikuks koormaks selles uues elukeskkonnas.

    See ei välista, et need panspermiabakterid ei võiks tekkida ka juhuslikult.

    Üldiselt ma arvan, et elu on Universumis laialt levinud ja seda praktiliselt kõikjal tänu panspermiale. Eneseteadvuslikku mõistuslikku elu samas, kellega vestelda elu ja mõistuse olemuse teemal, on tunduvalt vähem. Arvatavasti vaid mõned "kolooniad" galaktika kohta. Mis ei välista, et neist kolooniatest ei üritata teha uurimisretki ümbruskonda juba mõistusliku elu konstrueeritud transpordiviiside abil.
  • kuusemaa
    https://novaator.err.ee/1024408/lahimal-naabertahel-voib-olla-teinegi-planeet Kolm ja pool aastat tagasi avastasid astronoomid Proxima Centauri ümber tiirutamas umbes Maa suuruse eksoplaneedi, mis asub just parajasti ses niiöelda elukõlblikus vööndis, kus vedela vee olemasoluks ei ole ei liiga kuum ega liiga külm.

    Uudiseid aina viskab peale. Siin väidetakse, et suure tõenäosusega Proxima Centauri tähesüsteemis elu siiski ei leidu: https://forte.delfi.ee/news/kosmos/teadlased-avastasid-meie-lahedalt-super-maa?id=88679131
    Seega, tõenäoliselt pole seal ka sobivat planeeti sõltumatult toimiva inimeste ühiskonna rajamiseks sinna.
  • Mida kuradit on sellel, kahtlemata põneval, arutelul ühist "elukunstiga"?
  • Offf
    Mida kuradit on sellel, kahtlemata põneval, arutelul ühist "elukunstiga"?


    Off, eks seegi ole omamoodi elukunst- üritada foorumis meeleheitlikult tõestada erinevate linkide kaasabil, et tegelikult on hoopis tema see universumi "Alfa Kentaur" astronoomia ja geofüüsika teemadel.
    Ja see Tõravere seltskond võib endi teadmistega üldsegi kuu peale minna, sest siit foorumist saab kuulda püha tõde.

    Ja õigust ka muidugi.
  • Vestlus elu tekkest ja elu esinemisest Universumis on ju igati elukunsti teema kohane.
  • Keegi võiks teha teema "Elukunstnike sektor Universumis" vms :)
  • teema on igati ajakohane - sest kui elu poleks tekkind poleks ju seda teematki
  • luarvikluarvik

    Vähemalt peab olema tegu kõrgema intellekti kaasabiga, mida saab ka jumalaks nimetada.

    Sama väideti mõnda aega tagasi ka inimese tekkimise kohta. Tänapäeval on asi juba nii selge, et inimese tekkimise kohta väidavad seda vaid vähesed fanaatikud. Eks elu tekkimise uurimine edeneb ka tasapisi.
  • "Tänapäeval on asi juba nii selge".....on, on...inimene arenes ahvist, vahel tundub küll nii.
  • luarvikluarvik
    "Tänapäeval on asi juba nii selge".....on, on...inimene arenes ahvist, vahel tundub küll nii.


    Mitte ei arenenud ahvist, vaid tal on ahviga ühised eellased.
  • mykoloog
    luarvikluarvik
    "Tänapäeval on asi juba nii selge".....on, on...inimene arenes ahvist, vahel tundub küll nii.


    Mitte ei arenenud ahvist, vaid tal on ahviga ühised eellased.


    Ainuraksed?
  • ma tahaks teada kuipalju maksumaksja neile 4-päevastele pappi pritsib ?

    Võib-olla võiks nad hoopis lobilt ja leivalt maha võtta ja vaadata, mis juhtub ?

    Komöödiafilmidest on tuntud situatsioon, kus töötaja jääb haigeks pikemat aega ja mitte midagi halba ei juhtu kui ta üldse tööl ei käi ja tööd ei tee, keegi ei märkagi ta puudumist ja siis kui lõpuks märgatakse , koondab firma tüübi ära. Ma kipun arvama, et reaalses elus on sageli just täpselt samamoodi.

    Ärge jääge haigeks ,ülemused võivad avastada, et teid pole ettevõttele üldse vaja !
  • luarvikluarvik
    mykoloog
    luarvikluarvik
    "Tänapäeval on asi juba nii selge".....on, on...inimene arenes ahvist, vahel tundub küll nii.


    Mitte ei arenenud ahvist, vaid tal on ahviga ühised eellased.


    Ainuraksed?


    Hominiidid
  • Noh, küllap oli ka inimese ja šimpansid ühine eellane ahv. Nagu ka selle tegelase ja gorilla ühine eellane.
  • tqnism
    Noh, küllap oli ka inimese ja šimpansid ühine eellane ahv. Nagu ka selle tegelase ja gorilla ühine eellane.


  • Kahtlemata, aga kui nimetada nii šimpansi kui gorillat kui orangutani ahviks, siis oleks ju loogiline nimetaja ahviks ka nende ühist eellast. Kes, muidugi, ka inimese eellane on. Muidu tuleks leida põhjendus, miks mitte-ahv kolmel korral ahviks arenes.
  • Hominiidid olid pool-ahvid ja pool-inimesed, enamikel juhtudel käisid nad alla ja arenesid edasi ainult ahvideks, ühel juhul vedas kuidagi ja pooldus selliselt, et jäid ainult parimad ehk inimlikud omadused, sealt tänane inimene
  • Ehk peaks uue teema tegema, "Elu teke Maal" vms, elukunstnikest on teema ikka väga kaugele läinud :)
  • eln
    Ehk peaks uue teema tegema, "Elu teke Maal" vms, elukunstnikest on teema ikka väga kaugele läinud :)


    ominiidid olid pool-ahvid ja pool-inimesed, enamikel juhtudel käisid nad alla ja arenesid edasi ainult ahvideks, ühel juhul vedas kuidagi ja pooldus selliselt, et jäid ainult parimad ehk inimlikud omadused, sealt tänane inimene)


    Need hominiidid olidki tollases kontekstis elukunstnikud, paterdasid kahel jalal ning tegid ennast muidu tähtsaks, võludes sellega viljakamaid vastassoo esindajaid, selmet teiste kombel jahil käia.
  • stagna

    Ärge jääge haigeks ,ülemused võivad avastada, et teid pole ettevõttele üldse vaja !

    Samas võib see olla täiesti vajalik ja normaalne protsess. Reality check. Oled kuu aega haige, tuled tagasi ja kui sind ikka veel vaja on, siis võid järgmise asjana mõelda juba suvel puhkuse võtmisele.
  • Ehedad elukunstnikud :) Aga vähe küsivad, vähemalt ühe nulli peaks juurde kirjutama...
    https://www.hooandja.ee/projekt/eek-meditasiooni-silindrid
  • Sekeldaja
    ziff
    Ehedad elukunstnikud :) Aga vähe küsivad, vähemalt ühe nulli peaks juurde kirjutama...
    https://www.hooandja.ee/projekt/eek-meditasiooni-silindrid


    "Silindrid on Patendiametis menetluses"


    Aga viidikus on silindrid juba patendeeritud!
    Mul on kuri kahtlus, et mul lapsed valmistasid neid ägedaid silindreid juba lasteaias, wc-paberi rulli südamikest ja joonistasid sinna igasugu värvilisi mustreid peale.... (mingi käelise osavuse arendamise tunnis vms...)
    Hea, et siis polnud need veel patendeeritud, muidu oleks pidanud lidsendsitasu maksma....

  • luarvikluarvik
    "Tänapäeval on asi juba nii selge".....on, on...inimene arenes ahvist, vahel tundub küll nii.


    Mulle tundub see jutt, et mingid eluvormid miljonite aastate jooksul iseennast paljundades kuidagi muutusid, ikka väga kahtlane. See ühe päevaga savist voolimine on ikka nii palju loogilisem, sest see on raamatus konkreetselt kirjas.
  • ikaldus
    See ühe päevaga savist voolimine on ikka nii palju loogilisem, sest see on raamatus konkreetselt kirjas.

    ScienceDaily: Clay may have been birthplace of life on Earth, new study suggests
  • "Aga selle juures, mu armsad, ärgu jäägu teie eest varjule, et Issanda juures on üks päev nagu tuhat aastat ja tuhat aastat nagu üks päev." (Pt 3:8)
  • Yom

    Although yom is commonly rendered as day in English translations, the word yom has several literal definitions:[1]
    Period of light (as contrasted with the period of darkness),
    General term for time
    Point of time
    Sunrise to sunset
    Sunset to next sunset
    A year (in the plural; I Sam 27:7; Ex 13:10, etc.)
    Time period of unspecified length.
    A long, but finite span of time - age - epoch - season.
  • Tundub, et Investor Toomas ehk ÄP on kah elukunstnikuks hakanud ja hullutab masse, kes maksavad suure raha aga suurt vastu midagi ei saa - https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2020/02/02/jargmiseks-konverentsiks-uurime-veel-suurema-ruumi
    Ainuke võitja ses loos on minu arvates ÄP?
  • powerman
    Tundub, et Investor Toomas ehk ÄP on kah elukunstnikuks hakanud ja hullutab masse, kes maksavad suure raha aga suurt vastu midagi ei saa - https://www.aripaev.ee/investor-toomas/2020/02/02/jargmiseks-konverentsiks-uurime-veel-suurema-ruumi
    Ainuke võitja ses loos on minu arvates ÄP?


    ...konverentsibiznjeks on hea biznjeks. Aga elukunst? Ei tasu unustada, et krüptoraha-teemalisi konverentse korraldatakse jätkuvalt. Vat see on elukunst!
  • Disclaimer. Ma tean et paywalli taga oleva teksti kopimine on paha komme, aga antud juhul võib see mõne süüdimatu kodukana elu ja tervise päästa. Luban, et edaspidi teen seda vaid tõelise häda sunnil ja heas usus, et trahv väärib seda rikkumist.
    ---------------
    Plahvatuslikult kasvav Facebooki leht külvab lausvaledega koroonapaanikat 574
    Varem kriminaalkorras süüdi mõistetud Jaya Shivani Kracht kasutab koroonapandeemiat hirmu ja valeinfo külvamiseks. Ta käsib inimestel võtta arvelt välja sularaha, kutsub üles mitte alluma karantiinile, kasutama libaravimeid, suunab jälgijad avaldama hulgaliselt isikuandmeid ning hoiatab NATO sissetungi eest.

    Jaya Shivani Krachti valeinfot jagav ja hirme õhutav kommuun on koroonaärevuse ajal tuule tiibadesse saanud.


    Jaya Shivani Krachti loodud kinnine Facebooki grupp kasvab sadade inimeste kaupa päevas ning tema isiklikul kontol jagatud videod on jõudnud kümnete tuhandete inimesteni. Vähemalt osaliselt viitab Shivani Kracht valeinfo levitades ka oma perekondlikele sidemetele – tema ema töötab rahandusministri nõunikuna. Nii on temast saanud tuhandete jälgijatega suunamudija, kelle soovitused on vähemalt kohati eluohtlikud. Plaanitakse ka kokkutulekut, sest Shivani Kracht koroonaviirusesse ei usu.

    Shivani Krachti Facebooki kinnise grupi „Ava oma silmad” jälgijate arv on ärevate aegade tuules kasvanud ühe nädalaga napilt tuhande pealt enam kui 3500 inimeseni. Naine keeldus meie küsimustele vastamast.

    Lisaks mürgise ja ohtliku kloordioksiidi (MMS) propageerimisele ning valeinfo levitamisele kutsub ta sotsiaalmeedialeheküljel fänne endale uut „sünnitunnistust” registreerima. Selleks tuleb täita vorm, kuhu tuleb sisestada näiteks vanemate, laste ja enda täpne kodune aadress ja sünniaeg (kellaaja täpsusega).

    Mis hullem: kõigile on andmed avalikult näha. Nii võib vastaval veebisaidil näha sadade inimeste isiklikku infot.


    Krachti jagatud veebilehel näeb kõigi registreerunute andmeid, mida on seal kümnete lehekülgede kaupa. Lapsevanemad on sinna sisestanud ka võsukeste isiklikud andmed.
    KUVATÕMMIS
    „Kuidas alaealistega on?” küsib üks tema jälgijatest.

    „Lapsed ka sinna kirja,” õpetab Shivani Kracht.

    „Mina ja minu kaks poega registreeritud!” ütleb pereema Tallinnast. „Viie inimese pere registreeritud” kuulutab teine.

    „Kas saame 1000 kokku?” ärgitab Shivani Kracht.

    Leheküljelt leiab info kümnete laste elukoha ja sünniaja kohta. Välismaise lehekülje haldajad näevad neid andmeid aadressi täpsusega.

    I samm: hirmukampaaniad

    Kui esmaspäeval hakkas levima valeuudis Tallinna sulgemise kohta, oli sellel oma roll ka Shivani Krachtil ning tema kommuunil. Jaya Shivani, sünninimega Katrin, on rahandusministri nõuniku Kersti Krachti tütar ning ema autoriteedile viidates ta enda väärinfot ka legitimeerib. Eesti Päevalehel ei ole ühtegi viidet, et Kersti Kracht valeinfo levitamisele teadlikult kaasa aitaks.

    „Jookseb ka sisse info meie enda valitsuse tasandilt – see, kes teab miks, siis see teab – Eestis pannakse linnade vaheline liiklus kinni,” ähvardas ta pühapäeval, enne sarnaste uudiste massilist liikvele minemist.

    Taolised hirmutavad valeuudised on tema leib. Juba nädalapäevad tagasi jutustas Shivani Kracht saabuvast nii: „Teid hakatakse jälgima. Euroopasse on sisse toodud suures mahus USA sõjaväge. On kuulda lennukite lendamist.”

    „Praeguse seisuga tuli uudis Soomest, et Helsingi kohal on helikopterid, mis lihtsalt seisavad seal. Hispaanias samuti olid kopterid, mis pritsisid alla mingit ainet, pärast kui nad lahkusid, siis oli õhus tugev keemia lõhn,” kutsub ta üles kopteritest teada andma. Nii kannabki Krachti jälgijaskond talle ette kõik kopterilennud Eestis ning nad tunnevad alatihti suus „veidrat maitset” või haistavad kahtlaseid aroome.

    Järgmisel hetkel on rahandusministri nõuniku tütar saanud juba uut infot.

    „Võtke sularaha täna välja!” soovitab ta järsku grupile. Inimesed usuvad ja lähevadki võtma ning panevad kogu oma raha sukasäärde.


    KUVATÕMMIS
    „Ma võtsin hunniku välja, aga ei tea kuhu seda panna?” küsib jälgija. Temal soovitavad grupikaaslased kogu raha kulda investeerida.

    „Automaadid saavad tühjaks ja elekter ning nett võib maha minna,” selgitab Shivani Kracht naisele, kes palus põhjendusi, sest muidu äkki abikaasa ei mõista, miks tuleks tormata pangakontot tühjendama.

    Koroonaviiruse kohta on Shivani Krachti nõuanded samuti risti vastupidised sellele, mida eksperdid ja riik soovitavad.

    „Ma pean ütlema, et algusest peale ma olen vaadanud, et see viirus on viimane asi, mida ma kardan ja ma ei ole seda kunagi kartnud. Ma ei käi kusagil ühegi maskiga, ma ei desinfitseeri ühtegi kätt, ma ei tee mitte midagi,” teavitab ta.

    Mõistagi ei jää koroonaviiruse puhul soovitamata mitmesugused ebateaduslikud preparaadid. „MMSi hakata ikkagi endale korralikes kogustes sisse võtma,” soovitab ta.

    Ma ei käi kusagil ühegi maskiga, ma ei desinfitseeri ühtegi kätt, ma ei tee mitte midagi.

    Kokkuvõttes peab Shivani Kracht koroonaviirust suureks vandenõuks. „Võrk teie ümber tõmmatakse koomale, kullakesed,” hoiatab järjekordne videopöördumine. „Kas sa tõesti arvad, et see [karantiin] on viiruse pärast, millesse täna on surnud 8000 inimest?”

    Tegelikult tegelevat valitsused Shivani Krachti sõnul ülemaailmse viirusekarantiini varjus hoopis maailma ümberkorraldamisega uue, varem kokkulepitud korra järgi. Kui mõni tuntud nimi avalikult karantiini minekust või haigestumisest teatab, olevat ta tegelikult viidud sõjatribunali alla, mida peetakse reisijatest tühjaks jäänud kruiisilaevadel.

    „Praegu on kaks varianti: kas minna silmaklapid peas edasi või on aeg üles ärgata ja hakata seisma iseenda ja oma õiguste eest,” õhutab Shivani Kracht oma jüngreid tegudele. Esialgu on samme peamiselt kolm: tuleb seista ühisrindena vaktsineerimise vastu, registreerida end „elusaks inimeseks” ja hüljata orjastavad ID-kaardid.
    --------------
  • Helikopteriga aetakse seda vähest koroonaviirust tänavatele laiali, mis Itaaliast õnnestus hankida ja madalalt kostev müra ajab inimesed lihtsalt niivõrd lolliks, et mõni sooritab oma i.d.caardiga seppukku või näsib veenid läbi. Eeltäidetud surmatunnistused on siis kindlasti abiks, ühtlasi võib neid nimetada ka sünnitunnistuseks teispoolsusse. Ei imestaks, kui proua Shivanil on kirstuvabrikute aktsiaid kokku ostetud.
  • ...ning hoiatab NATO sissetungi eest.
    Remargi korras olgu öeldud, et ülalnimetatud on siin juba mõnda aega. Suisa meie endi kutsel.
  • Ma tükk aega mõtlesin, kas seda panna siia või mitte - ravimiarendus ongi meeletult suurte riskidega valdkond ja ükskõik, kui head teadlased/firmad sellega tegelevad, enamus põruvad ikkagi. Samas, mingisugune pattern on ikkagi paistmas - iga kord, kui maailmas mingisugune kuum teema on, siis Mart Ustav on seda kohe-kohe lahendamas.
    Mart Ustav loob Ebola vaktsiini
    Mart Ustav toodab odavat HIV-vaktsiini
    Mart Ustav loob Zika vaktsiini
    Mart Ustav loob koroonaviiruse testid ja vaktsiini
  • odava HIV vaktsiiniga oleks pidanud küll väga rikkaks saama juba . Kuid kui see 5 aastaga valmis pole saanud, siis ilmselt ei saagi

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon