BÖRSIKRAHH 2020 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

BÖRSIKRAHH 2020

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • - Testijad leidsid eile 9 (ÜHEKSA) nakatunut.
    - Intensiivravis on 0 (NULL) inimest


    P-Ö-Ö-R-E

    Kujutage ette milline hea reklaam Eesti varsti saab:

    Esimene riik Euroopas kes alistas coronat!

    Tallinna Börs on koht kus olla praegu, ma arvan.

    Oluline on muidugi ka, et ka Rootsi/Norra/Taani näevad sama arengut. Aga Eesti on kindlasti kiireim.

    Kujuta seejärel ette pealkirjad nagu:

    Eesti koolid avavad jälle!

    Eesti piirid on jälle avatud!


    Ühesõnaga, hakkab tulema üks hea uudis teise järel.
  • Kõik muidugi segatud USA corona-probleemidega lähinädalatel, aga kes oskab sellest läbi näha...

    Ja maailm vajab näidet, peale Hiina diktatuuri. Kui siin paraneb olukord, siis varsti mujal ka.
  • Praegu ju testitakse ainult riskigruppe, samas nakatanute arv on meil kõige suurem 30-49 vahemikus. Jah raskete juhtumite arvu võib see vähendada, aga leviku osas ei pruugi pilt adekvaatne olla.
  • Eestis on alles see aeg ees, mis koroonale kõige parem nakkamiseks +9C. Elame aprilli üle, siis võib kergemalt hingata.
  • Is FREE!
    https://www.foxbusiness.com/economy/steven-mnuchin-white-house-relief-efforts-coronavirus
  • :) Muidugi on pööre, kui testida saad ainult triaaži telgis hingamisraskustega.
  • Visahing


    Selle nädala number, millest oleks soovituslik ülevalpool sulgeda ja siis saaks hakata põhja moodi asjast rääkima.


    Ja mis see number konkreetselt on?
  • koto
    Visahing


    Selle nädala number, millest oleks soovituslik ülevalpool sulgeda ja siis saaks hakata põhja moodi asjast rääkima.


    Ja mis number konkreetselt on?


    Parem klikk ava uuel lehel pilt, teeb suureks, aga number ise 233,86 SPY
  • Vaatasin, 2008 oli kukkumine -38,49%, võttes sama hinna, oleks 2100 SPY. (kokku 18 kuu jooksul 2008-2009 ca -56,8%)
    1973 oli -17,37% ja 1974 -29,75%
    Kummaline, et ükskõik mida vaatad, siis see tugi sinna tuleb, olgu selleks Fibbonacci või nagu protsendi võrdlus.
  • Keskerakonna seisukoht kogumispensioni maksete peatamise osas aastal 2009

    Meil on täna Eestis umbes 600 000 töötavat inimest ja teise sambaga on neist liitunud umbes 500 000. Tegemist on üldrahvalikult tähtsa küsimusega. Teise samba sissemaksete peatamine hävitab kõigi nende 500 000 inimese usalduse meie pensionisüsteemi ja ka Eesti riigi vastu. Riik ei ole enam turvaline ja stabiilne partner. Inimesed ei taha pühendada oma elu riigile, kes neid sellisel määral ja nii olulises küsimuses alt veab. Kogumispensionisüsteemi juurutamisel ja teise samba käivitamisel oli valitsuse konkreetne sõnum meie ühiskonnale, et see lahendus on kindel ja sellise süsteemiga võivad inimesed turvaliselt oma pensionivara koguda. Inimesed uskusid. Neil oli õigus uskuda seda, mida valitsus neile räägib. Inimesed arvestasid antud garantiisid ja langetasid oma otsused vastavalt sellele. Kui meie pensionisüsteem ei ole kindel, mis siis üldse siin riigis kindel on? Millele saavad inimesed rajada oma tuleviku, millega arvestada? Iga inimene tahab, et pensionipõlves oleks, millele loota ja millele toetuda. Kui Eesti riik ei paku seda kindlust, siis otsitakse seda paratamatult mujalt, teistest riikidest. Meil on niigi ülisuur probleem väljarändega. Pensionisüsteemi usaldusväärsuse hävitamine ainult soodustab inimeste lahkumist Eestist. Kas meid on siin liiga palju, et peame inimesi ära peletama?

  • stocker
    velvo
    stocker
    WASHINGTON—The Senate passed a relief bill to combat the coronavirus pandemic as congressional negotiators deepened their conversations about a new package that could total about $1 trillion, including a proposed $500 billion in direct payments to American households.
    Tasuta raha jee, Loodame, et seekord võimaldavad mingi põrke korraldada.


    Sa mõtled rohkem kui ühepäevalist?


    Kerge varba vette pistmine, tihti visatakse imik koos veega minema. Pikk HAL, MU, panustan ainult põrkele. Mõtlesin pankade peale ka, kuid sealt võib mõni negat. üllatus tulla. Kes teab, kuhu nad ennast jälle smugeldanud on.


    Praegu hästi koheldud minu possudega, SQ oli ka hea( ei postitanud ja possu ei ole ). Panen pooled ikkagi lukku, et saaks hästi magada, kiirel turul kiired otsused
  • tundub et turg väsi nud/-mas hirmu tundmisest.. kevad uksel.. spy 237 +/- pidanud suhtkoht ok.. languse jätkuks oleks miskit värsket ja veel hullemat vaja.. ei taha uskuda et tuleb
  • äkki keegi teeb uue teema, Börsitöus 2020.. töstaks meelsust, toetaks aastalöpu valimisi..
  • pensioni sissemaksete peatamine töendab, et sellist pensionisüsteemi, kuhu riik soodsaid oste teha ei lase, ei ole meile töesti vaja.. valik mitte kohe müüa vast jääb.. riik vötab ikka sealt kus on
  • vipvalve
    tundub et turg väsi nud/-mas hirmu tundmisest.. kevad uksel.. spy 237 +/- pidanud suhtkoht ok.. languse jätkuks oleks miskit värsket ja veel hullemat vaja.. ei taha uskuda et tuleb


    Oota paar nädalat paraliseeritud euroopa annan märku, kuu aja pärast näema sama USAs.
  • Jah, ag seda Sa juba tead.. ja teised teavad ka.. ja Turg teab ka..
  • Teravaid põrkeid täna näha:

    PLAY
    GES
    UBER
  • Selle päeva liikumist tahaks näha, kui keegi kapist tuleb ja teatab: "Meil on vaktsiin!" Natuke pikk olengi selle päeva nimel.
  • stocker
    Selle päeva liikumist tahaks näha, kui keegi kapist tuleb ja teatab: "Meil on vaktsiin!" Natuke pikk olengi selle päeva nimel.


    Kui keegi teeb seda lähima poole aja jooksul, siis tegemist valetajaga.

    Muidu vaktsiini tootmine ka päris pikk protsess (1-3 kuud).
  • stocker
    Selle päeva liikumist tahaks näha, kui keegi kapist tuleb ja teatab: "Meil on vaktsiin!" Natuke pikk olengi selle päeva nimel.


    Vaktsiin on juba olemas, hetkel on testimise faasis. Usun, et eriolukorras saab märgatavalt kiiremini masstootmisesse kui seni kuulutatud 12 kuud.
  • vabastiil
    stocker
    Selle päeva liikumist tahaks näha, kui keegi kapist tuleb ja teatab: "Meil on vaktsiin!" Natuke pikk olengi selle päeva nimel.


    Vaktsiin on juba olemas, hetkel on testimise faasis. Usun, et eriolukorras saab märgatavalt kiiremini masstootmisesse kui seni kuulutatud 12 kuud.


    Vaksiini saab vaktsiinik peale testimist. Neid või olla kümneid, mis sõelast läbi ei pääse. Ei leidu maailmas kedagi, kes lubaks massvaktsineerimist katsetamata preparaadiga.
  • WSJ arutleb kas siit tuleb credit crunch ja finantskriis ka veel otsa, mõned laused pikast loost: Signs of a looming credit crunch that could stifle future economic growth, serious strains are starting to appear in the $1.2 trillion market for loans to high-risk companies, which have borrowed record sums in recent years as investors chased bigger yields. There's record $10 trillion mountain of debt. The epicenter of risk involves a subset of that total: $1.2 trillion in leveraged loans, junk-rated debt secured by corporate assets which has exploded, ballooning by almost 50%, or $400 billion, since the start of 2015. Banks sell debt to money managers or repackage it into complex securities. When prices of the loans drop or they fall into default, the losses hit pensions, insurers, and scores of mutual funds and hedge funds, some of which react by selling out, exacerbating market swings, then investors become less willing to buy new loans and banks that arrange such deals stop making new ones. Consequences could cascade: A wave of defaults and bankruptcies, forcing job cuts and amplifying the economic slowdown.
    The impact will likely be long and drawn-out. Most loans don’t start coming due until 2022 and the hardest-hit sector -energy- is a small component of the market. Still, loan prices can fall sharply well before companies run out of cash, hurting investors who own the debt. And as business dries up for some companies, they may not be able to stay current on their existing loans.
    Leveraged loans suffered their worst run since the financial crisis this month. Prices for loans to 24 Hour Fitness Worldwide, which operates a chain of gyms, fell to about 44 cents on the dollar this week from 80 cents in February. Prices of loans to airlines such as United and AA declined about 10% in the first 2 weeks of March, more than any full-month loss since Oct. 2008, with the amount of loans outstanding about 2x as large as in 2008, a recession will likely trigger a larger wave of defaults and heavier losses on their debt than the dot-com bubble or the financial crisis, analysts say. Borrowers on the junk loan market now are far weaker financially than those in that era, co's with loans at lowest rungs of the junk-debt ladder, Moody's B3 or lower, made up 38% of the market in July compared with 22% in 2008. About 29% of outstanding leveraged loans will likely default cumulatively in the next credit downturn, compared with an average of about 20% by junk-rated companies during the 2007 to 2009 period says BofA. Worse yet, investors will likely recover less money: about half of their original investment, compared with 58% back then.
  • Kui Hiina peaks langetama oma intresse ööl vastu homset, siis ärkame juba uues põhjas :) Lihtsalt teadmiseks, kes huvitub.
  • Turg peaks käituma nagu viirus, st peremeeskeha tuleb elus hoida.. baas languse peatuseks peaks olema igati küps, mina arvan
  • Kõik saavad ise jätkata maksmist nii nagu eelmisel korral.
  • Pole kunagi olnud kuna 1982 sünni aasta, viimane, kes pääses. Arusaamatu nutt, vaadates nende fondide tootlusi keskmiselt.
  • Pensionifond (agressiivne) nagunii tänaseks omadega peetis, ainus lootus mingiks tõusuks on maksete jätkamine...
    Kui need riigi poolt ka peatatakse, siis pole sellel enam üldse pointi, et tõusmine põhjast ka ära võetakse...
    Kui saab, võtaks välja, tootlus 3,68% 9 aasta baasil ja enne seda miinuses olek 8 aasta baasil ei ole kuidagi ahvatlev edaspidi...
    Vabandust, kui vale foorum kus hädaldada :)
  • Väga äge video ja minu arvates tal hea point, sa võid inimestele raha jagada ja majandusse seda pumbata, aga nii kaua kui inimesed peavad kodus püsima, ei saa nad kulutada ja ka turud ei lähe üles. See FED näide Coca ja mentosega vääriks eraldi auhinda . https://www.youtube.com/watch?v=jvgx5SjcfLI
  • vipvalve
    äkki keegi teeb uue teema, Börsitöus 2020.. töstaks meelsust, toetaks aastalöpu valimisi..


    Investeerimise vaatepunktist kindlasti mõistlikum, kui inimkonnale igiomane süüdlaste otsimine (!corona!) ja maas lamavate pullide nüpeldamine.
    ---
    rahas, oma investeerimiskinnisvara suurima objekti müüsin ka, et oleks rohkem ressurssi, mida saabuvasse tõusu paigutada.
  • Visahing
    Pole kunagi olnud kuna 1982 sünni aasta, viimane, kes pääses. Arusaamatu nutt, vaadates nende fondide tootlusi keskmiselt.


    Mis sa neist pensionifondidest vahid, kui indeksfondid on ainult paar aastat olemas olnud? See süsteem oligi pekkis lihtsalt seetõttu, et normaalset valikut polnud.

    Võta löö endal graafikusse mingi maailmaindeksfond, vaata tema ajalugu (mida mõnel eksisteerib suurusjärk sajandi jagu) ja mõtle siis, kas see süsteem on ikka nii halb?

    NB! Jah, väljamaksed on vaja veel korda saada ja see on ainus positiivne külg pensionisammaste reformi juures, et ei pea oma raha kindlustusele ära andma. Aga see on viimane viga, mis vajab parandamist veel. Kõik muu on tänaseks timm.
  • Henno Viires
    ozbot
    Ja ärge unustage, et Jürgen Ligi isiklikult tegi vastava liigutuse eelmises kriisis.
    Sa ei kühvelda liiva tulevikus juhtuda võivaks tulekahjuks (sel hetkel) kui su p#rse põleb. Sa kustutad tulekahjut.
    Talupojamõistus.


    Rumal jutt. Tänase tulekahju kustutamiseks oleks pidanud koguma reserve headel aegadel (aastatel 2017, 2018 ja 2019 kasvas Eesti majandus mühinal), mitte ajama kätt pensioniks kogujate taskusse.

    Ja ei ole mõtet osutada sellele, mida tegi Ligi, Ansip või Rõivas ... kui kogu aeg on kedratud plaati, et teeme teisiti, teeme paremini ...





    Ma olen kahe käega selle poolt, et headel aegadel koguda reserve, et neid halbadel aegadel (nagu praegu) saaks kasutada. Samuti ei õigusta ma absoluutselt headel aegadel eelarve miinusesse laskmist. Aga see ei aita meid praegu mitte üks põrm. Kui kuskilt on vaja raha, siis lihtsam on seda võtta ikkagi tuleviku arvelt selmet praegustel olukord kehvemaks teha. Samuti nõus, et esmalt tuleks laenata ja kui puudu jääb, siis 2. samba kallale minna.

    Ärge arvake, et ma valitsuskoalitsiooni 2. samba lammutamise poolt olen, vastupidi. Aga kriisiajal 400m€ /aastas on low hanging cash cow mida kasutada ja ma näen selles loogikat. Kogukahju ühiskonnale on minu arvates väiksem peatades 2. samba maksed vs mingid palga kallale minekud vmt. Samuti ei meeldi mulle, et see kaart esimesena välja käidi ja siin on tõesti tugev poliitiline ärapanemine taga (tänane Seedri avaldus).
  • USA's hakkab kohale jõudma kui tõsine seis on - siin üks Bill Ackmani intervjuu CNBCs:
    https://www.cnbc.com/2020/03/18/bill-ackman-pleads-to-trump-to-increase-closures-to-save-the-economy-shut-it-down-now.html?fbclid=IwAR3TDBG8NJDZlkvAg53b9pvUg-TNenSoHAPD9KS68CMqKia7bJ1GU093bOM
  • Nii nagu varem kirjutasin oli see 2018 detsembri põhi see mida puudutame. Hetkel on kõik likviidsus probleemid kõrvaldatud ning turg likviidsusega üle külvatud. Lühiajaline põhi on tehtud. (võin eksida)
    Olen täna veidike müünud ja vähendanud positsioone.
  • Kas kriis on läbi?
    Tõusin korraks öösel üles, California oli just kuulutanud staytefhome välja, futuurid olid poolteist prossa miinuses. Hommikul oli kerge roheline. Kevade alguse puhul tõmbasin aias paar kalorit sirgeks ja nüüd naastes on turud tumerohelised.

    Mis vahepeal toimus?
  • Vahepeal möödus umbestäpselt 1 kuu kriisi algusest. Kas nüüd hakkavadki kõik börsikrahhid kestma ainult 30 päeva???
  • ymeramees
    Kas kriis on läbi?
    Tõusin korraks öösel üles, California oli just kuulutanud staytefhome välja, futuurid olid poolteist prossa miinuses. Hommikul oli kerge roheline. Kevade alguse puhul tõmbasin aias paar kalorit sirgeks ja nüüd naastes on turud tumerohelised.

    Mis vahepeal toimus?


    Tähtede seis muutus, homme läheb kõik vana rada.
  • Ärge muretsege, kõik aktsiad langevad täpselt sinna, kus teie neid osta soovisite ja alles siis algab ralli.
  • SideKick
    Ärge muretsege, kõik aktsiad langevad täpselt sinna, kus teie neid osta soovisite ja alles siis algab ralli.


    Easily aasta kommentaar tehtud. Nüüd võivad kõik kommenteerimise lõpetada, paremini nkn pole võimalik.
  • Huvitav, kas selle tõusuga oleme Return to "normal" faasis.

    Väikese ääremärkusena mainiksin, et viimastel päevadel on uudiste põhjal teinud esimesed ostud nii mõnigi mu sõber, kes on terve elu olnud väga börsivõõras.

  • Nende kahe ettevõtte aruanded on avalikud. Väga lihtsustatult võid ju lahutada alustuseks 2 kuu müügitulu ning otsusta, kas Sinu jaoks on praegune hind odav või kallis.
    Tegelikult on küsimus hoopis, kui kaua kriis veel kestab (mittte ainult Eestis). Börsihind annab Sulle ehk vihje, kui pikka kriisi turuosalised ootavad.
  • Onu Ott, palju tipust peaks langema %, et hinnad mõistlikud oleks(40, 45 või 50 %) või mis aastasse tagasi langema, 2015, 2012?
  • Ühe osaga portfellist sisuliselt kogu aeg ostupoolel (algusest läinud 6-7 aastat). Perspektiiv seotud laste vanusesihiga, järgi jäänud veel ca 15 aastat (portfellis TVEAT, TSM, Fortum, SWED, Eften, LHV võlakirju).
    Ehk tahan öelda, et institutsioonid võivad käituda üsna sarnaselt omavahel võrreldes, aga eraisikutel võib olla väga, et mitte öelda väga-väga erinevad vaated aktsiatele/börsile.
  • Kuulge teie kriisi lõpu kuulutajad, millele tuginete, et see nii on?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon