Tallinna börs - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Tallinna börs

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas me yanekit peaks tõsiselt võtma, hmmm.
  • Mardike
    yanek
    nii et mardike lase käia



    Sinu kord


    Pigem pakub huvi palju Su portfell on tipust alla tulnud ?
  • Palun just mitte kustutada Mardikese ja yaneki kommentaare. See oli nii lahe. Hommikul tahan veelkord lugeda ja veelkord naerda. Ja respekt Mardikesele. Vana rahu ise.
  • yanek
    miks ma peaks üldse jagama samasugust?
    enne otsi kinnitus et sinu omad on vastavad


    Pussy
  • ain25
    Mardike
    yanek
    nii et mardike lase käia



    Sinu kord


    Pigem pakub huvi palju Su portfell on tipust alla tulnud ?


    :) Palju...
  • Mardike
    ain25
    Mardike
    yanek
    nii et mardike lase käia



    Sinu kord


    Pigem pakub huvi palju Su portfell on tipust alla tulnud ?


    :) Palju...


    Hell teema?
  • Realiseerimata kasum oli seal kuskil +40k juures, Pole hetkel uhkustamist väärt numbrid, lisaks ei ole mul ka LHV kinnitust lisada ja yanek või taas solvatuna end tunda :P
    Kõige suurem miinus on hetkel APHA juures - 70% ligidal
  • Mardike
    Realiseerimata kasum oli seal kuskil +40k juures, Pole hetkel uhkustamist väärt numbrid, lisaks ei ole mul ka LHV kinnitust lisada ja yanek või taas solvatuna end tunda :P
    Kõige suurem miinus on hetkel APHA juures - 70% ligidal


    Aitähh, väga hea ja mõtlemapanev ülevaade, vähemalt minu jaoks. Pole kunagi olnud närvi pikalt sees istuda ja nüüd ei istu edaspidigi.
  • ain25
    Mardike
    Realiseerimata kasum oli seal kuskil +40k juures, Pole hetkel uhkustamist väärt numbrid, lisaks ei ole mul ka LHV kinnitust lisada ja yanek või taas solvatuna end tunda :P
    Kõige suurem miinus on hetkel APHA juures - 70% ligidal

    Aitähh, väga hea ja mõtlemapanev ülevaade, vähemalt minu jaoks. Pole kunagi olnud närvi pikalt sees istuda ja nüüd ei istu edaspidigi.

    Aga mida suuremaks portfell paisub, seda raskem on vups sisse ja vups välja hüpata.
  • Mardike
    Realiseerimata kasum oli seal kuskil +40k juures, Pole hetkel uhkustamist väärt numbrid, lisaks ei ole mul ka LHV kinnitust lisada ja yanek või taas solvatuna end tunda :P
    Kõige suurem miinus on hetkel APHA juures - 70% ligidal


    Ära võta isiklikuna, Mardike. Yanek saab kaineks ja palub pärast vabandust.

    Siinse foorumi liikmed võib tüpaazhkommentaaride järgi jagada 10 liiki (on muidugi ka ristandeid):

    Kodanik A, kes ei karda tunnistada oma vigu ja endal marki täis teha ning tunnistavad palju nad sisse on saanud (nt. Mardike). Kantud punasesse raamatusse, aga minu poolt kõige suurem respekt neile.
    Kodanik B, kes muidu istub nagu kult rukkis, aga kui kuskil tuleb ülevõtmine või 20%+ ralli mingil x põhjusel, genereerib koheselt mõne sisutühja küsimusena formuleeritud kommi (a la mis teeme?), mille lõpus ilusti-kenasti "disclaimer: long". (näidet ei viitsi pragu otsida, ymera leiab vast 10 sekiga mõne üles)
    Kodanik B ver. 2,0, kes sisenemisest teada ei anna, aga tagantjärgi peale suuremat sorti tõusu annab endast märku lambipostiga "ah, ostsin seda just enne tõusu selle-ja-selle hinnaga, nüüd austan kõiki teavitusega, et väljusin selle-ja-selle-hinnaga" (Ka ei viitsi otsida, neid ikka jätkub, alles üks raporteeris võidukalt Stefanile kuskil)
    Kodanik C, kes võtab sõna absoluutselt igal teemal - ja kuulutab lahkelt oma kõiki põlde hõlmavat vastuvaidlematut tõde. Aktsiaid tal küll 99% tõenäosusega ei ole ega pole kunagi olnudki - aga ega see siis ei takista andmast kõigele oma eksperthinnangut. (Nt. ttrust)
    Kodanik X, kes igapäevaselt tegelebki aktsiatega - tõenäoliselt väga edukalt - ja see edukus on ta kastist nii kõrgele välja tõstnud, et tema ees on avanenud kogu big picture - ja absoluutselt kõik elu harud ning mis seal tulevik toob on saanud kristallselgeks. Nt. ymera
    Kodanik Y, kes kommenteerib vähe, kuid formuleerib oma väljaütlemised võimalikult majesteetlikul ja üldsõnalisel kujul, mida on võimalik tagantjärgi tõlgendada vabalt nii ühte kui teist pidi - olenemata sellest, mis turgudel edaspidi toimub (Nt. saate-isegi-aru-kes)
    Kodanik Z, kellelt ei tule muud, kui sappi ja irooniat (nt. tartz)
    Kodanik K, kes on õppimisvõimetu ja ei saa üldse millestki aru. Peale 2 suure kriisi läbielamist teeb ta ikka täpselt samu vigu ja saab aru, et tal pole midagi tarka diskussiooni lisada. Aga nats ikka tahaks - kogumusi nagu juba on ju kogunenud. Lollust (ka enda oma) nähes vihastab ja reageerib üle (nt. white nigga)
    Kodanik S, kes proovib luua foorumisse mõtestatud diskussiooni ning informatsioonilist väärtust. Vahepeal tuleb küll ka informatsioonilist väärtusetust. Ja atra lükkab ta ikka veits suunaga oma põllulapi poole - aga see peaks ikka puruloll olema, kes vastupidi teeks. Nt. Stefan
    Kodanik P, kes jälgib foorumit, proovib õppida targematelt ja mõnikord avaldab ka oma arvamust - ühesõnaga normaalne inimene
    Ülejäänud interneti täidab visahinge lõputu pläma
  • tartz
    Sa pole sellest ikka veel üle saanud?
    https://fp.lhv.ee/forum/invest/119239?postId=2627780


    Pane ikka miinus ka, muidu nagu poolik tunne!
  • Jätkake kõik samas vaimus. Erinevatest arvamustest saab välja noppida päris häid ideid.
  • ain25
    Jätkake kõik samas vaimus. Erinevatest arvamustest saab välja noppida päris häid ideid.


    Sa mõtled selliseid?https://fp.lhv.ee/forum/invest/132337?isEdit=true&saveSuccessful=true&postId=2866314
  • Keegi on visahinge konto kaaperdanud, sest ta lubas enam mitte postitada.
    Aga see peab olema keegi, kes teda tõsiselt armastab, sest postitustes on nähe õigustusi tema tegevusele.
    Ilmselt keegi lähisugulane.
  • Eks siin foorumis on ikka mitmeid, kes ei kannata, kui mõnel inimesel on veel suurem nägemus kui teisel ja tagantjärgi võib tõestada, et kõik ei ole ikka päris möla. (mõni vana foorumi kasutaja ei mõista siiani tehnilise analüüsi pointi)
    Mitte postitamise all pidasin silmas Baltikumi teemat ja Baltikumi aktsiaid, sest valdaval enamusel siin kirjutajatest omavad (mõned kohe eriti suurelt) ja ega kedagi arutelud ei huvita, vaadates masside üksteisele hinnanguid, siis kõik lappavad karjas plusse kiidu -kukkedele. (jah, näed jälle kirjutan, ei saanud minust lahti veel siin-nah mis visahing ma oleks)

    Väike analüüs:

    Rekord miinused:
    1. Müüsin Apranga 2,28.2,26 (aasta või kaks kogutud pos, tehniliselt oli pilt seal, et 2,28 müüa, fundamentaal viirus keerab peeti), Teist korda ostsin, kui siit madalamaks enam ikka ei kuku, tuli 10senti alla ja toest läbi. Mõte, et varsti suletakse kaubanduskeskused, ei olnud iroonia vaid hirm (Leedus täna on suletud).
    2. Merko, positsiooni ei omanud, olles sektoris sees (ei teadnud, et Stephan mingi suur investor seal on, alles hiljuti Äripäevast lugesin) hakkas see kiidulugu vastu, meenus üks ajastu Hiiumaa ajaloost, kus vale tuledega meelitati laevu karidele. Mõtlesin, et inimene ongi nii roosade prillidega , et selgitan teemas asja, aga kuidagi teema ei jõudnud sinna, et võibolla tõesti pole käige soodsam aeg osta ja andsin alla peale suurenevat kisa, et äkki ajan meelega hinda alla. Oli hoiatus, kedrake, vaadake, lugege uuesti, vaadake hinda- järelduse võib igaüks teha. (see aasta esmakordselt saan vist rahulikult perega suvel rannas aega veeta ja surfata, tavaliselt köige kiirem periood). Miks, sest see pauk mis siit tuleb, lööb tarbijalt jalad alt, võid lolli ka rahapakiga vastu pead taguda, ega ta targaks saa. (hetke viga ei paranda raha, vaid ainult normaalsuse taastumine, seni läheb kõik aina hullemaks)
    3. Tallink, kiire positsioon ja kui näed, et põhi võib väga kaugel olla, jookse nii kiirelt kui võimalik (laevandusest näinud, kui kiirelt asjad hapuks lähevad, mis saab raamatupidamisväärtusest-elu suurim paberil kahjum). Piirid kinni, hotellid tühjad, muutusi tuli igapäev. Kes on need inimesed , kes seda hetkel ostavad, mis motiivil, ootaks edaspidi antud teema all arutelu. Mälestus Aprangast, 2,5 hind omanikud tegid suure aktsia ükke ja mis järgnes, hind kukkus peaaegu pooleks (kas siin insaiderid ostsid 0,93 ja hetkel kus hind-ma nimetan seda oma kogemustest võlts turvalisustunde tekitamine). Erinevalt paljudest, kes ainult Baltikumis, olen ise kogenud, kuidas tulemustes CEO ilus jutt ja see, mis firmas hiljem juhtuma hakkab, on nagu öö ja päev- eks siit ka minu negatiivne toon paljudes asjades, mis jällegi paljudele ei meeldi (pole turul inimesed korralikult vastu hambaid saanud, ei oska ka karta, mõnel firmal all time low jääbki viimaseks, ennem kui aru saad).
  • Nonii, mis siis homme peale jääb?

    Kas täiendavatest piirangutest ja hoiatustest tulenev negatiivne foon või tänane Euroopa ja USA börside megaralli?
  • Visahing

    3. Tallink, kiire positsioon ja kui näed, et põhi võib väga kaugel olla, jookse nii kiirelt kui võimalik

    Mina täna ostsin täpselt samade mõtetega. Sain napilt sulgemisoksjonis eelviimasena välja. Paras Las Vegas.
  • Eeldatavalt tänaõhtused äriuudised teles :-)
    Üldise pessimistliku meeleolu taustal tegi nädala alguses väga tugeva tõusu BALTIKA - enam, kui +11 %

    Tony2
    Kohus algatas Aktsiaseltsi BALTIKA saneerimismenetluse.
    Mida järeldada lausa kohustuslikust lugemisest? :-)

    - Seni igati tublile börsiettevõttele sai saatuslikuks COVID-19, täpsemalt Leedu Valitsuse korraldus, mille tõttu on alates 16. märtsist suletud kõik kauplused.
    - Natuke süüd ka Lätil - Lätis on kauplused avatud lühendatud tööajaga nädala sees ja nädalavahetusel suletud.
  • Umbes nagu, et: "me saime halvad tulemused, kuna kahjuks meil ei võimaldata kauplusi lahti hoida väljaspool kaubanduskeskuste lahtiolekuaegu".
  • Täna hea aeg osta või saab varsti odavamalt? Ise ostsin.
  • rivo20
    Täna hea aeg osta või saab varsti odavamalt? Ise ostsin.

    Ok, müüsin ikka kõik ära. Ootan, kui SFGd jälle 30 sendi eest pakutakse. Arvan küll, et eile oli hea aeg ostuks, aga kuna jim teises teemas ootab langust... Siis minu tunne on vale.

  • Huvitav päev täna:

    Stockholmi börs: Suur tõus (Peale selle on Rootsi kroon võimsasti tugevnenud viimastel kuudel.)
    Helsingi börs: Suur tõus
    Tallinna börs: Langus

    Miks:
    Eesti majanduse jaoks ülioluline turismisektor, ja kõik mis on seotud sellega (mis on väga palju Eestis), hakkab nüüd tõsiselt kannatama, ma arvan - mitte ajutiste sulgemiste tõttu - vaid selle tõttu, et keegi ei tea mitte midagi tulevikust. Kas riik avab piirib, või sulgeb, või avab, või sulgeb.

    Rootsis tundub, et suund on väga selge. Näiteks Scandic Hotels on küll madala täituvusega, aga täituvus kasvab väga järjekindlalt kuust kuusse.
  • Ja olgu mainitud, et Eesti piiripoliitika on rangem kui Norra oma, ja väga palju rangem kui Taani või Saksamaa oma. Rootslased pääsevad juba kaua aega Saksamaale ja Poolasse, sel nädalal ka Taani, ja osaliselt Norrasse.

    Minu ennustus on praegu selline, et ühel päeval Soome lihtsalt avab Rootsi vastu - ja siis Eesti kohe sörkib sabas loobudes oma ülerange piiripoliitikast - MIS ÄKKI OLI HEA - aga mis täna vaid maksab eesti elanikele väääääga palju raha, ja millel pole selget lõppu.

    Vanadekodud jne on isoleeritud, inimesed kes tahavad olla bunkerites ongi bunkerites - siis parem las majandus töötama normaalselt, minu arvamusel.
  • Juba paar nädalat hävitab täielikult Rootsi nakkusnumbreid Lääne-Rootsi regioon (Göteborg). Umbes 50% nakatunutest on pärit sealt. Neil pole eriti asja Läänemere regioonis, ehk mõistlikum oleks Eestil/Soomel vaadata mis Stockholmis on toimunud, ja seal on nakkusnumbrid juba natuke aega võrdlemisi head.
  • Kolm huvitavat Q2-aruannet homme (hommikul?):

    - Merko
    - Nordecon
    - Tallink
  • Pakun et Nordecon koige positiivsem, siis Merko enam vahe ja siis tuleb midagi kangemat ennem âra juua ...
  • Tallinna Börsi nõrkus jätkub, samal ajal kui Stockholm on tugev, ja New York veel tugevam. Kinnised piirid, ja piiratud reisimine on väga halb uudis väikeriikidele, ja lõpuks hävitav uudis.

    Soome-Eesti avatud piir on see, mis siiski on Eestit päästnud, ja õnneks Soome oma karmite reeglitega selle piiri täna ei sulgenud. Äkki Eesti ei saa võidelda avatud piiride eest, kuna siis on risk, et Soome sulgeb, aga muidu on praegu igas mõttes Eesti huvis avada nii palju kui võimalik, minu arvamusel.

    Kiirsulgemine märtsis oli arusaadav, aga venimine kuust kuusse ei vii kuskile. Riik ei saa jääda istuma ootama mingisugust vaktsiini mis võib-olla tuleb, võib-olla mitte, võib-olla on efektiivne, võib-olla mitte. Gripivaktsiinide efektiivsus on olnud keskmiselt umbes 50%.
  • Ma pigem ütleks, et Valgevene sündmused ajavad Skandinaavia fondihalduritele hirmu nahka.
  • Kõik ootavad sügisel mingit müstilist langust. Kukkuvat nii majandus kui aktsiad. Kõik saavad enda soovitud hindadega aktsiad ja/või ülevõetavad ettevõtted kätte.
    Eks selle ootuses müüakse nii börsil kui alternatiivturgudel.
  • SideKick
    Kõik ootavad sügisel mingit müstilist langust. Kukkuvat nii majandus kui aktsiad. Kõik saavad enda soovitud hindadega aktsiad ja/või ülevõetavad ettevõtted kätte.
    Eks selle ootuses müüakse nii börsil kui alternatiivturgudel.


    Kui sügisel seda oodatud langust ei tule ja need ootajad ootamisest loobuvad ning ostma asuvad, on tõelist hinnarallit oodata. Hakkab tõusma kõik, mis tõusta annab?
  • SideKick
    Kõik ootavad sügisel mingit müstilist langust. Kukkuvat nii majandus kui aktsiad. Kõik saavad enda soovitud hindadega aktsiad ja/või ülevõetavad ettevõtted kätte.
    Eks selle ootuses müüakse nii börsil kui alternatiivturgudel.


    eks see Tallinna börs olegi nagu alternatiivbörs...
  • svennu21


    Kui sügisel seda oodatud langust ei tule ja need ootajad ootamisest loobuvad ning ostma asuvad, on tõelist hinnarallit oodata. Hakkab tõusma kõik, mis tõusta annab?


    Mõni tuttav arendaja ülteb, et kinnisvara arenduses on nina juba 45 kraadise nurga all üles.
  • Kenkyusha
    SideKick
    Kõik ootavad sügisel mingit müstilist langust. Kukkuvat nii majandus kui aktsiad. Kõik saavad enda soovitud hindadega aktsiad ja/või ülevõetavad ettevõtted kätte.
    Eks selle ootuses müüakse nii börsil kui alternatiivturgudel.


    eks see Tallinna börs olegi nagu alternatiivbörs...


    Tõsi :)
    Lisaks vaatan veel Funderbeamis ja Cleveroni foorumis toimuvat.
  • Viimased kolm kuud:

    OMX Tallinn GI: -5%
    OMX Stockholm PI: +10%


    https://nasdaqbaltic.com/statistics/et/charts
    https://www.di.se/bors/index/omxspi/

    (Ma pole süvenenud indeksite kokkupanemises, aga ilmselt dividendide arvestamise probleemi pole.)
  • Mis meil siis on: suur osa indeksist on seotud otseselt või kaudselt kinnisvara, ehituse ja reisimise ja meretranspordiga, panganduse, kaubanduse ja kaupade liikumisega. Antud kontekstis pole just paljulubav kombo.
    Tööstuse/tehnoloogia osakaal indeksist on ikka äärmiselt nigel, meditsiin null.
    Huvitav oleks näha, milline oleks võrdlus pelgalt sama ala ettevõtteid võrreldes?
    SEK paindliku valuutana ilmselt mängib samuti teatavat rolli indeksi chartidel
  • Viimase 5 aasta maksimumhind, hetkehind, muutus ja maksimumhinna järgselt makstud dividendidega korrigeeritud muutus. Neile siis, kes on tipust ostnud.
  • See tabel ei näita eriti midagi. Pane esimeseks tulbaks 5 a kaalutud keskmine, siis on juba paremini näha, kuidas kohalikul börsil läheb.

    Ise lahkusin Tallinna börsilt vist umbes 9-10 a tagasi. Igav oli seal.
  • Kui võrrelda maksimumhinna vastu, siis juba maksimumhinna definitsiooni alusel matemaatiliselt ja põhimõtteliselt ei ole rohelise näitamine võimalik. (Täpselt samuti ei oleks miinimumhinna vastu võrdlemise korral punase näitamine põhimõtteliselt võimalik.)
  • Börsiaasta on lõppenud

    OMX Vilnius: +15%
    OMX Riga: +10%
    OMX Tallinn: +5%
    FTSE100: -14%
    DAX30: +4%
    OMX Helsinki: +10%
    OMX Stockholm PI:+13%
    OMX Stockholm 30: +6%
    Oslo OSEBX: +5%
    OMX Copenhagen: +29%

    Võrreldes EUR-ga on:

    SEK tugevnenud 4%
    NOK nõrgenenud 7%
    GBP nõrgenenud 7%

    https://nasdaqbaltic.com/statistics/en/charts
    https://www.di.se/bors/index/
  • (Londonis börsiaasta lõpeb küll alles homme.)

    Nukker pilt Suurbritannias.
  • Mulle tundub, et üks aktsia on selles tõusus ära unustatud... ;-)
  • Mulle jälle tundub, et olukord on kergelt retarded juba. Universaalpangad @ 3xP/B. Suffiks siin, lost my old username.
  • "Heki Fond"
    Suffiks siin, lost my old username.
    Võime soovi korral kasutajanime kuva ära muuta. Võib otse mulle kirjutada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon