Mida võiks parandada LHV portaalis? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Mida võiks parandada LHV portaalis?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • mis vahe on "konto positsioonil" ja "konto seisul?" m6lemad lingid annavad sama tulemi..

    iga tehingu kohta (ost/myyk jms) voiks olla voimalik sisestada ka pohjus miks seda tehti,

    tehingute logi voiks olla voimalik jalgida,
    st mis tehing millal ja miks. sorteerida voiks aktsia ja pohjuse(kommentaari jms) jargi.

    menyysysteemi voiks ymber teha.
    kauplemine/portfell kokku panna.
    kasvukonto kui reklaammaterjal ara koristada

    tehingu tegemist voiks taiustada:
    ostmisel/myymisel voiks kuvada rohkem infot,
    ja naidata ara ka palju raha puudu jaab kui pole piisavalt valutsi. samuti voiks ara naidata aktsia hinna kui ostmist sooritad, mitte ei peaks kuskilt mujalt listist vaatama..

    ja yldse,
    kuna lhv tundub end reklaamivat kui "investeeriminemassidesse" jms firma (mis on vaga tanuvaarne ja pohjus miks ma siin istun),
    siis voiks ehk kasutamine olla lihtsam ja sisaldada ka haid investeerimistavasid toetavaid lahendusi (ala seletus iga tehingu kohta miks ostsid/myysid)

    kas lhvdirectil on yldse mingit kindlat plaani seda portaali kuhugipoole arendada? voi ka lhv'l on papp otsa saanud :)
  • Investeerimiskonto ostutehingu juures, juhul kui aktsiate ostuks piisav summa on olemas kuid vajaka jääb teenustasu, ei anna vastavat hoiatust (kontol puudub piisav summa) eelvaateleheküljel. See teade antakse alles tehingu teostamisel.

    IMHO võiks hoiatus tulla juba eelvaate leheküljel.
  • Kasutaja personaliseerimise lehel (https://www.lhvdirect.com/personal) ja selle alamlehekülgedel (isikuandmed/muuda parooli/muuda kauplemisparooli/jne.) puuduvad lingid tagasi liikumiseks a'la: "<< tagasi eelmisele lehele". Ainuke võimalus tagasi saada on browseri "back" nuppu litsuda.
  • Paar küsimust/ettepanekut tekkis seoses viimase ostutehinguga, mis tänu LHV süsteemi tehnilistele lahendustele kujunes minu jaoks kallimaks kui alguses olin plaaninud:

    Nimelt andsin turuhinnaga ostuorderi sisse hetkel kui mainitud aktsia hetkehind (reaalajakursside järgi, mitte selle järgi, mis LHV lehelt paistab) oli $7.44. Order realiseerus aga alles hetkel kui hind oli juba $8.03. Noh eks ise ka loll, et piirhinda ei taibanud panna, aga ikkagi - kas natuke kiiremini ei saaks :-) - praeguse süsteemiga teeb see nö. "õige hetke tabamise" suhteliselt keerukaks.

    Teine probleem sama tehinguga oli see, et tehingu teostamiseks tegi süsteem väärtuspäeval (S+3) valuuta lisakonverteerimise. Kui konverteerimine oleks tehtud täies mahus kohe orderi esitamise päeval, oleks hind olnud: (EEK -> USD, kurss 18.335000000). Nüüd kolm päeva hiljem pidin dollari eest maksma juba: (EEK -> USD, kurss 18.371000000).

    Kas poleks targem teostada valuuta konverteerimine, mitte enne orderi täitmisele saatmist välismaaklerile, vaid alles peale seda.

    Sel juhul oleks täpsemalt teada tehingu hind ning enamustel juhtudel kaoks vajadus teostada hilisem lisakonverteerimine.
  • PeaLiK, aitäh kommentaaride eest.

    Põhjendan natuke Teie probleemi orderiga. Sisestasite orderi kell 13.32. US börsid avatakse kell 15.30, seega oli order ootel kuni 15.30-ni. Ja hind jõudis Teieni kell 15.30.18 e. 18 sekundit pärast börsi avanemist.
  • Tnx vastamast. Ajasin vist pada jah. Orderi kinnituse pealt on tagantjärgi tõesti kenasti näha, et asi võttis 18 sek. aega. Kuivõrd seda nüüd aeglaseks tegutsemiseks just nimetada ei saa :-), võtaks siis selle punkti päevakorralt maha. Aga see teine punkt oleks abiks küll - siis oleks endal nagu lihtsam arvutada, millise kursiga sai valuutat ostetud.
  • Äkki oleks mõtet avalehel, rubriigis "Minu aktsiad" aktsiate nimed, samuti realiseerida Stockpointi vms. linkidena nagu nad on seda rubriigis: "LHV Direct Top 10".

    Praegu teen ma tihtipeale sellise liigutuse, et liigun kõigepealt "LHV Direct Top 10" suvalise ettejuhtunud aktsiaga Stockpointi ja siis asendan seal URL-is aktsia koodi enda vaadatava aktsia omaga. Midagi hullu muidugi pole aga nats tüütu.
  • paneelil "Minu aktsiad" võiks eraldada virtuaalportfelli ja reaalportfelli aktsiad.
  • Minu aktsiaid võiks saada sortida näiteks alfabeetiliselt, või protsentuaalsete tulemuste järgi. Või veel mingit moodi...

    Ja see koma ja punkti asi...
  • Võiks olla otsinguvõimalus üle foorumite. teinekord ajad mingit meeldejäänud referencet taga, a ei leia kohe mitte.
  • PeaLiK >
    kas/miks https://www.lhvdirect.com/forums/search.cfm?search_channels=41
    ei sobi?

    sC
  • Ajah, muidugi sobib. Suured tänud. Nüüd ei saa enam ise ka aru, kuidas see "Otsi" nupuke seal kahe silma vahele suutis jääda.
  • esiküljel olev küsitlus on vist juba üle kuu vana. mitte et ma tohutu küsitlusefänn oleks, aga milleks mulle seda vana infot näidata. internet ju ikkagi...
  • Palun tehke võimalikuks konto väljavõtete CSV formaadis allalaadimine!
  • "Tooted-Alaealise konto" on koht kus ma enda arvates olen leidnud ühe väikese vea. Nimelt on seal kirjutatud et LHV "Alaealise konto" on Eestis unikaalne võimalus investeerida väärtpaberitesse lastel peaaegu ise otsustades ,kuid samat võimalust saavad kasutada ka (alaealised) Hanzaneti kliendid .
  • täna on 3. juuni, aga bänner kutsub üles liituma kogumipensioniga veel mais...
  • terekest,

    mõte on tehniline - kas on võimalik või isegi otstarbekas, et lisada graafik indeksaktsiate pikemaajalise (max 3 aastat, või erinevad valikud - 3, 5, 10 või 1 aasta) liikumise kohta.

    Parimat,
    Priit
  • Veel yks täiendusettepanek.
    Limiitorderil saab muuta limiiti ja kogust, aga ei saa muuta limiitorderit turuorderiks, mis võiks mõnikord kasulik olla.
  • Kui ma LHV lehekülje panen favoriitide tulpa, siis on ees ainult E märk. Hea oleks, kui selle asemel ilutseks näiteks LHV logo
  • Tahaks kangesti raporteid (väärtpaberitehingud, rahakonto väljavõte, realiseeritud tulu/kulu, MAKSURAPORT) saada CSV kujul!
    Nagu internatipangas näiteks.
  • KÜLL oleks hea kui saaks Powertraderi uuesti tööle. Kui sealt saaks turusügavust jälgida jms. Praegu on see suht pointless toode LHVlt. Parandage asi ära ja sellel asjal on jälle minekit.
  • Igati pop ja noortepärane oleks LHV portaalis näha ülevaadet oma pensioni II samba seisu kohta.
    Praegu on selleks üks võimalus hanza.net'i vahendusel volitada hansapanka päringute teostamiseks ning seejärel on võimalus II samba seisu näha oma hanza.net's.

    LHV's võiks sama võimalus olemas olla.
  • Powertraderi koha pealt niipalju, et kahjuks on HEX Tallinn pidevas süsteemiuuendamises ning uute süsteemidega ühildumine võtab palju ressursse, mistõttu oleme Powertraderi ühilduvuse programmeerimise lükanud sellesse ajajärku, mil HEX on oma arengud valmis saanud. Seega kõige varasem aeg Powertraderi kasutamiseks on 2003 aasta sügis.
  • Paar ettepanekut .
    Limiitorder mis jäetud "päeva lõpuni" võiks automaatselt tühistuda kui orderit et õnnestunud täita ja seda ikka eesti aja järgi hommikuks juba.
    Tahaks hetkel teha uut orderit aga ei saa,alati vaja helistada üle .
    Täna (23.06) ilmselt jääbki mul order sisestamata (;

    Teiseks ,miks ei võiks USA optsioonide juures olla valik kas soovin aktsiate ost/müüki või rahalist tasaarveldust ?Eesti puhul ju toimib .

  • LHV pros võiks investeerimisideede tutvustuse juures olla ka pidevalt uuenev viimane sulgemishind. Ja siiani ei ole leidnud ühtegi kommentaari meie väikese aga tubli Eesti turu kohta. Kas see ongi nii igav ja ideevaba või lihtsalt liiga väike, et sellega tegeleda. Samas võiks olla kõikide eesti firmade kohta LHV gurude poolne arvamus ;)
  • LHV foorumis olevad lingid avab browser samas aknas, see on nüüd küll väga halb! Kui tahan checkata linki, siis soovin ka foorumi teema lahti jätta. Ainuke võimalus lingilt foorumisse tagasi tulla on jällegi back nupu plõksimine. Soovitan panna lingid uue aknaga avama!
  • piuks >
    proovi veel sellist kavalat asja, et hoia lingile klikkides nuppu all oma klaviatuuril.
  • Oma portfelli vaadates ja klikates valikule "ülevaade (protsentuaalne)", siis seal võiks ju ka olla iga aktsia kohta YTD tootlus protsentides või siis nt ühe portfelli kohta. Tore on küll vaadata, et aktsia on tõusnud 20-30-40% aga kui see on mitme aasta peale, siis hakka jälle peast arvutama :(
  • LHV reklaamib Balti aktsiate omamist. 4 punkt jääb natuke arusaamatuks.

    4 REAALAJAS aktsiahinnad

    LHV Powertrader võimaldab lisaks reaalajas aktsiahindadele jälgida ka turusügavust - kes on ostmas, kes müümas ja kui suured on kogused. Kogu Balti turu liikumine justkui peopesal.

    Mina nt Powertraderis ei näe, kes on Leedu turul ostmas ja müümas. Eesti ja Läti turul näen.
  • rivo20
    sest see on keelatud juba 1 aasta
  • Leedu turusügavuse kohta loodame positiivseid muutusi 2007. aasta algusest.
  • foorumi läbu aitaks vähendada kasvõi lihtsaim isereguleeruv süsteem (aka jaanalinnusüsteem) - igal postitusel juures nupuke "ignoreeri kasutajat", mille tulemusena edaspidi selle kasutaja postitusi sulle ei näidataks. (arvatavasti ka tehniliselt lihtsam teostada kui mingid reputatsioonimeetrikad vms); vbolla kyll karmivõitu kuna vastaval kasutajal end rehabiliteerida pole võimalik, aga konkreetne ja toimiv..
  • Äkki aitaks miinuspunktisüsteem - kui kommentaar kogub piisavalt miinuspunkte, see kustub. Punkte saaksid jagada kõik "mõistlikud" kommentaatorid. Ehk siis oleks äkki mõttekas teha kommentaatorite hierarhia.

    Loomulikult mängib palju rolli ka siin lokkav anonüümsus - ma saan teha mitu kasutajat või neid pidevalt väga kergelt vahetada, kui eelmine kasutajanimi ebapopulaarseks muutub.
  • Suvalise kasutajanime taga olev reaalne LHV konto jääb siiski samaks ehk miinuspunktid koguneksid siiski kindlale kontole. Muutku kasutaja oma kasutajanime kuitahes sageli, oma negatiivsest mainest ikkagi ei pääse ning seatud piirangud jäävad kehtima.
  • Kui suur on tõenäosus, et konto omanikisiku ees- ja perekonnanimi ja isikukood langevad kokku? Lisaks, kas kontrollitakse lihtsalt isikukoodi kontrollsummat või kontrollitakse, et selline isik ikkagi eksisteerib ka?
  • Otseselt küsimusele vastuseks ei oska kommenteerida, ilmselt keegi LHV-st annab peagi täpsema seletuse, aga isiklikult arvan, et LHV ja mõne teise panga vahel kandeid tehes või ordereid andes tuleks selline ebakõla kindlasti välja, st. kui LHV ei kontrollikski, siis teine osapool ehk ikka pöörab sellele tähelepanu.
  • LHV vaatab ju kliendile lepingut sõlmides näkku ja kontrollib dokumenti (tuvastab isikusamasust). Jutt on siin pigem ikkagi kasutajatest, kes saavad virtuaalportfelle teha ja foorumis vestelda. Nende isikut LHV ei tuvasta (on vaid kasutajaankeedis esitatud andmed).
  • Aegajalt ostetakse või müüakse turult suuremas koguses aktsiaid, aga kuna turul on mitmeid väiksemaid ordereid, siis läheb ka statistikasse kirja mitu tehingut. Näide:

    10:41:28 OEG1T EUR 11.20 2200 AUTO LHV < MPB
    10:41:28 OEG1T EUR 11.21 348 AUTO HSA < MPB
    10:41:28 OEG1T EUR 11.21 170 AUTO HSA < MPB
    10:41:28 OEG1T EUR 11.21 15 AUTO SUP < MPB
    10:41:28 OEG1T EUR 11.22 230 AUTO HSA < MPB
    10:41:28 OEG1T EUR 11.22 1000 AUTO SUP < MPB
    10:41:28 OEG1T EUR 11.23 1000 AUTO LHV < MPB
    10:41:28 OEG1T EUR 11.24 511 AUTO SUP < MPB
    10:41:28 OEG1T EUR 11.25 348 AUTO VLB < MPB
    10:41:28 OEG1T EUR 11.27 300 AUTO SUP < MPB
    10:41:28 OEG1T EUR 11.27 5 AUTO HSA < MPB

    Kellaaeg on sama ja maakler on sama. Tegelikult osteti 2200+348+170+15+230+1000+1000+511+348+300+5=6127 aktsiat. Mõtlen, et oleks lihtsam jälgida ja tähelepanu püüda kui sellist tegelikult ühte suuremat tehingut kuidagi paremini välja tuua. Nt background teise värviga.
  • Erinevalt sellest, mida PT foorumis välja pakuti, on see taustaga tehingute grupeerimise idee minu vaatevinklist väga asjalik. Hea, et selle välja tõid.
  • Foorumis postituste allalaadimisel võiks kogu aeg kasutada rezhiimi kus esialgu laetakse alla viimased 10-20 postitust. Hirmus tüütu on oodata kogu teema allalaadimist ja siis kerida kõige värskemate uudisteni. Eriti kui tahad regulaarselt viimased postitused üle vaadata.
  • Kusjuures tegelikult nii ongi. Äkki sul ei ole cookied lubdatud or smthng.

    Mina tahan ise valida kui suur on see viimaste kommentaaride hulk mida näidatakse. Viimasel ajal on päris palju läbu foorumitesse ilmuma hakanud. Tahaks reguleerida viimaste kuvatavate kommentaaride hulka 50 peale nt.
  • Paistab, balti aktsiate orderite lehel ostu- ja müügitabelis olev info uueneb tunduvalt suurema viivitusega, kui 15 minutit. Näiteks Tallinki aktsia ostuorder HSA -- EUR -- 1.31 -- 21280 ilmus silma järgi vaadates veerand tundi kuni pool tundi hiljem LHV lehel tabelisse, kui see OMX groupi lehel tabelisse ilmus, kuigi ka seal on 15minutiline viivitus.
  • Üks asi mis mind juba pikalt torkinud, ent mida pole varem avalikkuse ette toonud:

    Nimelt saadab LHV mulle päevakokkuvõtteid mailile, mis on suurepärane, aga kujundus on neil päevakokkuvõtetel miski üle eelmise lhv portaali oma. Mitte et see infot halvendaks või kuidagi vähemoluliseks teeks, aga korrektsuse huvides võiks portaali ja päevakokkuvõtte kujundused olla samasugused.

    Tänan tähelepanu eest.
  • Pensioni LHV-sse ületoomisel võiks BAlti Pro tasuta kättesaadavaks teha, oleks motivatsiooni veelgi rohkem.
  • Kas LHV kontole sisselogimisel saab võimalikuks ka ID kaardi kasutamise võimalus? Kui turvaline antud lahend hetkel on?
  • Üks asi, mis ilmselt ei tekitaks programmeerijale probleemi - portfelli (turu)väärtuse graafik. Üksikute aktsiate ja fondide turuväärtust võib vaadata mitmest eri kohast, aga oma portfelli kõikumisi hetkel kuskilt vaadata ei saa. Näiteks Nordneti portfellilehel on see graafik olemas ja väga brå.
  • See võib programmeerijatele probleemi tekitada küll, ma olen enda jaoks sellise asja peale mõelnud. Päevalõpuväärtused on lihtsad, aga kui tahad ka päevasiseseid liikumisi näha, läheb peavaluks.
  • Päevalõpuväärtustestki oleks palju abi - näeks graafikuna, kuidas portfell on üles-alla käinud...

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon