LHV kauplemissüsteem paremaks - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

LHV kauplemissüsteem paremaks

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Töötame pidevalt selle kallal, et muuta LHV kauplemissüsteemi paremaks.

    Viimased uuendused:

    1) Portfelli põhilehe üleval vasakul ääres on tekst "Teostamata tehingud" ja selle järel sulgudes arv. See arv näitab mitu piirhinnaga tehingut on Sul hetkel börsil.

    2) Teostamata tehingute all saab ka tühistada piirhinnaga ordereid. Nüüd on lisandunud võimalus ka muuta orderis aktsiate kogust või piirhinda, see peaks kauplemist muutma tunduvalt mugavamaks, kuna pole hinna muutmiseks vaja orderit tühistada ja uut sisestada.

    3) Lisasime portfelli vaateid - "teenustasuga" näitab kui palju teenite puhast kasumit konkreetse tehinguga ja kogu portfelliga (ostu-müügi hinna vahest on maha võetud ka teenustasud). "Protsentuaalne" näitab kui suure osa moodustab mingi aktsia portfellist ja kui palju on protsentuaalselt teenitud alates ostuhetkest ja ka antud päeval.

    Ja endiselt kuulame kõikide klientide soove LHV kauplemissüteemi paremaks muutmisel, sellest võite kirjutada siia foorumisse või ka mulle personaalselt - kristjan.lepik@lhv.ee

    Edukat kauplemist!
  • Kui nii edasi siis hakkan varsti siia üle kolima
  • praegusel ajal on lisaks aktsiate hinnamuutustele aktuaalseks saanud ka eur/usd kursimuutustega kaasnevad võidud (viimasel ajal siis kaotused).

    oleks abiks, kui portfelli ülevaade kuvaks mõlemad portfelli (või positsiooni) väärtuse muudu komponendid.

  • Nüüd on võimalik kasutada ka stop-loss ordereid.

    Esialgu küll vaid USA optsioonidega kauplemisel, kuid töötame selle kallal et ka aktsiatele saaks stop-loss ordereid panna.

    See kõik ikka selleks, et Teil oleks mugavam kaubelda. Kui on ideid kauplemissüteemi paremaks muutmiseks, siis saatke need mulle e-mailile - kristjan.lepik@lhv.ee

    Edukat kauplemist!
  • Kui konverteerida oleks tore kui oleks teada ka mis kursiga.
  • Jah, olulised valuutakursid (USD, EUR, ?) võiksid kogu aeg lehel saadaval olla.
  • Kui konverteerimisel valite summa ning klikite nuppu "Edasi", siis enne tehingu teostamist näete veel ka valuutakurssi (see on Hansapanga arvelduskurss e. veidi parem kui tavaline valuutavahetuskurss).
  • kas stop lossiga täiendavaid kulusid ei kaasne?
    on nagu tavaline optsioonitehingu hind?
  • kuulge qavux puhul ütleb et see on q put strikega 22,5 ???
  • Yanek,

    1) Lisandub 50 kr., samamoodi nagu tavalise limiitorderi puhul, muud ei midagi.

    2) Osade QQQ optsioonidega näitab alguse tõepoolest vale strike'i, kuid kui orderi sisse paned, muutub see õigeks. Kui sümbol on õige, siis on kõik OK.
  • Stop limit'it võiks ka võimaldada.
    Muidu juhtub veel, et myyakse 5 sendiga nii et ei jätku raha teenustasudekski.
  • Tänud LHV maakleritele siiani (s.t. enne stop-lossi võimaluse pakkumist) väga kliendikeskse teeninduse eest!

    Nüüd paar küsimust.

    Kui mul optsioon, mille leping maksab 1 USD, mul on stop-loss 0.9 peal ja turg avaneb gapiga alla 0.8 peale, mis siis saab?

    Kas see sisuliselt tähendab, et saan kasutada ainult üht piirangut kahest, kas optsioonihinna ülespoole minnes limiiti ja alla minnes stop-lossi?

    Kas mõlemat korraga ei saaks? (sisuliselt määraksin kauplemiskoridori, millest väljudes kohe realiseeritakse). Praegu saab panna ainult üks kolmest, turg, limiit või stop-loss.

    Kõik eelpooltoodu on elav näide sellest, kuidas tee palju tahad ja mida tahad, aga klient pole ikka veel lõplikult rahul :-))


    P.S. Šoti klubis lubati, et varsti hakatakse margin-trade võimalust pakkuma. Millal siis ometi!
  • Velikij,

    Tegime süsteemi niimoodi, et saab kasutada nii stop-lossi kui ka limiitorderit korraga.

    Et näiteks kui optsioon maksab 2 USD, siis paned stop-lossi $1.4 peale ja limiidi $3.9 peale ja võid puhkusele sõita :) Ehk seda koridori saab kasutada küll.

    P.S. Margini jaoks on veel vaid marginaalset kannatust vaja.
  • Tehniline kysimus: kui kasutada mõlemat korraga, kas radiobuttonitest tuleb korraldusel siis valida "limiit" või "stop-loss"? 2 asja valida ju ei saa.
  • Seda nagu minagi silmas pidasin:

    "Praegu saab panna ainult üks kolmest, turg, limiit või stop-loss"
  • LHV võiks pakkuda lisaväärtust klientidele, nt Streaming Quotes USA aktsiatele vms. Kas siis mingi tasu eest või alates x tehingute arvust pealekauba.
  • Luuser, Velikij: aga kuidas oleks kahe orderi panemisega? Üks limiit ja teine stop-loss.
  • Velikij, Jüril õigus - tuleb siiski panna 2 eraldi orderit, siis saab neid vajdusel ka eraldi tühistada/muuta.

    Pbmth, streaming quotes oli meil juba valmis pakkumiseks, kuid seni kuni www.scottrader.com on tasuta, ei ole sellel erilist mõtet. See teenus oleks maksnud ca. 200 kr. kuus ja kui me seda testisime, siis Scottrade oli veel stabiilsem ka.

    Seega seni kuni www.scottrade.com on tasuta, soovitan kõigil seda kasutada (seal reaal-ajas nii aktsiad kui optsioonid). Registreerimisel tuleb kasutada .com lõpulist e-maili aadressi ja kasutada ka USA postiaadressi (võib olla suvaliselt valitud).
  • kas reaalajas optsioonide graafikuid ei ole kuskil?
    keegi teab?
  • scottraderi kohta: kasutan ka ise ja registreerimisel panin .ee lõpuga meiliaadressi. toimis hästi, saadeti sellele aadressile parool jne

    küsiks aga hinnainfo viivituse kohta portfellis: kuidas hindu ikkagi uuendatakse? kas nii ei saaks teha, et kui kasutaja päringu teeb, siis antakse hinnad reaalaeg -20 min, mitte et uuendatakse mingi x intervalli tagant hindasid. kui striimivaid/reaalajas hindasid muidu ei saa, ehk saaks neid lisatasu eest (reaal)portfellis olevatele positsioonidele (ei peakski olema
    pidevalt striimivad, vaid auto-refreshing nt minuti tagant või siis kui kasutaja F5 pressab)...

    teretulnud feature oleks (IMHO) vast ka puhtalt valuutakõikumistest/konverteerimistest saadud tulu/kahju väljavõtmise võimalus

    lühikeste positsioonide realiseerimisest saadud tulu/kulu arvestuses võiks saada näha ka makstud intressi. Teenustasuga väljavõttes võiks kajastuda reaalsed teenustasud (näiteks väikeste koguste kaupa ostmisel ei kajastu kõik teenustasud, vaid hinnatav keskmine sellise koguse pealt vms) ning seda ka lühikese positsiooni puhul (hetkel kuvatakse teenustasu = 0)

    Ülaltoodu pole virisemisena mõeldud, sest LHVst senini ainult positiivsed kogemused; lihtsalt mõned mõtted.
  • to kristjan.lepik:
    kuidas ma saan 2 orderit panna, kui ma tahan aktiveerida yhte orderit???
    Mida ma peaksin tegema, kui ma tahan, et stop-loss aktiveeriks mitte turuorderi (nagu praegu), vaid limiitorderi?
    Kui panen 2 orderit, siis saan ju yhe stoplossi omadustega ja teise limiitorderi omadustega orderi. Ja mitte yhte orderit, mil oleks mõlemad omadused.

  • st näiteks tahan myya MSFT, kui see langeb alla 49$, aga myygiga olen nõus vaid siis, kui saan vähemalt 46$?
  • jyri, kristjan,

    proovisin panna, süsteem ei võtnud vastu :-(
  • Luuser, see millest sa räägid on stop-limit ja seda tõesti hetkel me süsteemis ei paku.

    Küll aga saab seda kasutada kui helistada meie maaklerite numbril 6 108 408 või siis saata e-mail aadressil reaalportfell@lhv.ee


  • Velikij, mis täpsemalt probleemiks? Mina testisin igatpidi ja sai küll.
  • lhv palun andke nõu
    kui annan limiitorderi optsiooni ostuks näiteks hinnaga 1,65 ja turul bid/ask on 1,65/1,75
    siis kas selle turul oleva 1,65 sees on ka minu order, mis tähendaks et kui bid/ask muutub 1,6/1,7 siis võin eeldada et ka minu tehing on tehtud
  • Yanek, kui osta soovid, siis peab Ask langema Sinu pandud limiidini.

    Kui müüa soovid, siis peab Bid tõusma limiidini.
  • see tähendab siis et kui on bid/ask on 1,6/1,7 toimuvad tehingud nii 1,6 kui ka 1,7ga
    aga minu order 1,65 ei lähe käiku

    huvitav et mina olen siis küll nõus 1,65 ostma ja samas keegi müüb 1,6-ga
  • Yanek,

    Need kes noteeringuid väljas hoiavad on market-makerid, nemad teenivad spreadi e. bid/aski vahe pealt. Seega, sinu näites 1.6 müüja müüb market-makerile. Kui kõik saaks ühe hinnaga osta ja müüa, mis mõte siis bid/askil oleks?
  • aga täna vaatasin et scottrade järgi ei tõusnud ostuäär üle 2,75 samas kui müük oli 2,8 ja sain 2,8 ga oma tehingu tehtud?
  • Yanek, vaatasin ka seda tehingut, korraks oli Bid 2.8 ka.

    Vahe on selles, et kauplemissüsteem mida LHV kasutab optsioonide puhul, võtab kõikidelt optsioonibörsidelt noteeringud ja teeb tehingu kõige paremaga.

    Seega, Scottrade näitab näiteks ainult CBOE tehinguid, kuid kui ISE-l on näiteks parem noteering siis seda ei näe.

    Antud juhul oligi erinevatel börsidel selline olukord, et Bid oli ühel börsil 2.8 ja Ask teisel börsil 2.8, seega teatud hetkel sai osta ja müüa sama hinnaga.

    See süsteem on LHV klientidele selgeks eeliseks.
  • Kas neljapäevast seminari korratakse veel sel aastal? Või jääb see ainsaks ja järgmine kord räägitakse juba muudest asjadest?
  • Velikij,

    kuna huvi seminari vastu on suur, siis tuleb seminar septembri lõpus kordamisele. Ja kui huvi jätkuvalt suur on, siis jätkame kindlasti ka oktoobris :)

  • Olen vist midagi maha maganud... Mis seminarist jutt käib?
  • Üks oluline parandus oleks see, kui ootel tehingud, mille ajalimiit on ületatud (näit tingimusega "kauplemispäeva jooksul"), ka katkestataks peale päeva lõppu. Hetkel on näiteks nii, et kui oled USA tehinguteks raha broneerinud ja tahad järgmine hommik Eestis tehinguid teha, pead ise katkestussoovi panema ja seejärel veel jupp aega ootama, enne kui vahendid broneeringu alt vabanevad. Automaatse katkestussüsteemi puhul oleks vast vähem tööd ka maakleril, kes pääseks katkestamissoovide lugemisest jne...
  • Gerd,

    Neljapäeval on tehnilise analüüsi seminar - https://www.lhv.ee/news/index.cfm?id=935195

    Master,

    Nõus, et see on tülikas. Probleem, on selles, et teinekord tulevad orderite täitmise kinnitused pärast börsi sulgemist, seetõttu ei saa neid kohe tühistada. Ma usun, et probleemi lahendaks olukord, kus orderid tühistatakse kohe järgmise päeva alguses enne Euroopa börside avanemist.
  • Ma vist ei pannud tähele, sry, vastust oma küsimusele, et mis ikkagi juhtub, kui panen 2 maksvale lepingule stop-lossi 1,5 ja turg avaneb gapiga alla, kas siis jääbki stop-loss realiseerimata?
  • Antud 1.5 stopi puhul läheb order käiku kui hind on alla 1.5, seega gapiga või mitte - vahet pole.
  • määrasin stop-lossi 2.15. Sel hetkel oli bid 2.40. Optsioon müüdi maha aga hinnaga 1.90.
    15-20 min hiljem vaatasin, et bid oli juba 2.10, ning olin kindel, et ka minu tehing tehti ära. Kuna kiirustasin seminarile ei viitsinud ju kontrollida. Miks ei läinud tehing läbi kas või 2.10 peal vaid teostati alles 1.90-ga?
  • olen juba pikemat aega proovinud virtuaalportfellist raha üle kanda investeerimiskontole
    kuidagi ei õnnestu
    ei saa aru ka milles asi
    kas on ka teistel sarnast probleemi ette tulnud?
    mis on lahendus?
  • Mul sama probleem. Kandsin ka algul 300 MEEK-i virtuportule ja siis üritasin investeerimiskontole üle kanda, aga kuidagi ei õnnestunud. :-)
  • Poisid proovige vastupidi,ehk õnnestub,kama ju kummas pappi teenid
  • kas kuskilt eesti optsioonide varasemaid hindu pole võimalik näha?
  • portfelli teenustasudega ylevaates tekib viga sisse neil, kes omavad aktsiaid,mille hind on peale ostmist eri põhustel üle dollari tõusnud.

    nimelt, reverese spliti tagajärjel maksab ericsson usas nüüd ole dollari ning sel põhjusel on ka teenustasud langenud.

    portfelli vaade aga kasutab teenustasusid, mis nii ostu kui müügi puhul põhinevad aktsia tänasel hinnal. küllalt lihtne oleks ju kasutada actual costi?

    vahe on väike, u $ 20, aga kui seda ka õieti ei näita, siis kaotab teenustasudega ülevaade oma mõtte.

    ja veel: mingisse vaatesse võiks ikkagi lisada valuutakursside muutusest tekkinud kasu/kahju.
  • teenustasudega ülevaade on niikuinii suht-koht kasutu nende jaoks, kes on aktsiat ostnud väiksemate portsude kaupa. See ülevaade võiks ju ikkagi sisaldada konkreetse positsiooni soetamiseks tehtud tegelikke kulutusi ning lühikeste pos. puhul ka jooksnud intressi
  • Yanek, Optsioonide ajaloolisi hindu ei saa USAsgi kusagilt tasuta (minu teada), Eestis ei kogu neid keegi ammugi mitte.

    Portfelli ülevaadete kommentaaride eest aitäh, võtame need kindlasti teadmiseks ja loodame peatselt ülevaated mugavamaks teha.
  • minu arust mingi wallstreetcity lehekülg pakub näiteks graafikuid usa optsioonide ajalooliste hindade kohta, sealt võimalik sulgemishindade põhjal mingeid liikumisi näha

    teil peaks ise lehest koopia tegema iga päeva lõpus kui säilitada infot tahaks
  • Portfelli ulevaatest veel niipalju, et hea oleks, kui soetushinda (ja seega kogu naidatavat kasumit/kahjumit) saaks ise reguleerida. See tahendab, et kui mul on erineva hinnaga ostetud ja erineva hinnaga muudud aktsiakogused, siis ma saaks ise valida, mis hinnaga aktsiad mul veel portfellis jarel on. Praegusel juhul naitab soetushinnaks mingit ebamaarast hinda ja realiseeritud kasum/kahjum lehel on ka ulevaade seetottu segane.
    Portfelli ulevaate ja realiseeritud tulu/kulu lehekulg peaksid omavahel olema seotud, s.t. kui muudad arvestusmeetodit, peaks muutuma ka portfellis alles olevate aktsiate soetushind.

  • Yanek,

    tõesti-tõesti, saabki sellel aadressil optsioonide ajaloolisi graafikuid, siiski suht lühikese perioodi kohta. kliki siin

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon