Tugitoolisport sööb hinge ja energia ära - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tugitoolisport sööb hinge ja energia ära

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Olen tähele pannud, et liigne kaasaelamine igasugustele võistlustele - ilmselt eelkõige sport - viib algatuseks emotsioonid haripunkti ja mõni aeg hiljem, kui tuleb tagasilöök, lööb vaimse kellapendli plusspoolelt negatiivsele. Tekib ruineeritud inimese tunne. Mõtled, et milleks oli mulle seda vaja või kirud kedagi võistlejaist saamatuses. Isegi võidu korral on igapäevased tegevused häiritud: keha ja vaim on tulvil pulseerivast energiast, mida emotsioonide suuruse tõttu pole lihtlabasesse toimingusse võimalik välja elada.
    Mida teha?
    a) Üleüldse Eurovisioone, CNN-i breaking newse, eestlaste osavõtuga spordialasid ja muud emotsioone üleskruvivaid asju mitte jälgida. Võib-olla ainult hommikuti sirvida kalgi pilguga uudiseid, kui seegi tarvilikuks osutub.
    b) Õppida suhtuma asjadesse ilma emotsioonideta, puhta ratsionaalsusega. Aa...mis tähendus on siis lõbul, lõõgastumisel jm. sellisel? Ei tea.

    No börsil tundub sama lugu olevat, vähemalt raamatud treideritest pajatavad, et tuleb õppida käituma ilma kahetsuse ja rõõmupuhanguta. Tasakaalukas pead olema nagu poliitik. Lihtsalt täidad tuimal kombel oma süsteemi. Aga kuidas tradeda (võib lugeda ka `elada`) ilma asjadesse armastusega süvenemata? Olgu siis nii: idee ja mudelid paned paika armastusega ja täidad neid sama üksluiselt kui hommikul sandaalid jalga lükkad.

    Kas emotsionaalsus on üldse vajalik? Millal ta õigustab end? Miks? Igal juhul mõned "alad", mis õgivad energiat - Eurovisioon, suusatamine, korvpall, jalgpall... ja muidugi miks üldse kirjutasin: Kuramuse Fordineegrid integreerisid Märtinile sellise pilli, millel lihtsalt kaovad teinekord kolmandast ülespoole käigud ära ja kõige huvitavamal hetkel pole enam õlirõhku. Kuramuse ajukääbikud...hehe. Vot selline on umbes vahetu negatiivne emotsioon, mis pole kuidagiviisi tegelikult õigustatud. Ja selline tunne sööb energiat.
  • Näiteks raamatus "Rikas isa, Vaene isa" - Robert T. Kiyosaki (SOOVITAN!) on ütlus, et mõtle peaga, MITTE emotsioonidega. niiet kui börsil kaupled siis ei ole emotsioonid eriti soovitavad.
  • Niikaua, kui vererõhk ja süda on korras, pooldan emotsioone, ka börsil. Märtinile elan kaasa, kuid sel aastal pole veel tekkinud tunnet, et esikoht peaks kuuluma temale, poodiumikoht aga küll!
    Miks pooldan emotsioone - see hoiab meeled värsked. Peaga mõtlemine ei tähenda tundetust ehk emotsioonitust. Kui võit ei rõõmusta ja kaotus ei tee valu, on inimene väga tugevas stressis ja vajab kalli spetsialisti abi,
  • isiklikus elus emotsioonid on vajalikud - pole midagi hullemat kui pohhuism/nihilism
    proffid aga teevad asja emotsioonideta - emotsioonivaegus aitab just kriisides..

    neid kahte asja ei tohi ära segada - pohhuistlikult magad kuni poistsioonid surevad ;)
    (emotsioonide kaotamine toob paratamatult kaasa pohhuismi, seda saab korvata aga distsipliiniga. seega kui pole distsiplineeritav tyyp siis parem on emotsioonid alles jätta)

    variant oleks muidugi prozacit sisse syya - v6tab muud asjad ka ära kui depreka, sugutungi ja v6itlustahte :p
  • siia sobib hästi üks anekdoot:
    mees läheb tugeva kõhulahtisusega arsti juurde. arst kirjutab tabletid välja ja käsib kolme päeva pärast tagasi tulla. kolme päeva pärast, kui mees arsti juurde tagasi läheb, on too juba ukse peal vastas, ähmi täis nägu peas: "teate, nüüd juhtus küll väike eksitus. eelmine kord, kui minu juures käisite, kirjutasin kogemata hajameelsusest teile kõhukinnisti asemel prozacit välja."
    mees vastab rahulikult ja flegmaatiliselt: "seda ma mõtlesin jah, et midagi on imelikku. istun õhtul kodus teleka ees, püksid sitta täis, aga meel nii rõõmus."
  • Esialgne rõõmusõnum tugitoolisportlastele: Ani vs Bartoli esimene set kestis tunni ja Ani võitis 7:6, kiire lõppmäng 6:4. Pilti küll ei näe, aga tulemus live's.
  • laurime
    Emotsioonid on head asjad,ilma emotsioonideta oleks inimene nagu robot - tundetu,kuid emotsioone peab kontrollima,mitte lasta neil ennast kontrollida.Seda viga aga teevad arvatavasti kõik inimesed.Kahtlemata negatiivsed emotsioonid söövad energiat ning rikuvad närve.Püüa asjadesse alati suhtuda positiivselt (või vähemalt nii positiivselt kui võimalik) ja leiad kosutust oma hingele.LHB mainis siin raamatut "Rikas isa,Vaene Isa" - olen sellest raamatust kuulnud oma sõbralt,ise küll lugenud veel pole.Soovitan Sulle lugeda ka sellist raamatut "Maailma parim kaupmees" (kahjuks autorit ei mäleta) ning ka Piiblit,eriti aga Õpetussõnad sealt,need on selgelt väljendatud - seal (Piiblis) on õpetlikku kõigest sh. ka investeerimisest,kui süvenenult tundma õppida.
  • tom74

    Kellele sa siin oma jumasõna levitad?
    Tahtsin head tuju kellegagi jagada ja panin tulemuse enda arust kõige sobivamasse foorumisse (et äkki keegi loeb ja tunneb rõõmu), aga postitus enne mind on pärit 2003 aasta keskelt.

    :)
  • Aa,sorry,seda ma ei pannud küll tähele.Lugesin esimest posti ja tuli tahtmine kirjutada.
    See on,hea,et rõõmu teistega jagad.
    Soovin kõike head :)
    Tom
  • Noh , tom74 , sa pole ainuke , ma pidin ka juba südant puistama hakkama , siis hakkasin mõtlema , et mida märtin ja ford ja poodiumikoht .... , siis nägin :)
  • Jah, arvon, ilmselt panin teemast mööda, kuid midagi halba ma küll ei kirjutanud. :)
  • Edetabelis 77. kohal olev eestlanna pääses 16 tugevama hulka 7:6 (7:4), 6:2 võiduga rankingus 33. positsiooni hoidva Marion Bartoli üle, teatas sportnet.ee.

    Kellel siis nüüd õigus on? Millega esimese seti kiire lõppmäng ikka just lõppes? 6:4 või 7:4?
  • 7:4 peaks õige olema. Minu teada mängitakse kiiret lõppmängu niikaua kui 1 osapool saab 2 punktise vahe, kuid vähemalt niikaua kui 1 osapool on saanud 7 punkti täis - ehk siis 2 punktine vahe seisul 6:4 veel ei toonuks võitu
  • TO: tom74

    Mida ütleb kristlus/piibel raha ja investeerimise kohta?Sinu mõtted?
  • Anette

    Mis on minu mõtted?Jumala Sõna on piiramatu.Loed ühte kohta,siis loed teinekord uuesti ning leiad sealt juba midagi uut lisaks eelnevalt loetule.Seda nii paari sõnaga öelda ei ole võimalik.Otseselt investeerimise kohta seal juttu ei ole,küll aga on erinevaid Kristuse väljaütlemisi,millesse võiks rohkem süveneda.See jutt võib minna pikaks,seetõttu toon sealt mõned näited ainult:

    Luuka 16:9-15

    Minagi ütlen teile: Tehke endile sõpru ülekohtuse mammonaga, et
    kui see saab otsa, teid võetaks igavestesse telkidesse.
    Kes on ustav pisimas, see on ustav ka paljus, ja kes on
    ülekohtune pisimas, see on ülekohtune ka paljus.
    Kui te nüüd ülekohtuses mammonas ei ole olnud ustavad, kes võib
    teie kätte usaldada tõelist?
    Ja kui te võõra varaga ei ole olnud ustavad, kes annaks teile
    kätte teie oma?
    Ükski sulane ei või teenida kahte isandat, ikka on nii, et ta
    vihkab üht ja armastab teist või et ta pooldab üht ja põlgab teist.
    Te ei saa orjata Jumalat ja mammonat!"

    Aga seda kõike kuulsid ka variserid, kes olid rahaahned, ja nad
    irvitasid Jeesuse üle.
    Ja ta ütles neile: "Teie olete need, kes end õigena näitavad
    inimeste silmis. Aga Jumal tunneb teie südant, sest mis inimeste seas on
    kõrge, see on Jumala ees jäledus.

    1 Timoteose 6:10

    Jah, kõige kurja juur on rahaarmastus, sest raha ihaldades on mõnedki eksinud ära usust ja on ise endale valmistanud palju valu.

    Selle paari kohaga ei saa muidugi täit pilti sellest,mida Piibel ütleb raha kohta.Raha ei ole halb asi,aga halb on see siis,kui raha pärast hakkab kannatama inimese sõprus,perekond,lähedased... Raha võib tuua nii õnne kui ka õnnetust,kõik sõltub suhtumisest.
    Veendumus tuleb praktikaga.

    Kui Sind asi rohkem huvitab,siis kirjuta palun mulle too_vasser@hotmail.com, võime mõtteid vahetada.

    Parimat,
    Tom


  • Hästi öeldud , piiblis , ja hästi öeldud , tom .
    Nagu ka head filmi mitmendat korda vaadates avastad iga kord midagi sellist , mida justkui varem seal ei olnud . Ja see meenutas mulle , et oleks tarvilik ka selline raamat nagu piibel läbi lugeda .
    Kahjuks on nii , et ajaloos või kultuuris on palju eesrindlikke ideid olnud , aga rakendmise tuhinas või elluviijate oma huvide või küündimatuse tõttu on asja positiivne olemus kadunud või koguni pöördunud vastupidiseks . Ehk antud juhul kirikus käik oleks ajaraisk , aga piibli lugemine ehk mitte .
  • Piiblist niipalju, et kui päris süvauuringut ei tee, siis Vana Testament - mida muidu lugeda keeruline - on välja antud ka proosavormis. Nagu lastele tutvumiseks või nii. Aga päris hea lugeda.
  • arvon
    Tänan Sind toetuse eest.See ei ole selline tavateema,et seda siin avalikult lahata,aga kuna tekkis küsimus,siis püüdsin sellele vastata.Samuti võid mulle kirjutada,siis saame privaatselt teemast rääkida, vt. minu e-mail eespool.
    Tervitades,
    Tom

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon