Postimehe sõltumatus - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Postimehe sõltumatus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • EPL-is öeldi siis välja lõpuks see, mida vähegi arukamad eestlased teadsid nagunii - Postimees on Reformierakonna häälekandja.

    Viis riigikogu kuuest erakonnast avaldab selle üle muret - http://www.epl.ee/artikkel_285197.html

    Vaevalt, et see muidugi midagi muudab.

  • EPL jutt on nii loll, et süda läheb pahaks. Kuidagi peab ju kompenseerima oma suutmatust kvaliteetpäevalehtede turul läbi lüüa ja siis hakatakse konkurenti lihtsalt sopaga loopima. Nõme, väga nõme!

    Aga viis riigikogu kuuest erakonnast, köhh-köhh...
  • velikij, su ülaltoodud jutt on demagoogia. fakte paluks, miks nõme. näiteks üks link väga kriitilisele postimehe artiklile reformierakonna kohta.

    viis erakonda kuuest on fakt, ei teagi mis nii kangesti köhima ajab ...
  • Sempo, mai viitsi vaielda. Mu jutt on täpselt samapalju demagoogia kui see artikkel EPL-s. Ja köhima ajab see, et sotsid, kesikud ja respu on kõik ühise laua taha saadud. Nagu "viie kiri tsaarile" juba :-)
    Nojah, kui fakte vaja, siis vähegi arukamad eestlased teavad, et RE häälekandja nimi pole üldsegi mitte Postimees, vaid hoopistükkis "Paremad Uudised". Aga lõbus on ikka!
  • naljakas on, et selles 5 erakonna pöördumises pole viiteid väidetavatele Postimehe "vigadele". pseudoretoorilise mulje jätab antud kiri EPLs.
  • Antropov on kellegile kõvasti ette jäänud, täna jälle Postimehe esiküljelugu sellest, kuidas ta vanemad politseiautoga sõitsid. Kommentaare lugedes tundub, et ka rahval hakkab sellest juba villand saama.

    http://www.postimees.ee/160805/esileht/174292.php

    EPL-is Priit Hõbemägi selle loo tagamaid juba valgustanud varem (loe siin - http://www.epl.ee/artikkel_296711.html). Tema blogist http://meediaeetika.blogspot.com/ leiab ka tihtipeale huvitavaid mõtteid.

  • Palju õudsem , kui Postimees oleks kesikute häälekandja......Seda oleks lihtsalt rõve lugeda mida Lenk , Tuus ja Vitsut plaanivad.
    Või respude või rahvaliidu.
    Ja üldse kahjuks, kahjuks EPL on sitt leht võrreldes Postimehega, kahjuks.
  • to: kristjan

    Ma just täna vaatasin ka, et asja aetakse ikka rämedalt üle võlli. Antud loo puhul on ilmselgelt tegu tellimusega. Kuigi ma pole targematelt inimestelt järele küsinud, tundub minu jaoks see reformi provokatsioonina. Või kellegi väiksema provokatsiooniga, kes üritab näidata asja reformi poolse sebimisena. Keskil puudub motiiv ja nagu näha, nad ka üritasid seda maandada (kuressaare politseivõlli suu läbi, kes ilmselgelt on Keski mees for oh so many reasons). Järjekordne näide Eesti ajakirjanduse sõltumatusest. Mõtleval ajakirjanikul ei saa olla sellist fetishit ühe autopede ümber nii palju tolmu üles keerutada, seega on talle tõenäoliselt käsk kätte antud.
  • ok 1 asi on ajaleht, aga teine asi on ajakirjanik.
    olen sel teemal yritanud ka rääkida, aga mul on vist paranoia.
    et kui soltumatu ikka saab ajakirjanik eestis olla?
    kas keegi on näiteks lugenud miskit paha BB Buick kohta?
  • Tundub, et "rahvas" istub ühe ja sama arvuti taga:). Kui rahvas kirjutab on komme päris huvitav lugeda: mõni sõimab, mõni paneb kildu, mõni viriseb - kommentaarid on mitmekesised nagu rahvaski. Praegu esimese lehe öised kommid on ikka väga ühes stiilis. Edasi ei viitsi lugeda...
  • Kenderi tegelaskuju. Aga ehk pole liiga keeruline nimekuju järgi paralleel leida Eesti meediamaastikult?

    Suffiksi tagamaade otsingu suhtes - täna kirjutab Ansip Postimehes, et "nüüd küll ei saa Andropovit enam usaldada".
  • Tellimus tellimuseks. Aga kuidas lugpeetud politseipeadirektor saab nii l*** olla, et jätab endale võimaluse ründamiseks veel vaid ei too kõiki fakte kohe välja?!
  • Postimeest kõrvale jättes - kas tõesti pole võimalik tülikast vennast riigiaparaadis muidu lahti saada kui mingit lolli skandaali üles keerutades.
  • Pigem näitab see skandaal kujukalt seda, kes on kelle valitsuses peaminister.
  • Barclay, ära ole nii karm! See on hindamise küsimus - saaremaamees OLI tema tuttav, ja niikuinii pidi sadamasse sõitma. Kui amet rippus juuksekarva otsas, siis püüad ju ikka asja võimalikult väiksena näidata.
    Kas Bill seksis Monicaga? Kas oli suguühe? Penetratsiooni (vist vale kirjapilt) ju ei olnud.
  • Ega Clintonilegi heideti rohkem ette seda, et ta presidendina valetas, mitte et kas oli sees või mitte :)
  • Ma väidan, et ei valetanud, sest polnud sees. :-)

  • Jama jah, eesti meest peksti kõvasti selle eest, et oli sees.
    Ja nüüd nüpeldatakse uuesti, et oli kaks korda sees.
  • Eks ikka juhtub, et kui kuundimatu mees satub korgele ametipostile, siis on parast tema ulemustel palju seletamist ja lahtikangutamise pohjuste otsimist.
    Kogu "skandaali" voti ongi see, et mees lihtsalt ei sobi oma vaimsete voimete ja iseloomuomaduste poolest politseijuhiks. Koik need ulikoolis spikerdamised, Hummerid ja sanatooriumid - kahe sonaga: ebaausus ja rumalus - raagivad selget keelt, et niisuguse mehe koht politseis peaks olema mone vaiksema valla konstaablijaoskonnas. Kuid kindlasti mitte ei tohiks ta olla jaoskonnas 1. mees, vastasel juhul kannataksid tema voimu kuritarvitamise lembuse tottu kohalikud elanikud.

    Hada on aga selles, et poliitikud ei leia uksmeelt tema jarglase osas, pole lihtsalt sobivat apoliitilist korgete pagunitega mundrimeest.

    Kuid nuud on siiski minek, loodetavasti ei tule aasta parast todeda, et tuli uus ja hullem...
  • Kloun on jah se va Andropv.
    Kuidagi süüdimatu tegelane.
    Aga Tänase Postimehe vahel oli Pealinn ja lehitsen seda ahhetan selline möga, et süda läks pahaks. Aga vaatasin täpsemalt: see oli Kesknädal. Vaatasin täpsemalt ja rops tuli ülesse, selline OKSE oli kokku kirjutatud et mu meie AAAAAAARRRHHH
  • 1) Tänane Postimees Antropovi teemal - juba haiglane.

    2) Antropovi kohta üldiselt - jah ta on edev autofanaatik, kel puudub nagu paljudel teistel riigikogulastel, ministritel ja tshinovnikutel piisav taktitunne mitte kulutada rahva raha lihtsalt selle pärast, et see võimalus on olemas (veel üks tõestus selle kohta, et inimene, kellele avaliku teenistuse pakutavad materiaalsed hüved on eluliselt vajalikud, ei tohiks selles vallas töötada). Samuti on ta üles näidanud võimetust oma vigadest õppida. Meelde on jäänud mu kunagise matemaatika õpetaja Hilda Kuremaa sõnad, kes ütles: "Inimene kes 2 korda sama koha peal komistab on väärt, et kael murda." Ta ei tundu ka administraatorina mitte kõige pädevam. Nüüd aga, kus seda võimetelt keskpärast, aga ambitsioonikuselt tippu kuuluvat kutti niimoodi tümitatakse, muutub ta paljude silmis ohvriks (ja osaliselt õigustatult). Ja tulemuseks on halvimal juhul see, et kui ta muidu oleks hääbunud, on ta mõne aja pärast poliitikas. Tundub olevat mitte Atoneni laadne maa-õhk tüüpi poliitik, vaid selline Arnold Rüütli moodi fake-rahulik vend, kes vanematele naisterahvastele imponeerib. Vanemate aitamine imponeerib nii ehk teisiti vanematele inimestele, nii et võibolla ongi uus staar sündinud. Tohutult nigel.

    3) BB Buicki kritiseerimisest - vaatamata oma paljudele puudustele ei ole tema väljaanded iial nii ühte auku mänginud. Õigemini ühe huvigrupi huvides toimetanud. Muidugi BB Buicki poliitikast suhteline kõrvale hoidmine võib olla ka tingitud sellest, et mõnede struktuuride inimesed kindlasti omavad operatiivinfot tema väidetava mõlemas suunas kiikumise kohta. Vaatamata selle sügavalt isiklikule ja tegelikult tähtsusetule olemusele Eestis selle märgi külge saamine vist eriti palju paremaks elu ei tee. See on muidugi ainult oletus ja üks võimalikke laying low katalüsaatoreid.

    4) Seekordne EPL Ärileht tõestas, et eelmine oli vaid sähvatus :(. Tõlked viletsad, oma materjal boring.

    Kõik.
  • BB Buicki kohta veel. Tema on oma impeeriumis imperaator, aga valitseb liberaalsemalt, kui Ansipi isiklik sõber Kadastik, kes on ju vaid regent.

    Aga äkki selles ongi point, et Buick mõtleb pikas perspektiivis, et inimesed tema lehti toiletisse ei kirjutaks, kuna materjal on kallutet. Regent konkureerivast impeeriumist aga toimetab Carpe Diem loogikast lähtuvalt.
  • Meelde on jäänud mu kunagise matemaatika õpetaja Hilda Kuremaa sõnad, kes ütles: "Inimene kes 2 korda sama koha peal komistab on väärt, et kael murda."

    ülaltoodud lõik suffiksi postitusest on ajendiks ühele offtopic postitusele ...

    "inimvõimetel ei ole piire, ka alumisi mitte", ütles 1 legendaarne Tartu Ülikooli matemaatika õppejõud ...


  • Nüüd on viimane aeg hambapastareklaami häälega küsida: "kumma te valiksite, kas Antropovi või mister X'i, kes ei jaga küll halligi eesootavast tööst, kuid on muidu meeldiv inimene, lastesõber ning käib rahvatantsuringis"? Tegija ning lastesõber nimelt ei ela kunagi ühes isikus, ja kui elabki, siis ei kandideeri see iski avalikku ametisse :-)

    Mulle hakkab üha tõenäolisemana tunduma väide, et 10 aasta pärast on USA presidendiks võimeline saama vaid hall jobu, kelle ainus ja ülivõimas trump on selles, et teda pole millegagi vahele võtta, kuna ta pole ome elu jooksul mitte millegagi hakkama saanud.
  • nagu tuntud joodik-poliitik-rahvaesindajad pärast arreteerimist räuskasid: ANTROOPOVIT, ANTROOPOVIT, ANTROOPOVIT...
  • harakiri, markantseks teeb asja veel see, et ehk mäletad, mis erakonnast olid need nimetet rahvaesindajad? ehk oligi see juba varajane sõnum, et Antropovit tuleks maha võtta? :) In vino veritas...

    priitp, väga õige mõte. Antropov pole mullegi kuigi sümpaatne, kuid kes on parem asemele? Antropov on töötatud ajaga vähemalt korralikult süsteemiga tuttav, uus mees tuleb ja õpib taas 5 kuud. Siis ehk võetakse maha.

    Sama mure ka Tallinna Sadamas, õnneks tundub, et saadi sinna vähemalt mittepoliitiline ja süsteemi tundev juht.

    Mida arvaksite ettevõttest, kus pidevalt tippjuht vahetub? Aktsionärina oleks kindlasti väga murelik. Eesti riigi aktsionäridel on piisavalt põhjust muret tunda vohavast ühepäevaliblika mentaliteedist.
  • Ma küll eriti ei usu, aga äkki see ongi reformi kättemaks Antropovile, et sel ei jätkunud oidu ega operatiivsust reformijoodikute lugu kinni mätsida? Ei usu seepärast, et reformijoodikud olid backbencherid, kellest suurt midagi ei sõltu ja mätsida oleks sanud ka madalamatel tasemetel oma poiste abil. Aga oleks ju weird. Tänapäevase Eesti poliitika "sügavate ja tõsiste probleemide" taustal eriti üllatav vist isegi ei oleks.

    Eesti tragöödia on nagu Venemaa tragöödia.

    $venemaa = "Vaatad - Limonovlased, mõtled - jeesus kristus! Vaatad - Putin, mõtled - hmm, could be worse.";
    $eesti = replace("Savisaar", "Limonov", $venemaa);
    $eesti = replace("Ansip", "Putin", $venemaa);

    Muidugi iseasi on see, et "Limonovlased" on funktsiooni tshekistide_revansh($Putin) väljund.
  • no vaadake mis nyyd inglismaal toimub. seal peab ka kõrge juht tagasi astuma.
    juhul 1 ametiauto (mille kasutamise eest antropov ka ise maksab erisoodustust oma rahast)
    juhul 2 lastakse politseinike poolt pähe mehele ei teagi mispärast..

    aga antropov (ja usna palju muidki, maletate savisaare ja apananski kindlustuspoliisi makseid?) ei hiilga miskipärast ajudega. jusiis jouab (poliitikas?) tippu mitte tarkuse vaid nahhaalsusega? voi kuidas muudmoodi antropovist aru saada? et ta ongi nii loll?? appi, kas nyyd tuleb kapo?

    eksida voib ju: 1 kord on oppetund, 2 kord akki ei saanud aru ja 3 kord tahendab et ei tahagi aru saada.. kes naistele meeldib, see voidab alati! ja pärast lintsitakse armukadedate meeste poolt ära..
  • Ametiauto kasutamine on igal pool tavaline, seda teeb igaüks ja igas ametis. Oli see tehtud kasu saamise eesmärgil? Vaevalt küll. Aga see on ju alati nii, et suured saksad sõidavad tõllas, väikesed vargad ripuvad võllas. Kui ainult selline labane auto kasutamine väärib ristilöömist, siis mida teha Savisaare , jüri Oti, Eve Finki, Siim Kallase ja paljude teistega?
  • Mis neist ametiautodest siis hankida kui nendega sõita ei tohi? Teisal aktivistid nutavad, et ärga ostke Microsofti, kasutage tasuta tarkvara - väliskaubandusbilanss paraneb. Samas peavad kõik "ausad maksumaksjad" ülinormaalseks, et ametiautoga ametnik *peab* endale veel eraauto ka ostma, et poest piima ostmas käia, samal ajal kui ametiautoga *ei tohi", see seisku ja roostetagu. Idiootsus ruudus.
  • see on PM poolt sihikindel kampaania, aga ... PM ei ole keegi valinud rahva häält esindama. las teevad PM partei, kandideerivad riigikogu valimistel
  • mõistuse häält nad kindlasti ei esinda
  • Ma ei saa aru, mida siin ja mujal meedias ka üldse ilgutakse selle vaese Robi kallal? No kes poleks siis oma pereliikmeid maksumaksja raha eest ostetud autoga sõidutada lasknud, eriti veel kui arvestada, et juht oli tuttav? Kus on probleem? Pseudoprobleem!

    Vaadake ja kuulake parem, mida rahvas arvab! Antropovi tegu ei ole avaliku arvamuse uuringute järgi rahva seas enamiku poolt hukka mõistetav. Sellega võiksid arvestada ka ministrid Savisaare valitsuses, kes kõik pildile tahavad saada, küll kopterispetsialistidena, küll Antropovi materdajatena. Vox populi, vox dei!
  • Pigem polegi probleem ehk selles, et Robi laskis oma vanemad sedasi tagasi ka tuua, vaid pigem selles, et ta sellest teost eelmise ämbri ajal ülemustele ette ei kandnud. Või mida peaks Laanet praegu tegema? Ootama, et ehk see siiski oli viimane luukere?
  • Hästi on see Andropovi teema lahti kirjutatud tänases Ekspressis.
    Mitte Postimees ei luura Adropovi järgi , vaid ikka omad andsid ta ülesse. Ikka omad, millegiga ta neile pinda käib, midagi ei ole teha.
    Ei ole vist mõtet otsida vandenõud - mees on kuskilt otsast kloun ja teised pollarid ta välja sülitasid.
    Parem küsimus on hoopis see, et miks peapollarid saaremaalt tulevad? Äkki on see vandenõu?
  • Postimeest on mõtetu asjas laimata. Kumb on siis Postimehe seisukohalt õigem, kas kui ajakirjanikud on leidnud uue asjaolu skandaalses loos ja leht jätab selle rahvale kajastamata või järjepidevust üles näidates ilmutab selle asjaolu ning toimuva hakkavad õiged protsessid?
  • Selles nagu asi ongi, et ei ole skandaali, uusi asjaolusid ja protsessid pole ka õiged. Meenutab kohalikke riigihankeid - oluline pole mitte see mida sa pakud, vaid see, et paberid oleks korras ja õiges järjekorras köidetud. Mingi vanasõna mingist kassist ja mingist värvusest koidab ka.
  • riq, kas sa tunned Antropovit isiklikult või oled teiste tema kaastöötajate käest kuulnud, et nii lahmid?
    Kui sa kuhugi avalikku teenstusse kõrgemale kohale kandideeriks võid olla kindel, et ka sinu kohta midagi leitakse. Võibolla oled sa sõitnud riigiautoga ilma selle eest ekstra maksmata?

    priitp mainis õigesti, et kõigi tegijate kohta otsitakse midagi - Lepikson, Vaher, jne Loomulikult on nad ise ka selles süüdi.

    Ilus oleks ikkagi kui leitakse mahavõtmiseks mõjuvam põhjus. Öelgu, et ei saanud tööga hakkama.
  • Tegelt, kui veica vaeva näha ja luurata või kaastöötajaid küsitleda, võiks iga kõrge riigiametniku auto mittesihtotstarbelise kasutamise pärast maha võtta, IMO.

    Väike märkus: siis kui Antropov ütles, et vanemate sõidutamise eest ta maksis, ei olnud veel sentigi riigile laekunud. See on politseiameti siseinfo.
  • Kui autot poleks võtnud, oleks leitud, et sooritas töömobiiliga vanematele kõne?
  • Nu tõesti see auto teema käib ikka üle mõistuse.. eriti, kui käibib selline vastutusliik nagu poliitiline vastuts, Andropovi puhul siis poolpoliitiline vastutus.
    No keda kuramsut kotib mingi töökoha kaotus ...hetkeks saab ju kohe uue sooja koha ja ei midagi muud lisaks veel nö katseaeg 100päeva.

    Ainuke mõistlik vastutus oleks sellisel juhul materiaalne vastutus alusetu ehk mittesihipärase riigivara kasutamine tuleb omast taskust kinni maksta... ehk hüvitada kahju.
    Poliitiline vastutus peaks aga olema nendel, kes ei soovi materiaalset vastutust hakata rakendama või viivitavad sellega!!!

    Konsolideeritud Eestis pole mõtet selle poliitilise vastutsega midagi teha see ei toimi ja ei hakka toimima.
  • iga inimene eksib pidevalt seaduste vastu. näiteks punase tulega.. kiirusega.. see "kas tunned isiklikult" eriti ei ole argument, kuna inimest isegi isiklikult tundes ei saa olla kindlam tema tegelikus olemuses. Soltumata tundmisest on igal inimesel arvamus, mis pohineb kyll eri kvaliteediga infol, kuid on siiski arvamus. see ei peagi olema absoluutne t6de. See on hetkel inimesele kättesaadava info alusel tehtud otsus, nö parem sitt otsus kui yldse mitte otsust.

    minu väide nahhaalsuse/lolluse kohta pohines pigem selle mehe suhtumisel probleemi.
    mul on yks s6ber keda ei saa vist kunagi milleski syydi moista, kuna iga jama puhul on sul tunne, et syydi on lehma lellepoeg. kui oma pea ei loika, votku suhtekorraldaja (ehki ka nende suhtes on mul palju kriitilist öelda). tunneks ma antropovit, tunneks antropov mu s6pra..

    poliitiline vastutus: 800 miljonit vs. paar korda pensionär saaremaale

    PS! eile 6htul ka keegi kimas tln-tartu maanteel vilkuritega..
  • Hummeril peab olema : HELKUR, VILKUR, SUBBUFER

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon