Venemaal läheb olukord aina halvemaks. - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Venemaal läheb olukord aina halvemaks.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna muideks ongi 9.mai.
    On`s seal nüüd oodata üldmobilisatsiooni, võiduparaadi või hoopis ennetavaid, rahuootusest kantud tuumalööke ebasõbralike riikide pihta, pappide õnnistus riigivõimule on jätkuv.

  • "stagna"
    Ra-Ra Rasputin !
    Kuid tema tapeti kah ära vaatamata sellele, et ta suutis keisrinna soosingu võita hullu pühamehena.

    Rasputin suutis tsaar Nikolai II ainsa troonipärijast poja hemofiiliast tingitud vaevusi teatraalselt "tervendada" ning seetõttu sai ta tsaariperekonnas suure soosingu ja mõju. Poleks poeg hemofiiliat põdenud, poleks mingit Rasputinit ajalooannuaalidesse kantud.
    Ei olnud see Rasputin mingi "hull kristlane" kes oleks vene õigeusukirikusse pööret toonud.
  • ma polegi öelnud, et ta oleks toonud. Kirikus oli ta pigem põlu all oma räigete elukommete pärast. ( prassija, liiderdaja ja kiitleja )

    Kuid niisuguseid üksikuid hulle on alati olnud. Viimati tekkis Vene õigeusu kirikus suur lõhe 17.sajandil kui patriarh Nikon algatas mõningaid puhttehnilisi reforme,( näiteks mitme sõrmega risti ette löödi või mitu korda halleluuja öeldi ) mis paljudele usklikele ei meeldinud. Nad lõid kirikust lahku ja neid hakati taga kiusama nii peavoolu kiriku kui riigivõimu poolt. Ka Peipsi äärde asusid sellised vanausulised ehk raskolnikud.

    Praegu pole küll seda loota , et keegi kirikust lahku lööks seetõttu, et see toetab sõda Ukraina vastu. Pigem antakse kiriku poolt aina hagu juurde : tapke rohkem ja kui keegi teist surma saab, siis noh...,pole viga , paradiis ootab teid jms jutt.
  • "Offf"
    Opex - MS I ajal õnnistasid Austria-Ungari katoliku preestrid samamoodi pomme ja mürske. Švejiki nimelises raamatus on seda üsna sapiselt mitmeid kordi mainitud.


    Ja eks ajalugu on ka väga hästi näidanud, mis juhtus toonase Austria-Ungari keisririigiga selle maailmasõja tulemusena. Toona läks kõigest 4 aastat, et suurest keisririigist ja jäid alles ainult riismed. Ja nende ülitaähtsast keisrist ja tema võimust ... ei jäänud alles mitte midagi.

    Muuseas sama seis oli toona ka suures Vene impeeriumis, kus sõja väljakuulutamisel juubeldas tohutu rahvahulk Peterburis Marsi väljakul - tähistas, juubeldas ja oli üsna veendunud, et varsti marsivad vene väed jälle Berliinis ja Viinis. Ja jällegi, ajalugu näitas, et vähem kui 4 aasta pärast olid toonasest tsaaririigist alles ainutl riismed. Ja tsaarist ja tema võimust ... ei jäänud alles mitte midagi.
  • Lääs kasutas tiblapeo eelset õhtut, et uutest meetmetest teatada. The Times:

    Biden announced first measures aimed at Russia's 3rd largest bank, Gazprombank, which conducts energy transactions. “What we’re signalling is that Gazprombank is not a safe haven, and so we’re sanctioning some of their top business executives.” The US said that it would impose visa restrictions on 2,600 Russian and Belarusian officials and sanctions on 27 officials of Gazprombank and 8 from Sberbank.
    There's also ban on advertising and equipment sales to Russia’s leading TV stations to hinder propaganda. US is also banning the provision of “accounting, trust and corporate formation, and management consulting services to any person in Russia”. The Big4 accounting and consulting co's had 10,000 employees there. Washington announced also new bans on the export of US products to Russia including bulldozers, ventilation systems and boilers.

    Britain has announced fresh sanctions on Russia and Belarus to target £1.7 billion of trade by raising tariffs on products like platinum and palladium. New tariffs would cover £1.4 billion of goods and raise tariffs by an additional 35 pp. The measures announced will cover more than £250 million in UK exports and represent almost 10% of UK exports to Russia in 2021. Both metals are used in jewellery and extensively in catalytic converters. The government said it continued to “encourage all importers that use Russian imports to source alternative supplies”. South Africa is the only other major producer of Palladium. Johnson Matthey, which is one of the world’s biggest manufacturers of catalytic converters said that it had a diversified global supply chain. UK gov. said the measures meant that the total value of products subject to full and partial sanctions is now more than £4 billion.

    G7 leaders said: “We commit to phase out our dependency on Russian energy, including by phasing out or banning the import of Russian oil”. Ambassadors from the 27 EU nations will continue talks today on a ban on Russian oil after yesterday discussing how to help more reliant states cope.
    ----------------------------------
    EU's foreign min. Josep Borrell said that the bloc should consider using seized Russian foreign exchange reserves as reparations to help rebuild Ukraine after the war. In an interview with the Financial Times, Borrell said that it would be logical to follow the model set out by the US of redistributing billions of dollars worth of Afghan central bank assets for humanitarian aid and to compensate victims of terrorism.
    “I would be very much in favour because it is full of logic,” he said. “We have the money in our pockets, and someone has to explain to me why it is good for the Afghan money and not good for the Russian money.”
  • Kes paraadi otseülekannet vaatab, siis vahel näitab üks kaamera üsna lähedalt tribüünil istuvat rahvast... Soovitan hoida silm peal keskel esimeses reas istuval vanamutil, kel seljas luitunud paks palitu ja peas kole valge müts. Ca 10 minuti eest õngites tooli alt viinapudeli, keeras korgi maha ja lasi mitu mehist lonksu. Huvitav, mis konditsioonis ta paraadi lõpuks on.
  • Mnjaa, kerisin nüüd kiiruga kogu etenduse läbi ja rohkem kaamera seda osa tribüünist ei näita, ju läks asi ikka käest ära seal.
  • ...olen nõus. Minu poolt eelnevalt parafraseeritud tsitaat "Kui Religioon ja võim sõidavad ühes kaarikus..." läheb nimelt veel edasi. "Kiirus aina kasvab, aga ees on kuristik. Ja pidurdada pole võimalik".
    Viidataksegi just sellele, et vaimlikul võimul peaks olema ilmalikku võimu tasakaalsutav mõju. Kui nad ühte paati ronivad, siis on häda käes. Omal ajal suutis kirik ikka eskkommunikeerimisega ohejldada nii mõndagi "lappesse läinud" valitsejat. https://en.wikipedia.org/wiki/Excommunication
  • Putini kõnest: Venemaal on teistsugune iseloom. Me ei loobu kunagi armastusest kodumaa vastu, usust ja traditsioonilistest väärtustest, esivanemate kommetest, austusest kõigi rahvaste ja kultuuride vastu. Ja Läänes on need tuhandeaastased väärtused kõige järgi otsustades otsustatud tühistada. Selline kõlbeline allakäik on saanud Teise maailmasõja ajaloo küüniliste võltsingute, russofoobia õhutamise, reeturite ülistamise, nende ohvrite mälestuse mõnitamise ning võidu hankinute ja väljavõidelnute vapruse läbikriipsutamise aluseks.
    Kõlab täpselt nagu Helme ja iga teise Euroopa rahvuspopulisti märjast undenäost: liberastid on viinud õhtumaa kõlbelise allakäiguni ja ainult meie suudame selle päästa pühendudes traditsiooniliste väärtuste kaitsele.
    Putinism ja Euroopa rahvusopulism on ühe perse kaks väga lähedast kannikat.
  • "mykoloog"
    Putini kõnest: Venemaal on teistsugune iseloom. Me ei loobu kunagi armastusest kodumaa vastu, usust ja traditsioonilistest väärtustest, esivanemate kommetest, austusest kõigi rahvaste ja kultuuride vastu. Ja Läänes on need tuhandeaastased väärtused kõige järgi otsustades otsustatud tühistada. Selline kõlbeline allakäik on saanud Teise maailmasõja ajaloo küüniliste võltsingute, russofoobia õhutamise, reeturite ülistamise, nende ohvrite mälestuse mõnitamise ning võidu hankinute ja väljavõidelnute vapruse läbikriipsutamise aluseks.
    Kõlab täpselt nagu Helme ja iga teise Euroopa rahvuspopulisti märjast undenäost: liberastid on viinud õhtumaa kõlbelise allakäiguni ja ainult meie suudame selle päästa pühendudes traditsiooniliste väärtuste kaitsele.
    Putinism ja Euroopa rahvusopulism on ühe perse kaks väga lähedast kannikat.


    Toost, debiilikutele.
  • Riskides pragadasaamisega, olen ma siiski seisukohal, et traditsioonilistest väärtustest lugu pidamine ja isegi lääne allakäigu üle filosofeerimine on täiesti võimalikud ka ilma sünnitusmajade pommitamist ja kohalikke lendtsirkuseid (jah, mitmuses!) toetamata.
  • Moskva paraad on loomulikult tagasihoidlikum võrreldes eelmise aastaga.
    Compared to about 191 military vehicles and about 12,000 military personnel in 2021, this year there will be only 129 military vehicles (67,5%) and 10,000 personnel (83%), according to information published Friday by Russia’s Defense Ministry
    Arvude vähenemine tundub olevat korrelatsioonis Ukrainas hõivatud/kaotatud osaga Vene armeest. Kahuriliha veel leidub asemele, aga kui nii jätkub on kuu aja pärast pool lahingutehnikast läinud ning aasta lõpuks koosneb kogu armee vaid jalaväelastest.
  • Veelgi suurem langus on kutsutud külaliste puhul. Mina seda putinistlike solbakute jampsi ei vaadanud isegi arvutist, kuid kes väljakul üldse pealt vaatas ja punaväele aplodeeris ?
    Kreml ise ütleb, et seekord ei kutsutudki kedagi välismaalt, kuid see on vilets vabandus. Kui oleks kutsutud, kes siis oleks tulnud üldse ?

    Tasapisi, väga pikkamööda jõuab rahvusvahelise suhtlemise ringkondadesse tõdemus, mille värdriik on Venemaa ja milline värdvalitsus os seal pukis.
    Muidugi, on siiski tüüpe, kellele see piisavalt hästi kohale ei jõua.
    Ja kes muu kui Vovka telefonisõbranje Macron on sügavalt mures, et võimalike rahuläbirääkimiste käigus Moskvat "liialt ei karistataks"

    Macron also warned there could be dire consequences if the West seeks overly punitive measures against the Kremlin, referencing the harsh response to Germany after WWI which helped fuel the rise of Adolf Hitler and the Nazis.

    No tervisi siis ka kõigile öiro- idiootidele, kes senini unelevad, et
    " nüüdse sõjaga on teisiti ",
    "selles sõjas Venemaale ei andestata tema kuritegusid "
    "selle sõja kahjud peab Venemaa ise kinni maksma, teda sunnitakse "
    " selle sõja kurjategijad ja inimsuse vastu kuritegusid sooritanud inimesed tiritakse kohtu ette "

    Niisuguste Euroopa riigijuhtide puhul, kes on sügavasti mures, et Moskva saaks talle sobiva ja mõnusa rahulepingu, pole taoliseks arenguks üldse mingit võimalust. Null koma null % on see võimalus ! Mida ma olen rääkinud kogu aeg, kuid , -näe,- ei usutud ja mõni ei usu senini .

    Muide, Versailles rahulepingu taoliseks rahuks pole mitte ühe arengu põhjal üldse minged võimalusi
    * Saksamaa kaotas 1 /8 oma territooriumist naaberriikidele ( kas keegi äkki tahab Venemaalt mingid territooriumid ära võtta ? )
    * Loodi Reini demilitariseeritud tsoon ( kas keegi tahab luua Venemaa piirialadele mingit demilitariseeritud tsooni ? )
    * Saksamaa pidi maksma reperatsioone 223 miljardit kuldmarka
    *Saksamaal kaotati üldine sõjaväekohustus ja sõjavägi oli piiratud 100 000 mehega
    * Saksamaal ei tohtinud olla suuri sõjalaevu, allveelaevu, lahingulennukeid ega tanke, samuti raskeid kahureid

    Niisiis Macron ei muretse Venemaa alandamise pärast, ta muretseb selle pärast, et äkki Venemaa ei saa piisavalt kasulikku rahu endale ja Ukraina piisavalt alandavat ja loovutuslikku vastavalt. Juba on öiro-onudel hirm nahas, et " äkki me aitame Ukrainat liiga palju, äkki nad löövadki tibla Ida -Ukrainast üldse välja ja mis siis küll saab ? Siis saab Putja ju meie peale päris pahaseks, kuid seda me mingil tingimusel ei taha ..."
  • "stagna"

    Muide, Versailles rahulepingu taoliseks rahuks pole mitte ühe arengu põhjal üldse minged võimalusi
    * Saksamaa kaotas 1 /8 oma territooriumist naaberriikidele ( kas keegi äkki tahab Venemaalt mingid territooriumid ära võtta ? )

    Ma päris viimaseid arenguid ei tea, aga selle põhjal, mis Venemaa Kaug-Idas viimased 10-15 aastat toimunud on, võiks Hiina küll vaikse sisseimbumise asemel soovida uued piirid konkreetselt kaardile joonistada ja regioon nii de jure kui de facto üle võtta. Igasugused värdvabariigid ja -moodustised (Luganda, Daunbass, Abhaasia, Lõuna-Osseetia, Transnistria) tuleb niikuinii tagastada. Ja kui juba laamendamiseks ning saagimiseks läheb, siis võiks meie ka põhimõtte pärast Petserile ning Jaanilinnale käpa peale panna. Ahjaa, Kuriilid Jaapanile. Ja Karjala Soomele.
    "stagna"

    * Loodi Reini demilitariseeritud tsoon ( kas keegi tahab luua Venemaa piirialadele mingit demilitariseeritud tsooni ? )

    Mina isiklikult tahaks, et Kaliningradi oblast oleks just üks selline tsoon. Tunnistan, et üksi ma seda luua ei suuda.
    "stagna"

    * Saksamaa pidi maksma reperatsioone 223 miljardit kuldmarka

    Loodetavasti osutub võimalikuks maksta venemaa rahadega kinni kogu Ukraina sõjas alates 2014. aastast hävitatud infra taastamine.
    "stagna"

    *Saksamaal kaotati üldine sõjaväekohustus ja sõjavägi oli piiratud 100 000 mehega

    Ma isegi ei kujuta ette, millisel kujul ja mahus võiks venemaal lubada üldse midagi armeetaolist pidada. Mingi auvahtkond ehk võllapuu juures, kuhu putin puuakse?
    "stagna"

    * Saksamaal ei tohtinud olla suuri sõjalaevu, allveelaevu, lahingulennukeid ega tanke, samuti raskeid kahureid

    Mille jaoks venemaal peaks neid edaspidi vaja olema (vt. eelmine vastus)?

  • loomulikult uuteks vallutussõdadeks on vaja .

    Üks asi on , kuidas õigustatult vihased kommentaatorid Venemaad tahaks karistada,( ma tahaks päris karmilt, sealhulgas ka demilitariseerimine ja laiad demilitariseeritud tsoonid Venemaa piirilähedastel aladel ) teine asi on reaalsed karistamise võimalused ja kolmas see, milleks on valmis EU ja USA valitsused.
    Mis masendab, et isegi neid reaalseid võimalusi ei soovita ellu viia

    See kolmas on aga päris nõrk . Ega Macron pole siis ainus, kes on nii sügavasti mures, et Venemaa saaks ikka "väärika väljumise" sõjast ja et teda "ei alandataks". Neid on teisigi . Niisuguste poliitikute jaoks on isegi nõudmine, et Venemaa taanduks 23.veebruari joonele juba "Kremli alandamine". Nemad sooviks pigem, et külmutataks status quo ja et Ukraina peaks olema nõus suurte alade loovutamisega vaherahus / rahus

    Seega siis Minsk 2 sisuliselt. Riigijuhid on sellest saadik Läänes muutunud, kuid soov teha loovutuslikke diile ohverriigi arvel on jäänud samaks

  • Levada keskusest on selgitatud Novaja Gazetale pollide kohta, et pooltel vantidest on hirmusegased tunded seoses selle sõjaga.
    "Uuringus esitasime venelastele järgmise küsimuse: milliseid tundeid militaaroperatsioon Ukrainas teis tekitab? Ainult 2 protsenti ei osanud vastata. Samas 8 protsenti ütlesid, et neil pole toimuva suhtes mingeid erilisi tundeid. Ülejäänud vastajad valisid oma tunnete kirjeldamiseks paljude sõnade hulgast.
    Need sõnad jagunesid laiemalt nelja kategooria vahel – kas positiivne või negatiivne, poliitiline või apoliitiline. Seega võis positiivse poliitilise emotsioonina kirjeldada näiteks rahvuslikku uhkustunnet. Negatiivsed poliitilised emotsioonid olid viha ja häbi. Positiivseid apoliitilisi emotsioone väljendasid rõõm ja erutus. Negatiivseteks apoliitilisteks emotsioonideks peeti hirmu, ärevust, õudust ja šokki.
    Kui võrrelda positiivseid ja negatiivseid emotsioone laiemalt, on tulemused peaaegu võrdsed – vastavalt 51% ja 49%. Kuid ka nende näitajate sees toimuvad huvitavad jagunemised. Positiivseid emotsioone väljendavad vastajad kogevad enamasti rahvuslikku uhkustunnet (40%). Ainult vähesed (11%) väljendasid positiivseid apoliitilisi emotsioone nagu rõõm ja rahuldus.
    Negatiivsete tunnete puhul oli jagunemine laias laastus vastupidine. Ainult 10% tundis Ukraina rünnaku suhtes negatiivseid poliitilisi emotsioone nagu viha, vastikustunne või häbi. Tervenisti 39% vastanutest väljendas selliseid emotsioone nagu mure, hirm ja šokk. Nendest arvudest peab järeldama, et Vene avalikkuse toetus armeele ja selle juhtkonnale eksisteerib kõrvuti suure ärevusega.
    Kui vaadata jaotusi põlvkondade kaupa, on selge, et vanad ja noored inimesed tajuvad neid sündmusi erinevalt. Negatiivsed tunded valdavad peamiselt alla 35aastaseid vastajaid. Vaid 33% neist tunneb rahvuslikku uhkust, samas kui 37% tunneb ärevust ja hirmu. Üle 65aastased vastajad on seevastu palju positiivsemad. Neist toetab Putinit üle 90 protsendi. Ainult vähesed väljendasid hirmu või ärevust. EE (müür?), graun
  • Vene õhuväge ei lubatudki paraadile ei Moskvas ega veel üheksas paraadikohas. Ametlik põhjus oli kehv ilm. Tegeliku põhjusena spekuleeritakse Ukraina raketiohtu (ebausutav siiski), "Viimsepäevalennuki" riket (seletanuks vaid selle lennuki puudumist) ja vene lennuväe üldist kehva seisu (tundub usutav, kuna lennuki puhul kuvalda tihti viga ei paranda)
  • "mykoloog"
    Venemaa järgmine president peab minema Kiievisse ja langema seal ühele põlvele.


    Kunagi vast jah. Aga mitte järgmine. Üle-üle-üle- ... järgmine.
  • "stagna"
    sa ise lällad mõttetut jama siin.

    Too siis näiteid kus Venemaa on maksnud kinni oma algatuatud agressioonisõdade kahjusid. Kus , kuna , kellele ja kuipalju on ta maksnud ?

    Too näiteid kus Vene sõjakurjategijad on kohtu alla antud ja saanud teenitud karistuse ?

    Kuid sul pole neid näiteid tuua,.


    Venemaa pole seni ka eriti sõdu kaotanud. (Kuidas seda Afganistani nüüd tõlgendada.) Kõik sõltub sõja tulemusest. Ega ma ka liiga optimistlik pole - nurkaaetud tuumarelvaga rotti väga survestada ei taheta, aga tasapisi võib.
  • Mihhail Lotman arendas täna raadios mõtet, et Vene armees on valdavalt mitte-venelased (burjaadid, jakuudid, tuvalased, tšetšeenid - minu täiendus), kes Ida-Ukrainas tapavad seal arvukalt elavaid venelasi.

    Nii kaitseb Putin ukrainlaste all kannatavaid venelasi.

  • Venemaal pole see "rahvuslik uhkus" nii viimased 100 aastat olnud seotud etnilise päritoluga.
    Tuletame meelde, et kes olid Stalin, Beria,Trotski,Frunze, Zinovjev, Dzerzinski, Mikojan... Polnud ju üldse venelased. Isegi Breznev kirjutas oma esimestesse ankeetidesse rahvuseks "ukrainlane", alles karjääriredelil tõustes muutus see sujuvalt "venelaseks"

    Mis oli oluline : et rääkis vene keeles ja tegutses Vene impeeriumi huvides .
    Tsaariajal kiusati juute ja etnilisi vähemusi taga, neid ei edutatud, nende karjääri takistati ( v.a. sakslased / baltisakslased ), bolshevike riigipööre muutis selle ära. Isegi eestlasi pääses bolshevistlikul Venemaal päris kõrgetele kohtadele, lätlasi veel rohkem - kuni nad suure puhastuse käigus kõik maha tapeti .

    Nii et selles suhtes on Vene süsteem tänini väga liberaalne ja vabameelne , rahvuslik päritolu ei tähenda midagi, tähendab ustavus võimule.
  • Venelane olemine pole niivõrd rahvus kui maailmavaade. Sostiaalne konstruktsioon, kui soovite…
  • Ja nagu kõik võivad tähele panna, laieneb see sotsiaalne konstruktsioon hetkel peadpööritava kiirusega. Kui sellest vene võimule mingit kahju sünniks, oleks sealtpoolt piirid juba ammu kinni pandud. Ja ka ukrainlasi ei lastaks eu-sse, las künnavad siberit ülesse, ütleks telekas solovjov. Aga ei ütle ja neid lastakse.
    Üle idapiiri on aasta algusest saadik siia tulnud vähemalt 100000 venelast, kellest enamus on loodetavasti kuhugi kaugemale edasi liikunud. Kokku oli vist umbes 4 miljonit venest lahkujat, ma ei tea, kas neid sobib nimetada põgenikeks, aga vähemalt 4 miljonit, kes sedasama maailmavaadet, millele ülevalpool viidati, kasvõi vastu enese tahtmist oma peas edasi kannavad. Ukrainast on vähemalt 10 miljonit inimest põgenenud. Edasi mõtleb igaüks ise.
  • Mäs asja sa, stagna, nüüd ajad? NSVL oli äärmiselt antisemiitlik.
    Stalinil oli plaan esimese soojaga deporteerida 1.2mil juuti. Paanika. Pole majutust, pole toiduaineid nii paljudele.
    Miks te arvate, et nii palju sinna kohale jõuab, küsis Stalin rahulikult.
    "Oleks vaja et "Pravda" looks sobiva meelsuse. Et kangialustes taotaks ninasid üles juba enne kui me vedama hakkame" (J. Stalin)
    Stalinil oli plaan teha Nliidu lääneosas 100% "judenfrei" kui esialgne suurematest linnadest deporteerimine on läbi. Selle etapp kahe lükkas Beria vaikselt kalevi alla, kui Stalin kirsad nurka viskas. (EI. EI, see ei tee Beriast mingit "head inimest". Puhtpragmaatiline otsus.)
    Aga Juudi ANSV? Sama jätkus Hrutšovi ja Brežnevi ajal. Muidugi juute vihati -- ikkagi võimalus emigreeruda. Kadedus. Ja üldine "mitteametlik" ametlik juudivastane propaganda.
    stagna - tunne oma endise "kodumaa" ajalugu.
    P.S. Näiteks miks toetas Kaganovitš vaikselt Nikitat (muidugi valmis vaipa alt tõmmama, kui tuul muutuma peaks) "Mina olen juut, minul ei maksa esile tükkida" -- K. jõudis kaugele, aga taipas, et PB on tema "klaaslagi". Esindusametit, kus ta "rahvale välja paistab" ei anta talle MITTE KUNAGI.
  • ja ometi oli seal pool poliitbürood juudid, teine pool mingid muud etnilised vähemused.
    Nagu öeldud, tähtis polnud rahvuslik päritolu, ( tsaariajal oli ainus täisväärtuilik inimene suurvenelane, ka sakslane oli OK , ülejäänud olid poolinimesed ) tähtis oli ustavus võimule ja suure Vene impeeriumi ideele.

    Täpselt samamoodi on ka praegu .
  • "Karum6mm"
    Venelane olemine pole niivõrd rahvus kui maailmavaade. Sostiaalne konstruktsioon, kui soovite…


    Selle "maailmavaate" jaoks on eesti keeles lausa oma sõna olemas, t-tähega algab.
  • . Tegeliku põhjusena spekuleeritakse Ukraina raketiohtu (ebausutav siiski),


    Ma oleks venelaste nahas küll muretsenud võimaluse pärast, et mõni Stingeri-mees on Moskvasse smugeldatud. Lennukid tulevad aeglaselt ja madalalt ette teada suunalt, laskuvad katuste kohale juba äärelinnas - ideaalne lasketiir ju raketimehele.
  • "Homemaker"
    . Tegeliku põhjusena spekuleeritakse Ukraina raketiohtu (ebausutav siiski),


    Ma oleks venelaste nahas küll muretsenud võimaluse pärast, et mõni Stingeri-mees on Moskvasse smugeldatud. Lennukid tulevad aeglaselt ja madalalt ette teada suunalt, laskuvad katuste kohale juba äärelinnas - ideaalne lasketiir ju raketimehele.


    Või kartsid, et üks lennukitest tuleb liiga madalalt ja pargib tribüünile.
  • ...selle Venemaalt lahkumisega on teatud paralleel sellega, mis toimyb USA-s. Nimelt demmid on keeranud paljude meelest Kalifornia untsu. Seetõttu on käivitunud kena kolmisvoog Texasesse. Texases aga jätavad inimesed uutele tulijatele viisakaid kirjakesi stiilis:

    1. Te tulite kohast, mis on untsus.
    2. Te tulite kohta, mis ei ole untsus.
    3. Sellel, miks untsus koht untsus on, on põhjus.
    4. Oluline põhjus untsusolekuks on seal elajate (sh võimalik et teie) maailmavaade ja poliitlised valikud.
    5. Palun ärge tehke siin samasuguseid valikuid, sest meie ei taha, et ka siin untsu läheks. Teie ise ka ilmselt ei taha.

    Kui sa oled venelane Venemaalt, kes elab kuskil viisakas kohas, siis oled sa mingil põhjusel lahkunud riigist, kus kuivkäimla ja ahiküte on veel täitsa modernsed asjad. Äkki hoiaks nüüd moka maas ja ei esineks avaldustega, et Russkii Mir peaks ka selle viisaka kohani laienema. Kui mokka maas ei hoia, siis tõmba sinna, kuhu su sõjalaevgi.
  • "zuckerblaum"
    "Karum6mm"
    Venelane olemine pole niivõrd rahvus kui maailmavaade. Sostiaalne konstruktsioon, kui soovite…


    Selle "maailmavaate" jaoks on eesti keeles lausa oma sõna olemas, t-tähega algab.


    ...siiski-siiski. tehkem vahet ikka venelasel ja nõukogude p*d*rastil ehk tiblal. on venelane Aleksei Navalnõi, kes on andnud kõik, mis tal on, et olukorda muuta, on venelane Garry Gasparov jpt sarnased.
  • kõik õige, kuid ma ei usu, et teksaslased kirjutaks nii viisakalt kalifornialastele. Küllap seal on rohkesti fuck-tüvelisi sõnu sees

    ja ega see kah midagi aita.

    Need hakkavad ka Texases ikka hääletama libdemmide poolt, kelle võimu eest nad just põgenesid ( seda on näha ka teistes lõunaosariikides, kus uusasukaid on aina rohkem ). Samuti "uusvenelased" siin hakkavad hääletama ikka Putini poolt seni kui nad veel Vene kodanikud ja KOV valimistel Keski poolt ning Kõlvart ja Yanatoomikum on ka uustulnukate häältemagnetid .

    Nagu Baskin ütles oma hilises etenduses : mitte sittagi pole muutunud ! Kas tibla on oma kodumaal või mujal, ikka seesama kõikjal. Nad on nagu Alice Imedemaal teelauas : nad reostavad toidunõud mustaks/ kasutuskõlbatuks, siis istuvad uuele kohale ja teevad seal sedasama ja siis jälle uuele kohale kuni kohad ja puhtad nõud otsa saavad.

    Seda, et võiks enda järelt kasida ja ise elamisväärse keskkonna luua, ei tule neil pähegi.
  • Elamisväärsest keskkonnast rääkides, sa muidu oma lambipirnid oled puhtaks küürinud kärbsesitast ja kivisütt ahjus põletades pärast ikka tube tuulutad? Naabrid on muidu rahul kivisöe põletamisega või sul pohhui neist, ise tead mis teed oma majas?
  • minu keskkond on elamisväärne
    seenesitale blokk peale
    Ammu olnuks aeg
    Miks ma peaks aega raiskama taoliste idiootsuste lugemisega...
  • Jess.
    Eks sellega ole ikka nii, et need kes käivad siin rääkimas, kuidas nad oma lõbuks trollimas käivad, on esimesed kes triggered on, kui neid endid trollitakse. Hoia oma cooli siis lõpuni juba ja püsi rollis, kui selle tee valisid.
  • "telepoiss1"
    ..on venelane Garry Gasparov ...

    ... sündinud Aserbaidzaanis nimega Garik Kimovich Weinstein. Täitsa venelane?

  • "stagna"
    ...nad reostavad toidunõud mustaks/ kasutuskõlbatuks, siis istuvad uuele kohale ja teevad seal sedasama ja siis jälle uuele kohale kuni kohad ja puhtad nõud otsa saavad.

    Vabandan ekskursi eest, aga selle kirjelduse juures mulle lihtsalt meenus "Totu kuul", kus suurmiljonär Coifeld sattus hätta, kui revolutsiooni tõttu teenijad tema juurest lahkusid. Mure selles, et ta ei osanud mitte ühtegi majamidamistööd, isegi mitte nõudepesu. Ja nii ta siis vaene mees oli sunnitud pidevalt järgmisse korterisse kolima, kui puhtad nõud otsa said. Kortereid tal õnneks jagus (illustratsioonide järgi Manhattan või midagi sellist).

  • see peab olema küll päris jäine päev põrgus kui tahaks vabatahtlikult mingit vene propagandapaska vaadata.

    Rääkigu nad mida tahes, tunnistagu mida tahes

    Isegi vene aktsenti ei talu enam. Vastik, ajab oksele. Kui kukus algab see kirillitsas Eesti, (mis iseenesest polegi ehk kõige jubedam nagu vanast ajast mäletan), keeran raadio kinni.

    Seda on sõda teinud paljudele, ma pole ainus, kes on allergiline. Isegi muidu sümpaatne loomavideo puuma Messi ja gepard Gerda uutest seiklustest on vastik, ei taha vaadata. Pererahvas räägib seal täiesti apoliitilist juttu, kuid vene keeles. Selles keeles, milles räägivad punasolbakud, kes mõrvavad, röövivad, vägistavad ja küüditavad.

    Saan nüüd täiesti aru poolakatest, kes II maailmasõja ajal ja järel enam ei talunud saksa keelt.

    ja polegi vaja taluda. Käigu need saated kõik sinna kuhu vene sõjalaev saadeti ( ja lõpuks ka läks )
  • "Karum6mm"

    Kui sa oled venelane Venemaalt, kes elab kuskil viisakas kohas, siis oled sa mingil põhjusel lahkunud riigist, kus kuivkäimla ja ahiküte on veel täitsa modernsed asjad. Äkki hoiaks nüüd moka maas ja ei esineks avaldustega, et Russkii Mir peaks ka selle viisaka kohani laienema. Kui mokka maas ei hoia, siis tõmba sinna, kuhu su sõjalaevgi.

    Ilus, aga vastus sellisele ettepanekule on viisakamal juhul njet. Nemad arvavad, et elasid kuivkäimlate ajastus, sest vastikud lääne kapitalistid on kõik rahva käest ära röövinud.

  • "2korda2"
    "telepoiss1"
    ..on venelane Garry Gasparov ...

    ... sündinud Aserbaidzaanis nimega Garik Kimovich Weinstein. Täitsa venelane?



    ei ole mõtet hakata tühja targutama, sõber. "Kasparov has described himself as a "self-appointed Christian", although "very indifferent"[18] and identifies as Russian" Allikas: Wikipedia
  • See t-tähega maailmavaade on väga paindlik, sõltuvalt vajadusest.
    Räägiks Garik kremlisõbralikku juttu, oleks ta sealsete silmis “puhasttõugu venelane”. Praegu ütlevad needsamad tema kohta zhidovskaya morda.
    Isegi Kadõrov on “oma” vaatamata ta enese ülestunnistusele, et esimese venelase tappis ta 16-aastaselt.
  • analooge mitte omav toru on seal, kus vene sõjalaev ....

    The Russian analogue of YouTube, Rutube was broke by the hackers possibly forever

    On the morning of May 9, hackers attacked the #Russian video hosting #Rutube, where many Russian pro-government and state channels "moved" after the start of the invasion of #Ukraine.

    As a result of a large-scale hacker attack on the video hosting #Rutube was affected more than 75% of the databases and infrastructure of the main version and 90% of the backup and cluster to restore the databases, the press service of the Rutube reported.
  • "zuckerblaum"
    See t-tähega maailmavaade on väga paindlik, sõltuvalt vajadusest.
    Räägiks Garik kremlisõbralikku juttu, oleks ta sealsete silmis “puhasttõugu venelane”. Praegu ütlevad needsamad tema kohta zhidovskaya morda.
    Isegi Kadõrov on “oma” vaatamata ta enese ülestunnistusele, et esimese venelase tappis ta 16-aastaselt.


    schröder on sakslane, kuid mediteerib sovjeedimullis. seega, konkreetne rahvus sügavalt poogen. vahet tuleb teha, mida praktiseerib.
  • see on tegelt nii koomiline . Ma olen vaadanud juutuubis kuidas venelased , kes ise kangesti toetavad sõda ja Putinit jne, õpetavad teineteist kuidas VPN kasutada ja kaeblevad, et see nende brauseris ei tööta hästi ja pildid ei laadi ja et instagramiga on jama ja moluraamat on puhta pekkis neil. Ja süüdi on loomulikult lääneriigid, kes neil netielu on persse keeranud, tahaks kangesti teineteist ja kogu progressiivset maailma ( mis koosneb Valgevenest ja Põhja- Koreast )õnnitleda suure võidupüha puhul, kuid ei saa, netis need kõige paremad asjad enam ei tööta.

    Neil ei tule nagu pähegi, et seda tegi vene valitsus ise, tsenseerib Kreml, keegi pole neile midagi kinni keeranud peale Vovka ! Kuid tema pole muidugi süüdi, süüdi on alatud läänlased ja NATO.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon