Väärtuspäev ja tehingupäev - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Väärtuspäev ja tehingupäev

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuidas lood nendega on?

    Mõtlesin, et tõstan portfelli eraisikukontolt firma kontole, öeldi, et LHV kontode vahel otse raha kanda ei saa. Okei, müüsin aktsiad maha, nüüd ei saa valuutat konverteerida, ütleb et ei ole piisavalt valuutat kontol. Lühidalt, et nüüd ootan T+3 et tehingud vormistatud oleks, veel T+3, et raha eraisiku kontole laekuks, pluss veel mingi aeg, et pangad oma ülekandeid teostaksid jne?
  • Raha tõest kanda ei saa, kuna nimetatud kontod on täiesti iseseisvad investeerimiskontod, mis on seotud vastavalt kas eraisku - või firma arveldusarvega. Väärtpaberite kandmiseks on võimalik kasutada makseta ülekannet.
  • Parandagem, et ainult Balti väärtpaberite kandmiseks. Minu teada.
  • jah, täpselt nii, sest väliskontodelt väärtpaberikanded on kallid ja aeganõudvad ning tihti ka lausa teostamatud
  • Ilmselt on seda teema lahatud, aga kuna ka minu küsimus siia peaks sobima siis:
    1.Kas ostetud aktsaid ennem seda kui nad reaalselt pole minu kontole jõudnud müüa ei saa?
    2. Kas LHV-s Traderiga kaubeldes toimuvad raha ja aktsialiikumised kiiremini kui Hansa valdav T+3?
  • Aktsiate ostu-müügiga on õnneks LHVs sellevõrra lihtsam, et võid osta ja kohe maha müüa, ei pea isegi Hansa delay'd kannatama.

    Traderi kohta ei tea.
  • Kus on kirjas,et ostetud aktsiad saab kohe maha ka müüa.Küll olen lugenud ,et aktsiatest saadud raha saab kohe kasutama hakata.Ehk selgitaks seda teemat keegi LHV st.
  • Ostetud aktsiad saab kohe maha müüa ning saadud vahendeid saab ka kohe uue positsiooni soetamiseks kasutada. Raha aga välja kanda ei saa, sest tuleb T+3 ära oodata.
  • SWED'is tundub, et saab aktsiaid müües saadud vahendeid kohe kasutada uue positsiooni soetamiseks vaid valuutasiseselt. Näiteks: kui müüa Tallinna börsil aktsiad, saab uue positsiooni soetada Tallinna börsilt, aga USA'st mitte (ei lase konverteerida "õhku" ehk kontole laekumata reaalset raha dollariteks). Kas LHV's on samamoodi?
  • LHV's ei saa raha ainult välja kanda, kõiki muid tehinguid saab olenemata valuutast teha.
  • Mis asi on väärtpaberite makseta ülekanne?
  • Makseta väärtpaberikanne

    Makseta väärtpaberi ülekande korral tuleb Sul esmalt valida, kas soovid väärtpaberit kontole kanda või kontolt välja kanda. Järgnevalt sisesta väärtpaber (või selle ISIN kood) ning seejärel kogus ja soetushind. Viimase sammuna sisesta vastaspoole nimi, väärtpaberikonto nr ja kontohaldur.

    Eesti väärtpaberite puhul tuleb soetushind märkida eurodes, Läti väärtpaberite puhul lattides ning Leedu väärtpaberite puhul littides. Makseta väärtpaberikandel märgitud soetushind väljendab üle kantavate väärtpaberite soetamismaksumust, mis on oluline hiljem väärtpaberite realiseerimisel saadava tulu/kulu arvestamiseks.

    NB! Väärtpaberite makseta ülekande teostamiseks on vajalik edastada eeltoodud andmetega ülekande order ka vastaspoole kontohaldurpangale! Tehingukorraldus peab olema identne vastaspoole tehinguga.
  • Madis Toomsalu Re: Väärtuspäev ja tehingupäev 19/11/09 17:49
    LHV's ei saa raha ainult välja kanda, kõiki muid tehinguid saab olenemata valuutast teha
    _________________________________________________________________________

    valuutat konverteerida ei saa,

    sellest küsimus, juhul kui erinevad valuutad kontol siis kuidas saab valida millisest valuutast konverteeritakse aktsiate ostmiseks raha.

    näide,
    müüsin just aktsiad maha ja kontol 1k litti, 1k latti, 1k euri
    ja tahaks osta 2k usd eest siis kas on võimalik valida et raha konverteeritakse ainult lattidest ja mitte euridest ja littidest


  • Kas see ei kõlba, et konverteerid enne aktsiate ostmist kontol olevad latid vajalikku valuutasse ja siis alles sisestad orderi?
  • Vabandust, ma vist ei lugenud küsimust korralikult läbi...
  • Tahaks sellist asja teada, et kui ma panin aktsiad müüki üheks päevaks, kas siis läks teenustasu ka, või läheb teenustasu selle eest kui aktsiad maha suudan müüa. Ja veel et panin müüki 1.34 aga powertraderis seda ei näidanud, et keegi 1,34 müüb. Äkki keegi seletaks`?
  • 1. teenustasu läheb siis kui aktsiad on müüdud ja nende aktsiate eest mis suudeti maha müüa

    2. võibolla oli juba müüdud
    või teine võimalus et panid väljapool kauplemisaega...on endalgi seda juhtunud.

  • Millisest valuutast konverteeritakse ei ole võimalik valida.
  • Kas Swedbanki kaudu on võimalik osta aktsiaid ja müüa need näiteks 2 tundi hiljem maha? Või peab ootama enne ära väärtuspäeva?
    Nii USA kui Eesti aktsiaid mõtlen.
  • Swedi kaudu saab nii, et hommikul ostad ja ca juba 1 tunni pärast saad ka ostetud kogust müüa ja raha laekub kontole 3 päeva pärast tagasi.
    Vastupidist - nii, et hommikul müüd ja tunni pärast ostad tagasi - vist teha ei saa - pole proovinud.
  • LHV kodulehel olev aktsiate ületoomise juhend (https://www.lhv.ee/et/kkk/juhendid/aktsiad-yle) ütleb: "Tehingupäev – tänasele tööpäevale järgneva tööpäeva kuupäev", ehk siis neljapäeval, 27.9 andmeid sisestades tuleks tehingupäevaks valida reede, 28.9.

    SEBist uurides väideti aga, et tehingupäev saab olla ainult kas sama tööpäev või eelmine tööpäev. Aktsiate ületoomise orderit täites ei ole SEBis võimalik valida tulevikus olevat kuupäeva, sh järgmist tööpäeva.

    Kuidas siis on: mis päev tuleks valida nii SEBis kui LHVs tehingupäevaks, et saaks aktsiad esimesest viimasesse liigutada?

    PS! Juhendi LHV osas numbrid joonisel ja numbrid vasakul loetelus ei klapi omavahel.
  • Kas oskab keegi seletada, et aastal 2019, IT-ajastul, on ikka aktsiate ostul-müügil ajanihe T+2 päeva - millest see kaks päeva tuleneb või sõltub? Kunagi oli T+3, siis see kolm asendus kahega - kas on lootust, et see on kunagi online reaalajas lihtsalt T ja kõik?
  • Miks viimasele postitajale siiani keegi vastanud pole?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon