Emigratsioon - Kuhu? & Miks? & Millal? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Emigratsioon - Kuhu? & Miks? & Millal?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Antud teema alla on oodatud kõik vihjed, et kuhu, miks ja millal emigreeruda kui kremli kollaborandid on riigis võimu võtnud?

    Ise sihin Hispaaniat või Prantsusmaad. Üldiselt on EU'st välja emigreerumine pisut keerulisem kui selle siseselt, sest näiteks Austraalia üle kolmekümneseid inimesi väga ei oota.
  • Võitlema peab mitte põgenema kui KÕIK või vähemalt 50 % eesti meestest oleks Kaitseliidu liikmed ei tuleks siia keegi ja põgenemis plaane ei oleks vaja teha.
    Enamuse põgenemisplaanid ja vastuhaku vähesus aga meelitavad meile "külalisi"
  • misso
    Võitlema peab mitte põgenema kui KÕIK või vähemalt 50 % eesti meestest oleks Kaitseliidu liikmed ei tuleks siia keegi ja põgenemis plaane ei oleks vaja teha.
    Enamuse põgenemisplaanid ja vastuhaku vähesus aga meelitavad meile "külalisi"


    MIs see KL liikmelisus aitab, kui loll valitsus esitab RK-s põhiseaduse muudatusettepaneku?
  • Hispaania pidi tulevikus muutuma kõrbeks ja elu võimalikkus seal muutub küsitavaks. Ma ise sihiks pigem põhjapoolsemat piirkonda, kuhu iga roju ei julge külma talve tõttu tulla ja kus suvel siiski midagi veel söögiks kasvatada õnnestuks. Põhja-Norra tundub mõistlik või siis Soome Lapimaa piirkond. Ise vast ei koliks, aga lastele üks suvilakrunt kuluks ära päranduseks. Muide Soomes peaks üha suurem hinnasurve tulema Lapimaa alade mökkidele, kuna noorem põlvkond ei hinda enam mõtet veeta suved kuskil karupees õngeridva seltsis ja aastavahetus mingil 25km murdmaa suusarajal. Lähim suur ostukeskus 250 km, külapoest saad tikke ja saapaid.
  • Lõputu diskussioon, ühed on relva lõgistamisega harjunud patrioodid, osad on lihtsalt patrioodid ja osad vaatavad kuidas kreml laamendab, seadused muutuvad käpardlikumaks ja samas keelde ning piiranguid täis olevateks, maksusüsteem keeratakse peesse ja riiki või linna juhivad inimesed kes peaks vanglas olema. Kõike seda kuna ülejäänud inimesed siin riigis usuvad, et idiootide valimine toob õnne õuele.
    Need mitte-eriti patrioodid ongi otsustanud, et kui veel halvemaks läheb, siis on mitmeid põhjusi lahkumiseks nagu: ilm, tahtmatus seda paska pealt vaadata ja näkku pritsitud saada, YOLO.
  • Kui tiblad oma eesmärkide suunas edasi lähevad, siis pole ka Soomet. Põhimõtteliselt saab Norra, Rootsi ja Soome riigikorra mõttes enne otsa kui Lõuna-Euroopas klimaatiliselt midagi tõsist sünnib. Hispaania all pidasin silmas rannikut (eelkõige põhja poolset).
  • Kanada, Uus-Meremaa, Austraalia, mõned kohad aasias väljaspool moslemiriike, osad kariibisaared... Ei muutu see Vahemeri lähiajal (eluajal) kõrbenireks, seal ka siiski on kenasid kohti, bonusena pole mäed ka kaugel, saaks suusatada. Varsti on plaan minna vaatama Tšiili, Uruguai ja Argentiina elu-olu.
  • opex
    Need mitte-eriti patrioodid ongi otsustanud, et kui veel halvemaks läheb, siis on mitmeid põhjusi lahkumiseks nagu: ilm, tahtmatus seda paska pealt vaadata ja näkku pritsitud saada, YOLO.

    Virisemine on iseloomu-, mitte asukohamaa omadus. See on pettekujutelm, et kuskil mujal on parem. Londonis ega Lõuna-Prantsusmaal ei ole sind kellelegi vaja. Keegi ei oota sind sinna. Võid istuda küll paremas kliimas ja stabiilsemas maksukeskkonnas aga lõpuks oled ikkagi üksik ja tuled tagasi siia foorumisse Eesti asjade üle virisema (ühe emigreerunud kasutaja näitel). Eestis on teotahtelisel ja võimekal inimesel tööpõld lõputu. Jah, paljud asjad on halvasti aga käige korra Ukrainas ja saate aru, et meil on suures plaanis väga ok.
  • Eks ta ole jah. Ettevõtlik inimene asub vastava riigikorra puhul ka kaastööle ja ei blokeeri üritust. Kui vaja, siis on pioneer ja kui vaja astub parteisse. Pole seal mujal maailmas midagi paremat.

    Kas nii?

    PS. Ja kui vaja, siis aitab ka küüditada. Neid kuradi virisejaid kes õigel ajal minema ei pannud.
  • Aitäh. No igaüks võiks jätta endale otsustamisõiguse kus talle sobib. Ukraina? Põgeneda sibulamaale? wtf
    Ma olen elanud natuke Saksas ja Hispaanias ja mulle meeldis. maitseasi
  • Te ülehindate Venemaa võimekust oma mõjuareaali Euroopas suurendada. Eestist ei tule Valgevene-taolist vasalli ega ka Krimmi stsenaariumi, ei tule ka Soomest ega Norrast.Pigem läheb vastupidi, et Kreml hakkab oma areaali rohkem kaotama. Ukraina on karu kaisutusest lahkumas ja eemaldub edasi,Valgevene ei pruugi alatiseks idanaabri sabas tolkneda, eriti kui sealne rahvas taipab, et majanduslikult pole see enam kasulik.

    Ja isegi kui tuleks, mida aitaks siis kodumaalt põgenemine ? Mis oleks Eestist saanud kui kõik oleks 1944.a. üle mere põgenenud ?See on nagu white flight linnades, kus endine õitsev ja rahulik eeslinn muutub getoks seetõttu, et elanikud lihtsalt annavad pealetungivale getole alla ja kolivad ära. Kuid see geto saab nad ka mujal kätte, sest see laieneb nagu vähkkasvaja.

    Reziimid / valitsused tulevad ja lähevad, rahvas peab jääma.
  • stagna, vaata lugu on selline, et ma olen osaliselt Eestist väljaspool töötanud väga erinevates kohtades. Eesti on absoluutselt parem kui suur enamus maailma riike, aga!

    On mõned riigid kuhu mul on tekkinud mõningaid tuttavaid ja kuhu mõni lapsepõlve sõbergi emigreerunud ja nende mõnede riikidega on asi nii, et pikemal ajateleljel vaadatuna ei ole mul mõistlik Eestisse jääda ja pigem kolida ühte neist. Sellest kõigest on siin juba juttu olnud ja pole mõtet teisi kordama hakata.

    Ma ei tea lahendust, kuid tänaseks on selgelt teada põhjus: Eestis toime pandud genotsiid ja asustamine kolonistidega NSV liiduvabariikidest on osutunud üsna edukaks ja selle tagajärjed väljenduvad ennast õige mitmel moel.
  • Opex, see polnud mõeldud isiklikult Sulle vaid retooriline 'sina'. Pean Sinust kui pikaajalisest sisulist väärtust loovast kasutajast lugu. Ukraina oli mõeldud benchmark'iks, olen selle riigiga tihedalt kokku puutunud ja meie huinjaa on nende omaga võrreldes lääneliku arenenud poliitkultuuri tipp. Eks Londonis on ka praegu rahvas tänavatel, nõuavad samamoodi inimväärset kohtlemist ja valeliku poliitika lõppu.
  • PS. Enne jäi üks oluline point ütlemata. Kui selgelt teadvustad probleeme nii siin kui seal ja oled nõus ühed probleemid vahetama teiste vastu välja, siis ongi kõik selge ja ei tule ka mingit suurt pettumust. Olen omandanud teistest kultuuridest eestlase jaoks suht ebameeldivaid kombeid, kuid ise olen rahul ja ilmselt polegi ma mingi õige eestlane.

    Lihtsalt minu jaoks on väikesest peale kõik venelik/slaavilik/bütsantslik (you name it) vastik ja sellega ongi vist kõik öeldud. See mis toimub täna linnas, valitsuses jne. on midagi sellist mille ees kummarduda on alandav, aga midagi nende kõrvaldamiseks ka teha ei saa ja iga päevaga sekkutakse üha rohkem ka minu ellu. Olen ju idioot, kelle eest leiavad nad õiged olema kõike otsustada.
  • Minu meelest pead sa ära otsustama, kas sa ootad ära 15 aasta pärast tuleva sõiduki, mis su ideaalidele vastab või siis lahkuma. Kuna siinne söök ei kõlba, siis langeb kaalukauss pakkimise poole.

    Tunnista nüüd ausalt üles. Suvine aja mahavõtt langes sita ilma peale?
  • Võõristav lugeda täiskasvanud mehe sulest. Inimesed saavad hakkama sõdade, epideemiate, võõrvõimu ajal jne. See, et (linna)valitsuses on lollid pukis pole küll põhjus riigile kriips peale tõmmata. Või kui mujal meeldib rohkem, siis on väga okei minna aga võiks seda teha ilma avaliku virinata. Praegu tegeled sa vastutuse enda pealt ära veeretamisega. Teised on justkui süüdi, et sina pead ära minema. Man up!
  • Sellised minekule-õhutamised on vaenlase huvides. Ma arvan, et kui ükskord peaks tõesti Venemaa liigutama hakkama, siis sellele eelneb just selline (sotsiaal)meediakampaania, et tõmmake nüüd kõik minema! Venemaa huvides on, et ärksam osa lahkuks ega jääks siia tüli tekitama.
  • Ärksam osa võib tüli tekitada ka eemalt, ehk ongi nii kasulikum kui keha turvalisemas paigas varjul. Ma ei usu neid sõjavariante, aga elada ühel või teisel põhjusel kuskil mujal on idee. Ma pole väga Norras ringi liikunud, aga, mis silma on jäänud on see, et külade, asulate vahemaad on pikad ja just seetõttu, et nad on üksteisest eraldatud, pluss ja miinus, kui sobiva punkti leiad siis keegi nagu sinu õuele laamendama ei tule, miinus see, et ühenduses muu maailmaga olla kulub palju energiat, näiteks naftat. Eralduses elada, minu jaoks ei oleks see sõjahirm, pigem mingi enese rafineerimisprotsess, puhastamine sotsiaalsest prügist. Hetkel aga maale ei kipu, seda hetkel, tore on kohvikus istuda, mõned hetked tagasi olingi meie külakohvikus espressot joomas. Mulle meeldib kohvikus, inimesed käituvad hästi üldjuhul ja on avatud meeleseisundis, kohvikutes on hea energia. Tore on jälgida ja olla sedasi. Inimesed erinevatest maailmanurkadest, nii nagu oligi, leti äärde tuli neiu kes rääkis, et ta nendest kohvijookidest väga siin ei tea midagi, meil Austraalias on natuke teised asjad ja barista vastas, et ma olen Itaaliast, tean, oskan soovitada ja tunnen oma masinat.
  • Ega õhutamise peale nüüd keegi minema ei hakka. Need otsused on niivõrd kaalukad, et inimesed uisapäisa neid ei tee .Ma ei näe, et praegu või ka tulevikus oleks pakilist vajadust poliitilise olukorra tõttu Eestist lahkuda.

    Majandusliku olukorra pärast on surve lahkumiseks olemas ja jääb veel pikaks ajaks. Kuid need lahkujad tulevad tavaliselt mõne aja pärast tagasi, hiljemalt siis kui Soome pension on välja teenitud.
  • sr71
    Ise sihin Hispaaniat või Prantsusmaad.


    Pealiskaudsel uudiste ja sinu postituste jälgimise põhjal paneb Prantsusmaa valikuna pisut kulmu kergitama...
  • ikaldus

    Pealiskaudsel uudiste ja sinu postituste jälgimise põhjal paneb Prantsusmaa valikuna pisut kulmu kergitama...


    Sa mine peatu pikemalt Lääne- ja Lõuna-Prantsusmaal. Olen sellest siin ka varem juttu teinud, et Lääne-Prantsusmaad ei pea prantslased isegi õigeks Prantsusmaaks. Ja ei mingit moslemisõbrallikust jne. Kummaline, eks?

    Seal on sarnased tülid omavalitsusega, tõrjuvad moslemeid, on ikka ülbed?? Miks nad Pariisiga solidaarsed ei ole?

  • Vanad peerud siin vaagivad kas kolida ja teised vanad peerud sõimavad et olete reeturid.
    Noorem põlvkond kes praegu alles koolipinki nühib, vaatab sellele asjale hoopis teise pilguga. Nende jaoks on mujale kolimine või ajutiselt mujal elamine enesestmõistetav. Lubage tsiteerida Presidendi kõnet Vabariigi aastapäevalt:

    Olukord tundub imelik. Uued põlved ei taha käia tööl 30 aastat ühtejutti ja siis siirduda pensionile. Nad õpivad, töötavad, reisivad ja saavad lapsi rütmis, mis neile sobib. Taunitud niisugune elu justkui pole. Kuid selle rütmiga ei oska arvestada mitte ühegi arenenud riigi pensioni- ega ravikindlusmudelid. Noori see täna ei huvita, nad lihtsalt ei panustagi, sest risk abi vajada on väike või kusagil kauges tulevikus.

    Me peame muutma sotsiaalse toe pakkumise paindlikuks. Me peame arvestama noorte teistsuguse eluga. Hea uudis on, et see ei nõua suuri investeeringuid, vaid õigeaegset muutuste märkamist ning tahet näha neis väärtust, mitte probleemi.
    ...
    Iga inimene vajab riiki, mis pakub talle ühiskonna liikmeks olemise võimalust. Mida rohkem on elus toimetamist erinevates riikides, seda vähem on inimese ja riigi kokkulepe geograafilise elukohaga seotud.

    Me peame oma rändavale kodanikule pakkuma püsivat suhet riigiga, võimalust maksta makse ja saada osa ühiskonna turvavõrgustikust, sõltumata tema asukohast maamunal. Täna lindpriilt maailmas kulgejad peavad saama tunnustatud osaks me ühiskonnast. Kui suudame sama pakkuda oma e-residentidele, siis oleme juba 10 aasta pärast kindlasti üks maailma edukamaid riike.

    Töörändajate ühine omadus on see, et nad on töövõimelised, nutikad ja peaksid ühiskonda panustama. Las nad panustavad meie ühiskonda!

    Kui me tunnustame oma noorte lennukihku, aga loome neile samas alati avatud maandumisplatsi, kus olla me ühiskonna täieõiguslik osa, tõmbab see ligi ka muu maailma ettevõtlikke ja harituid. Eesti saab pakkuda taskus kaasas kantavat vähebürokraatlikku keskkonda.


  • sr71
    ikaldus

    Pealiskaudsel uudiste ja sinu postituste jälgimise põhjal paneb Prantsusmaa valikuna pisut kulmu kergitama...


    Sa mine peatu pikemalt Lääne- ja Lõuna-Prantsusmaal. Olen sellest siin ka varem juttu teinud, et Lääne-Prantsusmaad ei pea prantslased isegi õigeks Prantsusmaaks. Ja ei mingit moslemisõbrallikust jne. Kummaline, eks?

    Seal on sarnased tülid omavalitsusega, tõrjuvad moslemeid, on ikka ülbed?? Miks nad Pariisiga solidaarsed ei ole?


    Kui näiteks Melenchoni laadne tegelane presidendiks valitakse või kui suurlinnades pisemat sorti kodusõjaks läheb, siis see ei mõjuta kuidagi sinu rahulikku elu Lääne-Prantsusmaal? Provintsis pealinna valikutest ja eluolust vist päris täielikult ei pääse, muidu saaksid ju nonde bütsantslaste eest Tallinnast Vormsile ka "emigreeruda".
  • kindsigo
    Vanad peerud siin vaagivad kas kolida ja teised vanad peerud sõimavad et olete reeturid.
    Noorem põlvkond kes praegu alles koolipinki nühib, vaatab sellele asjale hoopis teise pilguga. Nende jaoks on mujale kolimine või ajutiselt mujal elamine enesestmõistetav. Lubage tsiteerida Presidendi kõnet Vabariigi aastapäevalt:

    [i]
    Me peame oma rändavale kodanikule pakkuma püsivat suhet riigiga, võimalust maksta makse


    Lõikasin selle eraldi vanade peerude jaoks välja. Palun kommenteerige :)

  • ikaldus

    Kui näiteks Melenchoni laadne tegelane presidendiks valitakse või kui suurlinnades pisemat sorti kodusõjaks läheb, siis see ei mõjuta kuidagi sinu rahulikku elu Lääne-Prantsusmaal? Provintsis pealinna valikutest ja eluolust vist päris täielikult ei pääse, muidu saaksid ju nonde bütsantslaste eest Tallinnast Vormsile ka "emigreeruda".


    Täiesti võimalik, lihtsalt tõenäosus on minu hinnangul väiksem kui mõne teise koduse stsenaariumi puhul. Võimalik, et eksin. Eks siis tuleb silmitsi seista karmaga ja tõdeda, et valearvestus ja elu on #¤%¤.

    Ega lahkumisotsus tegelikult ongi tehtud, lihtsalt rahaliselt on vaja veel paar verstaposti saavutada ja natukene ennast kindlustada. Võimalik, et enne selleni jõudmist olen sunnitud varem lahkuma. Eks seda näita arengud.

    See mis tänaseks on saanud reaalsuseks, oleme ausad - 10-15 aastat tagasi paistis ulme. Tänast stsenaariumit kirjeldades oleks öeldud, et kuule ära soni ja ei maksa kõike nii negatiivselt näha. Pean silmas nii IRL'i kui Reformi käitumist. Kesk on teinud seda, mida nad on pidevalt lubanud - vene värki.

    Ja F* you, mina ei ole selles "süüs" osaline erinevalt neist, kes valimas ei käi.
  • Ma olen ka ammusest ajast olnud seda meelt, et lahkumine on allaandmine ja vaenlasele tuleb vastu astuda. Aga kellele sa vastu hakkad kui sujuvalt (demokraatlikult) on juhtkond vahetunud selliste vastu nagu ta vahetunud on? Vastu ju hakata ei saa, sest sel juhul oled kurjategija ja riigikukutaja. Pole mitte mingit vahet kui palju on KL-is liikmeid või kui patriootlikult on meelestatud mingi seltskond - tuleb ülevalt "seaduslik" korraldus ja kõik see patriootlik kamp on lindpriidest metsavennad. Heal juhul keegi kuskil brüsseli koosolekul avaldab rahulolematust.
  • Miks ma peaks kuskile välismaale minema? See siin on ju minu kodu. Ma ei leiaks kuskilt sellist hingerahu ja energiat, kui Eestist. Miks tulevad väliseestlased tagasi siia surema? Kohta, kust neid võibolla 5 aastaselt minema viidi. Aga näed tulevad. See on nende kodu. Koht, mida nad oma hinges mõistavad ja kus neid mõistetakse.

    Ja tiblade pärast omast kodust ära minna? Kas nemad läheksid? Oleme neist kehvemad või? Ja mis vanaisa selle jutu peale ütleks?

    Kui Toompeal toimuv, pagulased, tiblunnid jm. taoline hakkab elu teljeks muutuma, on järelikult midagi puudu. Ma soovitan näiteks talu osta. Oma tükikese Eestimaad. Käia, olla, rahmeldada, Andrese moodi kividega võidelda. Proovida loodust tunnetada ja mõista. See kõik on oluline osa eestlusest. Täpselt samamoodi, nagu Tallinnas toimuv sebimine.

    Soovitan soojalt V. Mikitat, kes ikka ja alati eestlast väga hästi mõtestada oskab:
    http://edasi.org/11316/valdur-mikita-motterannak-eestlaste-elutundest/
  • Metsavendasid enam ei tule, vist on ajad ümber. Suht kasutu jõud oleks see tänapäeval, mingid matsid automaatidega metsas. Pigem ikka lahkuda kui miskit ei sobi. Kuskile muldonni kõdunema, milleks. Pigem sulanduda turvalisemasse keskonda, karja, sissitegevust võib juhtida läpakas süles. Uued ajad uued kombed.

    Natuke ettevaatlikuks teeb mind see asi kui räägitakse, et poliitikas on asjad nihu, räägitakse kuskilt samblamätta alt. Ma ise neid asju väga ei mõista, ei tea millised otsused on õiged või valed, mis seal mäepeal tehakse, aga tean, et kui haridust on ja pealehakkamist siis nagu võiks avalikult ise sekkuda, teha ennetavat tööd, koguda oma jüngrid ja minna Eesti asja ajama või asja mida õigeks peatakse. Arvan, et tulemus ei pruugigi niipalju parem olla lõpuks. Mingist katastroofist oleme me ju ehk ikka kaugel veel, et erilist edutulemust näha saaks. Suht stabiilne seis, olulist vahet ei ole kes seal istub. Või on? Mina pole siiani kogenud elukvaliteedi muutust neist asjuast, lihtsalt üks üldine paranemine, progress. Detailid jäävad siin juba kipitajatele, kidujatele...või mis ma nüüd öelda tahtsingi.
  • Jajah, oli nagu miskit, mida öeldi. Talu osta, kõlab hästi, aga talu võib osta ka kuhugile mujale mitte Eestisse ja seal tunnetuse kättesaada. Minu jaoks ongi üldiselt tegu mingi tasakaaluga, hetkel kõvasti nihkes.

    Ideaalis võiks olla mul nagu vanasti, elan maal, aga laadapäeval lähen linna.....vist.

    Laadal on inimestel omad reeglid kuidas käituvad, laada all pean silmas kasvõi kohvikut, seal saan info toimides kindlate mustrite järgi. Ja siis tagasi koju, oma puu alla, soo serva. Seal laulavad linnud, kasvab hein, ritsikas viiuldab. Saan eemal olla ja läbitöödelda kogetud materjali, pealegi linnast toodud kauge maa erguti laual, kohv või tee, või mis iganes produkt merede tagant, stimuleerimas suveööunenägu.

    Ja tegelt ma ei teagi mida soovin, linnas on tore, maal mõnus.
  • Ehh, mulle tegelikult eesti ja eestlased oma terve talupojasuhtumisega meeldivad, aga mul on tõesti meie kliimast kõrini. Sitt suusailm aasta läbi.
  • mx77
    Ehh, mulle tegelikult eesti ja eestlased oma terve talupojasuhtumisega meeldivad, aga mul on tõesti meie kliimast kõrini. Sitt suusailm aasta läbi.


    Usun et päris paljudel Egiptuse, Alžeeria‎, Süüria, Sudaani, Marokko jt kõrberiikide inimestel on ka enda maa kliimast kopp ees.
  • Tesla tegi kena kukkumise, sain ostetud. Esimene, mis sest, et sendiäri, aga kasumlik müük sai kohviga tehtud. Ethereum on siiani pettumuse valmistanud, loodan uue nädala tõusule.
  • Eesti on just parim koht elamiseks, ilus loodus, (hetkel veel küllaltki) hea ettevõtluskliima, majandus ja palgad kasvavad, inimesed on sõbralikud, asjalikud ja ettevõtlikud, ägedaid asju tehakse. Ilm on minu jaoks ka üks parimaid üldse, kehva ilmaga on hea tööle keskenduda, hea ilmaga saab teha hooajalisi tegevusi. Paindliku graafikuga inimesel pole probleemi neid paremaid suusailmu ära kasutada.

    Väga pekki ei suuda kremlimeelsed poliitikud ühe valimistsükliga ka asju keerata, eks tuleb järgmine kord ka valima minna ja tuletada meelde, et sõbrad-tuttavad ka seda teeks.
  • Diskussioon on jälle läinud "reetur kui midagi muud kui sitta suusailma, nõmedaid valitsejaid ja venestamisega võitlust tahad" radadele. See häbistamine ei veena tegelikult kui otsustatakse.
    Ma pigem vaeks seda yolo aspekti, kui on keel suus, vanusest tulenevat enesekindlust ja usku et saad hakkama ka mujal ning raha, et ei pea ennast niipea müüma marjakorjajaks siis.....miks mitte? Ma saan aru, et need kes siin on kaalunud asja ei lähe kerjuseks vaid nautima paremat ilma, vähemkibestunud inimesi ning uusi kogemusi.
    Las noored teevad tutvust päris-/füüsilise/ -tööga. Peerud siin mõtisklevad viinamarja istandusest ja vbl hotelli pidamisest palmi all vms. Või siis mitte kui midagi tegemisest, mida on palju parem teha kui õues ei ole niiske ja hall.
  • Küsiks nende tiblahirmus tegelaste käest, kes igal hommikul ärkavad kartuses näha Putinit aknast sisse vahtimas, et kui palju te igapäevaselt venekeelsetega suhtlete? Üks nendest rääkis hiljuti, et temal pole mõtet Eesti keelt õppida, sest sellest tema eluolu ei muutu kuidagi paremaks ja 50+ keelt õppida pole ka lihtne. Peamiseks aga mainis seltsimees, et kui meie (teie-sic!) president oma rahva pärast piinlikkust tunneb ja meedia kaasa kaagutab, siis on see pigem antimotivatsioon keeleõppeks ja lõimumiseks. Niiet venekeelse arvates on meie kõige suurem putinist Ilves I Suur.
  • Midagi selle teema huvilistele tuju rikkumiseks. :P
  • vabastiil
    Midagi selle teema huvilistele tuju rikkumiseks. :P


    Ohhoo. See ju kena baas, millele feministid, radikaalveganid, ossinovskilased, vulav- ja virdsoolised ning muud paljukannatanud vähemusgrupid saaksid oma agenda ehitada.
  • See piinlikkuse teema on õige point. Üldiselt on teised rahvad uhked, et nad parasjagu on sellised s*pead nagu nad on :) Ise sellega tegeleda ei viitsi ja kui ühises seltskonnas keegi "piinlikust" üles hakkab näitama, siis poetan mõne jõulisema kommentaari. Kui ise ennast ei austa, siis ei austa teised ka Sind.

    Mis puudutab vabastiili linki, siis ei viitsinud peale paari sekundit edasi vaadata. Krantsikoer ja Taksikoer on peale ühte teatavat etteastet minu jaoks mõttetud kujud.
  • Ma ei suudaks Mallorca päikese all üle nädala vastu pidada. Kõige mõnusama keskpäevase aja istud toas, vahid lakke ja loodad, et konditsioneer ikka vastu peaks.Ennem juba praegune jahe Eesti suvi ja kui soov soojemasse kliimasse saada, saab alati nädalakese puhkust võtta.

    Mittemidagitegemine on ainult siis meelitav mõte kui liiga palju tööd on käsil.Kui see tegelikult peaks juhtuma, ei too see mingit rahuldust . Inimesel peab olema mingi eesmärk, peab olema töö, et ta ei manduks. Vaadake lotovõitjaid, neile ei mõju "rohkem kui vaja raha" ja mitte midagi tegemine põrmugi hästi. Sageli juuakse end surnuks või võetakse üledoos.

    Ilmselt tuleb seda mitte midagi tegemist harjutada lapsest saati nagu näiteks miljardäride lapsed või kuninglikust soost võsud, et katus sõitma ei hakkaks . Ja isegi siis hakkab sageli.
  • Minu jaoks polegi mõttetuid kujusid, on vaid inimesed kellest soovin distantsi hoida, liiga tugev ärritaja. Niinimet koerad on sisustanud inimeste pidupäevi, kasvõi selleks, et jälle saaks öelda kui halb oli see või too nali, aga nad on andnud sisu, täideviinud selle, mis valmiskirjutatud.

    Kohe kindlasti mitte mõttetud, olgugi, et väljateenimata privileegi ja tähelepanu.
  • stagna, Sul ei tohiks tegevustega ometi probleemi olla. Pesed hõõglampe kärbsesitast puhtaks.
    Mulle Hispaanias meeldib ja olen seal ka mitu kuud järjest olnud ja tööd teinud. Praegu siin Eestis on mul näiteks kurk 2. nädalat järjest valus ja punane. Infoks, et sama sitt kliima on Uus-Meremaal.

  • Mittemidagitegemine on suurimaid rõõme mida kogenud olen. Jah oht on manduda ja sageli nii see lähebki, mina rikkusin oma võimaluse ära, aga kui uuesti haljale oskale jõuan siis tean mida väärtustan. Kogeda oma mina keskpunkti on äärmiselt meeldiv. Saad aru kui hästi tegelikult me läbisaame ja hakkad mõistma, et töötegemisega, mis nõuab sotsiaalne olemist kaasneb väga palju prahti, mis on pigem koormaks vaba ja õnneliku elu elamisel, ehk siis miski, mis ei lase sul lendu tõusta, vaid pidevalt kammitseb. Tööd ma ei pelga töö pärast, aga just inimeste tõttu sest nad ei saa aru kui hea on olla lihtsalt olla. Inimesed ei näe sellest võsast välja, mis nad on enese ümber ehitanud, kogu ilm on pulki, oksi täis. Korrasta oma aed võsast ja sa saad õnnelikuks. Töö võib ka olla mittemidagitegemine, energiakulu kus sa üritad kogeda, mitte otsida kogetavat.
  • Nüüd hakkab siinse foorumi osade nn. arvamusliidrite tegelik paleus ilmsiks tulema.
    Igast stta, mis riigis toimub, ollakse maru varmas kritiseerima ja kõige üle vinguma, aga siis kui endil mugav prsealune ära kaob või kipitama hakkab, siis mängitakse solvunud pubekat ja "joostakse kodunt minema".

  • Inimesi on erinevaid. Temperatuuri-ootusi samuti. Mulle meeldis ühe katalaanist vanamehe mudel, kes talvel pidas suusalaenutust Andorras ja väljaspool hooaega oli vahemere ääres. Ja miski ei takista paariks, hea õnne korral mitte väga vihmaseks suvekuuks, mingit asja jätmast või rentimast Eestisse.
    Mittemidagi tegemine teenimise mõttes on mõneks ajaks täiesti okei variant, see ei välista reisimist või miks mitte spordiga tegelemist. Elu nautimine on midagi mida vanakooli eesti-saksa töömoraal ei luba muidugi aga ajad muutuvad. Ma võiks küll olla Bon Vivant mõnda aega, peale rügamist ja 8-8ni jama. Siin foorumis võiks ju oletada, et inimesed mõistavad soovi börsiinvesteeringutest elada.
  • Miks mitte elada börsiinvesteeringutest, põhjus miks ma üritan.

    See on töö, tegevus, minu hetkel olev uus hobi, mis võimaldab mul aegasisustada mõtestatult, ilma, et ma peaksin prahiga tegelema. Prahiga on ok tegeleda kui sa oled karja poolt litsenseeritud või paberi kätte saanud vastavaks tegevuseks, minule aga ei anta seda ei iial ja ma ei tahagi enam, olen leidnud juba midagi palju põnevamat.
  • Pole normaalne otsida kogu ärkeveloleku ajal väljast seda, mis ärritaks, stimuleeriks.

    Olen miskit täheldanud, teatav olek, hoiak. On see siis Norras fjordide vahel olev inimene kes siin enamuse oma elust elanud, noor või vana, või siis Indias olev mägede elanik. See on nüüd väga laia puuga löödud kuid nende keha vibratsioon on tervem kui sellel kes elab linnas ja teeb tööd tööajal ja puhkab teatris või kinos, need on need inimesed kes teevad mulle haiget kui ma neid kogen. Nad kannatavad eneses allutuse sõnumit, nad ei oskagi kuidagi muudmoodi käituda, kõik väline on potensiaalne saak, kasulik ori või toiduallikas. Nende vibratsioon on väga ebaterve, kahjulik ümbritsevale nad ainult janunevad ja kõik eemal olev on janu kustutaja.

    Eestlane.

    Venelane on sarnane, seal on aga peale janukustuajana veel potensiaalne vaenlane, pidevalt ollakse sõjaolukorras, ei ole ju normaalne, et sõda ei ole, kui sõda ei ole siis keegi plaanib sõda ja ometi ei tohi valvsust kaotada.

    Eestlane, et ei tohi oma võimalust mahamagada, kui mina ei kustuta oma janu siis kustutab keegi teine enda janu just selle sama objektiga.

    Ma ei viitsi.

    Tahan lihtsalt, et oleks chill.

    Endalgi olnud ideid, et veeta erinevad aastajajad erinevais paigus. Kasvõi talv Tartus ja suvi maamajas. Mis iganes.
  • Ühed tunduvad vaimselt stabiilsemad, tervemad, aga kannavad eneses tohutult palju, mis nende arust on tabu ja vale, teised on vaimselt ebastabiilsed, aga hindavad tabuks ja valeks palju vähemat. Seob see, et nad mõlemad on liialt tugevalt kinni füüsilises või siis kehalises kogemuses. Kehaline on kõik niivõi naa, aga on seda, mis palju jämedama koega materiaalne tegevus...... Ehk siis sarnasus fjordielaniku ja linnlase vahel. Mõlemad tarbivad kõike erinevas rütmis, aga endiselt otsivad mõnuallikat väljaspoolt. Sisemise kogemuse leidmiseks ei olegi kõigile ühte kindlat lahendust, see on kogemus, mis kujuneb, kui üldse kujuneb välja individuaalselt igaühele oma lahendusega.

    Üks soovitus on kui vähegi võimalik siis tee mittemidagi, kõik nad suunavad toimimisele, minagi suunasin praegu, lahendus tegelikult on läbitunnetatud teadlikus kus sa lihtsalt loobud ühest või teisest. Kui loobumine on eesmärk siis sa hävid igaljuhul, kui loobumine on kogetud siis olenemata käekäigust ja edasistest sündmustest inimene saavutab eesmärgi.
  • Fengshuid, tantrad ja mantrad ja joogad, lihtsalt mõtestatud ajasisustus, mis ei olegi kõigehullem variant.

    Et on vahe kuidas ma ega sisustan.

    Kasulik kui inimene laseb enesel lihtsalt olla.

    Jajah, maal elades on palju enam võimalusi loomulikuks mõtestatud tegevuseks, mis ei koormaks liialt kõikvõimalikke ressursse mida me niigi enesesse pidevalt ahmime.

    Minu praegune tegevus on üks näiteid, ma ei oota vastuseid, ei oota, et keegi loeks, ma lihtsalt toimin püüdmata leida mõttekaaslaseid lihtsalt niienamvähem end väljendada ilma, et mind vangi ei pistetaks või hullumaija ei saadetaks.
  • Miks mitte seda tegevust kombineerida aegajalt turuhindade jälgimise ja heina niitmisega või sibula kastmisega kuskil metsaservas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon