20000 euroga ettevõtlusega alustamine - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

20000 euroga ettevõtlusega alustamine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eesmärk on säilitada kontroll ja olla ise vastutav rohkem ning panustada ka oma jõuga asja, idee ja raha kasvatamise õnnestumisesse.
    Igasugu aktsiaturud, fondid ei ole minu jaoks ja ei soovi neid sest seal ei ole võimalus olukorda kontrollida üldse ja minu heaolu sõltub ainult lootusest "ehk läheb kõik hästi"
    Jõudsin endas selgusele, et tänu sellele konservatiivsele vaatenurgale on mu kireks saanud ettevõtlus kuid ei oska kuskilt alustada. Mulle ei meeldi käed rüppes istuda ja loota naiivselt mingit väikest või suurt tõusu samal ajal kui riskitakse sisse pandud osaga samuti ilma jääda suures osas.
    Saan aru, et ka ettevõtluses võib põruda samamoodi kuid minu jaoks on lisandväärtus seejuures see, et jääb mulle endale vastutus mis pakub õppimise momenti saada paremaks läbi tehtud vigade, aktsiaturgudel võib raha kaotada aga vastu mingit tarkust ei saa sest puudub targemaks tegev ja mõtlemist arendav moment.

    Soovin põhitöö kõrvalt alustada ettevõtlust. Igasugu soovitused on oodatud, ka koolitused mis võivad mõtlemist arendada soovitud suunal.
  • Tahad midagi toota? Või teenust pakkuda? Mõlemal juhul taandub küsimus sellele, mida üldse teha oskad teistest paremini. Ega muudmoodi ellu ei jää kui konkurentidest paremini ei tee.
  • Ettevõtluse alstamiseks on kõigepealt isiklik IDEE.
    Toimiv idee põhineb isiku isiklikul huvil (mida võiks nimetada ka HOBI), tahtmisel, isiklikel oskustel, isiklikel kogemustel. Ning seda kõike toetab nutikus, haridus ning haritus.
    Ei saa nii, et "palun andke mulle mingit nõu mida ma võiksin eraettevõtjana teha!?!?"
  • kindsigo
    Tahad midagi toota? Või teenust pakkuda? Mõlemal juhul taandub küsimus sellele, mida üldse teha oskad teistest paremini. Ega muudmoodi ellu ei jää kui konkurentidest paremini ei tee.

    Ma olen jõudnud just arusaamale, et lihtsam on teisi kopeerida sest see on ennast juba tõestanud, kuna mu eesmärk ei ole esimese ideega kohe miljonäriks saada vaid loen eduks juba seda kui oma ettevõtlusega teenin poole rohkem tänase päeva sissetulekust sama suure aja ja vaeva panusega kui praegune töö. Ma näen protsessis osalemist kui õppimist millele ehitada üles paremad ideed ja süsteemid. Olen vahel jäänud sellesse "tee teistest paremini" filosoofia lõksu ja üritanud midagi innovaatilist välja mõelda osaliselt õnnestunult sest googeldades on idee või leiutis juba leiutatud. Otsides seda õiget ja teistest paremat ideed võibki maha magada parimad õppimisvõimalused igavas teiste kopeerimise äris mitte osalemise tõttu. Usun, et mitmekesised teadmised mis on saadud just tänu praktikale protsessis osalemise läbi on kõige kasulikumad.

    ttrust
    Ettevõtluse alstamiseks on kõigepealt isiklik IDEE.
    Toimiv idee põhineb isiku isiklikul huvil (mida võiks nimetada ka HOBI), tahtmisel, isiklikel oskustel, isiklikel kogemustel. Ning seda kõike toetab nutikus, haridus ning haritus.
    Ei saa nii, et "palun andke mulle mingit nõu mida ma võiksin eraettevõtjana teha!?!?"

    küsin nõu sest olen paindlik ja avatud erinevatele valdkondade ja ideede kaalumise suhtes.

    Uurisin ka r-kioski frantsiisi äri mõtet ja sisetunne peale materialidega tutvumist ütleb, et tegemist on sisuliselt vaid endale keskmise palgaga töökoha ostmisega ja puuduvad arenguvõimalused ja otsustusvabadus.
  • Kas tõesti arvad et need frantsiisid, mis pakuvad suurepärast ostustusvabadusega tööd ning kõrget sissetulekut, on veel vabad ja pole juba tegijatega täidetud?
    Selle asja nimi on konkurtents.
  • ttrust
    Kas tõesti arvad et need frantsiisid, mis pakuvad suurepärast ostustusvabadusega tööd ning kõrget sissetulekut, on veel vabad ja pole juba tegijatega täidetud?
    Selle asja nimi on konkurtents.


    ma mõtlesin kopeerimise all nullist alustamist ikka mitte frantsiisi, frantsiis oli vaid teemast kõrvalepõige
  • Mõtlesid näiteks mingit "R-kiosk" -i taolist asja nullist alustamist? Et lood oma kioski-keti mingi uue nimega?
  • Päris hea oleks, kui need kõrge tootluse ja madala riskiga likviidsed investeerimisobjektid puu otsas kasvaksid...
  • Ei tea, tundub selline püramiidskeemi kahuriliha materjal.
  • ttrust
    Mõtlesid näiteks mingit "R-kiosk" -i taolist asja nullist alustamist? Et lood oma kioski-keti mingi uue nimega?

    ei, nagu ütlesin see oli kõrvalepõige, ärge üritage mind edaspidi r-kioski ja frantsiisi ideedega seostada. Proovin olla rohkem üldisem, teema sai siiski erinevate mõtete leidmiseks püstitatud mitte kramplikult minevikus tutvutud variantidest veel rohkem kinni hoidmiseks motivatsiooni leidmiseks.
    ymeramees
    Ei tea, tundub selline püramiidskeemi kahuriliha materjal.

    püramiidskeemidest hoian kaarega eemale, ja raha teistele andmisega pole kontrolli säilitamisega mingit pistmist
  • silverismoney
    ttrust
    Mõtlesid näiteks mingit "R-kiosk" -i taolist asja nullist alustamist? Et lood oma kioski-keti mingi uue nimega?

    ei, nagu ütlesin see oli kõrvalepõige, ärge üritage mind edaspidi r-kioski ja frantsiisi ideedega seostada. Proovin olla rohkem üldisem, teema sai siiski erinevate mõtete leidmiseks püstitatud mitte kramplikult minevikus tutvutud variantidest veel rohkem kinni hoidmiseks motivatsiooni leidmiseks püstitatud.

    kui ideid soovid, ehk oleks mõistlik alustada sellest, mida ise oled õppinud või mida oskad. Tänapäeval asjad ikka päris nii ei käi enam, et hakkan ettevõtjaks kui just ettevõtjaks olemine ei tähenda, et teed sama, mis seni, aga OÜ alt ja leiad endale ise kliente. Lisaks siis see 20k ei ole tänapäeval enam teab mis raha ka, millega saaks mingi äri püsti panna.
  • Kui tegus vend nagu esimsestes postitustes paistab siis osku 20k eest mingit träni Hiinast ja flippigu ümber. 20k on selline paras hunnik, millega saad hea kogemuse kätte ja peab tegutsema, et siis mingit kasumit ka teenida.
  • Üks näide IDEE-st:
    Alles sel nädalavahetusel reklaamis ühes Kuku Raadio saates üks mobiilset autopesu pakkuv firma, kus nad väitsid, et nad pesevad auto veeauruga puhtaks. Tulevad kohale, näiteks kuhugi kontorihoone parklasse, ja pesevad auto puhtaks, sel ajal kui autoomanik ise kontoris tööd teeb.
    Täiesti perspektiivne asi paistab olevat. Saates veel kirjeldasid kuidas nad oma väikeses kaubikus üritavad kõiki vajalikke seadmeid ja materiale ära efektiivselt paigutada, samuti uutest ideedest mida lisaks pakkuda jne.

    Ei mingit kosmoseteadust, et selline asi leiutada. Ei mingeid täiesti uute tehnoloogiate välja mõtlemist. Ainus probleem on, et jätkuks kliente, sest selline teenus ei ole odav.
  • Kenkyusha
    Kui tegus vend nagu esimsestes postitustes paistab siis osku 20k eest mingit träni Hiinast ja flippigu ümber. 20k on selline paras hunnik, millega saad hea kogemuse kätte ja peab tegutsema, et siis mingit kasumit ka teenida.

    Sellisel tellimisel peab õnne ka olema, sest see träni mida sa Hiinast tellid, on mõnikord täielik pask. Näiteks LED-pirnid. Kui mitte öelda - puhas petukaup.
  • Kenkyusha
    Kui tegus vend nagu esimsestes postitustes paistab siis osku 20k eest mingit träni Hiinast ja flippigu ümber. 20k on selline paras hunnik, millega saad hea kogemuse kätte ja peab tegutsema, et siis mingit kasumit ka teenida.

    Olengi tegus ja olen juba hiinast tellinud ja testinud müüki erinevates portaalides ja testimine lõppes järeldusega, et turg liiga väike ja halb turundus. 20 000 eurot on overkill soovitus, max 1000 eur soovitaksin proovijaile.
    Asi on niikaugel, et käes on 500 euro eest kaupa mida raske poole aastaga maha müüa. Maandasin riskid kauba valikuga mis ühtib minu huvialaga, ning kui kätte jääb siis elupeale ikka kulub ära endal.
    Aga see oli seda kogemust väärt, katsetamata on veel oma müügikanal ja dropshipping.
    Idee jäi toppama kuna tolliprotseduuride valmistamine on liiga keerukas ja nõutakse ce märgist ning ei osanud enam kuskilt abi otsida, et äri püsti panna. Tollist sain pikale kirjale lühikese vastuse, et nad ei usu et keegi nii väiksemõõtmelist äri teeb nagu ma kirjeldasin ja vastust ei saanudki sealt. Aga ma ei ole veel ideest loobunud ja abistav sisendinfo on teretulnud.
    Hiina kauba kvaliteet on sama mis "eestis" sest kõik pudipadi tuleb siiski hiinast mitte kuskilt eurorahasid võltsnaeratusega lehvitavatest alice-imedemaadest. http://www.new-euro-banknotes.eu/var/storage/images/media/images/car/1554218-4-eng-GB/Car.jpg
  • Point ongi selles, et pead leidma selle järgmise fidget spinneri v6i mingi taolise sita. Teine asi on mingi ägedam tehnoloogiline lahendus

    tundub suht hea ja kasulik äri, kui tegeleda viitsib
  • Ma pole ise ühtki äri alustanud veel, aga kui peaksin seda tegema, valiksin ainult sellise valdkonna, milles ma ise hästi orienteerun. Lisaks mõtleksin välja, kes oleks see sihtgrupp, kas laiatarbe klient või mingi väike nišš maksejõulistest kodanikest. Näiteks ekssportlased teevad spordiriiete või spordijookide ja -toiduainete äri, sest nad tunnevad seda teemat. Või hakkavad treeneriks ja pakuvad oma teenuseid. Kui sportlane hakkaks metallitooteid treima või juuksuriäri pidama, siis tõenäoliselt ta kõrbeks, kuna puudub turunägemine ja know-how. Siit sulle sama soovitus - ürita sellega, mida ise tunned. Kaasa teisi sama ala asjatundjaid. Otsi kohalikke riskiinvestoreid, nemad oskavad ka tihtipeale 'ennustada', kas äriplaan vett peab, sest nad on väga palju kõrbemisi näinud.
  • kindsigo
    Ma pole ise ühtki äri alustanud veel, aga kui peaksin seda tegema, valiksin ainult sellise valdkonna, milles ma ise hästi orienteerun. Lisaks mõtleksin välja, kes oleks see sihtgrupp, kas laiatarbe klient või mingi väike nišš maksejõulistest kodanikest. Näiteks ekssportlased teevad spordiriiete või spordijookide ja -toiduainete äri, sest nad tunnevad seda teemat. Või hakkavad treeneriks ja pakuvad oma teenuseid. Kui sportlane hakkaks metallitooteid treima või juuksuriäri pidama, siis tõenäoliselt ta kõrbeks, kuna puudub turunägemine ja know-how. Siit sulle sama soovitus - ürita sellega, mida ise tunned. Kaasa teisi sama ala asjatundjaid. Otsi kohalikke riskiinvestoreid, nemad oskavad ka tihtipeale 'ennustada', kas äriplaan vett peab, sest nad on väga palju kõrbemisi näinud.


    No sa oled vist ainus ,kes 12 punkti saab. Äri alustatakse ikka siis kui on kliendid. Kui klienti pole siis ideed, raha ja tahe ei loe midagi.
  • Üks mu mitmetest tugevatest külgedest on erinevate leiutiste või ideede välja töötamine mis isegi võiks praktikas töötada, ükski idee pole kehv kui selle taga on piisavalt turundust usun ma. Tugevaks küljeks teeb just ideede rohkus. Tuleb idee ja googeldan ja seda pole veel olemas sellisel kujul nagu mul on.
    Ootan soovitusi ka selliseks puhuks. Et keegi ideed ära ei varasta tuleks kogu toode ja töötav prototüüp ise valmistada ja minna patendiametisse? Riskikapitalist võtab idee ära kui lähen tema juurde ja lasen hinnata ideed. Samuti paljude ideede elujõulisus sõltub vaid sellesse uskumisest ja optimismist asja õnnestumise suhtes, seega võib "riskikapitalist" või nõuandja ka seeläbi vee peale tõmmata.


    Küsimus ongi
  • Ajujahi saates oled ka osalenud? Seriously, selliseid heas mõttes Jaan Tatikaid ei kasva puu otsas, kellel on peas 10 eri viisi, kuidas paekivist sealiha toota, aga ei oska valida, millisega neist turule tulla.
  • noblesse
    kindsigo
    Ma pole ise ühtki äri alustanud veel, aga kui peaksin seda tegema, valiksin ainult sellise valdkonna, milles ma ise hästi orienteerun. Lisaks mõtleksin välja, kes oleks see sihtgrupp, kas laiatarbe klient või mingi väike nišš maksejõulistest kodanikest. Näiteks ekssportlased teevad spordiriiete või spordijookide ja -toiduainete äri, sest nad tunnevad seda teemat. Või hakkavad treeneriks ja pakuvad oma teenuseid. Kui sportlane hakkaks metallitooteid treima või juuksuriäri pidama, siis tõenäoliselt ta kõrbeks, kuna puudub turunägemine ja know-how. Siit sulle sama soovitus - ürita sellega, mida ise tunned. Kaasa teisi sama ala asjatundjaid. Otsi kohalikke riskiinvestoreid, nemad oskavad ka tihtipeale 'ennustada', kas äriplaan vett peab, sest nad on väga palju kõrbemisi näinud.


    No sa oled vist ainus ,kes 12 punkti saab. Äri alustatakse ikka siis kui on kliendid. Kui klienti pole siis ideed, raha ja tahe ei loe midagi.


    Kui on piisavalt hea toode või teenus küll kliendid ka tulevad.
  • 20K on piisavlt suur et mingi pisifirma teha ja kopeerida teiste tegelaste tegevust üritades seda paremini teha. Samas kui eeldada sellest mingit riskivabat tootlust mis toodab rohkem kui eesti kesmkine palk siis see on nonsens.
  • Leiutiste tootearendust vist on mõistlik teha ettevõtte alt? Et hiljem saaks tootearendusse sisse pandud kulutused tuludest maha arvata? Mõtlen ainult eduka toote kulud mis reaalselt läheb müüki.
  • Jah.
    On sul tootmisprotsess ka välja mõeldud, suudab keegi seda Eestis piisavalt toota või lased Hiinas teha?
  • EAS köhib sulle raha, kui oled piisavalt "vinge" ja loominguline. Alusta näiteks sellest: https://www.eas.ee/teenus/arendusosak/ Kui sa oled piisavalt Jaan Tatikas siis alusta enne sellest ja siis liigu arendusosakuni https://www.eas.ee/teenus/innovatsiooniosak/
  • Ideed maksavad jätkuvalt 10 kopikat pang!
    Ma võin ka käia välja 100 ideed: toon mõned näited asjadest, mille eest ma oleks KOHE kliendina käima välja reaalset PAPPi. Kohe!
    1. Seade, mis sisse lülitamisel hoiab 100m raadiuses "putukavaba tsooni" (sääsed, kärbsed jms. tüütused), sealjuures halvendamata inimeste elukvaliteeti mõjutsoonis.
    2. Röster, mis kiirröstib leiva v. saia sekundiga peale sisestamist.
    3 ...
    Võiks lõputult jätkata, aga... KUS ON?
  • Off, need ei ole just seda tüüpi ideed, millest siin varem juttu oli. Sinu kirjeldatu on teist tüüpi ideed.
  • silverismoney
    Et keegi ideed ära ei varasta tuleks kogu toode ja töötav prototüüp ise valmistada ja minna patendiametisse? Riskikapitalist võtab idee ära kui lähen tema juurde ja lasen hinnata ideed.


    Tõenäosus, et su idee on selline, et riskikapitalist seda ära tahaks varastada, on suurusjärkude võrra väiksem kui see, et sa võidad lotoga jackpoti. See tähendab, seda kindlasti on juhtunud ja pole välistatud, et võib juhtuda ka tulevikus, aga see on nii harv sündmus, et seda võib kohelda kui välistatud arengut. Ideede varjamine pole peaaegu kunagi põhjendatud. Idee väärtus saab realiseeruda ainult koos teostusega.
  • silverismoney, kõigepealt mõtle selline idee välja, mida riskikapitalist tahaks ära varastada, siis räägime edasi...
    Tundub, et siin foorumiteemas käib mõnel mehel äge laskmata karu naha jagamine.
    Mis teha, noorte elukogenematute täkkude asi...
  • Oeh off need asjad mida sa kirjeldad pole ideed vaid hallutsinatsioonid. Teostamatu idee on pmst sci-fi.
  • Keegi selle teema pealkirja konkreetseks, üherealiseks ei saaks teha? Jube lapsik näib, sorry. A la `ettevõtlusega alustamine` vms. Aitäh!
  • Olukorda, kus esinevad üheaegselt nii turvalisus, tootlus, kontroll kui likviidsus nimetatakse palgatööks.
    Ettevõtluses midagi taolist ei eksisteeri. Eriti alustava ettevõtja jaoks.

    Mis on sinu kõige tugevamad isikuomadused? Mida sa teistest palju paremini oskad? Milline tegevusala sind motiveerib ja silma särama paneb? Kas keegi selle eest raha ka maksab? Kas oled nõus väga palju (tasuta ja ebameeldivat) tööd tegema? Kas Sul on hea pingetaluvus? Kas suudad ka halvas olukorras positiivseks jääda? Kas oled järjekindel? Kas suudad ennast ise motiveerida?

    Ettevõtlus on mõtteviis ja kirg. Kui tunned, et suudad rohkemat, tahad pidevalt areneda, oled võimeline palju töötama ja riskima ning leppima oma eesmärgi nimel vähesega läbi ajama, siis tuld.
    Sissetulekus algul kindlasti kaotad. Kui pühendud ja õiget asja teed, on hiljem ka võita. Kas ka on, selgub hiljem :)
  • Saan aru, et ka rahas istumine on risk sest seda sööb inflatsioon ja eksisteerib hüperinflatsiooni oht jne.
    Üks mõte on panustada majanduslangusele ja osta siis üürikinnisvara. Idee põhineb sellel, et kui vaadata majanduskriiside ajalugu siis oleks idiootne eeldada, et enam mitte kunagi ei tule ühtegi majanduskriisi ja nüüd on kõik korras. Seetõttu on ka mõtted läinud ühe võimalusena suurele majanduslangusele panustamisele.
    Leian et praegust viimast aktsiaturgude tõusu faasi toidab vaid hirm rongist maha jääda ning kannatamatus ja investeerimis mull.

    opex
    Keegi selle teema pealkirja konkreetseks, üherealiseks ei saaks teha? Jube lapsik näib, sorry. A la `ettevõtlusega alustamine` vms. Aitäh!


    see on vaba foorum, kas lhv üldse võtab sellise riski ilma jääda klientidest modereerides vaba foorumit toppides neile sõnu suhu mis oleksid ilusamad juriidiliselt või ilukirjanduslikult ja veel kellegi teise soovil?
  • Vabandan, et pole vaba teema foorumitel jõudnud silma peal hoida, aga antud pealkiri tundub tõesti üleliia pikk olevat. Korrigeerisin lühemaks ja loodan silverismoney ei pane pahaks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon