Tambiks veidi Keskerakonda - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tambiks veidi Keskerakonda

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Päris hea artikkel vaadetest eestikeelsele haridusele:

    Muukeelsed soovivad eestikeelset haridust, keskerakondlastel üleminekuga kiiret pole

    Sisaldab veel paremat sissevaadet kesiku / viienda kolonni käilakuju / Kremli käpiku ajuehitusse:

    (Yana) Toom nentis siiski, et tulevikus ei pea olema vene koole nii palju, kui neid on praegu, vaid tuleb hinnata, kus on suurem nõudlus venekeelsete koolide järele ja need ka sinna jätta. “Aga need (venekeelsed koolid – toim) peavad olema,” toonitas ta. Miks? “Sest rahvusvaheline õigus keelab sunniviisilist segregatsiooni.”

    Et kui vene lapsed kasvavad juba lasteaiaeast alates sujuvalt eesti keelt valdavateks lõimunud ja barjäärideta kodanikeks, on segregatsioon, aga umbkeelsetena ja eelkõige just keelebarjääri tõttu kinnisesse kultuuri- ja inforuumi kapseldumine nagu praegu, ei ole seda mitte?

    Edasi:

    Toom pidas vajalikuks venekeelse hariduse jätkamist seetõttu, et nii säilib venekeelne intelligents, kellega tulevikus kahe kogukonna vahel dialoogi pidada.
    Minu tähelepanekute kohaselt valdavad kõik Eestis elavad ja enam või vähem intelligentsi alla liigituvad venekeelsed eesti keelt. Mõelgem kasvõi neile, kes meedias või poliitikas igapäevaselt silma paistavad.

    Muide, teine kesik, Jaak Aab, ajab sealsamas täiesti mõistlikku juttu. Aga võibolla ei paku ta lihtsalt mingil põhjusel Pika tänava residentuurile piisavat huvi.
  • Lammutatakse keskerakonna alustugesid, mille peal on õndsalt saadud aastakümneid liugu lasta, ja nüüd on osad isikud selle tõttu paanikas.
  • "Henno Viires"
    https://www.delfi.ee/artikkel/94041459/minister-mailis-reps-korraldas-parteiladvikule-peo-nooblis-restoranis-arve-tasus-haridusministeerium


    Kripole tuleks remargi korras mainida, et nad võtku vahistamise ajaks paar loomaaiatöötajat kaasa, et see morsk pandaks kui mitte puuri kinni, siis kindlasti lühema keti otsa. Ja keti teine ots on kinnitatud kohviautomaadi külge.
  • Ta on Riigikogu liige ja Keski juhtivtegelane. Riigikogu liikmena on tal puutumatus, mida saab ära võtta ainult parlament. Kuid kui Ratas ikka jala maha paneb ja ütleb, et üle minu laiba ja selle hinnaks oleks koalitsiooni lagunemine, siis seda ei juhtu. Küllap tehakse mingi diil Refiga , Mailis astub ise veel kord tagasi, talle leitakse mingi soe koht parteikontoris või Tallinna linnas ja krimiasi sumbub sinna kuhu on sumbunud igast ämmakapid ja kilekotid sidrunitega

    Niisuguseid tegelasi Eestis vangi ei panda. Pannakse kadunud Madissoni taolisi...
  • "Henno Viires"
    https://www.delfi.ee/artikkel/94041459/minister-mailis-reps-korraldas-parteiladvikule-peo-nooblis-restoranis-arve-tasus-haridusministeerium

    Minu arvates on tähelepanuväärsem see, et peast segi läinud minister ei saanud riigivargust ilma ministeeriumi toeta läbi viia, vaid keegi tegi talle seal katet. Ja selleks ei saa olla suvaline finantsist või haldusjuht, kel puudub otsustusõigus. Ma võibolla mäletan öist unenägu veidi segaselt, aga kuidagi on silme ees kohe-kohe ametist lahkuv kantsler Mart Laidmets. Vaatame veidi kronoloogiat:

    1) 2019 aasta algul saab ministeeriumi kantsleriks Mailis Repsi ettepanekul, avaliku konkursita, endine asekantsler ja SA Innove juhatuse liige Mart Laidmets. Olgu siinkohal märgitud, et vähem kui aasta enne seda saab Laidmets ministeerimist kinga asekantsleri kohalt, talle tehakse SA Innovesse kolmas juhatuse liikme koht, mis kaotatakse uuesti kohe peale seda, kui Laidmets ministeeriumisse tagasi siirdub. Juhus? Võimalik ...
    Laidmetsa ametiaeg on 5 aastat: https://www.err.ee/903333/haridusministeeriumi-kantsleriks-saab-mart-laidmets

    2) Kui Reps saab selle aasta alguses kahtlustuse omastamises, on Laidmetsa ainuke kommentaar: "Nii need päris kindlasti ei toimunud": https://www.delfi.ee/artikkel/92633573/kantsler-mailis-repsile-esitatud-omastamissuudistustest-nii-need-paris-kindlasti-ei-toimunud

    3) Ministeerium loobub peale Repsi lahkumist ka tema kasutuses olnud skandaalsest MB väikebussist, mis juhuslikult on äravahetamiseni sarnane ministri enda omale. Ministeeriumi selgituste kohaselt ei maksa selles näha seost ministri lahkumisega. Loomulikult on see juhus: https://www.ohtuleht.ee/1032728/skandaalne-buss-saab-uue-peremehe-ullatus-ullatus-repsi-lahkudes-kadus-ministeeriumil-selle-jarele-vajadus

    4) Kümmekond päeva enne Repsi sünnipäevakaasuse ilmsiks tulekut (https://www.ohtuleht.ee/1038425/repsi-uued-patud-kas-ka-sunnipaev-maksumaksja-arvel) teeb minister Liina Kersna huvitava lükke ja teatab uue kantsleri ametisse nimetamisest: https://www.err.ee/1608262728/htm-i-uueks-kantsleriks-saab-vinter-nemvalts-laidmets-lahkub-ametist
    Paljude jaoks on see lihtsalt personaliuudis, kuid tegelikult ... Ilmselt on ministril selleks ajaks rohkem infot uurimisorganitelt ja ta otsustab vabaneda Laidmetsast. Sisuliselt saab ta kinga. Viieaastasest ametiajast on täitunud vaid pool ja selleks, et mees päris tänavale ei jääks, leitakse talle sügiseni ajutine ametikoht Noorteameti juhi rollis (loe: tehakse pehme maandumine), kuniks konkursiga leitakse uus (uudise lõpu osas): https://www.err.ee/1608262728/htm-i-uueks-kantsleriks-saab-vinter-nemvalts-laidmets-lahkub-ametist.
    Olgu siinkohal veel mainitud, et aasta tagasi vastloodud Noorteameti kuulsusrikka juhi konkurss ebaõnnestus juhuslikult Laidmetsal kaks korda, peale mida esitas ta ise sobiva kandidaadi, kelle Reps ka ametisse kinnitas. Juhus? Võimalik ...
    Lõpetuseks väärib Laidmets lausa eraldi tsiteerimist. Ilmselt ei saa ta ikka veel aru või ei usu seda, et ministeeriumi juhtkonda teda tagasi ei oodata: "Kuna olen ministeeriumi ja ameti baasil loodud ühendorganisatsiooni idee üks autoritest, siis on minu jaoks väga huvitav asuda vahelduseks asutuse teist tiiba koordineerima."

    Kordan igaks juhuks siinkohal veelkord üle, et tegu oli ühe segase unenäoga ja sel ei pruugi mingit seost olla tegelikkusega.
  • ...ja taaskord on allikaks Õhtuleht, kes sellega jälle kvaliteedimusklit näitab
  • "jpedro"
    ...ja taaskord on allikaks Õhtuleht, kes sellega jälle kvaliteedimusklit näitab

    Õhtuleht kahtlemata tõstab selliste lugudega enese profiili. Põhjendatult.
  • Pidevalt ei loe (tellin Postimeest), aga pisteliselt ongi jäänud mulje, et Õhtuleht on kaalukam leht kui Päevaleht (erinevalt mõne aasta tagusest olikorrast, kus üks oli kollane (trükkis nt Lotila saasta) ja teine tõsiseltvõetav).
  • Üks ratas äsja mainis, et pole ju veel süüdistust esitatud ega otsust tehtud, seega süütut lambukest siin veristada tahate!
    Paneks nüüd asjad nö erasfääri konteksti.
    Üks redelil üle keskmise juhilaadne ühes ettevõttes, ilma vastava loata tööandjalt, sõidudutab tööajal, tööautoga ja palgalise autojuhiga oma lapsi kooli ja koju ja trenni ja lauluringi.
    Üks redelil üle keskmise juhilaadne võtab ilma loata tööandja antud tööauto ja käib puhkusel, lastes kulud tööandjal kinni maksta.
    Üks redelil üle keskmise juhilaadne tassib tööandja poolt töötajatele ostetud kohvimasina koju.
    Üks redelil üle keskmise juhilaadne peab sünnipäeva ja arve laseb maksta tööandjal.
    Nüüd tuleb firma omanik, juhatuse esimees või mõni muu otsustav tegelane ja peab tegema personaliotsuse......
    Millise otsuse ta küll teeb?
  • Minu arust seal haridusministeeriumis olid paljud asjad, k.a. autod ja kohvimasinad, ostetud mitte töötajatele vaid osteti spetsiaalselt ühele töötajale: ministrile. Töötajad kahju ei kannatanud, kuna neile poleks niikuinii neid esemeid ostetud.
  • Pikaajalised Savisaare lähimad kaasvõitlejad Ratas, Reps, Simson, Karilaid jt ei saagi teistsugused olla, muidu nad poleks Savisaare vihmavarju hoidnud ja ........ lakkunud.
  • Vabandage, aga see mis toimub on ju täiesti ajuvaba. Inimene on ministrina pehmelt öeldes aastate jooksul väärkasutanud riigi vara ja erakond teatab, et pidasime piisavaks (uudises oli vist öeldud isegi, et raskeks karistuseks), kui ta lahkub fraktsiooni esimehe ja erakonna aseesimehe kohalt. Aga Riigikokku jääb ta edasi. Asi oleks pidanud olema täpselt vastupidi. Minu pärast olgu ta seal erakonnas kus iganes, sest see seltskond on ju niikuinii karistusõiguse mõistes täiesti retsidiivse käitumisega. Lisaks käis uudisest läbi vahava point - arutasime Repsiga enne otsuse tegemist võimalike otsuse variante. Loe: proovisime leida Repsile sobivaima. Nad oleks võinud siis teha juba parteijuhi poolt suulise noomituse koos arvestuskaardile kandmisega. See oleks olnud kohane sellele parteile, millises nad oma mõttemaailmaga on.

    https://www.err.ee/1608283917/mailis-reps-ei-jatka-keskerakonna-aseesimehe-ja-keskfraktsiooni-juhina
  • väga täpselt lajatatud. nii repsi, kui ratase osas.

    laskudes mõtterännakul konspiratsioonimaailma, siis millised on üldse taoliste kleptomaanide (meenutame, et reps oli alles selle aasta jaanuaris ratase arvates hea presidendikandidaat), kes väikeste summade kaupa regulaarselt riigi raha tuuri panevad, põhimõtted? ehk siis kui arvestatav võib olla risk, et kui keegi hea pakkumise teeb, tuleb riigi reetmine ka muudes dimensioonides variandina lauale? ülikoolis tõenäosusteooriat tudeerinuna evin arvamust, et need kohvimasinad ja sünnipäevapeod on mitmekümneaastase ministri- ja riigikogulase karjääri jooksul tuuripandust ainult jäämäe väga väike tipp.

    veel. suurfirmades on sisekontroll oluline osakond. huvitav, kuidas see meie ministeeriumites töötab, kas ainult riigikontrolli teostatuna või on seal ka mingeid sisemisi audiitoreid-revidente?
  • Tavaliselt sooritatakse kuritegusid grupeeringus (parteis) sees n-ö grupiviisiliselt - kõik peavad "käe valgeks" saama..... Selle teooria järgi ootab asjaolude edasi kaevajaid veel hunnik üllatusi ....
    Kuidas Repsi puhul aastatate taguse ministriks olemisega lood on? Kas sealt ei kaeva enam midagi välja?
  • Tahtmatult meenub üks videoklipp, kus haridusminister Reps lakkutäis peaga Marimaal (või kusagil sealkandis) intervjuud andis. See oli tema esimese ministriks oleku ajal. Kahjuks on selle klipi internetiavarustest leidmine mulle üle jõu käiv ülesanne...
  • tarbeesemete vasakule panek on taunitav ja usun, et meil pole bensu, transa, majutuste jt. olmeliste pisivarguste valguses põhjust näiteks ka arvata, et inimene perre koolitarbeid ja muud väheväärtuslikku enda palgast ostis, aga kohad, kust mustemas teoorias repsiga seoses suuremad üllatused tulla võiksid, oleksid lõimumisprogrammid, mida ta vist seal mingiaeg kureeris ja kus päris normull summad liikusid, nelja ja enama miljoni jagamine haridusasutustele, oma laste kooli hooldekogus ja ministritoolil istudes saja tonni eraldamine vhg'le ja nii edasi .. praegune käitumine on üsna veider - kas paneb kalanäoga tuima või on hapras vaimses seisus .. krt, kuigi terve mõistus ütleb, et tegevus on vääritu, nahaalne ja vale, tekib mul alati mingil hetkel, kui mõni on omadega kaelani sitas, mingi kaastunde-impulss )
  • Kui sa oled kõrini sita sees, vat siis ei tohi pead norgu lasta. (akadeemik Endel Lippmaa)
  • "CharlieF"
    Tahtmatult meenub üks videoklipp, kus haridusminister Reps lakkutäis peaga Marimaal (või kusagil sealkandis) intervjuud andis. See oli tema esimese ministriks oleku ajal. Kahjuks on selle klipi internetiavarustest leidmine mulle üle jõu käiv ülesanne...


    ei, ta oli päris kaine, kuid kiitis taevani Venemaa võimude omakasupüüdmatut hoolitsust soome-ugri põlisrahvaste eest, et just tänu võimude raugematule pingutusele õitseb nende väikerahvaste keel, kultuur ja haridus, ühesõnaga Mailise arust oli see eeskujuks kõikidele suurriikidele kuidas need oma väikerahvaste eest peaks hoolitsema. Mõistagi fakt, et asi on just risti vastupidi, teda ei häirinud, küllap oli siis tähtsa külalise jaoks tõesti väga hea vastuvõtt korraldatud. No ja ehk kuskilt tõesti leiti mõned memmed rahvariides, kes külalistele tantsu lõid ja marikeelset rahvalaulu leelotasid.

    Seda näidati Vene televisioonis, eks neil on taolised klipid kuskil kindlasti olemas.
  • "Stealth"
    Kui sa oled kõrini sita sees, vat siis ei tohi pead norgu lasta. (akadeemik Endel Lippmaa)


    Kui leiad end august, siis lõpeta vähemalt kaevamine, (Warren Edward Buffett)
  • Tegelikult tuleks täie rangusega karistada ka neid ministeeriumi töötajaid, kes ebaseaduslikke ülekandeid erinevate Repsi kulude katmiseks tegid. Järgmistele hoiatuseks. Keegi oleks ju pidanud selle restoraniarve tasumisest keelduma. Ei ole nii, et minister annab käsu ja tema suvaline kulu suvalises suuruses makstakse kinni.
  • Repsiga seoses meenub ka see Tea Varraku saaga (lapse sünni puhul maali kinkimine ja kinga saamisel preemia maksmine).
  • "Vanaema"
    Tegelikult tuleks täie rangusega karistada ka neid ministeeriumi töötajaid, kes ebaseaduslikke ülekandeid erinevate Repsi kulude katmiseks tegid. Järgmistele hoiatuseks. Keegi oleks ju pidanud selle restoraniarve tasumisest keelduma. Ei ole nii, et minister annab käsu ja tema suvaline kulu suvalises suuruses makstakse kinni.


    100% nõus. Ametnikele kehtivad samuti EV seadused. Kuritegu/korruptsiooni märgates on nad kohustatud kuriteoteate tegema või võtma ühendust mõne muu sõltumatu instantsiga (kasvõi Õiguskantsleri, Riigikantselei vms).
    Lisaks peaks tuge andma Ametniku Eetika Nõukogu jms moodustised.
    https://www.rahandusministeerium.ee/et/riigi-personalipoliitika/avaliku-teenistuse-eetika
    Selliseid garantiikirju väljasaadetes on ametnikud täpselt sama palju süüdi kui Reps ise.

  • Lõbus lugu sellest kuidas kesik karilaid üritab ajakirjaniku esitatud mailise-küsimustele mitte vastata ja rääkida kõigest muust - saade "Vahetund Postimehega":
    -- https://router.euddn.net/media.kuku.ee/vahetundpostimehega/vahetundpostimehega20210721.mp3
    -- https://podcast.kuku.postimees.ee/podcast/vahetund-postimehega-2021-07-21/
  • "ttrust"
    Kuidas Repsi puhul aastatate taguse ministriks olemisega lood on? Kas sealt ei kaeva enam midagi välja?

    Aastatetagune reps andis HTM aasta koostööpartneri tiitli Elsa Gretškinale. Päris jäle oli. Ma viibisin mingil hämaral põhjusel sel HTM jõulupeol, kus see sündis.
  • Mida see vaene ametnik peaks tegema, kui minister ütleb, et tal tuleb restoranis töökohtumine ja on vaja garantiikirja?
  • "Marvin"
    "ttrust"
    Kuidas Repsi puhul aastatate taguse ministriks olemisega lood on? Kas sealt ei kaeva enam midagi välja?

    Aastatetagune reps andis HTM aasta koostööpartneri tiitli Elsa Gretškinale. Päris jäle oli. Ma viibisin mingil hämaral põhjusel sel HTM jõulupeol, kus see sündis.


    Kas ma saan õigesti aru et see kurva ahistas Breku ajal siin koolilapsi ? Kole mõrd ja ülalmainitet tegu tuleks kanda okupatsioonimuusemu fondi
  • "kulibin"
    Kas ma saan õigesti aru et see kurva ahistas Breku ajal siin koolilapsi ? Kole mõrd ja ülalmainitet tegu tuleks kanda okupatsioonimuusemu fondi

    Jah, see kommunistlik ideoloogiatöötaja tegeles aktiivse venestamisega ENSV haridusministri ametis kõige pimedamal stagnaajal. Okupant kõige ilgemal kujul.
    Brekuaeg ei olnud naljakas. Tõesti ei olnud.
  • Mis salakeeles te siin räägite?

    Pole elu sees isegi pealt kuulnud, et Brežnevi kohta keegi Breku oleks öelnud. Või millest jutt?
  • "Marvin"
    "kulibin"
    Kas ma saan õigesti aru et see kurva ahistas Breku ajal siin koolilapsi ? Kole mõrd ja ülalmainitet tegu tuleks kanda okupatsioonimuusemu fondi

    Jah, see kommunistlik ideoloogiatöötaja tegeles aktiivse venestamisega ENSV haridusministri ametis kõige pimedamal stagnaajal. Okupant kõige ilgemal kujul.
    Brekuaeg ei olnud naljakas. Tõesti ei olnud.

    Polnud ta mingi okupant, isa eestlane ja ema ingerisoomlane, puhast verd kollaborant hoopis.
  • "mercury"
    Mis salakeeles te siin räägite?

    Pole elu sees isegi pealt kuulnud, et Brežnevi kohta keegi Breku oleks öelnud. Või millest jutt?

    Ma ka senini ei olnud. Põlvkonnaerinevus ilmselt.
  • "Marvin"
    "kulibin"
    Kas ma saan õigesti aru et see kurva ahistas Breku ajal siin koolilapsi ? Kole mõrd ja ülalmainitet tegu tuleks kanda okupatsioonimuusemu fondi

    Jah, see kommunistlik ideoloogiatöötaja tegeles aktiivse venestamisega ENSV haridusministri ametis kõige pimedamal stagnaajal. Okupant kõige ilgemal kujul.
    Brekuaeg ei olnud naljakas. Tõesti ei olnud.


    Kuule, ma olen sel ajal elanud, koolis käinud ja töötanud. Mis aktiivne venestamine see meie hariduses siis toimus?

    Võrreldes sellega, kuidas praegu inglise keelele üle minnakse ja eesti keele kasutamist piiratakse ei toimunud midagi ligilähedaseltki sama kuritegelikku.
  • oli ikka küll, vene keele tunde oli koolis rohkem kui eesti keele tunde. Ja palju rohkem kui inglise keele tunde. Nn. sõjaline õpetus oli puht vene keeles ja selle õpetaja oli mingi umbkeelne Punaarmee erusõjaväelane. Ka õpik oli muidugi venekeelne. Pidid seal ustavi pähe tuupima ja siis vene keeles üles ütlema nagu papagoi. Praktilisest tegevusest oli põhiline AK-47 lahti- ja jälle kokkupanemine aja peale, gaasimaskiga jooksmine ja tulistamine lasketiirus.

    Samal ajal vene keelega koolides eesti keelt muidugi ei õpetatud. Poliitiline suunis komparteilt oli, et vene keel on rahvusvahelise suhtlemise keel N. Liidus ja kui eestlane rääkis venelase , lätlase või aseriga, pidi ta tegema seda vene keeles.

    Üsna jäle aeg oli.
  • See "kole aeg" hakkas pigem täiskasvanuks saamisega (meestel sõjaväega) - otoobrilapse- ja pioneeriaeg ei erinenud oluliselt tänapäevasest skaudi-või gaidide tegevusest. Ja EÕM ning EÜE olid sellised vägevad asjad, millest tänapäeva noored isegi unistada ei oska :)
  • "Kuldar1"
    See "kole aeg" hakkas pigem täiskasvanuks saamisega (meestel sõjaväega) - otoobrilapse- ja pioneeriaeg ei erinenud oluliselt tänapäevasest skaudi-või gaidide tegevusest. Ja EÕM ning EÜE olid sellised vägevad asjad, millest tänapäeva noored isegi unistada ei oska :)

    Noorena inimene seda ei taju, aga tänepäeval erinevat elu näinud vanurina, kui hakata tagasi mõtlema tollesse nõukogude vene okupatsiooni-aega, siis olid tolleaegsed noored kõik totaalse ajupesu ohvrid. Osadele läks ajupesu peale, osadele mitte. Oktoobrilapse ja pioneeriaega võrrelda skautidega ja gaididega on täielikult vale.
    Valitses totaalne tuumasõja-hirm, afganistanisõja-hirm (et sind saadetakse sinna) jne. Tuumasõda kultiveeriti riikliku propganda kaudu, afganistanisõja kohta käivad hirmujutud levisid suuliselt inimeste vahel.
  • "stagna"
    oli ikka küll, vene keele tunde oli koolis rohkem kui eesti keele tunde. Ja palju rohkem kui inglise keele tunde. Nn. sõjaline õpetus oli puht vene keeles ja selle õpetaja oli mingi umbkeelne Punaarmee erusõjaväelane. Ka õpik oli muidugi venekeelne. Pidid seal ustavi pähe tuupima ja siis vene keeles üles ütlema nagu papagoi. Praktilisest tegevusest oli põhiline AK-47 lahti- ja jälle kokkupanemine aja peale, gaasimaskiga jooksmine ja tulistamine lasketiirus.


    See oli kogu aeg nii, Gretškina tulek ei muutnud siin midagi. Ja selles Sa eksid, et eesti keele tunde oli vähem kui vene keele omi.

  • Kas Gretškina tulekuga ei alanud mitte vene keele õpetamine kohe esimesest klassist?
  • Ei julge vaielda, ise alustasin teisest. Aga sel perioodil oli mingi üleliiduline otsus vene keele õpetamise tõhustamisest küll, kahtlane, kas kohapeal midagi valida sai. No muidugi võimalik, et keegi teine oleks sammu mõne aasta võrra edasi lükanud. Mida ei saa tagasi lükata, see tuleb edasi lükata.
  • Vene keelega ei kaasnenud ainult keeleõpe, vaid suruti peale samuti nõukogude-vene imperialistlikku ideoloogiat koos selle keelega, samuti vene kultuuri, kirjandust. Klassikaline vene kirjandus tuli õppijale kasuks, muu oli tüütu pahn. 1970-date lõpus viidi väga palju Eesti ankeete ja dokumente vene keelele üle. ENSV juhtimine viidi aina rohkem ja rohkem vene keelele üle. Üritati tasapisi eesti keel üldse välja lülitada igapäevaelust.
    Eesti NSV ei olnud ainus ohver, vene keelt hakati hoogsalt peale suruma kõikjal rahvuslikes liidvuabariikides, samuti kogu Varssavi Lepingu pakti maades.
  • Samas mõned nn. liiduvabariigid suutsid venestamisele edukamalt vastu panna, näiteks Leedu. Nemad hoidsid oma rahvusliku koosseisu põlisrahvale palju soodsama ja nende kommunistlik kohalik juhtkond ei olnud nii agaralt venestamas kui Vaino-Ristlaan-Gretškina @Co siin. Kremli käske täideti laisalt, jalgu lohistades ja vastu punnides , leides miljon vabandust, miks internatsionalism soveti moodi ei edene ja kodanlik natsionalism hävida ei taha.

    Eestis oldi aga häbiväärselt agarad.
    Mäletan, et meie kooli direktor ( eestlane ! ) käis isiklikult jõuluõhtul kiriku ukse juures nuhkimas, et kes õpilastest kirikusse läks.Sundis ka õpetajaid sama tegema.

    Sedalaadi agarust oli palju, võimudele meeldida, püüdlik olla, parteis silma paista, olla suurem kommunist kui Karl Genrihhovitš ise.

    Ja 1991.a. muutsid nad paukselt värvi, heiskasid sinimustvalge ja jaurasid kui kanged rahvuslased nad olid olnud kogu okupatsiooni vältel .
  • Kas midagi on hetkel teisiti ? Pugejaid on vähem ?
  • ,,Viimase kümnendi jooksul on füüsikud hakanud mõistma, et lisaks tumeainele endale võivad tumeaine vastastikmõjusid suunata varjatud tumedad jõud, mis võivad täielikult ümber kirjutada reeglid selle kohta, kuidas me peaksime tumeainet käsitlema,, Tsitaat pärineb mingist teadusartiklist aga klapib vist siia samuti ;)
  • "Kuldar1"
    See "kole aeg" hakkas pigem täiskasvanuks saamisega (meestel sõjaväega) - otoobrilapse- ja pioneeriaeg ei erinenud oluliselt tänapäevasest skaudi-või gaidide tegevusest. Ja EÕM ning EÜE olid sellised vägevad asjad, millest tänapäeva noored isegi unistada ei oska :)


    Midagi siiski on olemas, aga see on vaid esialgse maleva vari....
    http://www.malev.ee/ee/1570/eesti-%C3%95pilasmalev
  • See tänane õpilasmalev on rohkem selline...töötegemise harjutamise koht. Ei midagi enamat. Pole rühma, pole kuude kaupa koosolemist, pole seda kambavaimu, pole seda "meie" tunnet. Ja rääkimata siis kõigist nendest kokkutulekutest ja isetegevusest ja kõigest muust, mis malevasuve nii vingeks tegid. See aeg sai läbi koos kolhooside, kek-ide ja mek-idega. Õm ja eüe on ajalugu ja enam ei kordu.
    Omal oli õnne läbi käia nii TPL, EÕM kui EÜE koos kõigi rõõmude ja valudega......

    Mis see kõik kesik-varga saagasse peaks muide puutuma?
  • https://epl.delfi.ee/artikkel/94106131/jaanus-karilaid-ju-minister-anneli-ott-soovib-veel-rohkem-teaduslikku-pohjendust-miks-vaktsineerimine-on-vajalik

    On minister Ott umbusklik toetudes teaduslikele seisukohtadele või ta on vaktsineerimise vastane?

    Ju ta soovib veel rohkem teaduslikku põhjendust. Tervitatav kui keegi soovib endale rohkem lugemismaterjali. Ta öelnud, et selleks on isiklikud põhjendused. Erakond ei hakka nõudma arstitõendit. Kui inimene ütleb isiklikud põhjused, siis järelikult on need kaalukad.


    Võib-olla on tervislikud põhjused, võib-olla on viga peakujus. Ministriameti pidaja peaks suutma selle selgelt ära formuleerida siiski?


  • EÜE-d nimetati ka seksuaalsemestriks. Ma oli kord rühmas, kus komandör ütles, et tema eesmärgiks on suve jooksul teha tonksu kõigi 8 rühma tüdrukuga. Tal jäi ikkagi 2 puudu, ja need olid muuseas need väheatraktiivsed paksukesed.

    Linnalegend sellest, et koledad annavad kergemini kätte, ei kehtinud
  • "stagna"
    EÜE-d nimetati ka seksuaalsemestriks. Ma oli kord rühmas, kus komandör ütles, et tema eesmärgiks on suve jooksul teha tonksu kõigi 8 rühma tüdrukuga. Tal jäi ikkagi 2 puudu, ja need olid muuseas need väheatraktiivsed paksukesed.

    Linnalegend sellest, et koledad annavad kergemini kätte, ei kehtinud


    Eks see samuti kommunismi ilming, traktor tõmbas teki ka peale.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon