GDP ootused? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

GDP ootused?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Meil on +1.5...+2.0 y-o-y
    +3.0 käsitleks juba väga tugeva bullish signaalina.

    Enamikul ülejäänutel on sellest vist midagi veel positiivsemat.
  • Arvan, et võib tulla ka oodatust väiksem. Miks? Selline tunne tekib,kui vaadata III kvartali reklaamiturgu. Kus on jõulu ja milleeniumikampaaniad?
  • Ma olen samal arvamusel. Suurem tõus tuleb arvatavasti aastatel 2000, 2001. Kuid seda on raske öelda, kuna riik peaks hoidma majanduskasvu parajal tasemel, et tagada võimalikult pikk majanduskasvu periood. Kuid ülikiire majanduskasvu korral kipub ta ülekuumenema.
  • ... kus on milleeniumikampaaniad ...

    mmm, huvitav küsimus. Äkki on nii mega nõudlus, et polegi teisi vaja? Kui ma viimati stockmannis käisin, siis seal oli paras huller ilma kampaaniatagi. et kodanikud vaatasid silm punnis mingeid $$$ maksvaid vigureid ja olid täpselt seda nägu, et ostaks kohe ära.

    Ja kes siis ootab mingit ainult kodumaisel nõudlusel põhinevat majanduskasvu. Ega ometi jälle '96-'97 tarbimispidu tagasi ei oodata? Või oodatakse?

  • Tarbimispidu kindlasti mitte. See, et turul reklaami vähe on näitab aga seda, et väga suurel osal firmadest ei ole raha. Raha ei ole sellepärast, et kaup/teenus ei müü piisavalt hästi. Stockmann ei ole päris representatiivne, kuna see on lihtsalt hea bränd, kus ostujõuline rahvas käib.
    Ma ei ole pessimistlik. Lihtsalt arvan, et selle aasta kolmandast ja neljandast kvartalist veel mingit imet oodata ei tasuks.
  • +1.5...+2.0% minuarust just seda väljendabki, et mingit imet ei ole.
  • Hansapanga analüütiku Maris Lauri- 1,5-protsendiline majanduskasv.
    Ühispanga analüütik Jelena Normak ootas kolmandas kvartalis 1,5–2 protsenti kasvu.
    Eesti Konjunktuuriinstituudi vanemteaduri Leev Kuuma sõnul peaks instituudi optimistliku prognoosi järgi majandus kasvama koguni 3-4 protsenti.Pessimistliku prognoosi järgi ootas ta kasvuks 0–2 protsenti.
    Hansa Investmentsi analüüsiosakonna juhataja Toomas Reisenbuk ootas kolmanda kvartali kasvuks 1–2 protsenti.
    refereeritu epl-st
  • Eesti GDP per capita on corona tõttu suht tagasihoidlikult vähenenud, erinevalt meist lääne poole jäävatest riikidest. Tšehhist möödas, Sloveenial ning Hispaanial kandadel, ehk aasta lõpuks saame neist ette. 5 rikkaima riigi alistamiseni läheb siiski veel aega..

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon