Hansa Vene fond - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Hansa Vene fond

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas kellegil on aimu, mis varasid sisaldab Hansa Vene kasvufond? Netist ei leidnud selle kohta kriimu ridagi.
  • http://www.hansa.ee/personaal/ylevaade/VENEF210200.pdf

    Ma olen valmis ka fondide lingid ülespanema, kui vaja
  • Leidsin otsingumootorist sellise vana teema.
    Vaatan Äripäevast, et fond on 12 kuuga ja ka aasta algusest tõusnud üle 45%. Kaua see tõus kestab? Äkki peaks kasumit võtma?
  • Leidsin otsingumootorist sellise vana teema.
    Vaatan Äripäevast, et fond on 12 kuuga ja ka aasta algusest tõusnud üle 45%. Kaua see tõus kestab? Äkki peaks kasumit võtma?
  • oi-oi kui vanad ülevaated...ärge ajage naerma!
  • emma, mida naerma ajama?! Nüüd on fond kasvanud aastaga juba üle 50%... samuti Trigoni fond. Millal nad "normaalsetesse" piiridesse langevad?
  • Kuna HVKF v6rdleb oma tootlust RTS-ga, siis v6ib selle fondi efektiivsuse kohta esitada lihtsa v6rrandi.

    26.09.97 kui fond alustas, siis
    RTS ~ 495 punkti
    HVKF - 1000 EEK
    USD ~ 14 EEK

    T2na kui RTS l88b uusi rekordeid
    RTS ~ 600 punkti
    HVKF - 633 EEK
    USD ~ 13,37 EEK

    Seega kui kauplemine k2ib dollaris ja fond tahaks olla sama efektiivne kui RTS, peaks fondi v22rtus t2na olema v2hemalt
    (600/495)(13,37/14)*1000 =1158 EEK

    Kuhu on kadunud 1158-633 = 525 EEK iga fondi osaku hinnast?

    V6ib vaid aimata, et fondiosakute ebaefektiivse kauplemismudeli, eba6nnestunud investeeringute ja teenustasude nahka.

    Loo moraal?
    LHV v6iks luua RTSi indeksaktsia:) Venemaal minu teada sellist veel ei ole.
  • Väike spekulatsioon, aga kas Vene indeksit ei vii üles naftaaktsiad ja kui nendes aktsiates sees ei ole, siis ei ole võimalik võrdväärset tootlust saavutada. Naftaaktsiatel vene indeksis suur osakaal ja kui püüda teha tasakaalustatud portfelli, siis peabki indeksile alla vanduma. Teisalt venemaa ja tasakaalustatud portfell ei lähe hästi kokku.
  • Analoogsele minu küsimusele Vadim kuskil foorumis juba vastas enam-vähem sama moodi nagu Alo. Fondi põhikirjas on ette nähtud investeeringute hajutamine. Ei ole viitsinud uurida fondi koosseisu 98 a börsikrahi ajal ja praegu, aga kukkumine 98 aastal oli ikkagi liiga suur. Miks siis see hajutamine ei toiminud.
    Meeldetuletuseks: vahepeal sai osakut osta ~90 krooniga.
  • Sai ka kunagi,kui RTS oli 500 investeeritud vene turule.Valida oli hansa ja eyp vene fondi vahel,valisin eyp.Investeerimissumma oli väike,kuskil 7000.-EEKi.Nüüd kus RTS indeks on rekordtasemel,on minu investeeritavast summast järgi jäänud 171 krooni.Mitu aastat pean veel ootama,et oma raha tagasi saaks??????
  • Kuidas on võimalik 40 kordne häving?
  • Soovitaks Vene turu huvilistele Templeton Russia Fund, mis kaupleb NYSE-l sümboli TRF all. Vene turule kohaselt on viimase aasta ja viimase viie aasta graafikud muljetavaldavad. Lisainfot leiab selle fondi kohta morningstari lehelt. Ja ei saa märkimata jätta viite tärni, mida fondile on andnud Morningstar.
  • Veljo, räägi täpsemalt, ma hetkel ei leia üldse EYP webist mingit märki vene fondist? Kas seda siis enam ei eksisteeri? Või võeti igasugune info selle fondi kohta webist maha et mitte näidata absurdselt negatiivset tootlust? Mis selle fondi nimi täpsemalt oli ja kas selle osakutega ka praegu kaubeldakse?
  • Tegemist on Hansa Vene Fondiga ja selle aastatootlust on olnud, kui mu mälu ei peta ligi 40%. Aasta või kaks tagasi oli selle hind 300 krooni ringis, praegu 600 krooni ringis. Pole paha, või mis...
  • Kunagi oli olemas selline fond nagu TP (=Tallinna Panga) Ida-Euroopa Kasvufond, mis sai algul Aasia ja hiljem Vene kriisis tugevalt kannatada ja mille õigusjärglane on alates 1999 aastast Ühispanga Kasvufond.

    Mul pole hetkel käepärast paremaid andmeid, siis tsiteerin seda:

    https://unet.eyp.ee/cgi-bin/unet3.sh/un3.w?act=VPFOND&frnam=INV

    Viimase jooksva 5 aasta tootlus (aasta baasil) +43.96%, viimase jooksva 1 aasta tootlus +37.63%, viimase kuu tootlus (mitte aasta baasil) +4.5%.

    Ülaltoodud veljo väidet ma ei oska ise kommenteerida, kuid see tundub äärmiselt ebausutav. 40x häving poleks võimalik isegi kõige ekstreemsemaid puhasväärtuse punkte vaadates. Kuigi jah, fond alustas NAViga 10 EEK ja hetkel on isegi vaatamata viimaste aastate megatootlusele NAV 3.3.

  • Niipalju ka veel, et mõned nooremad inimesed äkki ei mäleta, et kunagi oli olemas Tallinna Pank, mis 1998 võeti üle Ühispanga poolt. Muuhulgas võeti üle ka varahaldus ja nende hallatud fondid.
  • WSJ(10/9) Moody's Upgrades Russia's Foreign-Currency Debt (From THE WALL STREET JOURNAL) By Gregory L. White In Moscow and Henry J. Pulizzi and Emily Barrett InLondon Russian debt earned investment-grade status for the first time yesterday,opening the way for potentially huge new investment and ratifying the country'sprogress toward economic and political stability since a wrenching default in1998.

    Moody's Investors Service upgraded Russia's foreign-currency debt rating bytwo notches to Baa-3, a move Russian President Vladimir Putin predicted Fridaybut few financial market observers expected. Just six months before apresidential election, the ratings boost is widely seen as a vote of confidencein Russia's political stability.

    Russian stocks and bonds rose on the news. The move comes as Russia has gone from being a near-pariah among investmentdestinations to landing on many short lists. In addition to steadily increasingflows into its red-hot stock and bond markets, Russia has seen a rising tide offoreign direct investment in recent months, bringing the total so far this yearto more than the total Russia received between 1990 and 2002, which was $7.8billion.

    On the heels of BP PLC's $7.7 billion investment in Russia's Tyumen Oil Co.,Russian officials say Exxon Mobil Corp. is in talks to buy as much as 40% of OAOYukos in a deal that could be valued at nearly $20 billion at current marketprices. Russia ranked in the top 10 for the first time earlier this year in aranking of investment destinations by corporate executives compiled byconsultants A.T. Kearney.

    Investors and analysts said the Moody's move is another green light for a widerange of new investment in Russia. "It opens up Russia eventually to an enormous pool of capital that it didn'thave access to before," said William Browder, head of Hermitage CapitalManagement, a Moscow fund manager with $1.2 billion under management. Moody's said the upgrades reflect Russia's prudent fiscal policies and debtmanagement, including plans to create a stabilization fund that will hold extrarevenue from high oil prices to smooth debt payments if oil prices fall.

    Moody'salso said that neither the outcome of December's parliamentary elections norcontinuing infighting between factions within the Kremlin will significantlyaffect economic performance or policy. Helped by high oil prices, Russia has been paying off foreign debt early, andits foreign currency reserves are expected to be around $65 billion by the endof the year, compared with less than $10 billion in 1998. Russian stocks and bonds have rallied sharply for most of this year asdomestic and foreign investors took notice of Russia's progress.

    Moscow'sbenchmark RTS stock index, fresh from record highs last week, set anotheryesterday, closing up 3% at 628.98. Despite the enthusiasm, most analysts agree that risks remain. To ensure itcan weather a drop in oil prices or a global economic slowdown, they say, Russianeeds to push forward with an overhaul of its bloated and corrupt bureaucracy,as well as its fragile banking sector.

    It also needs to diversify an economythat has reaped windfall revenue from oil and natural-gas exports but has seenlimited improvement in other sectors. "These are complex reforms. I don't really see very rapid progress that wouldafter the elections take us quickly to investment grade," said Konrad Reuss,managing director for sovereign ratings at Standard & Poor's, which has Russiatwo notches below that level with a stable outlook.

    Fitch Ratings, until yesterday the most optimistic rating agency on Russia,said moving the country into high-grade territory is still premature. "Russiacertainly has made a big improvement in creditworthiness over the past fewyears, but it's not yet a widows and orphans rating," said David Riley, head ofsovereign ratings at Fitch.

  • veljo arvestab ehk ka kontohooldustasuga, mida on pidanud kõik need aastad maksma, siis võib see kontojääk tõesti üsna nukker välja näha

    matrox, kui juba ajaloost juttu tuli, siis mingi aeg oli vist ka EYP väärtpaberikonto hooldustasu praegusest 10 kroonist kallim? kas isegi mitte 50 krooni kunagi? siis vist juba tunduks selline miinus tõenäoline.
  • Vaatasin nüüd tagantjärgi neid tehinguid.Fondiosku ost oli märtsis 1998aaastal ja mis läks maksma 6887.-,ning fondi nimi oli venemaa kasvufond.Haldas fondi vist Tallinna pank.Detsembris 1998 muudeti see ida-euroopa fondiks.Kui enne oli 10 osakut siis nüüd sai sellest 20 osakut.Aprillis muutus TP ida-euroopa inv.fondiks ja osakuid juba 53.Sellest ajast peale hakkas fondi alles haldama ühispank.Aga ega ka hansal pold oma fondi,võttis vist üle hoiupanga venemaa fondi koos tol ajal kuulsa fondihalduri vadimiga.Fondi tootlusega ei saa tõesti nuriseda,alles paar aastat tagasi oli osakute väärtus 50-60 krooni ja praeguseks juba 171(super).Muideks fondi investeerimise ajal oli selle kui ka hoiupanga fondiosaku väärtus võrdne ja ka tootlus oli enamvähem võrdne,aga mis hiljem juhtus,seda te juba teate.
  • veljo, sul ei ole tõesti parim mälu :-) Hansa ja Hoiu ühinemise asju mäletad sa tõesti halvasti.
  • Vaatamata Yukose jamadele soojendab fond südant.
  • Huuh, 800 krooni piir sai purustatud. Sellises tempos tõustes on aasta lõpuks ... Ehk seoses presitendivalimistega tõuseb veel.
  • Pakun, et vene kombe kohaselt l6hkevad enne valimisi veel nii m6nedki pommid ning peetakse maha vast ka m6ned lahingud, et mobiliseerida rahvast "vaenlase" vastu suure juhi juhtimisel. Jumal seda teab, keda seekord ohvrialtarile tuuakse..k6ige t6en2olisem on vast paarile hrustsovkale kuskil Moskva agulis pommi alla panemine. Samas kui asja t6siselt v6etakse, siis v6ib k6ne alla tulla n2iteks ka l2tivenelaste vastu suunatud terrorismiohu ja ahistamise "kohene l6petamine"...

    Moraal on endine: Venemaa on imema(a)!
  • Hurraa, lõpuks ometi osaku hind üle 1000 krooni!
    Kunagi ammu-ammu, kui käivitus, siis ostsin. Vahepeal käis ka 90 krooni peal ära.
  • ...s.t. emissiooni hind oligi 1000 krooni.
  • Septembris sai fondil 8 aastat täis ja tõus umbes 30%, so keskmiselt 3,75% aasta kohta.
  • TRF fondil on praeguse seisuga raha vaid 2,6%...
    Päris riskantne langeva turu tingimustes.
  • raquc

    Minu meelest on pigem nii, et ma ootan fondilt et 100% (miinus liikvidsusmarginal) on investeeritud. Fondiomanik kes tahab vähem riski, müüb osa fondiosakutest ja paneb seda raha oma enda pangakontole, (ja ei maksa selle eest haldustasu).

    Loomulikult võimatu (s.o. kallis) kui keegi müüb ja ostaks osakuid väga tihti, aga põhimõtteliselt - kui raha läheb ikka vene fondile, siis peaks kõik investeeritud raha sinna minema. Iseasi kui on suletud fond.
  • Õnnitlused Alvar Roosimaale kui 2005 a parimale fondihaldurile!
    Minu meelest on eriti kõva sõna see, et löödi RTS-indeksit 15,5 protsendipunktiga. Vahepeal jäädi indeksi tõusule alla, kuna indeksi tõusu põhjuseks oli nafta hinna tõus, aga fondis tohivad ühe sektori aktsiaid olla ainult teatud protsent.
    Alvar on positiivselt meelestatud ka selle aasta suhtes. No ega ta ei tohikski oma fondi kohta muud arvata. ;-)
  • No kui reedel RTS langes vist oma 2% ja Hansa Vene tõusis 4% siis fondihaldur teeb ikka tõesti head tööd!
    Ise ka paar nädalat sees ja tõus on muljetavaldav, kuid eelmist kaotust venes arvestades mõtlen pooled osakud müüa!
    Samas Gaspromi avalikult kaubeldavate aktsiate hulga suurendamine peaks turule jõudu juurde andma!
    Gaspromi liikumine on ju keskpärane või mida teadjamad arvavad!
  • Hansa vene tõusis 4% neljapäeval. Reedene hind tuleb kella kahe paiku.
  • Kui mälu ei peta (lehte pole praegu ees), siis oli see ka ainuke fond vaadeldute seast, kes suutis võrdlusindeksit lüüa. Seega üldjuhul on fondihaldurite ülalpidamine mõttetu, vaja on vaid võimalust investeerida indeksaktsiatesse.
  • Õige! Nüüd näitab HVF-0,22 vs RTS 2%.
    MInu viga!
  • Reedest hinda näen oma portfellis. Langes veidi, ei arvutanud, kuid alla 0,5%. Samas reedene RTS langes tunduvalt rohkem, seega leian, et on väga hea tulemus. Olen tootlusega väga rahul.
  • Vanaema, kas sa jõudsid alles nüüd üldtuntud tõeni? Kas sa siis ei tea mitu % fondihaldureid suudavad indekseid lüüa?
  • Eks seda ole enne ka kuuldud, ma lihtsalt meenutan seda tõde. Aga milleks neid fondihaldureid siis ikkagi peetakse?
  • Vähe tuttav veel selle asjandusega aga kas Eesti müüakse RTS-indeksiaktsiat?
  • Vaatan, et osaku hind on lõpuks kahekordistunud. See teeb keskmiseks aastaseks kasvuks kuskil 9%.
  • Hansapank teatas eelmisel nädalal oma fondide tingimuste muutmisest ning lubas tingimuste oluliste muudatuste tõttu tagasivõtmistasuta tagasi osta Hansa Venemaa Aktsiafondi, Hansa Ida-Euroopa Kinnisvara Aktsiafondi ja Hansa Ida-Euroopa Võlakirjafondi osakud. Muudatuste nimekiri asub väidetavalt aadressil www.hansa.ee/fondid.

    Kas kellelgi on õnnestunud muudatuste sisu tuvastada? Eelpoolmainitud lehel mul seda teha ei õnnestunud. Ei viitsi ka näpuga vanas ja uues prospektis järge ajama hakata.
  • Võibla ma eksin, aga mulle tundub, et saab olema 3 sorti osakud: A-, E- ja I-osakud. Ja nendega on nii, et I-osaku omanikud ei maksa ühinemis ja lahkumistasusid ja neil võib teatud perioodil olla väiksem valitsemistasu.
  • Kas ma saan õigesti aru, et osaku NAV oleks palju kõrgem kui dollar nii nõrk ei oleks või on see kuidagi maanadatud?
  • Minu teada Hansa ei maanda oma Vene fondil dollari riski, nii et taala liikumine kajastub ka otseselt NAVis.
  • tsitaat 23.05 intervjuust Hansa Venemaa fondijuhi J.Fedotovaga:"....Peale aktsiate liikumist mõjutab ka meie fondi tootlust USA dollar, mis on praegu 7% all aasta algusest. Kui dollar hakkab taastuma, siis see mõjub ka fondi tootlusele."
  • tundub,et Fedotova on venemaa ja kesk-aasia fondijuhi kohalt taandatud. vähemalt veebilehel on uue fondijuhina Massimiliano Guttadauro.
  • Kui Fedotova nägi välja nagu kena kasahhitar, siis selle uue mehe päritolu kohta ei oskaks ma küll mitte midagi arvata. Täpselt samamoodi oleks keeruline mõistatada, kas nüüd fondil hakkab paremini minema või mitte. Muuseas - enne Fedotova tulekut oli vähemalt kesk-aasia fondi muster küll ka täpselt see sama nagu tänagi, seega võiks arvata, et muster jätkub nüüdki.
  • Paistab, et iga kord uus luud ei pühigi paremini :)
  • IMO kuidagi liiga tihti vahetuvad need fondijuhid, aga fond on kõvasti miinuses vaatamata naftahindade ruulimisele. Ma saan aru, et naftafirmasid ei pruugi üldse seal fondis olla, aga huvitav, mis firmad seda miinust kõige rohkem toodavad?
  • Naftafirmad on pigem peavalu valmistanud. Ja eelmine nädal näitas Venemaa juhtkond seda, et selliseks "safe-heaveniks" peetud riigis on poliitiline risk oluliselt suurem, kui tõusuaastatel tundus. Igatahes üks mees sai ilmselt maailma kalleima haiglaarve.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon