Farmaatsiatehase kuulujutud! - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Farmaatsiatehase kuulujutud!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Turul liiguvad kuulujutud, et pärast Grindeksi ja Farma üle ootuste head esimest kvartalit on välja ilmunud uued investorid (1 Rootsist ja 1 Soomest), kes on huvitatud strateegilise osaluse omandamisest Grindeksis ja seeläbi ka Farmas. Soomes pidavat võimalike koostööpartnerite otsimisega tegelema meie lemmiks Sampo-Leonia grupp, kes kohe kohe Optiva omanikuks saab.

    Foorumi rahvast veidi tõsisemad analüütikud prognoosivad paljalt Farma selle aasta kasumiks numbrit suurusjärgus 12-16 milj. Kuna see on eelmise aasta auditeeritud kasumist peaaegu 3 korda suurem, siis peaks hind teise kvartali jooksul tõusma 30 kuni 35 EEK-ini aktsialt. HP ja EYP seltkond aimab samal ajal magusat suutäit ja on loobunud aktsiate müümisest.

    Võib oletada, et kui läheb kontrollpaki ostmiseks, siis pakutakse hinnaks mitte vähem kui 40 miljonit, kuna paljalt Farma kinnisvara ja seadmete väärtus katavad selle. Ära ei tasu unustada ka litsentse ja patente oma toodangule, millel igaühel on väärtus. Seega kui läheb take-over-iks siis pakutakse väikeaktsionäridele mitte vähem kui 35 EEKi aktsialt.

    Juuni lõpuks ootan hinda vähemalt 30 EEKi.
  • Täitsa normaalne jutt.

    Minu enda spekulatsioon on sarnane (loe teema lõpust "Farma teeb recovery!") See on lihtsalt loogiline.

    Ei usu, et Farma aktsionäridele kohe pakkumine tehakse. Sinna läheb ikka veel aega. Mida kõrgemale Farma hind läheb, seda enam väikeaktsionärid saavad. Seega pea pöialt, et see nii ruttu ei juhtuks.

    Juuni lõpuks 30 võib tulla, võib mitte tulla. Oleneb kui kuumad jutud tulevad. Ilma spekulatsioonita ja põhinimekirja tõusuta võib ka mitte minna. Aasta lõpuks ootaks 50 krooni kandis hinda. Esimese kvartali "ainult" 3 mln kasum natuke jahutab 16 mln kasumi ootust.
  • Trend on kasumi ja seeläbi ka aktsiahinna osas kindlalt positiivne. Küsimus on vaid selles kaua läheb selle Optiva müügiga.
    Muide mulle juhtusid mõni päev tagasi kätte Farma aprilli kuu tulemused ja need näitavad aastataguse ajaga superkasvu. Tundub, et Grindeksiga ühendatud müügitegevus hakkab vaikselt vilja kandma.
    Kuidagi tuleks sellest üle saada, et vabas ringluses aktsiaid nii vähe on. Vichmani poiss võiks veidi oma osalust vähendada. Pangad igaljuhul ei kavatsegi müüma hakata. Samas need 2 kuni 3 protsenti väikeaktsionäridest, kellel Farmat veel on, on ta juba ära unustanud ja õieti ei mäletagi et neil seda on.

    12-16 miljonit kasumit käesoleval aastal ei ole minu prognoos. See number jooksis läbi ühe eesti panga back-office-st. Loomulikult ei ole nad enam huvitatud müümisest.
  • Sinu jutul näikse tõepõhja olevat. Grindeks viimastel päevadel on tõusnud 0.45-ni. Üldse on sellegi trend üles.

    Aasta kasum võib tulla küll üle 10 mln, sest Farma kasum oleks võinud 1Q olla 4 mln kui ei oleks tehtud erakorralist mahakannet. Seepärast ootaks konservatiivselt, et 2Q 2 mln, 3Q 1.5 mln 4Q 5 mln. Aasta kokku 11.5 mln. Omakapital aasta lõpuks 24 mln.

    Praegune üldine turusituatsioon ei soodusta lihtsalt tõusu. Ostjaid ei jätku praegu suurematelegi.

    Grindeks teatas Riia börsile, et on suurendanud Euroopa riikides müüki 1999. a. kaks korda. Kui Grindeks lööb läbi, lööb ka FARMA.
  • Farma vastu on viimastel päevadel turul väike huvi hakanud tekkima. Kui ainult EYP veidi oma müüginoti alla laseks võiks ju juurde osta.
  • Kas on juba bösilt info läbi jooksnud, et Farmaatsiatehasel on uus kodumaine juhataja?

    Teema pealkiri on lahe!
  • Grindex laiendab turgu ning plaanib tootmist osalt venemaale viia, kas teda ootab ees sarnane edu Baltikaga?
  • Farmaatsiatehasel oli nende endi jutu järgi 1996 või 1997 aastal Moskva lähedal mingi tehas!
    Ja nagu pärast selgus, ei olnudki mingit tehast!!!
    Toreda nalja tegid ainult investoritele!
  • See tore "nali" läks mulle ja paljudele teistele väikeinv-tele maksma 90% TFA investeringust .Siis oli asi ikka naljast kaugel!
    Peale Moskva Tsarodeika tehase oli ju lubadus ka laieneda Kaliningradi oblastisse, jne..jne...
    Mingi ÄP reporter-uudistetooja sai selle "nalja" avalikustamise eest isegi vist "aasta ajakirjaniku" tiitli.
  • Jah, sellised petised tuleks eluks ajaks börsifirmade juhtimisest eemale jätta.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon