Oracle - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Oracle

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Alustaks uut threadi, et mitte MSFT-i threadis ORCL-i kohta jahuda. MSFT-i threadis kõlas kõvasti tühjalt kõmisevaid hinnanguid ORCL kohta. Paluks natuke konkreetsust. Miks ORCL perspektiiv teie arust ikkagi nii vilets on nagu arvate?

    Meeldetuletuseks:
    Veiko: Mis siin Microsoftist, kui palju hullem firma veel turul ilma teeb - ORCL. Kui selle firma juht otsustas juba paar aastat tagasi modelliks hakata ja noori tüdrukuid oma autode ja paatidega püüdma, oleks turg võinud ju reageerida. Mõned ootavad aga siiani, et Ta Billist kõvemaks meheks saab, nagu Ta lubanud on. Minu isiklikku arvamuse kohaselt mõlemast firmast mingit pikajalist kasu loota ei ole.

    Veiko, sinus kõneleb kadedus ;)

    beast: Ja ORCL suhtes olen üsna pessimistlik.

    beast, põhjendusi!

    sander: ORCL kandepind on palju kitsam, kuid siiani on nad hästi hakkama saanud. Tuleviku kohta ei oska midagi ennustada. Aga ega eriti kindel ei tundu olevat. Ei ole ka väga süüvinud, mida teeb ja mis seis on....Eks tagantjärele on muidugi hea suud pruukida, aga see ostusoovitus tuli küll nagu valel ajal.
    Ka oleks huvitav teada kas soovituse andmisel tehnilist analüüsi ka tehakse. 25.apr oli ORCL tehniliselt langustrendis ja see kestab siiani.
    Ja hetkel ei ole näha et langustrend läbi oleks

    sander, tehnilise analüüsi järgi on enamus tehnoloogia aktsiatest varsti langustrendis. Järelikult ärme neid enam jälgi, või???

  • Tänan uue treadi eest. Püüan ise ka järgnevalt jutu teiseks muutudes alati uue threadi tekitada. Globalstari thread muutus ka offshore firmade asutamise võimaluste käsitlemiseks.
    Ma ise ei tahaks tunnistada niivõrd kadedust, kui rohkem seda, et antud isik (Larry) ja firma on minule ebasümpaatne. Pean teda lapsikuks ja tihti sarnaneb Ta minule tüüpilise Eesti ärpleva ärimehega mõned aastad tagasi, kes praegu kas pankrotis või vanglas on. Ei arva üldse, et Oracle ja Larry saatus aga samasugune on. Üldiselt on minu ja minu tuttavate arvamus Oracle fännidest "narrow minded". Siiski raha nad teevad ja sissetöötatud kasutajaskond olemas. Vaba raha on ka. Peamine tulu tuleb majandustarkvara seadistamisest ja konsulteerimisest.
    Investeerimisseisukohalt võib antud analüütikul õigus olla. ORCL võib aasta lõpuks näiteks 25% tõusta, samuti ületab NASDAQ selle aja jooksul kindasti 4000 punkti (s.o. 30% tõus). Kui aga analüütikute lubaduste järgi aktsiat osta, siis miks peaksid selle 25% tõusuga piirduma. Osta praegu GOTO $17 eest ja kui järgmise aasta alguses $190 ei ole, anna analüütik kohtusse.
    Minu arvamusega Larry kohta on nõustunud ka RedHerring ja paistab, et Larry on õppust võtnud. Viimastes RedHerringu numbrites oli juttu, et Larry lõpetas oma maailmapurjetamise ja modellitöö ja hakkas lõpuks ka firmat juhtima.
    Mida ma aga kindlasti ei usu, on see, et Oracle Microsofti ületab oma JAVA terminalidega, nagu Larry seda paar aastat tagasi väitis. Tema sellised väited on juba kohtus olnud ja Oracle Tema lubaduste uskujatele valuraha maksnud.

    Veiko
  • GorillaG:
    Võib eristada erinevaid faase mida aktsiad läbivad.
    ORCL oli tõusufaasis mitmeid kuid (alates umbes nov 1999) kuni aprill 2000 alguseni.
    Algust ja lõppu võib määratleda erinevate indikaatorite järgi ja võib saada väheke erinevaid kuupäevi.
    Seega aprilli esimestel päevadel võis veel olla lootust et tõusutrend jätkub, kuid aprilli keskel enam mitte.
    Terve rida tehnilisi indikaatoreid näitas et ORCL ei tõuse enam vaid langeb.
    Minus tekitaski imestust see et ostusoovitus anti siis kui ORCL oli tehniliselt tõusufaasi juba läbinud ja hakkas langema.
    Kui sellisel hetkel investeerida siis võib saada suure kahju osaliseks.
    ORCL oli tõusnud 25 pealt 85 peale 5 kuuga.
    Peale kiireid tõuse järgneb tihti ka kiire langus (mitte alati muidugi).
    Ostes 70 või 75 hinnaga võib ORCL langeda paari järgneva kuuga 40 - 50 peale.
    Tegelikult ei tea keegi kui palju ORCL võib langeda. Täpset põhja on raske määrata.
    Ega aprill keskel ei osanud täpselt muidugi keegi ennustada, kuid languse oht ja risk suurenes oluliselt.
    Anda niimoodi ostusoovitust on kergelt vastutustundetu.
    Paljud võisid seda ostusoovitust võtta sõnasõnalt. Soovitati, järelikult on hea ja ostsid ilma pikemalt mõtlemata.

    Sul on õigus selles et eks kergelt läks ORCL ümber lahmimiseks küll.
    Küll aga ma ei saanud aru miks ütled:
    " ... tehnilise analüüsi järgi on enamus tehnoloogia aktsiatest varsti langustrendis.
    Järelikult ärme neid enam jälgi, või??? "

    Jälgida võib ja tuleb, kuid mitte jagada ostusoovitusi.
    Minu arvates tuleb tehnilist analüüsi ikka arvestada.
    Ja õigus on sul ka selles et hetkel on tõesti väga paljud tehnoloogia aktsiad langustrendis.
    Kui milles tehniline analüüs süüdi on?
    Ja langustrendi võib kasutada ka shortimiseks või Put optsioonide ostmiseks või Call optsioonide kirjutamiseks.
    Olen seda meelt et kui on langustrend algamas või käimas, siis ostusoovitusi jagades peaks sellega arvestama.
    Hetkel on ka juba aktsaid mis on langustrendi läbi teinud ja liiguvad side-ways.
    Ka siis kui anti ORCL ostusoovitus oli ju küll ja küll aktsiad mis tehniliselt olid siis veel tõusutrendis.

    Ja veel. Igaüks teeb otsused ise. Seega võib osta langevaid aktsiad. Analüüsida või mitte analüüsida.
    Igal ühel võib olla oma lähenemine ja see on iga-ühe vaba valik.
    Aga kui jagatakse soovitusi teistele, siis peab soovitus olema palju kriitilisemalt läbi analüüsitud.

    Meie siin siiski ei jaga soovitusi vaid avaldame arvamust.
    Vähemalt ei ole mina küll tahtnud soovitada et osta seda või seda ära osta.
    Vastupidi - arvumust tulebki võtta kui arvamust, mitte aga ostu/müügisoovitust.
    Otsuse osta/müüa peab igaüks ise tegema.

  • Veiko, isiklikud sümpaatiad või antipaatiad pole kuigi head abimehed investeerimisotsuste tegemisel. Meile võib olla ju näiteks väga vastumeelne MSFT kui selline, kuid kes ei oleks ihanud olla tema aktsionär kuni viimase ajani.

    Mind ei huvita eriti lühikeste perioodide aktsiatrendid. Investeerin tugeva perspektiiviga tehnoloogiasektori firmadesse, millel on tugev turupotentsiaal (Gorillad).

    ORCL on just selline firma, millel on väga hea tõusuperspektiiv just sellepärast, et ta turupositsioon on väga hea (relatsiooniliste andmebaaside #1).

    Kuid ta ei ole pelgalt andmebaasifirma. Ta on praeguseks saamas B2B powerhouse-ks. Pidage silmas, et tohutul hulgal firmasid kasutab Oracle andmebaase oma infrastruktuuris. Tänu sellele on Oraclel meeletult kõvasti käsi sees, kui hakatakse järjest rohkem ja rohkem püsti panema B2B lahendusi.

    Kui keegi soovib mängida B2B laineharjal, siis Ariba ja Co on hea valik, kuid Oracle on lollikindlam just tema meeletu kliendibaasi tõttu. Ei taha soovitusi hakata jagama, kuid selliseid head aktsiad nagu ORCL on praegu soodusmüügis :)
  • Isiklikud sümpaatiad mõjutavad küll isiklike investeerimisotsuste tegemist. Aktsiaid on maailmas palju ja väikse rahakotiga saab neist vaid paari omada.
    Oracle puhul kahtlustan just seda, et nagu Microsoft on ka Oracle juba oma tipppositsiooni saavutanud. Mitmed Larry aastatetagused valed otsused ja Ta käitumine on usaldatavust tugevasti kahandanud. Isegi RedHerring oli vahepeal väga Oracle vastane.
    Näiteks Eestis ei ole Oraclel suurim müüdud andmebaasilitsentside arv. Olen kindel, et üle 5000 Centura SQLBase kasutajalitsentsi on suurem arv, kui Oraclel ette on näidata. Samas on Oracle osanud paremini lisaväärtust müüa ja brandi teha, kui meie ja hiljem hoolduslepingute kaudu raha välja pumbata. Net.DB oli Oracle Web.DB'st mitu aastat ennem väljas ja Oracle selle pärast oma Web.DB tegi (Centura ja Oracle on Redwood Shores naabrid). Centura aga leidis, et toode ei tooda kiiresti tagasi ja ise loobus. Mina ajan koos Net.DB tegelike autoritega, 5 inimese firma inglismaalt (dataline.co.uk) asja edasi. Olen järgmise nädala teises pooles ise inglismaal ja seetõttu võivad minu vastused sel ajal siia hilineda. Meile on praegune Net.DB turg täielikult piisav ja ei ole plaani sellega Oraclet lüüa. Oleks Centura olnud huvitatud rohkem marketingi ja Net.DB uue versiooni (2.0) võimalused aasta tagasi olemas olnud, oleks turujaotus võib-olla teine. Oracle suurimateks möödalaskmisteks pean:
    1. Võrguarvutit
    2. Ideed andmebaasi ja rakenduste interneti kaudu üürimiseks. Ise olen oma omistatud ASP firmade aktsiad (ASAA,INFM) hiljuti kahjumiga maha müünud.
    Kahjuks ei ole Oracle uusi ideid viimasel ajal jälginud lihtsalt huvipuuduse tõttu. NetLedger.com'i jälgisin ja ausalt öeldes ei näe sellel tulevikku. OneCore'i idee ühendada interneti pangateenused raamatupidamisega on palju parem.
    Oraclel on kindel tarbijaskond ja niikaua, kui see raha välja käib, tuleb Oracle toime. B2B on lai mõiste. Osa mõtlevad selle all uusi portaale, osa infosüsteemide integreerimist, osa IT outsourcing projekte, jne. Sellisel puhul võtavad peamise tulu sellised firmad, nagu Price, KPMG, jne oma konsultasioonide ja projektiülesannete püstitamise eest. Soomes käidud majandustarkvara messil oli suurimaks külastajate huviobjektideks arvete/tellimuste ja arveldusüsteemid nime all e-commerce. Kunagine tuttav firma BasWare on selle koha pealt ennast Soomest Euroopasse laiendanud. Firmade vahelisi arveldussüsteeme pakkusid ka Eurocard ja DinnersClub. Minu arust on praegune Eestis rakendatud arveldussüsteem ka ajast arust. Annad toote üle, arve kaasa ja hakkad laekumist ootama. Seda aga ei tule, helistad raamatupidamisse, saad sealt lubadusi, jne. Pole siis omal ka raha arveid maksta ja teised helistavad samuti minule. Kui palju tühja tööd ja jama. Krediitkaartidega käiks asi palju kiiremini, kuid millegipärast ei taha meie eesti klientide raamatupidajad sellega nõustuda.

    Veiko

    Ei anna soovitusi ei ORCL osta ei müüa. Minu jaoks on Ta reiting neutral.
  • Tunnistan, et ORCL-i pole väga põhjalikult uurinud, kuid näiteks P/E 103.81 on liiga kõrge minu jaoks. Kuid see vaid üks näitaja. Samas näiteks ROE 53,34 % on väga hea näitaja, samuti Profit Margin 19,7 %. Kuid turuhind on siiski natuke liialt vähe ratsionaalsusel põhinev.

    Ülalpool olnud arutelu oli väga huvitav, tore et midagi sellist ka eesti keeles lugeda saab.
  • Need beast'i antud numbrid kinnitavad minu oletusi, et:
    1. Kasumiootused on väga suured küpse firma kohta
    2. Raha nad oskavad küsida
    Seda ASP asja mainisin seepärast, et Larry lubas ka kunagi ASP turul suurim tegija olla ja nägi Oracle tulevikku ainult ASP pakkujana. Mitte, et ma üldse ASP maha kannaksin (meile tulevatest kontaktidest USA'st juba praegu paar protsenti küsivad vastavat teenust), kuid kogu selle asja tulumudel on kahtlane. Tulu loodetakse saada näiteks lingiga AMAZON'ile, mõne huvitava raamatu müügi pealt.
    Mõtleme, mis Eestis juhtuma hakkaks, kui näiteks Ühispank kuulutaks välja partnerluse AMAZON'iga, et üüri maksev koduperenaine saaks samas mõne kokaraamatu osta. Ja saadud komisjonitasudest lubab tornimaja ja seda täitvat kõrgepalgalist seltskonda ära elatada. Äripäev rõõmustaks kohe, et näete kuidas Ühise omad teenustasusi tõstvale Hansale ära panid ja eesrindlik e-commerce arendaja on. Poole aasta pärast oleks aga ühispank arvatavasti käpuli. NB! See on minu näitlik näidis, mitte mingi siseinfo.

    Veiko
  • IBM on Oracle peale kade ja himustab osa turust Oraclelt ära võtta.

    http://yahoo.cnet.com/news/0-1003-200-2122724.html?pt.yfin.cat_fin.txt.ne
  • Ei mäleta ajalugu täpselt aga IBM tegeles ilmselt andmebaasidega palju varem kui Oracle üldse olemas oli. IBM tegi andmebaase loomulikult enda suurte mainframe arvutite jaoks. Eks võib teha hinge täis küll kui igasugused tulevad nende mängumaale. MSFT võttis tubli tüki op. süsteemidest ära. Ka andmebaasidesse on MSFT hambad sisse löönud. Ja ORCL on kindlasti IBM jaoks tõsine vastane.
    IBM on niivõrd suur ja kaua aega turul olnud, et on vist iga asjaga IT alal tegelenud. Ja paistab et nad tahavad ka tulevikus paljude asjadega tegeleda.
    Eks see annab IBM -le mingeid promo punkte juurde, vaevalt aga õnnestub andmebaaside turgu oluliselt ümber jagada. Hoolimata kisast-kärast võib-olla IBM seda ei taotlegi. Talle on oluline näidata kõigile et ka tema kui juhtiv firma tegeleb sellega tõsiselt.
    Aga põnev on küll seda heitlemist jälgida.
  • Ka Oracle ei alustanud PC andmebaasidega. 1984 aastal lahkusid Umang Gupta ja Bruce Scott Oraclest, et alustada firmat Gupta Technologies (praegune Centura), kuna Oracle siis arvas, et PC'dele keegi andmebaase ei vaja. PC'd aga võrgutatti ja Gupta lõi client-server konseptsiooni. Praegu paneb Centura SQL andmebaase näiteks igasse Panasonicu DVD mängijasse.

    Veiko
  • hea koht, kus oma kaupa promoda. tubli, veiko!
  • Ei olnud see küll mõttes. Kuna olen aastast 1990 Guptaga koostööd teinud, siis mainisin ainult SQL andmebaaside tausta. Eestis puudub praegu Centura toodetele turg. Andmebaaside müük Nokia ja Ericssoni telefonidesse käib läbi Rootsi NOCOM'i, eSNAPP'il põhinevad WAP rakendused ka. Eestis on juba 3 aastat tagasi tehtud SQLBase kasutajatega OEM lepingud ja uut turgu nendele ei näe. Viimati oli suurem müük aastal 1998, kui Läti ja Leedu müük minu kaudu käis. Siis sain sellised kliendid, nagu näiteks Ventspils Nafta.

    Veiko
  • Minu arvates on Oracle presidendi Ray Lane tagasiastumine selge märk, et firmal on võhm välja ja järgmine kvartal ei pruugi enam kasuminumbrid kasvada.
  • Ei paista seda moodi välja, et mehele kinga oleks antud. Pigem tundub, et see härra oli üks Oracle tugisammastest, kelle äraminekust parematela karjamaadele on sosistatud juba aasta aega. Oracle on üritanud teda kogu selle aasta meelitada suurenevate optsioonipreemiate ja kompensatsioonidega. Ilmselt tuleme seda meest nägema lähiajal mõne uue startup-i eesotsas.

    Vt. ka http://yahoo.cnet.com/news/0-1003-200-2188482.html?pt.yfin.cat_fin.txt.ne
  • Üks hea artikkel Oracle kohta oli ajakirjas The Industry Standard. Artikkel on onlines ka saadaval http://www.thestandard.com/article/display/0,1151,16339,00.html
    Nõustun, et Larryl tuleb tugevasti tööd teha, et Oraclele uus tegevusala välja mõelda.

    Veiko
  • to: graafik & Gorilla G

    Ray Lane astus "omal soovil" tagasi päris pikka aega. Nüüdseks on siiski selgunud, et mees vallndati!
  • Aga siiski, head inimesed, aidake! Kas keegi evib mingit inside või outside infot selle kohta, mida Oracle edasi kavatseb teha? Oleksin selle üle hiiglama väga tänulik!
  • To Velikij: Millest selline paanika? Lane ei lastud lahti mitte sellepärast, et ta mingi käki oleks kokku keeranud. Küsimus oli Lane ja Ellisoni omavahelistes suhetes. Oracle on hea firma ja fundamentides ei ole ju midagi muutunud. Firmale on vaid kasuks, kui leitakse juhtoinad, kes omavahel sobivad.
  • Oracle Corp (ORCL) 78.31 -6.62 (-7.80%) :
    Chase H&Q - BUY
    Lehman Brothers - BUY hinnasiht $100
    Goldman Sachs - RECOMMENDED LIST
    CIBC Wrld Mkts - BUY ja tõstis hinnasihti $104 >> $119
    Frost Securities - BUY hinnasiht $125
    Mrgn Stnly Dn Wttr - Strong Buy
    Salomon Smth Brny - Outperform


  • Kukkus -10%
    Kas mingit olulist põhjust ka on ?

  • auts,
    juba 69.125 ,mis nüüd lahti on ?

  • Larry võtab sõna a 30 min. peale turu sulgemist
  • Larry on küll äge vend
    aga -12% kukkumine on palju.
    Midagi peab veel olema.
    Kas tõesti on hirm nii suur?
    Müügid kutsusid esile uusi müüke ja lumepall
    hakkas veerama.
    Stop Loss orderid läksid käiku ja rakendusid üks-teise järel.
    Margini peal olijad sattusid ka lõksu
    ja osa oli sunnitud müüma.
    Võib-olla keegi pani rohkem atsiaid müüki
    -käive oli keskmisest oluliselt suurem.

    Aga ikkagi, miks nii tugev langus?
    Kas siis palju kiidetud ORCL ostjaid ei olnud?

    Aga jah, võib-olla ei olegi mõtet põhjust otsida... palju neid tugeva languse ajal osta tahtjaid ikka on....
  • turu hingus on eriti negatiivne ja pole palju vaja,et suvaline tugev aktsia põhja kaotaks.
    Eeskujulikke kukkujaid on sel aastal varnast võtta
  • ... Having said that, the selling gathered steam when fears crept into the market that tech bellwether, Oracle (ORCL -9 1/2), might not live up to expectations... The basis for that assumption was a research note out of Merrill Lynch that detailed the forecasts Oracle provided for the remainder of the year and next... While the numbers were in line with Merrill's view, the firm speculated that, based on the stock's reaction, the numbers were below what other firms were expecting...

    Tulista kohe ...
    ...ja pärast esita küsimusi...

    Paistab et paljud käitusid selle järgi.
  • Samas näiteks SP500 on teinud juba mitu päeva katset tõusta. Ja graafik pole üldse hull.
    Tech sektori äramüük aga ei taha kuidagi otsa lõppeda. Hirmul suured silmad ja viimaste päevade äramüügid on ülepingutatud.
    Kuid jah, ega ei ole mõtet turuga vaielda.
    Tuleb siis edasi oodata.(millal ka Tech jalad alla saab).
  • SPETS , Sul on ilmselt head ajad.
    Ajad pappi labidaga kokku.
    Üks päev üles ja teine alla.
    Pikemaid trende nagu polegi.

  • Kõik suhteline, maikuu lõpu tasemeteni veel hulk maad. Ei oska nagu positiivseid uudiseid tulemas näha. Ja praeguse turu juures paneb ka positiivne uudis müüma. Üksvahe suve lõopul reageeriti kõikidele kvartalitulemustele ühtmoodi.
  • väga viga pole jah ,kuigi ORCL ga sain 1K vastu püksa.73 peal unustasin ta ja tegelesin oma asjadega
    edasi,oli näha,et lõppu kukkumisele ei tule.
  • Üldiselt ma ei võta eriti pikaks ajaks positsioone, kuid tihti tuleb nentida et kui väikest kasumit kotti ei topi siis võib üldse suu puhtaks pühkida.

    Kellegil oli põhimõte:
    Sisene vaikselt
    Küsi vähe
    Lahku kiiresti

    Hea põhimõte

    Daytraderiks siiski nagu ei tahaks hakata.
  • SPETS
    aju hakkab juba nüriks jääma....
    mida ORCL -ga tegid?
    Ootasid Bounce või shortisid?

  • hakkasin 75 pealt ostma kui pilt veel väga hull
    ei olnud,esimese põrke korral 73 le müüsin
    ja võtsin lossi.Parem saada -2 kui-5.
  • Üldiselt nõustun pessimismiga Oracle alal. Tal on oma (suur) turuosa, kuid selle edasises laiendamises kahtlen, samuti on kahtlane tegevuse edukus uutes valdkondades, kasvõi ASP alal.

    Aga veiko: kust tulevad sinu andmed 5000 -st Centura SQLBase litsentsist Eestis? Koduleheküljelt:

    SQLBase has a premium position as an embedded deployment database for Microsoft Windows and Novell NetWare platforms.

    Kui palju on Eestis Windowsi või Novelli peal töötavaid servereid? Vähe. Nii et julgen kahelda. Ja ei anna eriti võrrelda Oracle 'i suurte andmebaaside litsentside arvu "scalability from laptop to multi-user server" andmebaasi litsentside arvuga. Läptopi peal küll keegi Oracle'it ei jooksuta ;) Pigem võiks võrrelda näiteks adndmebaaside klientide arvu .. aga see on suht mõttetu küsimus tegelikult Eesti "suuruse" tõttu.

    Ja mis puutub artiklisse, kus Elison lubab miljonit, kui Oracle 'i tarkvara kasutades jõudlus ei kasva kolm korda, siis see on puhtakujuline jura. Kahju, et ta seal MSSQL -i ja IBM DB2 kõrval Sybase 'i välja ei paku, vaataks kriitilise pilguga üle kohalikus serveris jooksvad andmebaasirakendused ja saaks miljonäriks ;)
  • To ardoh: Mina olen SQLBase aastast 1991 myynud, väga hästi läks meie turul peale, kus enamik microsoft ja PC'd on. Aastaks 1995 oli minu kaudu 2600 litsentsi läinud. Praegu on pohiline myyk OEM. Minu toodetega tuleb SQLBase kaasa ja näiteks see tresoori raamatupidamisprogrammi tegija on igal aastal monisada OEM litsentsi Centura'lt ostnud. Lisaks on muud OEM tooted, mis Eesti turule toodud. Yks näide on merelaevandus, kel norrakatelt ostetud systeem SQLBase peal toimib. Ma pakun, et 5000 on enam-vähem oige arv. Iseasi, palju neist klientidest tänapäeval veel olemas on ja palju neist siiani seda kasutavad.
    Ennem Windows NT versioon 4 oli Novelli platvorm peamine. Praegu NT.
    Centura tehnoloogia erineb just selle poolest, et ei vaja mingi erilist tehnilist konfigureerimist ja peavalusi, kuid samas ei saa ju moni arvutispetsilist siis hiilata.

    Veiko
  • Mis puutub sellesse Centura ja Oracle rakendustesse, siis ei tasu unustada, et samamoodi on võimalik võrrelda ka Notepadi ja Wordi (mis, nii irooniline, kui see ka pole on mõlemad Microsofti tooted). Mõlemat saab kasutada teksti sisestamiseks, kuid siiski on nad võrreldamatud nii hinnalt, kui ka kasutamisvõimaluste poolest. Oraclet loetakse siis andmebaasinduse raskekahurväeks ning oma kaalukategoorias on ta vaieldamatu maailmameister, arvaku inimesed mis tahavad.

    Siinkohas peaks märkima, et Oracle on kuidagi suutnud kokku sobitada maksimaalselt positiivse segu heast marketingust, tugevast turupositsioonist, professionaalsest tarkvarast ning teatavast hulgast lapselikust naiivsusest. See Ellisoni tsirkus ikka ei kipu Eesti tuimade inimeste peakolusse jõudma. Keskmine eestlane armastab detektiivijutte, ameerika löökfilme ning padjaromaane. Paraku aga ei oska paljud seletada, miks see nii on. Asi lihtne, inimesed tahavad leiba ja tsirkust. Prominendid peavad olema üldsuse keskpunktis -- peamiselt sellepärast nad prominendid ongi. Paljuski selles ongi Oracle ja Microsoft edu, et mõlemal on tugevad juhtfiguurid, kes torkavad silma. Võib väita, et Ellison paneb tola, kuid paljuski on tema tolapanek kaalutletud. Kui vaadata neid Oracle seisukohti NetComputeritega, Javaga, ASP-de, jne. siis märkate, et suure kõmu saatel investeeritakse nendesse aladesse tegelikult väga ettevaatlikult ning suhteliselt kokkuhoidlikult. Paljuski on tegemist VC iseloomuliku reaga: investeeritakse suhteliselt väha ja arvestades ette, et ainult üks projekt kümnest toob kasumit, kuid kui see kasum tuleb, siis on see tõeliselt suur.

    Ma arvan, et üldise Ameerika majandusel, eriti infotehnoloogial, mis on suhteliselt globaalne võrreldes muu äriga, on praegu tuli takus. Peamiseks põhjuseks Euro nõrkus (või dollari liigne tugevus?). Euroopast on ülikasulik praegu USA-sse müüa, samas vastupidine on äärmiselt komplitseeritud. Väidetavalt hakkab Euro turgutamine koheselt peale uue presidendi valimist ka teiselpool lompi pihta. Praegusel hetkel oleks seda veidi mõtelmatu teha, kuna pööbel ei suuda kuidagi aru saada, miks on vaja oma valuutat tahtlikult nõrgendada muu valuuta suhtes. Ning enne valimisi on sellised sammud vägagi kahtlased.
  • To pronto: Sinu esitlus on täpselt samasugune, kui minule paar aastat tagasi SI Oracle Fan Club'i poolt ja näib, et "Oracle Fan Club" jätkub siiani, kuigi on vahetanud riike. Aga kokkuvõttes olen kõikides Sinu edastatud motetes absoluutselt eri seisukohal.
    Centura kaotas oma voimalused, seoses Umang Gupta (Centura endine nimi oli Gupta Technologies) väljaviskamisega firmast ja ennem, kui aeg oleks selleks kyps olnud. Kui keegi tahab sellest rohkem teada, siis olen alati valmis oma teadmisi ja arvamusi jagama. Centura praegusel juhtkonnal ei ole mingit plaani Oraclet lyya, samuti ei ole minul mingit plaani kunagi toimunud totraid riigihankekonkursse kohtusse kaevata, kus Oracle oma lolluse pärast SQLBase't voitis (See oleks aga hea raha allikas Eesti Vabariigis, kuna ehitusfirmad tapselt sama asja teevad).
    Mis puutub aga Oracle juhi (Larry Ellison) ja Bill Gates'i vordlustesse, siis hea vordlus on see, kas hindad seda, kui keegi oli "Kroonika" esikaanel voi seda, et räägib asjalikku juttu "Äripäevas" ja "Visioonist lahenduseni konverentsil" Pärnus.
    Mis aga puutub Euroopa liitu ja EURO'sse, siis minu arvates ei ole enam Euroopal midagi pakkuda muu maailma vastu. Mis siis on Euroopa liidu ekspordi artikkel (Ja kus on Eesti Nokia???) ? Ja kuhu Eesti Vabariik voiks sellisel puhul kuuluda ja mis on Eestlastel pakkuda?
    Muu maailm on ammu sellistest lollustest yle saanud ja liigub edasi (s.o "lugeda see on" minu arusaamad kasvoi mone aafrika riigi partneri mailidest).
    Tahaksin siinkohal postitada yhe nõukogude aegse totra nalja:
    Nõukogude aegse ettevõtte ametiyhingu koosolek, kohal mass töörahvast ja veteran (OK nimetame Ivan Ivanovitz).
    Koosoleku juhataja: Tovarits Petrovitz on hea töötaja, teinud palju yhiskondlikku tööd, ehk anname Bulgaaria turismituusiku temale?
    Kõik teised nõus aga Ivan Ivanovitz: "Aga mina temaga luurele ei lähe"
    Koosoleku juhataja: "Petrovitz, näed ei ole usaldusväärne ja tuusikut ei saa"
    Koosoleku juhataja: "Tovaritz Maskulatov on hea töötaja, elab ämma ja kahe lapsega yhiselamus, ehk anname uue kolmetoalise korteri temale?"
    Koik nous, aga Ivan Ivanovitz ärkab järsku ja lausub "Aga mina temaga luurele ei lähe"
    Ja koosoleku juhataja jälle: "Säh sulle korterit, usaldust ei ole, keegi Sinuga luurele ei lähe, jne".
    Viimasena arutatakse Muhhadovi Ziguli (VAZ XXXX) taotlust. Sama lugu. Kõik nous aga veteran, "Mina temaga luurele ei lähe". Muhhamadov aga kysib otse veteranilt: "Palun, ytelge mis Teil Minu vastu on, et Te minuga luurele ei lähe?" Veteran vastu: "Nyyd rahu aeg, mis kurat ma sinna luurele otsin".
    Selle nn minu POINT on selles, et: "minu elu eesmärk ei ole mitte Oracle "FUN CLUBI" laiali saata." Kõikidel asjadel on maailmas oma koht.

    Veiko
  • Veikole: Ma ei tea mida sa selle Oracle Fun Clubi all mõtled, kuid erinevalt mõningastest indiviididest ei proovi mina igas teises articlis mingit Centura teisejärgulist kola müüa. Kui mu asi on müümiseks piisavalt hea, siis on mul ka piisavalt raha, et omale reklaamipinda osta. Freeloadimine ei ole just maailma kõige parem stiil oma äri ajamiseks.

    Teiseks. Kuidas saab mõtlev inimene panna ühte lausesse kokku sellised sõnad nagu "Äripäev" ja "asjalik jutt"? Olles ise aastaid tegutsenud panganduses ja internetinduses olen ma selle vastavate teemade artikleid lugedes avastanud, et Äripäev näol on tegemist väikeinvestorite lollitamiseks mõeldud üllitisega. Kuigi seal on kohati ka üksikuid pärle, tundub mulle, et suurem osa "informatsioonist" on seal kas siis täiesti vale või vähemalt suurelt osalt ebatäpne. Eesti on juba ammu koht ka asjalikule majanduslehele, roosa padjaajakirjanduse kõrvale.
  • Prontole: Esiteks ei soovi ma kellegile Centura't myya, kust selline arusaam. Olen yldse oma tegevuse Eestis kokku tommanud ja pole yldse firmat, kelle kaudu neid tooteid myya. Teiseks ei ole Centura sugugi teisejärguline, selle firma alustel ja inimestel yldse Oracle tooted syndisid. Tõin "Kroonika" ja "Äripäeva" lihtsalt võrdluseks. Kui armastad neid "Kroonika" esikaanel poseerijaid, siis seetõttu sulle Larry ja Oracle meeldibki ja rohkem pole motet siin ruumi sellele teemale raisata. Tehniliselt on Oracle tooted täielik pask ja äriliselt soovitan lugeda ka RedHerringus olnud Ray Lane'ga vestlust.

    Veiko
  • Paraku hakkame jõudma väga lapsiku teema juurde (a la C on sitt ja Pascal on pask, Linux rulez, FreeBSD rulez, etc.) Kuna ma isiklikult olen olnud seotud projektidega, mis töötavad umbes 8 erineva tarnija platvormidel, siis ei julgeks ma kaugeltki nii ühemõtteliselt näpuga vehkima hakata. Kõikidel lahendustel on oma plussid ja miinused. Kui asi oleks nii üheselt pask, siis seda keegi ju ei ostaks? Jah jah, rahvas võib ju loll olla ... aga kas ikka on? Mille pärast mõned teenivad raha, teised ainult räägivad sellest?
  • To Pronto: Ka meie toodetel oli varem Oracle andmebaasi toetus, kuid loobusime sellest yle 4 aasta tagasi. Peamine pohjus oli selles, et tolleagsete klientide andmebaasiadimistraatorid ei suutnud tagasi andmebaasi probleemitut tööd ja probleemid tulid meile, kui toote tarnijale kaela.
    Mis puutub aga jama ostmisse, siis on piisavalt ka nendel kataloogidel, kus igasugust totrust pakutakse, ka kliente. Tahan veelkord selgeks teha, et:
    1. Centura ei ole andmebaasifirma. Nende praegune pohitoode on moobiilside ja pihuarvutite rakenduste tehnoloogia.
    2. Ma ei otsi Eestist Centurale kliente, ega oma mingit huvi siin tasuta reklaami teha. Räägin lihtsalt ajaloost niipalju, kui sellega kursis olen.

    Veiko
  • täna peax orcl avaldama tulemused. Arvatavasti ei vasta orcl tulemused samuti ootustele, huvitav oleks vaadata, kas homme toimub jällegi vastupidine reaktsioon, s.t. algul müüakse alla ja hiljem kosub.
    Mida üldse arvata sellisest käitumisest, kas langus peax lõppema hakkama?
  • Saan samamoodi alustada nagu fluctuation eelmis postis " täna peax orcl avaldama tulemused " :)

    Peatselt peale eelmise kv. ametlikku lõppemist ORCL andis ka kasumihoiatuse, kusjuures veel nädal enne seda oli juhtkond rääkinud kui hästi kõik on (ja kuulujuttude järgi enne kasumihoiatust ka kõvasti aktsiaid müünud).

    ORCL müüdi ca. 10% enne tulemuste avaldamist täna alla ja tehniliselt ka kõvasti aktsia ülemüüdud. Ilmselt Q3 EPS (ORCL majandusaasta lõppeb juunis) ka täidetakse, kuid investoreid huvitab põhiliselt forecast Q4 ja edasi. Aktsia P/E on langenud juba 12-ni.

    Tulemused peale südaööd.
  • Orcl kasum vastas kasumihoiatuses toodule EPS $0.1, tulud$2,7 mlrd. Arvestades sellega, et Oracle negatiivsed tulemused selgusid alles kvartali viimastel päevadel võib firmajuhtidega nõustuda, et järgmise kvartali ennustuste tegemine saab olema raske. Sealt siis segadus ja madal aktsia hind.
  • Huvitav oleks teada, kuidas Oracle'l Eestis läheb? Kas kellegil on infot ORCL toodete müügi kohta Eestis ja Baltikumis? Võib-olla läheb siin asi hoopis ülesmäge?
  • LHV spetsialistid:
    Kuidas suhtuda Oracle viimasesse kohtuasjasse?
  • Oracle juht müüs perioodil 22.01.01 kuni 31.01.01 61 miljonit aktsiat väärtuses $1,8 miljardit. Samal ajal kinnitasid firma juhid, et ettevõtte tuluprognoosid on reaalsed. 1.03 antud kasumihoiatuses viidati kompanii omapärale, et lepingud klientidega lõpetatakse enamasti kvartali lõpus. Selle taha annaks varjuda. Samuti oli avalikult teada, et Ellison aktsiaid müüb.

    http://www.secfraud.com/ võib leida süüdistuse teksti, samuti varasemaid kohtupretsedente.
  • See on ju lihtne tõde,kui juhtkond müüb aktsiaid ----siis müü ise ka.Juhtkond on ju kõige rohkem teadlikum firma majanduslikust olukorrast.
  • 2000 suvel arvasin nii "kuid näiteks P/E 103.81 on liiga kõrge minu jaoks. Kuid see vaid üks näitaja. Samas näiteks ROE 53,34 % on väga hea näitaja, samuti Profit Margin 19,7 %. Kuid turuhind on siiski natuke liialt vähe ratsionaalsusel põhinev ". Aktsia oli siis 40 USD juures. Muidugi on tagantjärele tark hirmus kerge olla.

    Igatahes praegu ORCL P/E-ga 12 paistab ahvatlev, ORCL oma turuosa kellegile kaotamas ei ole, seega mina enne eilseid tulemusi ostsin @14.625.
  • Langeval turul pole P/E väärtusega midagi peale hakata, eriti juhul kui majandus liigub langusfaasi poole. P/E peegeldab seda mis oli või paremal juhul seda mis VÕIB juhtuda. Languse ajal ei tea keegi mis ja kui kaua. ORCL turuosaga ei juhtu midagi, võib isegi suureneda, aga kasu sellest pole kui kogu turu maht kokku tõmbub. Retssessioonist on kasu väga vähestele tööstusharudele, üheks selliseks on filmitööstus, sest rahvas on masenduses ja nõuab tsirkust ja inimestel on palju vaba aega (tööpuuduse pos. kõrvalmõju).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon