Cold Fusion - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Cold Fusion

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas keegi juhtus eile hilja õhtul vaatama TV3st ühte poolulme saadet UFOdest jne...Aga seal oli üks jutt mingist firmast,kes tegeleb cold fusioniga ja nende eesmärk on ka veest kohutav energi valla päästa.Minu arusaamist mööda oli see erinev fuel cell tehnoloogiast ja tublisti tugevema kasuteguriga...Firma nimi oli Black Lake midagi...aga ma olen kõik kohad läbi otsinud,aga pole sellisest firmast kippu ega kõppu....
  • Ma vaatasin üks päev x-filesi. Seal oli ka firma nimega "Millennium Movers", mis tundus jõle hea investeerimisobjekt olevat, tootis muundurseadmeid.
    Kurat, tuhlasin kogu neti läbi, rääkisin tuttavate maakleritega, keegi ei teadnud:( Kui kellelgi ikka on selle firma aktsiaid, andke teada, ostaks kohe ära.
  • Minu mäletamist mööda on ka Eestis külma tuumasünteesi "spetse", näiteks Marek Strandberg.
  • miks sa norid Fit?See oli dokumentaal,mitte mingi hollywoodi fantaasiasoperdis...
  • Külm tuumasüntees tekitas mingid aastad tagasi teadusrahva seas tõelise sensatsiooni. Iva selles, et arvati olevat saadud energiat vees olevate deuteeriumi aatomite muundamisel heeliumiks.
    Hiljem selgus, et lisanduv energia tuli kasutatud plaatinaelektroodide lahustumisest vees mingitel x tingimustel, mida katse juures kasutati.

    Praegu on üldiselt valdav seisukoht, et nn. "kuuma" termotuumasünteesiga saadakse oluliselt varem valmis, kui külmaga.

    Võib osuutda surnult sündinud projektiks.
  • Norin seepärast, et mõistaksid: TV3 näidatavast mitu aastat vanast poolulmesarjast pärit firma on sama hea investeerimisobjekt kui minu poolt mainitu.
    Tough love, brother.
  • kas sel kõigel pole tegemist mitte,ehk, Tesla salastatud avastustega?
  • Midagi meenub sellest. Nimelt keegi täheldas, et vee elektrolüüsil eraldus oodatust suurem kogus energiat (soojusenergiat vist); täheldati ka mingite tuumaosakeste voogu. Tekkis hüpotees, et seal võiks toimuda tumasüntees: vesinik-deuteerium. Hüpotees ei leidnud kinnitust.
  • Vaat sellise 22 aastat vana teema leidsin!

    Tegelikult on termotuumaelekter (isegi kui see pole cold fusion) ju kõige rohelisem. See annaks inimkonnale piiramatu koguse täiesti puhast ja üliodavat energiat. Rohepööre teostuks iseenesest, kõik tormaksid vabatahtlikult elektriautosid ostma ja oma maju elektriküttele üle viima. Mingid kahtlase rohelusega ja viletsa tarnekindlusega tuulikud ja päikesepatareid vajuksid unustusse kui ajalooline kurioosum.

    Jah, probleemiks on termotuumareaktsiooni juhitavus, seda juba viimased 70 aastat. Aga ma ei usu, et see on lahendamatu küsimus. Siiani on inimkond selliste asjadega lõpuks alati hakkama saadud. Auruenergiat tunti juba antiikajal, aga seda taltsutama ja rakendama õpiti alles 18. sajandil. Seni polnud lihtsalt motivatsiooni, orjad ja pärisorjad kärasid küll. Tähendab, tuleb ka meil termotuumareaktsiooni juhitavuse saavutamisele pühendada senisest palju rohkem tähelepanu ja raha. Just sellele võiks minna ELi ja teiste riikide rohepöörde raha ja energia.
  • lol, tavaliselt on nende ulmefilmide sisu ikka selline, et keegi pahalane tahab selle seadme kätte saada ja ülejäänud inimkonna orjastada....
    nii et alati on küsimus selles, kumbal pool lauda sa istud!
  • Hea ülevaade hetkeseisust: https://www.nature.com/immersive/d41586-021-03401-w/index.html

    Üldiselt perspektiivist "võib-olla 30 aasta pärast" on vaikselt saamas "võib-olla sel kümnendil" - tänaseid jooksvaid probleeme sellega ei lahenda, aga seis paistab siiski päris hea.
  • NB!!! Cold fusion ei ole sama mis juhitav termotuumareaktsioon. Mõlemad teemad võiks täiesti lahus hoida. Siiamaani on Cold fusion seostatav kõige paremini sõnaga hoax.
    Juhitavat termotuumarekatsiooni on käsitletud foorumiteema "Rohepesu" all.
  • Ma olen lugenud populaarteaduslikke artikleid, mis sõna "hoax" väldivad ja kirjeldavad seda nähtust kui tuumareaktsiooni, mille mehhanismidest pole seni aru saadud. Et justkui analoog katalüsaatori abil toimuvale keemilisele reaktsioonile, ainult et katalüsaatormehhanism toimuvat müoonide, mitte elektronide vahendusel. Aga kuna pole aru saadud, kuidas asi töötama peaks, siis ei suudeta ka korratavat katset teha. Ühesõnaga, seni on kogu teema cargo cult'i tasemel.
  • Asja kallal olijaid: Google, MIT, NASA jt. Ja midagi imeliku seal on, uurimine jätkub.

    "Aside from the recent promising findings from NASA, Google published a paper in Nature in 2019 revealing that the company had spent US $10 million to research cold fusion since 2015. The company teamed up with researchers at institutions including MIT, the University of British Columbia, and Lawrence Berkeley National Laboratory. The research group found no evidence of classic Pons-Fleischmann-style cold fusion, but it did find evidence of the larger umbrella category of LENRs—suggesting (as the NASA group also reported) that nuclear fusion may be possible in locally-hot sites in otherwise room temperature metals.
    https://spectrum.ieee.org/cold-fusion-or-low-energy-nuclear-reactions-us-navy-researchers-reop

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon