Verizon (VZ) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Verizon (VZ)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Verizon Communications võimaldab ameeriklastel kasutada nii mobiilside kui fiksside teenust. Firma jaguneb USA mobiiliüksuses, USA fiksvõrkude üksuseks ja rahvusvaheliste teenuste üksuseks. 2002. aasta tulud jagunesid vastavalt: telekomilt 61%, mobiililt 29% ja rahvusvahelistelt teenustelt 6%.
  • Oskab keegi kommenteerida, miks VZ järjekindlalt allapoole tiksub? Kõik näitajad (P/E jms) tunduvad suht OK. On keegi VZil silma peal hoidnud ja teab kommenteerida?
  • Mõni mõte Verizon’ist

    Verizon-i käekäik on viimasel ajal suures osas olnud ja jääb ka edaspidi seotuks plaaniga katta 60% oma tegutsemispiirkonna majapidamistest kiire fiiberoptilise võrguga aastaks 2009.

    Kuigi viimastes sõnavõttudes on CEO Seidenberg kinnitanud, et 2006. aasta capex’i kasv aeglastub, on firma väljendanud soovi kiirendada praegust FTTX plaani realiseerimist. Samuti kavatsetakse tulla välja mitme uue projektiga (näiteks Gigabit Ethernet võrk).

    Capex’it mõjutab ka Verizon Wireless’i klientide arvu kiire kasv, mis omakorda nõuab võrgu uuendusi. Kui veel lisada, et viimased 2 aastat on VZ Capex kasvanud ligi 20%, siis on siiski tõenäoline, et kulutusi jätkatakse vähemalt endises tempos.

    Kuigi pikas perspektiivis ei ole teist võimalust kui investeerida võrguressurssi, paneb see jätkuvalt surve alla vaba rahavoo. Verizon’il on see olnud langustrendis viimased 2 aastat.

    Teine probleem on ootustest kiiremini kahanev fiksteenuste kientide arv. Kiiremini kahanev klientide arv fiksliinide osas mõjutab lisaks saamata jäänud tuludele ka marginaale kuna operaatorite fiksside äri on tugeva võimendusega e. teisisõnu suures osas on kulutused võrgule fikseeritud iseloomuga ning iga kaotatud kliendiga kahanevad tulud võrreldes kuludega ennaktempos.

    Ebakindlust lisab veel MCI ülevõtmine, mis nõuab omakorda lisakulusid integreerimisel ja oletatava sünergia kohalejõudmine ei pruugi vastata ootustekohasele ajagraafikule.

    Firmast mitteolenevate põhjustena on esmajärjekorras konkurents, kus märksõnadeks nii kaabeleelvi firmad, satelliitteenuse pakkujad kui VoIP ja Wifi/Wimax. Kuigi mitmed neist ei ole iseenesest uued nähtused, on põhjust oodata nende intensiivistumist, mis mõjub kõike muud kui investeerimist julgustava asjaoluna.

    Tundub, et Verizon’i puhul on tegemist hetkel riskantse investeeringuga ja edaspidine on nn. show-me story. Firma on õigel teel ja praeguste plaanide täitumisel omatakse tugevat positsiooni turul, samas on üleinvesteerimine, mis halvab kapitalikasvu ja rahavoo, investorile pigem eemaletõukav.

    Näitajaid vaadates, siis jah valuatsioon on madal, aga igasugused suhtarvud on ju märk sellest, kuidas investorid hääletavad firma tuleviku suhtes. Kui mingi aktsia kaupleb madala P/E juures, siis ei ole see muud kui märk sellest, et üldsus ei usu millegi pärast aktsia hinna / firma kasumi kiiresse kasvu. Ehk – kui mingi aktsia kaupleb madala valuatsiooni juures ei tähenda see veel seda, et tegemist on hea investeeringuga. Madal valuatsioon annab suure ruumi aktsiahinna tõusule, iseasi millal, mis ulatuses ja kas üldse seda kunagi järgneb.


    Kalle kose

  • Vodafone usast lahkumas? Times'is ka arvamus, et saadavast rahahunnikust u. pool tagastataks VOD aktsionäridele.
    http://www.foxbusiness.com/news/2013/03/24/vodafone-eyeing-135-billion-sale-verizon-wireless-stake-report/

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon