Efektiivsusest - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Efektiivsusest

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Üks põhjala ettevõte ja üks jaapani ettevõte otsustasid hakata teineteise jõudu katsuma iga-aastases kaheksameheliste paatidega sõudmisvõistluses. Mõlemad meeskonnad treenisid kaua ja sihikindlalt. Võistusõudmispäeval olid mõlemad meeskonnad tippvormis. Finisis konstateeriti, et jaapanlased võitsid peaaegu ühe kilomeetriga. Põhjala meeskonna masendus oli suur peale kaotust. Ettevõtte kõrgeim juhtkond otsustas, et järgmisel aastal tuleb võita ja määras ametisse töörühma ülesandega probleemi uurida. Töörühm avastas peale tohutut analüseerimist, et jaapanlastel sõudsid seitse meest ja üks tüüris, põhjala meeskonnas aga sõudis üks mees ja seitse tüürisid. Sellises kriisiolukorras näitas ettevõtte juhtkond ebatavalist ja tähelepanuväärset teovõimet. Viivitamatult võeti tööle vastav erialaste konsultatsioonide AS, mis sai ülesandeks uurida põhjala meeskonna struktuuri. Peale mitmekuist usinat tööd jõudsid eksperdid järeldusele, et liiga palju mehi oli tüürimas ja liiga vähe sõudmas. Tuginedes ekspertide selgitusele viidi kohe läbi vahetuid muudatusi meeskonna struktuuris. Nüüd oli meeskonnas neli tüürimeest, kaks vanemtüürimeest, üks tüürimisjuhataja ja üks sõudja. Peale selle kehtestati juhtkonnale preemiasüsteem sõudja motivatsiooni suurendamiseks: "Meil tuleb laiendada ta tööpiirkonda ja usaldada talle suuremat vastutust!". Järgmisel aastal võitsid jaapanlased kahe kilomeetriga. Põhjala ettevõte vallandas sõudja põhjendusega, et sõudja töösaavutus oli ebakvaliteetne, kuid maksis siiski juhtkonnale preemia näitamaks lugupidamist tehtud suurte pingutuste ja eneseohverduste eest. Konsultatsioonide AS töötas välja uue analüüsi, millest järeldus, et oli valitud õige taktika ja et ka motivatsioon oli olnud hea. Ainus, millele meetmeid ei olnud rakendatud, oli materjal. Seepärast märgiti ettevõttele antud soovituses, et materjali tuli parendada. Sel aastal on põhjala ettevõte välja töötamas uut paati järgmise aasta võistussõudmiseks. Kui sellest ei piisa, tuleb väljatöötamisele uus preemiasüsteem juhtkonnale.
  • lugesin seda lugu esmakordselt juba aasta tagasi, aga tore ikkagi, :)
  • Väheke tõsielu
    Stagnaajal ostsid japsid venkudelt treipinke. Treipngid sulatati üles ja ühest NL treipingist sai japside kümme. Vot see on efektiivsus
  • stocker, linnalegend. Kuulsin ise ka midagi sarnast, ainult et sulatatud treipinkidest tehti allveelaevadele osi. Nimelt oli treipinkide metalli kvaliteet väga heade näitajatega. Vot see on efektiivsus ja kvaliteet!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon