Müüsin kõik oma Merko aktsiad maha - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Müüsin kõik oma Merko aktsiad maha

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse


  • - Olen kõik oma Merko aktsiad maha müünud.
    - Kuigi firma juhtkond on SUUREPÄRANE on väärtus liiga kõrgeks läinud.
    - Pärast dividendimakse (6eek/aktsia koos tulumaksuga) ja q1-kasumit on omakapital 50 eek/aktsia. Hinnatasemel 220 teeb see hind/omakapital suhte 4,4. Ikka räägime ehitusfirmast.
    - Kinnisvarahinnad Eestis on varsti tugeva surve all. Lasnamäe tõus on väga hea indikaator.
    - Ehitamiskulud on tõusnud. Tööjõud on liikuv.
    - Intressid võib ainult tõusta. Küll päevaintressid langevad kui ECB varsti alandab, aga muud intressid on juba madalpunkti peal ja hakkavad tõusma kui Lääneeuroopas tuleb majanduskasv tagasi.
    - Kui kinnisvaralangus tuleb, siis see tuleb jõuliselt. Peaaegu iga kinnisvaraostja võib alati oma otsus edasi lükkata kui hinnad langevad.
    - Lätis sama lugu kui Eestis kinnisvaraturul.
    - Leedus tundub mulle et Merko projektid on hetkel vähe. YIT sai Baltic Shopping Centers projekt Vilniuses, ja Kaunaseprojekt on ikka õhus tundub mulle.
    - Kui Merko Grupp sooviks oma 70% Merko aktsiatest hetkel müüa (näiteks SRV-le) arvan mina et hind oleks kuskil 120 EEK/aktsia, ehk 2,4 omakapitalist. Ehitusfirma puhul oleks see väga hea hind.

    ja palju, palju muud

    Stefan Andersson




  • lisaks:
    kui Baltic Property Trust läheb börsile suunab fondid osa oma raha sinnapoole.

  • bef, sul võib õigus olla, aga su põhjendustes on liiga palju "kuisid":
    -kui kinnisvarahinnad satuvad tugeva surve alla
    -kui läänes tuleb majanduskasv ja intressid tõusevad (kui palju?)
    -kui merko grupp sooviks aktsiaid müüa

    kui need need "kui-d" ei realiseeru enne kui 2 aasta pärast, on merko hind oluliselt kõrgemal

    baltic property trust tuleb turule, korjab sellega raha mida kinnisvaraturule panna = positiivne ehitusfirmadele k.a. merkole

    bef, kui müüsid oma aktsiad, ära vaata tagasi ja ära põe et äkki tegid valesti. arutleda sel teemal on sinu jaoks mõtet ju ainult enne tehingu tegemist. hiljem arutlemine ja põdemine on sulle lihtsalt mõttetu närvikulu.

  • Mina usun et Eestis on väga palju inimesi kelle huvi on et kinnisvarahinnad tõusevad. Sellepärast on harva kuulda teisi hääli. Mina tahan vaid hoiatada et sel päeval kui hinnad enam ei tõuse on neid väga palju kes turust ära tahavad.
  • Paistab mul et Enn Pant on 1200 Merko viimasel ajal mõõnud. Tal on omanikuregistri järgi veel 24 400. Kui nii on, siis ma arvan et see on õige otsus. Arvatavasti teenib Merko kuni 50 mln Q1 aga sellest ei piisa et praegust hinda motiveerida.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon