SPLIT - millal hind langeb - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

SPLIT - millal hind langeb

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • kas 2for1 spliti korral langeb aktsia hind siis, kui on see päev, millise seisuga aktsiaomanikud teise aktsia lisaks saavad või langeb hind sel päeval, kui need aktsiad kätte jagatakse? Või on variant, et aktsia turuhind ei langegi?
  • Ega ma liiga karm ja ebaõiglane ole, kui arvan, et sellised küsimused võiksid olla alustajate foorumis?
  • Alustajate foorumis on sama küsimus, aga seal pole rahuldavat vastust konkreetse case`i kohta laekunud.

    Antud juhul on tegu Sunoco (SUN) splitiga 2:1, millega näikse olevat miski segadus. Väidetavalt fikseeriti täiendava aktsia saajate nimekiri juba 18. juulil ja need aktsiad kantakse kontodele 1. augustil, aga aktsia hind ei ole peale nimekirja fikseerimise päeva teps mitte -50% langenud, vaid jätkab kauplemist samal tasemel.

    Loe Yahoo!Finance infot Sunoco spliti kohta

    Briefing.com andmetel toimub hinna korrigeerimine 2. augustil.

    CompanySymbolRatioPayableEx-Date*AnnouncedOptionable
    SunocoSUN2-1Aug 01Aug 02Jul 07Yes

    * Ex-Date is the date that the stock price is scheduled to adjust on the respective exchange.

  • Vastus Sunoco poolt:

    Thank-you for your recent inquiry. If, for example, you purchased Sunoco Common Stock on July 19, 2005 (i.e. one day after the record date), since the ex-distribution date for this stock split is August 2, 2005, under this scenario, you would be entitled to the stock dividend for those share purchased on July 19, 2005. Sunoco's outside stock transfer agent is Computershare (formerly known as EquiServe) and it is handling the stock split for Sunoco. If you have any other specific questions, you may contact Computershare directly on 1-800-888-8494 or www.computershare.com, or you may contact me. Elric C. Gerner, Sunoco Shareholder Relations Dept.
  • kas keegi võiks Sunoco vastuse inimkeelde ümber panna. Inglise keelt nagu oskan küll, aga too investment-speak on vähe võõras.
  • tähendab, need saavad aktsiaid, kes pärast 18.07 on ostnud. Aga kes on ostnud enne 18.07 ja vahepeal ära müünud, jäävad ilmselt ilma. Kõigile ei saa ju ka anda

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon