Fondikeskus - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Fondikeskus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Läbi Fondikeskuse on investoritele kättesaadav maksimaalne informatsiooni hulk, mis peaks aitama teha ratsionaalseid ja pikaajalisi investeerimisotsuseid," lisas Oone.
    Artikkel

    Millal on inimeste investeerimisotsused olnud ratsionaalsed?Väga tore üritus muidugi. Mulle tõesti meeldib.Aga kui mõelda, et see on suunatud "tavainvestorile", siis pole lähenemine päris õige.Inimene võib seda statistikat, raporteid jne lugeda, aga ega ta seetõttu paremat fondivalikut tee.

    Kui kunagi jutt lahti läks, et tehakse Fondikeskus, siis arvasin, et tuleb midagi pensionikeskus.ee sarnast. (See on päris hästi lahendatud, ilus disain, palju kellasid ja vilesid jne). Arvasin, et tuleb näiteks fondikeskus.ee, kus on ka üldised fondiuudised, arvamusartiklid, õpetused (mida, miks ja kuidas) jne. Fondihaldurid oleksid sinna kindlasti hea meelega artikleid kirjutatud, et pildis püsida.Aga suure käraga tuli lihtsalt üks hex.ee alamleht.
  • väga asjalik leht. vähem möla, rohkem numbreid
  • Väga ebaasjalik leht ühel põhjusel. Puudub võrdlusmoment Eesti vahendajate poolt pakutavate välismaiste fondidega, ehk siis mõne panga kodukalt leiab ka samas suurusjärgus alternatiive, kui sellelt Fondikeskuse lehelt, kuid seda juba üle maailma.

    Näiteks SEB vahendab oma eesti klientidele väga erinevaid aktsiafonde, millest antud tabelist leian ainult kaks, nende oma "kodukootud" (mis ei tähenda muide midagi halba!). Miks see võrdlus nii kitsaks on tehtud ja mida selle piiramisega saavutada on tahetud, vot aru ma ei taipa. Aga keegi teadjam võiks selgitada.
  • Pressiteatest: Balti börsid avasid Fondikeskuse

    Fondid võivad Fondikeskusega liituda sõlmides börsiga kas noteerimislepingu või info levitamise kokkuleppe.
    ------------
    Saan aru nii et praegu on kõik fondid sõlminud info levitamise kokkuleppe, sest ühtegi fondi otse börsilt osta ei saa. Kahju iseenesest, indeksfondi vms toodet kaupleks küll.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon